Zasto sutimo?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Zasto sutimo?

Post Postao/la Monolog » 21 mar 2011, 13:55

Ljudi se ili plaše dići glas ili su mišljenja da dizanje istog ništa neće promijeniti. U potpunosti ih razumijem. Navest ću ti jedan primjer, pa se ti vodi dalje zbog čega su ljudi ovakvi. Helem, u jednoj firmi na području kantona iz kojeg dolazim je na snazi bio štrajk(ništa novo, zar ne?). Dakako, u štrajk se ne ide iz hira, niti je to popularna metoda, al' kada ti se nakupi dosta toga, te kada nemaš dovoljno novca kako bi svom vlastitom djetetu kupio proklete udžbenike, onda si spreman i na radikalne mjere. I šta se onda desi? Najavi se štrajk; sindikat radnika koji bi trebao štititi interese istih ti zabije nož u leđa, budeš k'o riba na suhom. Da, ne samo da nećeš biti u stanju kupiti djetetu udžbenike, već ćeš se naći i na cesti. Inače, ljudi na ovim područjima pričaju u praznu priču:"Zajedno ćemo ovo, zajedno ćemo ono". Ne, ovdje je zakon jačega, boli onog ona stvar što je tebi ovako, a ne razmišlja da će za sedmicu-dvije i njemu biti isto. Vodeći se od ovih osnovnih stvari, dođeš do fudbala koji više nije "razbibriga" običnom čovjeku i shvatiš neke stvari.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 mar 2011, 14:02

Sve dok je većini glavni problem kako se ko zove biće nam ovako.Neko će reć da to nema veze sa sportom e pa jbg ima kakva država takav i sport u njoj
Šutimo zato što nemam puno "intelektualaca"ako mogu tako reć :lol: a i ovi što ih imamo samo gledaju kakko koga zayebat.Političari koji nas samo plaše kako nam oni tamo žele loše e jbg ja sam boljih ljudi upoznao u Neumu,Zvorniku,Bijeljini.... nego što ih ima ovdje u mojoj okolini.Ipak se u nas Bosanaca i Hercegovaca zna(nebitno koje vjere nacije)kad se pije pije se,a kad se bije bije se :roll: :mrgreen:
I da ovo nije tema za sportskog foruma
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2011, 15:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Tema je itekako za sportskog foruma jer fudbal nam mozda prezivljava posljednje dana, a fudbal je sport.
Slazem se...ovo je itekako sportska tema samo sto je politika uplela svoje prste i u ovom slucaju i zato i jesmo sad u problemima...

@Monolog

To je sve istina sto ti pises ali problem i jeste sto su kod nas ti strajkovi uvijek ograniceni na mali broj ljudi kojima je lako "vladati"...ja i u Sarajevu dnevno vidim 15 strajkova od 15-20 ljudi i od toga naravno nema nista.
U ovom nasem slucaju u pitanju je fudbal...vjerujem da nema stvari oko koje bi se slozilo vise ljudi u drzavi.Napraviti neke masovne proteste(naravno mirne) i onda se ne mi moglo desiti da pojedinci jos vise nastradaju kao sto je to slucaj kod strajkova sa malim brojem ljudi

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 21 mar 2011, 15:31

Mentalitet. Al nam samo nemoj vjeru dirat tad puske dizemo. A do tog trenutka nemoras nam davat da jedemo mjesec dana. :roll:

Mislim da bi navijacke grupe tu mogle nesto uraditi samo u Sarajevu imamo 10 000 pripadnika raznih navijackih grupa. To bi bio ogroman protest zar ne ?
Zadnja izmjena: UrbanBatalion, dana/u 21 mar 2011, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
Al saltcityattack je moj idol.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 21 mar 2011, 15:40

Jedna, jedina recenica za ovo je bitna, a to je:"Ako sutis, odobravas". Pa izgleda da mi svi to odobravamo i da je nama dobro, nazalost.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 15:46

aleksandar_veliki je napisao/la:Tema je itekako za sportskog foruma jer fudbal nam mozda prezivljava posljednje dana, a fudbal je sport.
Bravo @veliki...
Što se ovog problema tiče, ako ćemo tražiti njegov uzrok i korijen doći ćemo do zaključka da je to stanje u državi i društvu općenito. Moramo priznati sebi, ako nećemo drugima da smo narod(pod narod mislim na sve jugoslovene osim slovenaca :mrgreen: ) koji je strašno podložan korupciji, koji nema urođene odgovornosti prema drugima i prema kolektivitetu. Kad tome dodaš sve probleme etničkih i nacionalnih pitanja, onda je jasno da je ovo područje u teškoj situaciji u ionako turobnom svijetu kakav je danas.

Pitanje je možemo li mi (najviše mislim na mlađe generacije od 15-35 godina) išta uraditi da ovo sve bar pokušamo popraviti. Možemo li se organizirati, možemo li napraviti revoluciju prvo u svojim glavama, pa onda u društvu? Ali ne mislim na revoluciju nasilja i ostalog, već revoluciju misli, ideja, shvatanja, odnosa prema životu.

Neka ta revolucija počne sa aktivnijim učešćem svakog pojedinca u društvu, sa vođenjem brige o budućnosti i nas i drugih. Neka počne sa jednostavnim bacanjem smeća u kontejner a ne na zemlju ili u vodu, neka počne sa razgovorom među prijateljima o društvenim problemima, a ne o pijankama i sličnim sra.njima. Neka počne tako što ćemo se svako jutro zapitati: "šta danas mogu učiniti za bolje sutra".

Jesmo li zbilja spremni za borbu protiv propadanja "duše"? Jesmo li bar spremni da propadamo dostojanstveno?

Jbga, izvinite. Morao sam ovo napisati, mada možda nije najpogodnije mjesto za to. Ali nisam više aktivan ni na jednom drugom forumu, pa eto... negdje sam morao. Znam da je naivno, ali je tako.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 21 mar 2011, 15:50

ma svi smo mi ****. mislim, ne zelim nikog da uvrijedim s ovim, ali je tako. necu o politici nikakvoj pricati, ali evo, GASI nam se fudbal, ali niko nista. poneki medij tome dadne vecu pažnju i to je to. pohvalio bi zbog toga ovaj portal jer ste haman jedini koji su nesto i pokusavali, pisali prozivali ali dzaba. Evio vidim suspenzija je izvjesna i sta sad? hocemo li srustit stadione i na njima pijace napraviti??? neka, bolje da sutimo ili da se slazemo. vako nam i treba

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 21 mar 2011, 16:05

Znate zasto ?

Zato so je ovaj napaceni narod nije navik'o na srecu.Svima nam je bitno da je nama dobro.Nek se ima sta popiti i pojesti a za ostale nas boli briga.Svi kazu imaju predvidjeni ljudi za to,oni primaju platu sto da se ja sikiram i sl..

Al' ono sto mene fascinira da se mi ubismo od "kenjanja" po forumu rek'o bi covjek sve neki revolucionari koji imaju toliko pametnih ideja da Japan place za njima.

Prvi sam takav,svi se dicmo volimo repku,volimo svoje klubve...Pa nama dodje jedna Francuska a mi ne mozemo da napunimo jedno Kosevu,prosjek domacih utakmica je 2-3 hiljade al' bitno je da se na forumu kenja.

Jednostavno mi nemamo ni volje ni htjenja a Bogami ni zelje da nesto napravimo.Da smo pravi mislis da nas nebi bilo 50 000 isped nogometnog saveza kad se odrzava skupstina ?

Kakvi smo nismo ni zasluzili bolje,al' bitno je da se mi po forumu hvalimo Dzekom,Misimovicem i pokusavamo da ubjedimo kockakste i ove preko Drine kako su nasi najbolji,kako nasi dominiraju svijetom.Halo ljudi oni barem imaju organizovan nogometno savez,njih nece suspendovati.

Sta nam preostaje? Mozda,da i dalje nastavimo sa kenjanjem foruma i da grobarima bh-fudbala ispunimo dugogodisnju zelju ?

Gdje su ti takozvani ostri protivnici nogometnog saveza,ti koji znaju ubaciti baklju u teren,ti "najveci" BH Fanaticosi ?

Nema sta prave patriote sve do jednog,vole Bosnu iz Berlina,Stokholma,Parisa,Beca,Washingtona...
Nema nama spasa,sami smo krivi,svi do jednog lijencuga do ljencuge koja pokusava preko foruma otjerati bagru.
Oni i saveza sve citaju i dive se nasoj ljubavi :lol:

Bogami mi ko da smo Crnogorci a ne Bosanci.
Iskreno ako cemo ova suspenzija ce nam svima tesko pasti,meni prvenstveno zbog Sarajeva,jer ipak mi je klub prije repke.

Bio jednom jedan savez sad ga vise nema....

Da i dalje nastavimo "kenjati" ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 21 mar 2011, 16:12

aleksandar_veliki je napisao/la:Ja mislim da se ovo sa Savezom manje tice Fanaticosa od Hordi, Maniaca, Fukara, Robova i drugih bh. navijackih grupa jer klubovi su u pitanju. Ceka se godina da se odigra sa nekom Spartom, Aalborgom i slicnim, pa nekad ubodemo i Besiktas, Newcastle. I vidi sad, djaba se ceka.
A znas sta mi zelimo ?

Znaci mi hocemo novi savez a da se nikako ne potrudimo,znaci na forumu receno hocemo novi savez i tako mora biti ?

Hocu i ja novi ferari...

Svi su krivi i BHF,HZ,TM a i citava drzava.Veci smo mi krvci od zvalja Usanovica ili pujde Colakovica.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 21 mar 2011, 16:12

Ovdje je trebalo biti puno Koševo... Tu sam bio...i svojim očima sam vidio da je bilo mnooogo praznih mjesta.

Jednostavno, nije bilo dovoljno kritične mase za neku promjenu.
[youtube][/youtube]

:evil:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2011, 16:18

Megamon je napisao/la: A znas sta mi zelimo ?

Znaci mi hocemo novi savez a da se nikako ne potrudimo,znaci na forumu receno hocemo novi savez i tako mora biti ?

A jbg. ne mozemo mi nista pojedinacno organizovati...ja nisam clan neke vece organizacije pa da ja organizujem neke proteste ili sta vec...ali sigurno bi isao ako bi to neko organizovao...to sam prije svega ocekivao od nasih velikih navijackih grupa koji bi onda povukli dosta raje za sobom.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 21 mar 2011, 16:35

Mislim da je narod uopsteno ubijen u glavu.Politicari su uspjeli da nas dovedu na razinu razmisljanja "pa nemoze valjda gore" a svakim danom je gore i gore.Natjerali su nas da se borimo za goli zivot i da nemamo vremena za proteste.Vecina nas gleda kako prezivjeti sledeci dan.I mislim da je trenutno nemoguce podici kriticnu masu niti na jedne proteste.Sta se treba desiti da se to dogodi neznam ali svaki dan molim Boga da se to nesto desi i da ovaj narod dodje sebi.

Naravno sve je i u fudbali isto.Ono sto mi sada smatramo nemogucim moze se desiti vec sutra i mi cemo se par dana cudom cuditi kako je to moguce naredni par dana jos to malo komentarisati i onda prihvatiti kao cinjenicu.Bojim se da ce se to dogoditi i sa fudbalom.

Po meni glavni pokretaci protesta bi trebali biti navijaci BiH klubova kao i sportski radnici.

Zasto to nebi Osim,Musemic.......Pasic i ostali stali rame uz rame sa nama obicnim smrtnicima navijacima.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 16:39

adnan24 je napisao/la:
Megamon je napisao/la: A znas sta mi zelimo ?

A jbg. ne mozemo mi nista pojedinacno organizovati...ja nisam clan neke vece organizacije pa da ja organizujem neke proteste ili sta vec...ali sigurno bi isao ako bi to neko organizovao...to sam prije svega ocekivao od nasih velikih navijackih grupa koji bi onda povukli dosta raje za sobom.
Da se ponovim iz prošlog posta:
Pitanje je možemo li mi (najviše mislim na mlađe generacije od 15-35 godina) išta uraditi da ovo sve bar pokušamo popraviti. Možemo li se organizirati, možemo li napraviti revoluciju prvo u svojim glavama, pa onda u društvu? Ali ne mislim na revoluciju nasilja i ostalog, već revoluciju misli, ideja, shvatanja, odnosa prema životu.
Dakle, ko je od vas spreman da od sutra krene mijenjati stvari nabolje? Ko je spreman napraviti ili ući u neku organizaciju koja bi nam olakšala "borbu"? Zašto mi (mislim na nas s foruma) ne bi stvorili takvu organizaciju i od sutra počeli s borbom? Je li došlo vrijeme da prestanemo biti pasivni, većina nas je potrošila trećinu ili polovinu života u pasivnosti, je li vrijeme da to promjenimo?

Možemo li se bar udružiti i napisati pismo UEFI, u kojoj ćemo iznijeti mišljenja nas- nogometne javnosti u BiH, o suspenziji, novom savezu, starom savezu, itd :?:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 21 mar 2011, 17:07

Sad nesto kad razmislim pa ni protesti nebi pomogli,glavonje bi dovele specijalce.Njima nebi bilo mrsko da ubiju hljeb u nama. :roll:

Stvarno ne mogu biti pametan i iznaci nekakvo rijesenje,al' znam da preko foruma nista necemo postici.

Mozda je najbolje nekim civilozovanim putem,imamo tako pametnih ljudi....

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 21 mar 2011, 17:45

Mislim da se konacno treba poceti nesto raditi.Sve su price ispricane, zna se ko je kriv i cemu sve ovo vodi i sta se zeli ovim uciniti.
Moji prijedlozi:

Na dan utakmice ispred prostorija nogometnog saveza se skupe navijaci svih grupa, dakle i organizovano i neorganizovano, (predstavnici hordi, manijaka, robijasa, red army, fukara, ali i ostali...) bez exscesa, da se otpjeva jedna si jedina i da se zapale stotine baklji..i da se razvije zastava sa ljiljanima (dokaz da cemo opstati).
- iskoristiti ovu utakmicu za skretanje paznje svjetskoj javnosti.
Neznam kako to uciniti, da li skupiti 300 malih djecaka koji bi nosili neki transparent
"nemojte nas kazniti, mi nismo krivi"..zatim da se na utakmicu pozovu sve ex bih zvjezde koje ce napraviti ko biva fotografiju sa selektorom..da osim predvodi tu elitu..vaha, bazdarevic, susic, hadzibegic, kodro, barbarez, salihamidzic, bajevic, sliskovic...poruku treba smislit.

Najgore od svega jeste sto covjek nezna za sto da navija. Da se rjesimo ove bagre, uz nadu da ce dobri ljudi preuzeti savez, potpiso bi da je taj dan proslava.
Ali ako nas kazne, pa opet po etnickoj i politickoj pripadnosti se bude formirao savez, treba pozvati nato da intervenise.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 18:23

MOZAK je napisao/la:Mislim da se konacno treba poceti nesto raditi.Sve su price ispricane, zna se ko je kriv i cemu sve ovo vodi i sta se zeli ovim uciniti.
Moji prijedlozi:

Na dan utakmice ispred prostorija nogometnog saveza se skupe navijaci svih grupa, dakle i organizovano i neorganizovano, (predstavnici hordi, manijaka, robijasa, red army, fukara, ali i ostali...) bez exscesa, da se otpjeva jedna si jedina i da se zapale stotine baklji..i da se razvije zastava sa ljiljanima (dokaz da cemo opstati).
- iskoristiti ovu utakmicu za skretanje paznje svjetskoj javnosti.
Neznam kako to uciniti, da li skupiti 300 malih djecaka koji bi nosili neki transparent
"nemojte nas kazniti, mi nismo krivi"..zatim da se na utakmicu pozovu sve ex bih zvjezde koje ce napraviti ko biva fotografiju sa selektorom..da osim predvodi tu elitu..vaha, bazdarevic, susic, hadzibegic, kodro, barbarez, salihamidzic, bajevic, sliskovic...poruku treba smislit.

Najgore od svega jeste sto covjek nezna za sto da navija. Da se rjesimo ove bagre, uz nadu da ce dobri ljudi preuzeti savez, potpiso bi da je taj dan proslava.
Ali ako nas kazne, pa opet po etnickoj i politickoj pripadnosti se bude formirao savez, treba pozvati nato da intervenise.
Ne znam ima li vremena da se sve to organizuje, ali bi se svakako trebalo skupiti što više raje 29.marta pred zgradom gdje će skupština biti. I trebamo napraviti veliki transparent upućen Uefi i Fifi, nešto tipa:
Spasite nas od kriminalaca, želimo sportski savez ili Želimo promjene
da vide Benz i društvo kako imaju podršku nogometne javnosti u BiH, da konačno uvedu reda...

Edit: Trebali bi i u Zenici na utakmici BHF ili Robija napraviti neki trans sa porukom UEFI...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 21 mar 2011, 19:00

Aco pretpostavljam da si ti neki novinar urednik ss.ba pa imas li kakav info.ima li spasa od suspenzije?

I vi novinari bi trebli da pravite veci pritisak na gamad ;)

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 21 mar 2011, 21:08

aleksandar_veliki je napisao/la:Kako jaka tema, a nas nigdhje. Mislim da to dovoljno govori o svijesti jednog prosjecnog Bosanca i Hercegovca. Samo nek ne puca!. Doveli su nas do tog stadija da nam je jedino bitno da ne puca. Fakat se razocaram.
a sta reci da bi bilo izvodljivo,jer ovim glavonjama ne pije glas naroda vode :oops:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 21 mar 2011, 21:08

Spasimo Bh fudbal!
#samoRudar #zauvijek

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 21:23

aleksandar_veliki je napisao/la:Kako jaka tema, a nas nigdhje. Mislim da to dovoljno govori o svijesti jednog prosjecnog Bosanca i Hercegovca. Samo nek ne puca!. Doveli su nas do tog stadija da nam je jedino bitno da ne puca. Fakat se razocaram.
Ma jah, važno je da se na Džekinoj temi piše po deset stranica dnevno, koliko je on puta dirn'o loptu i sl. Nemam ja ništa protiv toga, ali sad je vrijeme da neke manje bitne stvari ostavimo po strani.. ili možda nije :roll:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.