Ljetovanje 2016

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

jasko__
Kontakt:

Ljetovanje 2016

Post Postao/la jasko__ » 26 apr 2016, 10:45

Kad već razglabamo ovdje o svemu i svačemu, mogla bi i ova tema zaživiti malo..

Ako idete, gdje idete, kakvi su vam planovi...ima li ko da se planira otisnuti u Albaniju??

Ja hoću po prvi put, ali dole skroz na jug, Saranda-Ksamil (Jonsko more)..u svojoj režiji, autom, ne preko agencije

Ima li ko da je bio dole...o Draču sam čuo sve i svašta...ali slabo nešto o Sarandi..a imam bruku pitanja koja me interesuju :D

madridist
Kontakt:

Re: Ljetovanje 2016

Post Postao/la madridist » 26 apr 2016, 10:51

Baci se na klix forum,tamo imas tonu iskustava iz Albanije..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 apr 2016, 10:59

Možda u Njemačku opet kao i prošle godine , možda kod rođaka u Tomislavgradu ili Turska.
"We need to suffer. And we need to fight."

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 26 apr 2016, 11:01

madridist je napisao/la:Baci se na klix forum,tamo imas tonu iskustava iz Albanije..
Ne lajkam boraviti tamo..ovdje su bolji ljudi :bih:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 apr 2016, 11:34

Captain4 je napisao/la:možda kod rođaka u Tomislavgradu
Samo će ti plaža biti malo dalja :mrgreen:

Ovo tema za gdje ove godine ne idemo, prošle godine sam išao nigdje, a i ove ću, u svojoj režiji, preporuka :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 26 apr 2016, 11:38

Skoknut do 'evrope' za razliku od mog kluba. :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 apr 2016, 11:47

More bit da ću do Ulcinja i Fojnice skoknut :mrgreen:

Fino je u Ulcinju ali što smrdi na kanalizaciju :rol: Kad ideš pješke, da bi došao do grada, gdje sam ja boravio taj period, treba 10-ak min hodanja i nema disanja, udahni i čuvaj dah i bude na nekim mjestima da se ne čuje ništa e tu se malo nadišeš i ponovo ne diši. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 26 apr 2016, 12:04

Unofficialpage je napisao/la:More bit da ću do Ulcinja i Fojnice skoknut :mrgreen:

Fino je u Ulcinju ali što smrdi na kanalizaciju :rol: Kad ideš pješke, da bi došao do grada, gdje sam ja boravio taj period, treba 10-ak min hodanja i nema disanja, udahni i čuvaj dah i bude na nekim mjestima da se ne čuje ništa e tu se malo nadišeš i ponovo ne diši. :mrgreen:
Ma ja u Ulcinju zadnje 4 godine...pa kontam da se još malo dalje spustim, do Albanije, da malo promijenim :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 apr 2016, 12:10

Prošle godine je išla jedna žena do Skadra, mislim da je to u Albaniji, kaže nema ništa tamo, jest dosta jeftinije ali nije nešto. Gazdarica kod koje smo stanovali nam kaže da sami nikad ne idemo tamo jer navodno je kao opasno. :D

Damir Dzumhur!!!!

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 26 apr 2016, 12:20

Unofficialpage je napisao/la:Prošle godine je išla jedna žena do Skadra, mislim da je to u Albaniji, kaže nema ništa tamo, jest dosta jeftinije ali nije nešto. Gazdarica kod koje smo stanovali nam kaže da sami nikad ne idemo tamo jer navodno je kao opasno. :D
Ma to ona vama da bi se njoj ponovo vratili i ove godine u Ulcinj ;)
Kakvo ba opasno..ide raja masovno, ali u Drač (koji je preslikani Ulcinj)...al meni se ide južnije :D

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 apr 2016, 12:23

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:možda kod rođaka u Tomislavgradu
Samo će ti plaža biti malo dalja :mrgreen:

Ovo tema za gdje ove godine ne idemo, prošle godine sam išao nigdje, a i ove ću, u svojoj režiji, preporuka :kafa:
Ma pusti plažu , uživanje u pecanju , pa poslije se nađe raje na Duvanjskom polju fudbala. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 apr 2016, 12:30

Meni je nekako HR Jadran ipak najljepsi i najpotpuniji, jeste skuplje naravno. A nakon toga od destinacija ali vise za porodicne ljude Turska kao opcija..

Zavisi sve koliko imas godina i sta trazis, ako si mladji onda neki grad/gradic koji ima solidan nocni zivot. Nemoj svakako u neki dosadan grad otici ako si mladji vec u neki gdje ima zivota kada padne noc.
Isto ako imas auto kao opciju isplati se tako otici jer ipak moze 4 u auto. Npr nama naplate 100 KM do Crne Gore po osobi povratnu, a autom te sigurno nece izaci 400 KM skupo kao u agencijama.

Ili kada dole te dovedu slabo bude organizovano, par cura te odvede do kuca i to su uglavnom oni jeftini apartmani gdje agencija uzme dobru lovu. A mozes samo otici parkirati se dole i kroz 20 minuta setnje bi nasao od domacina povoljniji apartman, blize plazi. Samo sto se kod nas ljudi plase to, pa bacaju pare u agencije kada su u pitanju Hr i CG.
A u Albaniju vec ne bih isao na svoju ruku bez agencije :D

Opet kazem ne moze biti ljepse u Albaniji nikako nego u Hrvatskoj po meni :wave:

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 26 apr 2016, 12:35

tuzlak1987 je napisao/la:Meni je nekako HR Jadran ipak najljepsi i najpotpuniji, jeste skuplje naravno. A nakon toga od destinacija ali vise za porodicne ljude Turska kao opcija..

Zavisi sve koliko imas godina i sta trazis, ako si mladji onda neki grad/gradic koji ima solidan nocni zivot. Nemoj svakako u neki dosadan grad otici ako si mladji vec u neki gdje ima zivota kada padne noc.
Isto ako imas auto kao opciju isplati se tako otici jer ipak moze 4 u auto. Npr nama naplate 100 KM do Crne Gore po osobi povratnu, a autom te sigurno nece izaci 400 KM skupo kao u agencijama.

Ili kada dole te dovedu slabo bude organizovano, par cura te odvede do kuca i to su uglavnom oni jeftini apartmani gdje agencija uzme dobru lovu. A mozes samo otici parkirati se dole i kroz 20 minuta setnje bi nasao od domacina povoljniji apartman, blize plazi. Samo sto se kod nas ljudi plase to, pa bacaju pare u agencije kada su u pitanju Hr i CG.
A u Albaniju vec ne bih isao na svoju ruku bez agencije :D

Opet kazem ne moze biti ljepse u Albaniji nikako nego u Hrvatskoj po meni :wave:
Slažem se ja s tobom..al hajmo malo porediti..za koliko para možeš u Hrvatskoj naći smještaj za bračni par sa djetetom, u hotelu na plaži (prvi red do plaže), 6 noćenja sa uključenim doručkom??? Nema veze koje mjesto, bilo koje..

U Draču to moja tetka prošle godine imala za 411 KM...i bila prezadovoljna svime...ali opet kažem, Drač je kao Ulcinj, a to mi je dodijalo

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 apr 2016, 13:07

Mal na Boracko jezerce, mal do Neuma. Dobar dio provest na rijeci, rostilj, koke itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 apr 2016, 13:08

Lahko je tebi, Neum ti u avliji :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 apr 2016, 13:12

jasko__ je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Prošle godine je išla jedna žena do Skadra, mislim da je to u Albaniji, kaže nema ništa tamo, jest dosta jeftinije ali nije nešto. Gazdarica kod koje smo stanovali nam kaže da sami nikad ne idemo tamo jer navodno je kao opasno. :D
Ma to ona vama da bi se njoj ponovo vratili i ove godine u Ulcinj ;)
Kakvo ba opasno..ide raja masovno, ali u Drač (koji je preslikani Ulcinj)...al meni se ide južnije :D
Nismo mi mislili ići za stalno dole već u obilazak. A i kod nje mi se baš i ne sviđa, vrlo slab Wi-Fi, TVa nema a neki nude i to. Kreveti ne udobi, komaraca previše, jest da ima puno prostora i nije puno skupo. Možda su i u Drač išli, išli su negdje što je vrlo blizu Ulcinja. :D

Mislim da nema ljepše plaže nego u Ulcinju, komocija, more sve odlično. Odeš u Hr nemaš gdje sjest jer je sve puno, pričaš nešto svi u tebe gledaju i slušaju dok u Ulcinju prostora ima baš puno. Nađeš mjesto gdje nema nikog, sam uživaš, niko ti ne gleda u zube a i more odlično za one što slabije plivaju. Pličaka ima i to puno. Ali pošto ja ne volim more ne bih nikad otišao ni u Ulcinj ni u bilo koji drugi grad koji ima more, samo radi mora. Ja sam više kopnena životinja. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Damir Dzumhur!!!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 apr 2016, 13:14

Lahko je tebi, Neum ti u avlij
Iz Konjica do tri sata u jednom pravcu i nije malo voznje.

Ali imam vikendicu u Dubravama, odakle mogu sa 50 min. lagane voznje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 apr 2016, 13:31

jasko__ je napisao/la:Kad već razglabamo ovdje o svemu i svačemu, mogla bi i ova tema zaživiti malo..

Ako idete, gdje idete, kakvi su vam planovi...ima li ko da se planira otisnuti u Albaniju??

Ja hoću po prvi put, ali dole skroz na jug, Saranda-Ksamil (Jonsko more)..u svojoj režiji, autom, ne preko agencije

Ima li ko da je bio dole...o Draču sam čuo sve i svašta...ali slabo nešto o Sarandi..a imam bruku pitanja koja me interesuju :D
Ja sam čuo o Sarandi sve najbolje, išao jedan prijatelj dole, u nekom hotelu (ne sjećam se kako se zove) su boravili, cijene skroz ok, hrana dobra, ljudi gostoprimljivi, nikakvog problema nije imao. Znam da mi je baš nahvalio Sarandu, to je bilo čini mi se ljetovanje 2014-te.

@Asteriks

Ajde nemoj zayebavati, ja ko s pjesmom Visoko-Mostar, Mostar-Visoko u pola dana odem i vratim se :D

Doduše kad se prođe Mostar jeste dosta monoton put (barem meni, za razliku od puta do Mostara) do granice a od granice je i Bože pomozi, doduše ima i Svitava al' svejedno kako god da ideš nije toliko strašno i mogao bi ja mislim najnormalnije naobdan do Neuma otići :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 apr 2016, 13:34

Asteriks je napisao/la: Iz Konjica do tri sata u jednom pravcu i nije malo voznje.
Ja sve kontam ti iz Mostara kao i ona komunjara baader :mrgreen:

Al' Konjic je ljeti prelijep, baš se ima gdje otići, Boračko, rijeka, rafting, itd..

Ja po običaju neću niĐe, ne zbog finansija, već zbog društva :damn:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 apr 2016, 13:35

Sigurno, dosta izbora, pa cak i Jablanicko jezero, pogotov u Paprasku kod Jablanice.

Cuj zbog drustva, pa zovnes nekog kolegu, platis kokama prevoz/prenocista, msm nema dalje. Sve one bale ljeti na neko odrediste, a ti drzava.
Ajde nemoj zayebavati, ja ko s pjesmom Visoko-Mostar, Mostar-Visoko u pola dana odem i vratim se
Isli smo prije dvije god u Budvu sa jaranovim autom. Uzivancija, pocev od trajekta do samog odredista, plaza nezamislive duzine, ali lakse je ak ces vec za Neum kada dodjes za satak vremena.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 7 gostiju.