Grupa A - Graz (Stadthalle)
- Hrvatska
- Rusija
- Norveska
- Ukrajina
Grupa B - Linz (Intersport Arena)
- Danska
- Island
- Austrija
- Srbija
Grupa C - Innsbruck (Olympiahalle)
- Njemacka
- Svedska
- Poljska
- Slovenija
Grupa D - Wiener Neustadt (Arena Nova)
- Francuska
- Španija
- Mađarska
- Češka
Neka moja predviđanja i zelje su sljedece:
Grupa A- Po meni Hrvatska favorit grupe. Iako su prilicno podmladili repku, neki od tih mladih igraca su lani pokazali da se ozbiljno moze racunati na njih, mada ce mislim veliki minus za njih biti neigranje kapitena, koji je najbitniji za onih zadnjih 10 minuta kad se lomi (to se pokazalo na SP-u protiv Koreje), predvidjam im polufinale. Rusija i Norveska su dvije totalno nepredvidive ekipe, nikad im ne mozes znati, i bas zbog toga mislim da nece doci ni do cetvrtfinala. Ukrajina autsajder grupe, mada moze iznenaditi ako neko od ove dvije zakaze......
Grupa B
Grupa s tri favorita i ekipe ciji ce medjusobni ogledi odrediti pozicije s kojih ulaze i bodove koje prenose. Mislim da ce Srbija ipak prenijeti dvije pobjede, jer sa Hasanefendicem na klupi su nakon duuugo vremena spremni na najvise domete. Po mom misljenju mogu do polufinala. Danska, aktuelni prvak, ekipa koja je uvijek jedan od favorita, takodjer mislim da su u polufinalu. Island uvijek moze iznenaditi, mada mislim da im je drugi krug vrh. Austriju sam veceras malo gledao protiv Švaba, izgubili 1 razlike, mozda uz domacinsku atmosferu i neko sudijsko navlacenje mogu i otkinuti koji bod, mada cisto sumnjam
Grupa C
Ubjedljivo najizjednacenija grupa, bez favorita, sa totalno nepredvidljivim ekipama. Svak svakoga moze pobijediti, mislim da ce odlucivati gol razlika i sudijski kriteriji u utakmicama, koji bi vrlo lahko mogli ici na stranu Slovenaca i Nijemaca koji ce prakticno biti "domaci". Volio bih da prodju ove dvije ekipe i Svedska, mada mislim da mi se zelje nece ispunit, ali eto...
Grupa D
I na kraju jedina grupa sa 100%-nim favoritom, ali i najvecim favoritom prvenstva, Francuzima, koje mislim jedino sudije i neke super teske povrede glavnih igraca mogu sprijeciti na putu do zlata. Ne vjerujem da ce Spanci sebi dopustiti jos jedno rano ispadanje, ali isto tako tesko da ce dalje od cetvrtfinala. Od ovih nasih krvnika mislim ipak da su Madjari za nijansu u prednosti u odnosu na Cehe, mada ce biti gusto.
PS Izvinjam se na duzem postu, ali neka ovo moje predvidjanje bude kao neki uvod u ovu temu.

Temu sam stavio u ovaj podforum jer se tice reprezentativnog rukometa