EP 2010 Austrija - rukomet

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

The Game
Kontakt:

EP 2010 Austrija - rukomet

Post Postao/la The Game » 05 jan 2010, 23:57

Evo ostalo je jos malo do pocetka prvenstva pa da se malo upoznamo sa vasim ocekivanjima, zeljama, favoritima...

Grupa A - Graz (Stadthalle)
- Hrvatska
- Rusija
- Norveska
- Ukrajina

Grupa B - Linz (Intersport Arena)
- Danska
- Island
- Austrija
- Srbija

Grupa C - Innsbruck (Olympiahalle)
- Njemacka
- Svedska
- Poljska
- Slovenija

Grupa D - Wiener Neustadt (Arena Nova)
- Francuska
- Španija
- Mađarska
- Češka

Neka moja predviđanja i zelje su sljedece:
Grupa A- Po meni Hrvatska favorit grupe. Iako su prilicno podmladili repku, neki od tih mladih igraca su lani pokazali da se ozbiljno moze racunati na njih, mada ce mislim veliki minus za njih biti neigranje kapitena, koji je najbitniji za onih zadnjih 10 minuta kad se lomi (to se pokazalo na SP-u protiv Koreje), predvidjam im polufinale. Rusija i Norveska su dvije totalno nepredvidive ekipe, nikad im ne mozes znati, i bas zbog toga mislim da nece doci ni do cetvrtfinala. Ukrajina autsajder grupe, mada moze iznenaditi ako neko od ove dvije zakaze......

Grupa B
Grupa s tri favorita i ekipe ciji ce medjusobni ogledi odrediti pozicije s kojih ulaze i bodove koje prenose. Mislim da ce Srbija ipak prenijeti dvije pobjede, jer sa Hasanefendicem na klupi su nakon duuugo vremena spremni na najvise domete. Po mom misljenju mogu do polufinala. Danska, aktuelni prvak, ekipa koja je uvijek jedan od favorita, takodjer mislim da su u polufinalu. Island uvijek moze iznenaditi, mada mislim da im je drugi krug vrh. Austriju sam veceras malo gledao protiv Švaba, izgubili 1 razlike, mozda uz domacinsku atmosferu i neko sudijsko navlacenje mogu i otkinuti koji bod, mada cisto sumnjam

Grupa C
Ubjedljivo najizjednacenija grupa, bez favorita, sa totalno nepredvidljivim ekipama. Svak svakoga moze pobijediti, mislim da ce odlucivati gol razlika i sudijski kriteriji u utakmicama, koji bi vrlo lahko mogli ici na stranu Slovenaca i Nijemaca koji ce prakticno biti "domaci". Volio bih da prodju ove dvije ekipe i Svedska, mada mislim da mi se zelje nece ispunit, ali eto...

Grupa D
I na kraju jedina grupa sa 100%-nim favoritom, ali i najvecim favoritom prvenstva, Francuzima, koje mislim jedino sudije i neke super teske povrede glavnih igraca mogu sprijeciti na putu do zlata. Ne vjerujem da ce Spanci sebi dopustiti jos jedno rano ispadanje, ali isto tako tesko da ce dalje od cetvrtfinala. Od ovih nasih krvnika mislim ipak da su Madjari za nijansu u prednosti u odnosu na Cehe, mada ce biti gusto.

PS Izvinjam se na duzem postu, ali neka ovo moje predvidjanje bude kao neki uvod u ovu temu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Temu sam stavio u ovaj podforum jer se tice reprezentativnog rukometa

H1N1
Kontakt:

Re: EP 2010 Austrija

Post Postao/la H1N1 » 06 jan 2010, 01:29

Svaka cast za temu!!!

Francuzi su daleko najjaci, a ostale ekipe su po meni izjednacene i nijanse bi mogle da odlucuju.
Dosta je pretendenata za visok plasma tako da nikoga ne bih izdvajao.Opet sve zavisi od forme igraca i eventualnih povreda(nedaj boze) :oops: .
Sve grupe su izjednacene i svaka utakmice ce biti derbi za sebe.Proslo svijetsko prvenstvo je dokazalo da nema nepobjedivih i slabih reprezentacija.

Reprezentacije za koje cu navijati na prvenstvu su Srbija, Njemacka i Poljska.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 06 jan 2010, 11:43

Svaka čast za trud i temu. Navijat ću za Hrvatsku, nadam se da mogu do medalje barem

Ma šta će proć Slovenija, dao Bog da ih svi nabuše po 10-tak razlike
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 07 jan 2010, 13:22

NAKON posljednjeg treninga u Makarskoj uoči odlaska na pripremni turnir u Bečko Novo Mesto, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačni popis 18 igrača koji će nastupiti na Europskom prvenstvu od 19. do 31. siječnja 2010. u Austriji.

U posljednjem Červarovom rešetu otpali su golman Vladimir Božić, pivot Željko Musa i vanjski igrač Duje Miljak.

Konačni popis izgleda ovako:

Vratari: Mirko Alilović (Ademar Leon), Goran Čarapina (Poreč), Marin Šego (CO Zagreb)

Lijeva krila: Vedran Mataija (Poreč), Manuel Štrlek (CO Zagreb)

Desna krila: Ivan Čupić (Gorenje Velenje), Vedran Zrnić (Gummersbach)

Pivoti: Marino Marić (CO Zagreb), Igor Vori (HSV Hamburg)

Vanjski: Ivano Balić (CO Zagreb), Damir Bičanić (Ademar Leon), Denis Buntić (Ademar Leon), Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg), Jakov Gojun (CO Zagreb), Marko Kopljar (CO Zagreb), Blaženko Lacković (HSV Hamburg), Tonći Valčić (CO Zagreb), Drago Vuković (Gummersbach)

"Zadovoljan sam dosadašnjim radom svih dečkiju, no morao sam donijeti odluku koja nije bila laka.

Razgovarao sam sa svom trojicom koji su otpali, naravno da su malo razočarani no to je tako. Ovih 18 rukometaša ide na pripremni turnir i po povratku ulazi u završne pripreme.

Nadam se da neće biti ozljeda kao što ih nije bilo niti do sada, ukoliko ih bude aktivirat ćemo nekog od ovih koji su na čekanju.

Na pripremnom turniru rezultat nam nije u prvom planu, želimo sve tri pobjede no počinjemo sa završnim uigravanjem što je ipak primarni cilj. No nećemo otkriti baš sve adute u Bečkom Novom Mestu, nešto ćemo ipak sakriti od naših protivnika" rekao je Lino Červar.

Duje Miljak: "Nisam razočaran, to je izbornikova odluka i ja je poštujem. Nadam se da će i dalje računati na mene, ja sam spreman i uskočit ću kad god treba."

Željko Musa: "Netko je morao otpasti, izbornik je odlučio da sam to ja i to moram poštovati. Nisam razočaran, kako bih bio, za mene je poziv u reprezentaciju svetinja i tako će i dalje biti. Sad reprezentacija ima jednog navijača više. Dečkima želim puno uspjeha u Austriji."

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 07 jan 2010, 13:25

Rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Sloveniju rezultatom 33:24 (15:11) u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

To je prvi od četiri pripremna meča koliko će izabranici Seada Hasanefendića odigrati pred šampionat Evrope koji se održava od 19. do 31. januara u Austriji. Najefikasniji u našem sastavu bili su Momir Ilić sa šest, Rastko Stojković sa pet i Žarko Šešum sa četiri pogotka. Kod Slovenaca je najbolji bio Vid Kavtičnik sa šest golova.

Samo u prvih deset minuta viđena je rezultatska ravnopravnost, a onda su dobra igra u fazi odbrane i raspoloženi Darko Stanić na golu doneli prvo ozbiljnije vođstvo os 9:5. Tu prednost su „orlovi“ zadržali do poluvremena, a u drugom delu skoro je udvostručili.

Naš nacionalni tim u subotu putuje u Francusku gde će 10. i 12. januara odigrati utakmice sa selekcijom domaćina, a 15. januara se sastaje sa Egiptom u Beogradu.

Slovenija - Srbija 24:33 (11:15)

Slovenija: Podpečan, Škof, Rezar, Bilbija 4, Vugrinec 2, Lubej 1, Kavtičnik 6 (3), Mlakar 1, Natek 1, Kavaš, Skube 2, Špiler 1, Brumen, Gajič 1, Cehte, '. Žvižej 4, L. Žvižej, Poklar, Zorman 1.
Srbija: Stanić, Stojković 5 (3), & 3, Šešum 4, Nikčević, Vučković, Stojanović 4, Toskić 2, Ilić 6, Marković 2, Pejanović, Anđelković 1, Lapčević, Vilovski 1, Stanković 1, Nenadić, Tubić 4.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 07 jan 2010, 13:29

Evo jedan interesantan clanak o placanju naknada za igrace u fudbalu i rukometu, konkretno tice se HSV-a.
Kol'ko Koeln dobije za jedan nastup Podolskog u reprezenetaciji, a koliko ce HSV dobiti za nastupe svojih 12.
http://www.bild.de/BILD/sport/mehr-spor ... ieler.html

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 07 jan 2010, 17:14

Navijam za Hrvatsku ,ipak tu živim ;) sad će tekme pa da vidim šta nam je Lino smikso ;) mladi su !
Fi hajati.
GO Bosno.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 jan 2010, 17:32

Danijel Šarić ne može nastupati za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama!

EHF donijela, a IHF potvrdila, odluku da Danijel Šarić ne može igrati za BiH zbog nekog "famoznog člana - tačka 'c'" mada ispunjava uslove tog člana iz tačke a) i b)!?

Navodno, IHF planira brisati - ukinuti tačku 'c' ali tek na svom Kongresu koji se neće održati prije mjeseca aprila ove godine!

Rumunski, a moguće i još nečiji, 'lobi' brzo i dobro odradiše 'posao' pred početak kvalifikacija.... :evil:
Bosno moja poharana....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 07 jan 2010, 17:39

Daj ba Triggeru gdje si ovo vidio nemoj nas strasiti :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 07 jan 2010, 17:40

Trigger je napisao/la:Danijel Šarić ne može nastupati za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama!

EHF donijela, a IHF potvrdila, odluku da Danijel Šarić ne može igrati za BiH zbog nekog "famoznog člana - tačka 'c'" mada ispunjava uslove tog člana iz tačke a) i b)!?

Navodno, IHF planira brisati - ukinuti tačku 'c' ali tek na svom Kongresu koji se neće održati prije mjeseca aprila ove godine!

Rumunski, a moguće i još nečiji, 'lobi' brzo i dobro odradiše 'posao' pred početak kvalifikacija.... :evil:
А sad je meni jasno.... :idea:
Sinoc sam vidio Šaru u gradu oko 3 sata, i kontam otkud on ovde kad bi trebao biti na pripremama.Pa sam pomislio onda da nije dobio slobodno za Božić.
Sve u svemu šteta za reprezentaciju.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 jan 2010, 17:44

H1N1 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Danijel Šarić ne može nastupati za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama!

А sad je meni jasno.... :idea:
Sinoc sam vidio Šaru u gradu oko 3 sata, i kontam otkud on ovde kad bi trebao biti na pripremama.Pa sam pomislio onda da nije dobio slobodno za Božić.
Sve u svemu šteta za reprezentaciju.
Da, i maločas sam na radiju slušao izjavu Šare koji kaže da je ogorčen zbog odluke koja je smiješna, jer ispunjava sve uslove, odavno ima bosnaski pasoš.... ali se nada i vjeruje da će BiH izboriti plasman na prvenstvo uinat Rumunima i rigidnoj administraciji EHF/IHF...
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 jan 2010, 18:02

The Game je napisao/la:Daj ba Triggeru gdje si ovo vidio nemoj nas strasiti :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Izvor:
Radio Federacije BiH - vijesti u 17,00 / govorili i Karačić i Šarić...
Bosno moja poharana....

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 07 jan 2010, 18:05

Po meni francuska i njemacka glavni favoriti, jos bi tu dodao svedsku, norvesku i spaniju, ovi ostali nista
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

bojdo
Kontakt:

Post Postao/la bojdo » 07 jan 2010, 18:07

Mogla bi Srbija napraviti dobro "iznenadjenje"!!! ;)

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 07 jan 2010, 18:11

Njemačka,Španija,Francuzi.-Favoriti
Sretno paklenima komšijama :P

Iako mnogui kažu Srbi,Mađari su jaki čvrsti znaju bit iznenađenje ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 jan 2010, 03:16

HRVATSKA rukometna reprezentacija svladala je izabranu vrstu Austrije sa 38:29 u drugom pripremnom susretu na Interwetten kup ususret EP-u. Ovako visoka pobjeda nije realan omjer snaga na terenu, jer je Austrija veliki dio utakmice bila kvalitetan, ako ne i bolji takmac.

Posebno se to odnosi na drugi dio prvog poluvremena kada su napravili 11:5 i na odmor otišli sa prednošću od jedan razlike. Hrvatska je prije toga izvrsno ušla u utakmicu i startala sa vodstvo od 11:6 u prvih petnaest minuta dvoboja.

Austrijanci vodili na poluvremenu

I u drugom poluvremenu Austrijanci su se dobro držali, još 17. minuta prije kraja vodili su 22:21, međutim izabranici Line Červara potom su se malo trgnuli i na kraju napravili niz od 16:6. Treba priznati da je dosta oscilirala prezentacija Kauboja na terenu, od one izvanredne do one nižerazredne, ali priklonit ćemo se tezi kako fazu priprema ne treba uzimati zaozbiljno.

Hrvatska je susret protiv Austrije započela u nešto izmijenjenoj formaciji u odnosu na jučerašnju utakmicu protiv Mađarske. Alilović se vratio na gol, Valčić je ušao umjesto Vukovića, Buntić umjesto Kopljara, a Duvnjak je zamijenio Balića na mjestu glavnog razigravača, dok su krila opet okupirali Čupić i Štrlek.

Sjajni Štrlek zabio osam golova, a Duvnjak sedam

Upravo je ovaj posljednji bio prvo lice utakmice, zabivši čak osam golova. Dobar je bio i Domagoj Duvnjak koji je zabio sedam, a treba spomenuti i povratnika Alilovića koji jučer nije igrao. Mirko je skupio čak 17 obrana i Austrijance u nekoliko navrata doveo do ludila. Upravo je on jedan od glavnih zaslužnih za pobjedničku seriju u drugom poluvremenu.

Dodajmo kako sutra Hrvatska igra posljednju utakmicu Interwetten kupa, a za prvo mjesto u skupini borit će se s izabranom rukometnom vrstom Poljske. Podsjetimo, Kauboji su jučer remizirali sa Mađarskom, golom Laluške u posljednjim sekundama susreta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 09 jan 2010, 11:38

šta je sa petrom "strojem" metličićem,je li se oprostio od hrvatske repke

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 09 jan 2010, 12:00

KAo i svako veliko takmičenje u rukometu,tako i ovo E.P. kod mene privlači mnogo pažnje bez obzira na ispite koji me očekuju...
Dakle,po mom skormnom mišljenju,u grupi A Hrvatska i Rusija se izdvajaju,dok ni Norveška po kvalitetu nije daleko,tako da od ove 3 ekipe očekujem prolaz u drugu fazu,dok Ukrajninci mogu pružiti snažan otpor svima,međutim ništa više od toga.
Grupa B je itekako zanimljiva iz više razloga. Osim što ovdje igra domaćin koji nema Bog zna kakvu rukometnu tradiciju,ali po nekom klišeu,domaćin uvijek daje 50% više od svojih realnih mogućnosti,ipak treba očekivati siguran prolaz dalje Srbije,Islanda i Danske.
U grupi C niko nema izrazitu ulogu favorita,tako da će biti zanimljivo da li će slovenci uspjeti da pomrse račune ekipama koje su na papiru ispred njih, Njemačkoj,Poljskoj i Švedskoj.
I konačno u grupi D imamo možda i 2 vrlo jasna favorita,Francusku i Španiju,dok bi Mađarska trebala zauzeti tu treću poziciju koja vodi u drugi krug,ali uz probleme koje će im sigurno stvoriti česi.

Gledajući favorite cijelog prvenstva, tu se sigurno izdvaja Francuska, a tek onda iza njih ima grupa reprezentacija koje pretenduju na visok plasman,a nju predvodi Španija uz naravno Hrvatsku,Dansku,Island i Švedsku,ali i uvijek opasne Njemce.
Sigurno je da nas očekuje jedno zanimljivo prvenstvo u kojem ćemo uživati.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 09 jan 2010, 12:22

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:šta je sa petrom "strojem" metličićem,je li se oprostio od hrvatske repke
Nije, bice on tu, po potrebi ce uskociti u tim ako se neko povrijedi ili nesta, tako je barem Lino govorio

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 09 jan 2010, 12:26

The Game je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:šta je sa petrom "strojem" metličićem,je li se oprostio od hrvatske repke
Nije, bice on tu, po potrebi ce uskociti u tim ako se neko povrijedi ili nesta, tako je barem Lino govorio

pa nema ga u sastavu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.