Kreiraju li UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Misli te li da li UEFA i FIFA imaju svoje prste u "namještanju" utakmica?

Da, UEFA i FIFA sve kreiraju po svojoj mjeri
24
57%
Možda, ne znatno pomažu većim
11
26%
Ne, to su samo slučajne greške sudaca oni nemaju veze s tim
7
17%

Ukupno glasova: 42

Crveni Barun
Kontakt:

Kreiraju li UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 11:39

potaknut ovim zadnjim događajima na euru a posebno ovim sa zadnje utakmice eng-ukr zbilja se nameće pitanje da li UEFA iam svoje prste u "namještanju" utakmica tj. planiranju kako trebaju završiti primjer za to nije samo euro već i lp el dosta loših izvedbi sudaca i njihovih pomoćnika nameću stalno isto pitanje jeli se sve uistinu svelo samo na novac ... iako i od prije većina misli da je to tako kao nepopravljivi optimist mislio sam da još ima neke čari draži u igri al nakon ovog eura sve postaje jasno kada se više kazni jedna igrač zbog reklame nego teški ispadi 100-in huligana onda e jasno kako su postavljene stvari ...nažalost UEFA jednako kao i FIFA postaju multinacionalne kompanije koje gledaju samo vlastiti interes i brinu o zaštiti velikih i bogati jer na kraju od njih se i ubire prihod ... nažalost nitko ne gleda nas obične navijače koji volimo nogomet još jednom smo se suočili svi skupa sa bolnom istinom i potvrdila se ona stara "nogomet je više od igre" ... da uistinu je nogomet više od igre samo u kojem smislu to je pitanje
Zadnja izmjena: Crveni Barun, dana/u 20 jun 2012, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

maximusdecimus
Kontakt:

Re: kreirali UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Post Postao/la maximusdecimus » 20 jun 2012, 11:45

Crveni Barun je napisao/la:potaknut ovim zadnjim događajima na euru a posebno ovim sa zadnje utakmice eng-ukr zbilja se nameće pitanje da li UEFA iam svoje prste u "namještanju" utakmica tj. planiranju kako trebaju završiti primjer za to nije samo euro već i lp el dosta loših izvedbi sudaca i njihovih pomoćnika nameću stalno isto pitanje jeli se sve uistinu svelo samo na novac ... iako i od prije većina misli da je to tako kao nepopravljivi optimist mislio sam da još ima neke čari draži u igri al nakon ovog eura sve postaje jasno kada se više kazni jedna igrač zbog reklame nego teški ispadi 100-in huligana onda e jasno kako su postavljene stvari ...nažalost UEFA jednako kao i FIFA postaju multinacionalne kompanije koje gledaju samo vlastiti interes i brinu o zaštiti velikih i bogati jer na kraju od njih se i ubire prihod ... nažalost nitko ne gleda nas obične navijače koji volimo nogomet još jednom smo se suočili svi skupa sa bolnom istinom i potvrdila se ona stara "nogomet je više od igre" ... da uistinu je nogomet više od igre samo u kojem smislu to je pitanje
na sta konkretno iz ove utakmice mislis??

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 12:10

maximusdecimus je napisao/la:
Crveni Barun je napisao/la:potaknut ovim zadnjim događajima na euru a posebno ovim sa zadnje utakmice eng-ukr zbilja se nameće pitanje da li UEFA iam svoje prste u "namještanju" utakmica tj. planiranju kako trebaju završiti primjer za to nije samo euro već i lp el dosta loših izvedbi sudaca i njihovih pomoćnika nameću stalno isto pitanje jeli se sve uistinu svelo samo na novac ... iako i od prije većina misli da je to tako kao nepopravljivi optimist mislio sam da još ima neke čari draži u igri al nakon ovog eura sve postaje jasno kada se više kazni jedna igrač zbog reklame nego teški ispadi 100-in huligana onda e jasno kako su postavljene stvari ...nažalost UEFA jednako kao i FIFA postaju multinacionalne kompanije koje gledaju samo vlastiti interes i brinu o zaštiti velikih i bogati jer na kraju od njih se i ubire prihod ... nažalost nitko ne gleda nas obične navijače koji volimo nogomet još jednom smo se suočili svi skupa sa bolnom istinom i potvrdila se ona stara "nogomet je više od igre" ... da uistinu je nogomet više od igre samo u kojem smislu to je pitanje
na sta konkretno iz ove utakmice mislis??
mislim na čist poništen gol za ukr to je svatko vidio osim suca
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
PRIKAZE - KISELJAK

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 20 jun 2012, 12:18

Crveni Barun je napisao/la: mislim na čist poništen gol za ukr to je svatko vidio osim suca
i da su ga priznali ne bi bio regularan jer mu je prethodio čist ofsajd...tako da je ovako ispalo najpostenije!

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 20 jun 2012, 12:19

a pošteno je što hrvatska nije dobila makar 1 od moguća 2 penala, i što je iniesta par cm bio u ofsajdu..eno ima snimak i crvena linija koja to pokazuje i jos milion nekih k. :r
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 20 jun 2012, 12:24

Amoxicillin je napisao/la:a pošteno je što hrvatska nije dobila makar 1 od moguća 2 penala, i što je iniesta par cm bio u ofsajdu..eno ima snimak i crvena linija koja to pokazuje i jos milion nekih k. :r
ko prica o toj utakmici?? ja sam covjeka pitao KONKRETNO za utakmicu Ukrajina-Engleska...

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 20 jun 2012, 12:28

maximusdecimus je napisao/la:
Crveni Barun je napisao/la: mislim na čist poništen gol za ukr to je svatko vidio osim suca
i da su ga priznali ne bi bio regularan jer mu je prethodio čist ofsajd...tako da je ovako ispalo najpostenije!
nitko nije kriv što sudac nije svirao zaleđe,pustio je akciju do kraja i gol je regularan.I Dancima nije sviran penal protiv Njemaca kod rezultata 1:1,očigledno je da će Uefa ispuniti želju svog šefa Platinija,da bude finale Njemačka-Španjolska ;) .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 20 jun 2012, 12:34

Grdan je napisao/la: nitko nije kriv što sudac nije svirao zaleđe,pustio je akciju do kraja i gol je regularan ;) .
kakva je to logika? valjda je kriv pomocni sudija...pravila su tu da se postuju,pravilo nije ispostovano i po svim pravilima igre gol (i da je priznat) nije regularan!!tako da Ukrajinci nemaju pravo da se žale

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 20 jun 2012, 12:37

Ajd' nemojte da serrete...čuj da ispune Platiniju želju da finale bude Njemačka-Španija. :roll:

Isto smo to pričali i za LP, kao: Finale mora biti Barca-Real Madrid jer je tako Platini rekao. Pa šta se desilo?

Msm, i ja sam svjestan šta Platini i njegova bagra radi od ovako lijepe igre, ali zar ćemo OPET sa pričom da se finale već zna? :roll:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 12:46

ja ne bi rekao da se finale već zna unaprijed ... ali definitivno da UEFA ima svoje prste u pomaganju velikim
PRIKAZE - KISELJAK

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 20 jun 2012, 13:06

Kome je to u interesu da izbaci domaćina sa prvenstva?Koliko god navijača imala i Francuska i Engleska zna se da su prihodi ipak najveći kad igraju domaćini ;) Sudije griješe ,dešavalo se i prije,dešavat će se i dalje.

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 13:10

ra1981 je napisao/la:Kome je to u interesu da izbaci domaćina sa prvenstva?Koliko god navijača imala i Francuska i Engleska zna se da su prihodi ipak najveći kad igraju domaćini ;) Sudije griješe ,dešavalo se i prije,dešavat će se i dalje.
to je tako al uzmi za primjer pl kad sudija negdje pogriješi odam buka a ne tek na euru gdje bi trebali biti najbolji suci i da onako griješe :(
PRIKAZE - KISELJAK

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jun 2012, 13:18

Mislim da su masoni krivi za sve,a bgm verujem i da je polozaj zvezda u junu imao svoju ulogu. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 20 jun 2012, 13:23

Devil je napisao/la:Mislim da su masoni krivi za sve,a bgm verujem i da je polozaj zvezda u junu imao svoju ulogu. :roll:
Od onih koji za sve krive zavjere i sudije su gori jedino vi koji ni kad sudije toliko ofirno i ocigledno navlace za nekoga a uefa ih jos pohvali ili nagradi jos vaznijim utakmicama da vode tvrdite da tu nema nikakvih zakulisnih radnji :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nime_tm87
Kontakt:

Re: Kreiraju li UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Post Postao/la nime_tm87 » 20 jun 2012, 13:38

Mafija, oni jednostavno upravljaju kako sta... onaj hibrid platini gura svoju francusku... ma na sve su spremni, samo neka se pare obrcu

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jun 2012, 14:06

čestitke za postavljača teme, zaista može o ovome dosta da se priča i dosta argumenata da se iznese ;)

na temu, zavisi kako kad :mrgreen: vidjeli smo da je UEFA na probi monitora ispisala Španija-Hrvatska 2:2 (a bile su priče oko toga i ranije), pa se nije tako završilo (možda je Platiniju bilo ofirno namještati utakmicu, a bile su te priče odranije :lol: ), al' opet, vjerujem da krovne fudbalske organizacije ipak pomažu "velikim" koliko-toliko, sjetimo se ovih baraža :lol: dakle, ja pretpostavljam da tu UEFA i FIFA imaju umiješane prste
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 14:10

evo postavio sam i anketu pa da malo vidimo omjer glasova pošto ima dosta različitih mišljenja baš me zanimaju rezultati jel većine ljubitelja nogometa ovo se tiče na neki način
PRIKAZE - KISELJAK

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 20 jun 2012, 15:27

Dobra tema.
Naravno da stimaju,pa najbolji dokaz za to je da grijese samo u korist velikih. Nikad (ili gotovo nikad) ne grijese suci u korist malih. I slucajnost je da su bas Engleskoj vratili onu kradju sa svjetskog protiv Njemacke (koja je opet veca od Engleske).
Eto,slucajnost je da je Irska dobila bas Estoniju,itd, itd...
Zato oni i nece da uvedu elektroniku,moj care,da mogu stimat kako hoce. Zamisli, jedna Hrvatska izbacila svjetskog prvaka! To oni sebi nikad ne bi mogli dopustit,**** ih njihov fudbal.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 15:39

neroazzuro je napisao/la:Dobra tema.
Naravno da stimaju,pa najbolji dokaz za to je da grijese samo u korist velikih. Nikad (ili gotovo nikad) ne grijese suci u korist malih. I slucajnost je da su bas Engleskoj vratili onu kradju sa svjetskog protiv Njemacke (koja je opet veca od Engleske).
Eto,slucajnost je da je Irska dobila bas Estoniju,itd, itd...
Zato oni i nece da uvedu elektroniku,moj care,da mogu stimat kako hoce. Zamisli, jedna Hrvatska izbacila svjetskog prvaka! To oni sebi nikad ne bi mogli dopustit,**** ih njihov fudbal.
e upravo zbog toga ako ovako nastave nogomet neće imati više tako visoko mjesto i društvu kakvo je nekad imao a i sad ima ... valjda će doći neki bolji čovjek na vrh UEFE I FIFE koji će sve to bar probati promjeniti al teško ne vjerujem baš u to
PRIKAZE - KISELJAK

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 jun 2012, 15:40

Crveni Barun je napisao/la:mislim na čist poništen gol za ukr to je svatko vidio osim suca
Zanio se ...

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.