Prekvalifikacija - iskustva, savjeti

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Odgovori
EC3
Kontakt:

Prekvalifikacija - iskustva, savjeti

Post Postao/la EC3 » 18 mar 2021, 16:16

Prekvalifikacija za kuhara u školi Nova zanimanja da li se isplati, da li je neko već to radio? Pravnik sa završenom gimnazijom. Znam da su plate kuhara male ali mislim da se uz trud, rad i strpljenje može imati dobra perspektiva. Pratio sam konkurse u zadnjih par godina i najviše su traženi radnici u ugostiteljstvu kuhari i konobari. Takodjer sezonski se može dobro zaraditi, a kuhari su traženi i u inostranstvu. Nažalost nemam podršku porodice njima je to smiješno. Kakva su vaša iskustva sa prekvalifikacijom? Cijena je 2000KM zato sam zabrinut da ne bacim pare.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

SPY
Kontakt:

Re: Prekvalifikacija - iskustva, savjeti

Post Postao/la SPY » 18 mar 2021, 16:43

Bilo kakvo znanje ili vještina koju ćeš steći neće se baciti. Sve zavisi od tvojih planova za budućnost. Da li se vidiš u tome poslu? Jesi li ikad se zanimao za kuhanje?

Ja sam u Mostaru išao na obuku za CNC programera. Prije toga radio dvije godine kao operater. Ta obuka je trajala neka tri mjeseca svaki drugi radni dan. Sa posla u auto za mostar. Ustanem ujutro u 6 na posao do 3 i odmah poslije na obuku. kući se vratim navečer oko 9 -10. Sad da ti iskreno kažem nisam dobio neko znanje koje sam očekivao ali sam završio i dobio certifikat koji mi je pomogao da nađem kasnije boljeg poslodavca i bolju platu. Sretno!

EC3
Kontakt:

Re: Prekvalifikacija - iskustva, savjeti

Post Postao/la EC3 » 18 mar 2021, 16:54

SPY je napisao/la:
18 mar 2021, 16:43
Bilo kakvo znanje ili vještina koju ćeš steći neće se baciti. Sve zavisi od tvojih planova za budućnost. Da li se vidiš u tome poslu? Jesi li ikad se zanimao za kuhanje?

Ja sam u Mostaru išao na obuku za CNC programera. Prije toga radio dvije godine kao operater. Ta obuka je trajala neka tri mjeseca svaki drugi radni dan. Sa posla u auto za mostar. Ustanem ujutro u 6 na posao do 3 i odmah poslije na obuku. kući se vratim navečer oko 9 -10. Sad da ti iskreno kažem nisam dobio neko znanje koje sam očekivao ali sam završio i dobio certifikat koji mi je pomogao da nađem kasnije boljeg poslodavca i bolju platu. Sretno!
Hvala na savjetu i podršci. Zbog toga što nemam iskustva u kuhinji i nemam podršku porodice. Uvijek mi se svidjao posao kuhara, cak sam i razmisljao da upisem ugostiteljsku ali mi roditelji nisu dali tako da sam odustao. Samo fakultet i sad nemam nikakvu perspektivu sa pravom i gimnazijom. Mislim da se sve to može bez problema naučiti samo treba strpljenja. Imam 25 godina btw
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, Giuseppe1, Jabroni, StevieG8 i 59 gostiju.