FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

SWOT
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la SWOT » 27 avg 2019, 16:10

Meni se jako dopada 4-2-3-1

Neuer
Pavard Süle Lucas Alaba
Kimmich Thiago
Gnabry Coutinho Coman
Kraljina9

:thumbup:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 avg 2019, 16:17

Gdje ćeš Thiaga i Kimmicha staviti zajedno, to je šuplje kao švicarski sir.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 avg 2019, 16:19

Mene je Kimmich srašno razočarao na poziciji veznog. Njega svaki lik odnese u duelu, i pasovi su mu pravo neprecizni i rizični. Kimmich i Thiago je nedovoljno fizikalije da bi sami držali defanzivu u 4-2-3-1.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 27 avg 2019, 16:28

Najgore u ovom svemu sto kazete da su thiago i kimmich sami nedovoljno jaki, slazem se s vama, trenutno je to tako zbog neuigranosti i zbog manjka prakse kimmicha igre na toj poziciji, al stavimto sad po strani...

Najstrasnije u svemu ovom je sto ce nas genijalac idalke forsirat samog thiaga na toj poziciji, sto je pogubno... ako cemo iskreno nevjerujem da postoji danas fudbaler koji bi mogao sam drzat citavu ekipu, to je jednostavno nerealno...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 avg 2019, 16:38

Najgore što na poziciji dmf nema baš velikog izbora na tržištu, cilj je bio Rodri a i on nije kalibar Martineza.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 27 avg 2019, 18:19

Saurman je napisao/la:Najgore što na poziciji dmf nema baš velikog izbora na tržištu, cilj je bio Rodri a i on nije kalibar Martineza.
:lol:
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 avg 2019, 08:35

Citam da nece vise biti transfera osim izlaznih, tj Boatenga ako ga neko bude htio. Nece biti 6ice ni bekap napadaca. Transfer rok je spasen, uslovno, u zadnjem trenutku i zato mu dajem granicnu ocjenu, a generalno, rok je bio katastrofalan, prije svega sto su dovedene pomocne, prelazne opcije a ne stalne i sto je ostalo jos par pozicije koje su se trebale odraditi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 avg 2019, 09:43

Kazem vam ja, nece niko doci. Jako los prijelazni rok, ne samo zbog kratkotrajnih rjesenja, vec zbog nikad kasnijih transfera i odugovlacenja. Dobro su smislili i plan B za Sanea. Salihamidzic treba ici zajedno sa Kovacem, pozdraviti se s obojicom na kraju sezone. Nisu dorasli Bayernu sigurno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 avg 2019, 09:54

Kažu da se u Upravi ozbiljnije razmatra produženje Hasanu nego li razrješenje. Ako je tako, to mora da je neko ludilo, neko ludilo vlada tamo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 avg 2019, 10:30

Uli ima lanjskih mrva u džepovima. Nema drugog objašnjenja.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 avg 2019, 11:51

To bi bila nagrada za poslušnost, pa nije Haso kriv što se nisu potpisali Odoi, Sane, Rodri, de Jong... on je odradio što su mu rekli, zna se ko mu je šef i ko mu je überšef. Na kraju su raji zamazane oči sa Coutinhom, koji je istina vrlo dobar igrač ali je upitno koliko vama uopće treba i hoće li se na pravi način koristit. A kao zamjena za kritične pozicije Ribca i Robca doveli ste Perišu.

Znači, tražili ste vrhunska krila (barem jedno) i vrhunskog defanzivca i ništa od toga niste dobili, sve je prolongirano za idući rok kad bi se još trebao potpisat i Havertz. To bi trebao bit neki vrlo izdašan transfer rok, no kobasičar će se na vrijeme izvuć pa nek neko drugi dreši kesu i snosi odgovornost za rizik.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 avg 2019, 11:54

Espanyol now seem to be ready to negotiate a fee of around €30m for Marc Roca. The player's entourage insist that nothing can be ruled out and that they received no rejection from Bayern. However a transfer is currently unlikely [@SkySportNewsHD]

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 avg 2019, 13:38

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 avg 2019, 14:03

meni jedino dier pada na amet dabi bio idealan za ono sto mi trazimo a najzalosnije je sto bi nama rudy sad dobro dosao ,prije nego thiago ili kimmich

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 avg 2019, 14:13

Eto nude nam Rocu daj Haso završi ovo dok nisu prve kiše.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 avg 2019, 15:52

sljivo je napisao/la:Kažu da se u Upravi ozbiljnije razmatra produženje Hasanu nego li razrješenje. Ako je tako, to mora da je neko ludilo, neko ludilo vlada tamo.
Nego sta nego produzit Braciku. Pa sta hocete, omogucio vam je deal iz snova, dobili ste pizduna haman dzaba :kafa:
27.10.2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 avg 2019, 16:00

sljivo je napisao/la:Kažu da se u Upravi ozbiljnije razmatra produženje Hasanu nego li razrješenje. Ako je tako, to mora da je neko ludilo, neko ludilo vlada tamo.
Il' smo mi ludi ili smo slijepi pa ne vidimo fantastican rad Hasage. Uli naograjs'o.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 avg 2019, 16:25

ledar je napisao/la:To bi bila nagrada za poslušnost, pa nije Haso kriv što se nisu potpisali Odoi, Sane, Rodri, de Jong... on je odradio što su mu rekli, zna se ko mu je šef i ko mu je überšef. Na kraju su raji zamazane oči sa Coutinhom, koji je istina vrlo dobar igrač ali je upitno koliko vama uopće treba i hoće li se na pravi način koristit
Naravno da kod transfera ne vodi glavnu riječ Hasan i to je svima koji su dobro upoznati s prilikama u Bayernu jasno. Ali po pitanju Odoija je Hasan napravio velike greške i dosta se isprosipao u medijima. Čak je on tako zapeo za tog igrača kao da je to njegova lična stvar, tako da se tu pobrinuo da se stvori jedna loša slika o klubu. Kod Sanea je ipak na krajh sve sudbina i upitno je da li i da je došao kod nas da li bi se opet povrijedio. Tu je teško sudit sada. Rodrija su dobili drugi, a za De Jonga Bayern i nije bio zainteresovan.

Kod Coutinha si ti zapeo da neće uspjeti, jer posmatraš stvari jednodimenzionalno. I imam osjećaj da i pored toga što su po mom mišljenju tvoji postovi kvalitetni i dobro si informisan, ta neka vrsta jednodimenzionalnosti ti je nerijetko prisutna.
Jasno je svima da Coutinho nije bio u prvom planu i razmišljalo se o njemu samo onako sporedno ko o nekom rezervnom planu. Čak je bossovima dosta i kasno prošao kroz glavu. Ali kada na kraju dovedeš tako dobrog igrača i još na posudbu trenutno (bez posebnog rizika) onda i nemaš puno toga izgubit. Ovdje kod njega i nije prioritet previše ulazit u dubinu i sistem.
Ono što je najbitnije je da imaš dosta dobru ekipu, ali da ti je falio igrač koji zna rješavati situacije 1 na 1 i sada si dobio takvog igrača, igrača koji ima ideje i fantaziju, pa si onda faktički tu puzlu popunio. Ali naravno da moraš biti spreman na to da Brazilac nije igrač koji će defanzivno radit, da će nešto puno trčat, tako da ti iza njega treba i po koja radilica.
Druga je stvar sada kakav će njegov odnos biti s Kovačem te da li će imati bubica kao James. Ali ovo drugo je skoro isključeno jer je Coutinho dosta skromniji kao tip i kao čovjek se već čini se uklopio s ekipom. Utisci s treninga se čine dobri.

Ne treba zaboraviti da i Coutinho može igrati krilo ili da kažemo i neku poziciju prema krilu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 avg 2019, 16:57

Oko Roce se vode ta ciganska posla - dokle god si u pregovorima za stolom neće popustit ni cent, čim se makneš od stola odmah te zovu natrag "pa dobro bratko, će se dogovorimo...".

Inače, možda Tolisso može na tu poziciju (par puta je i odigrao), jer oporavkom Goretzke on ispada iz rostera a svojedobno je skupo plaćen.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 avg 2019, 17:32

effe_sa je napisao/la: Ali po pitanju Odoija je Hasan napravio velike greške i dosta se isprosipao u medijima.
Ja mislim da to nema veze sa izjavama u medijima nego načinu vođenja pregovora. Nije on licitirao 25, 35, 40... na svoju ruku nego je dobio instrukcije odozgo. Dakle, stvari su u suštini jednostavne. Pitaš klub direktno: "jel vi prodajete tog igrača i za koliko", oni: "pa dobro, prodali bi, al ne ispod 40", "jel to zadnja cijena?", "je", "evo ruka, dogovoreno". A ovo beskonačno licitiranje samo stvara sumnju i na kraju izaziva inat potencijalnog prodavatelja. Ako si siguran da je igrač pravi i da ti treba, ako si siguran hundertprozentig, onda plati i bok.
effe_sa je napisao/la:Ono što je najbitnije je da imaš dosta dobru ekipu, ali da ti je falio igrač koji zna rješavati situacije 1 na 1 i sada si dobio takvog igrača, igrača koji ima ideje i fantaziju, pa si onda faktički tu puzlu popunio.

Kao OM neće on u bundesu bit u situacijama 1 na 1 nego će ispred njega stajat bedem igrača. Može istina odigrat na krilu al tu se u barci nije baš iskazao, a ni brzina mu nije jača strana i osim toga fali mu i veća agresivnost za tu poziciju. Njegove najjače kvalitete su kreativnost i kombinatorika i za to mu trebaju asertivni suigrači i adekvatan sistem. Ja izražavam rezervu da ćete vi uspjeti realizirat njegov potencijal, no vrijeme će pokazati.

Inače, savjetovao bih ti da u komentarima ne napadaš čovjeka (konkretno mene za jednodimenzionalnost, ili bilo kog drugog da lijepiš etiketama), nego da polemiziraš sa stavovima. Nije stvar u uvredi nego korektnosti u komunikaciji.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.