FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 26 avg 2019, 01:45

ledar je napisao/la:Wernerova odšteta 60 milki (na veselje @hardena)
:ljepota:

daj Boze da je 600 a ne 60, al et i 60 je bolje od 30. Ja kontam da to on ima vec dogovor sa Bayernom pa se dogovorio sa klubom da potpise novi ugovor ali stave malu klauzulu tako da on moze opet otic u Bayu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 avg 2019, 05:57

Odakle to da je 60 miliona eura?

Kicker je objavio da je 30 miliona. Ako može Perišić igrati u Bayernu, onda može i Werner.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 avg 2019, 10:55

Bayern & Germany
‏ @iMiaSanMia
12h12 hours ago

Timo Werner's new contract includes a performance related release clause that can amount up to €60m and will decrease over time. The new contract runs until 2023, the player will earn €7m/year [Bild]
E sad, to je naravno samo spekulacija, nijedna od strana neće potvrditi točan iznos.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 avg 2019, 10:56

Amin da mu je još veća klauzula. Od jučer volim Lajpcig.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 avg 2019, 11:40

Eto mogu Perisic i Cuisance a Werner ne moze :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2019, 12:46

Bundesliga je napisao/la:Eto mogu Perisic i Cuisance a Werner ne moze :roll:
Perisa je na posudbi, a to sto su dosli oni ne znaci da treba nagomilavati jos panjeva.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 avg 2019, 13:24

Problem sa Wernerom je njegova pozicija i uloga na terenu. On nit je klasično krilo nit je klasični napadač, nit je kreator, već svega po malo, imamo već jednog takvog i znamo kako se u ovom sistemu snalazi. U napadu igra nešto slično Suarezu, sa više fokusa na krilnu poziciju, gdje izlazi često, mijenja pozicije i igra u sistemu sa dva napadača. Koliko je to moguće u Bajernu, pitanje je, gdje Lewa teži, i treba, da ima sve lopte i da se igra na njega. Također ima putno udaraca na gol, tri po meču, više za jedan od Mullera i naših krila. Mogao bi igrati napadača, al kako? Da igra jednu a 5 sjedi na klupi, to mi baš nema smisla. Werner se odlično snalazi u tandemu sa Poulseonom, gdje ovaj drugi prima lopte, gradi, otvara i trči sa ovim. Njih dva rade dosta gore ali su također i manjak u odbrani, Werner bi morao igrati u sistemu sa više veznih igrača 4-4-1-1, 4-4-2, 3-5-2, 3-4-3 odnosno 5-4-1. To mi ne igramo, i ako bi počeli neko bi drugi ispaštao. Sistemi 4-2-3-1 ne znam kako bi pasao, jer ta formacija zahtjeva klasična brza krila po strani ili 4-3-3 gdje bi bio rizik sa tri vezna a sa njim gore i sa Lewom da budu 2 igrača manje defanzivno.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 26 avg 2019, 13:40

ako cemo igrati 4-3-3 werner je idealan kao lijevi napadac

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2019, 13:47

schickeria je napisao/la:ako cemo igrati 4-3-3 werner je idealan kao lijevi napadac
Da, lijevi napadac na klupi. Budemo li se u njega uzdali da drzi lijevu stranu yebani smo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 avg 2019, 13:49

Rijetko je ko u Lajpcigu igrao 4-3-3, prije svega to je bio 4-2-2-2 sa orijentacijom na sredinu terena i sa 4 igrača na sredini ili 3-5-2, 3-4-3 kako sad Nagelsman igra. To nije džaba. Werner je jak u tranziciji, kratkim pasovima i koraku, s tim da se ne smije zavlačiti u stranu. U 4-3-3 bi možda i mogao, igrati nešto slično kao Gnabry, samo sa druge strane, ali to otvara novih milion pitanja, prije svega defanzive što i postaje problem kad njega dodaš u igru.

U Dortmundu bi vjerujem imao bolje brojeve, i u Leverkuzenu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 avg 2019, 14:48

Nije vam loše ovo pojačanje
slika

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2019, 16:11

Dobra bogam, metn'o bih je i na avatar al ostajem vjeran Hasi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 avg 2019, 16:34

Ona je opravdala ovaj dres, pitanje je hoće li opravdati momak desetku.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 avg 2019, 19:06

Taj Werner ne bi mogao pojacati BvB a kamoli Bayern. Pa zar nije dosta transfera poput Podolskog, Rodea, Sulea, Rudy-a i slicnih?
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2019, 22:27

proFCB je napisao/la:Taj Werner ne bi mogao pojacati BvB a kamoli Bayern. Pa zar nije dosta transfera poput Podolskog, Rodea, Sulea, Rudy-a i slicnih?
Oko Wernera ne treba pretjerivati u negativnom smislu. On je dobar napadač, brz je, često dobar realizator. Problem kod njegovog transfera u Bayern bi jedini bio taj, što se baš i ne uklapa kod nas, jer nije on napadač koji će gore zadržati loptu kao Lewandowski i stalno učestvovati u igri, po pitanju kombinatorike, jer Werner je više kontraški napadač. S tim što ne znači da ne bi poslužio u određenim utakmicama, a mogao bi se upotrijebiti i na lijevoj strani. Kolega schickeria je objasnio te neke varijante. Generalno nekako po mom mišljenju on se mogao dovesti ovog ljeta, a i nije. Nije ono sada da sam bio toliko zagrijan za njegov transfer, ali mogao je poslužiti svrsi. Vidjet ćemo dalje njegov razvoj u budućnosti. Momak je pošteno odigrao u cijeloj situaciji, mogao je čekati na veliki Handgeld, a on je ipak na kraju pošteno produžio ugovor s RB-om.

Sinoć je na SKY-u u emisiji SKY90 gostovao Robben i pored lijepog podsjećanja na sve njegove sjajne trenutke u karijeri, prikazane golove, posebno nama drage :D , pričao je i o tome šta trenutno radi. Uglavnom želi se trenutno isključiti od fudbala, Bayern mu je i dalje prilično blizak, jer nekoliko puta je spomenuo "naša ekipa", pa onda i sam kaže kako sebe uhvati da to i dalje spominje i tako osjeća. Bayerna će detaljno pratiti, ali toliko blizu fudbala, bar što se poslovnog dijela tiče, ne želi biti. Želi se dosta isključiti i nema namjeru biti trener.
Trenutno će najviše da trenira sa sinom i da njega forsira i pomažemo u napredovanju po pitanju fudbala. Interesantno, da je dalje rekao da je trenutno dosta posvećen plivanju, mnogo po tom pitanju trenira, jer se sprema za jedan Event u rodnom Gronningenu (čije on inače ambasador) i gdje će isplivati zadnjih 8 km od inače 30 km duge staze, koju učesnici tog događaja svake godine isplivaju. Inače rekao je i da je veliki fan Mullera i da on ima i dalje veliki značaj za klub bez obzira i na dolazak Coutinha.
Spomenuo je kako je Thomas pred kraj prošle sezone pokazao dobre partije i svoj značaj za tim, da čini stvari što rijetko bilo ko čini, da je specifičan i značajan za tim i da je apsolutni timski igrač. Ipak i pored toga što Robben je slabo šta tu krivo rekao, malo je bio i subjektivan očigledno zbog prijateljstva s Mullerom, jer ništa faktički nije s negativne strane rekao. Stefan Effenberg koji je gostovao u istoj emisiji je istakao kako smatra da za Mullera često može biti mjesta, jer više pozicija može igrati, a nekad će trebati mijenjati i Lewandowskog, a isto tako je dodao da smatra da je Thomas spreman se žrtvovati za tim i na klupi u određenim utakmicama, jer ipak mu je uspjeh tima najznačajniji.

Robben je isto tako spomenuo kako je i dalje u jako dobrim prijateljskim odnosima sa Schweinijem i Badstuberom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 avg 2019, 22:46

Kolega Monolog pomeo izgrednike, vidim da se neki nude da sjednu na moju fotelju, pa da vidim ko je najglasniji da to zauzme. Ja sam svakako samo to na papiru, kao još nekolicina kolega, tako da mogu predložiti adminu nekog od vas ako smatrate da je to neophodno na ovoj temi/pdf.
Jbga, nisam aktivan (Bayo slab :plac: ) ali ti effe treba da igraš ligu ili da kažeš da te više ne zanima ;)
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2019, 23:01

geronimo je napisao/la:Kolega Monolog pomeo izgrednike, vidim da se neki nude da sjednu na moju fotelju, pa da vidim ko je najglasniji da to zauzme. Ja sam svakako samo to na papiru, kao još nekolicina kolega, tako da mogu predložiti adminu nekog od vas ako smatrate da je to neophodno na ovoj temi/pdf.
Jbga, nisam aktivan (Bayo slab :plac: ) ali ti effe treba da igraš ligu ili da kažeš da te više ne zanima ;)
Pomeo Monolog jednog izgrednika (iako najvećeg vjerovatno :D ), ima tu i onih sitnijih što miniraju temu...
I neka si i ti živ, napiši nekad nešto i ja u zadnje vrijeme manje, jer forum je ionako propao i diše na škrge, skoro sve ljudi što je nešto kvalitetno pisalo i otišlo je...
I šta mene napadaš poglavice, igrat ću naredno kolo, bio sam na neobićnom mjestu, ljeto me odvuklo, pustio mozak na pašu....I ti si prije propuštao i to ključne utakmice..... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 avg 2019, 23:04

Nemoj effe da nam Thomas mijenja Lewu svega ti, kad god se to pokusalo s njim na 9 nije ni na sta licilo.

@geronimo bilo bi lijepo da imamo moderatora koji je malo aktivniji, ne mora se uvoditi nesto tona novih stvari ali da se odrzava red na temi. Ja sam prosle godine predlagao da napravimo temu za glasanje poslije svake utakmice kao sto imaju neki drugi timovi, medjutim sve mi se cini da nemamo dovoljno aktivnih forumasa za to.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2019, 23:47

harden je napisao/la:Nemoj effe da nam Thomas mijenja Lewu svega ti, kad god se to pokusalo s njim na 9 nije ni na sta licilo.
Što jest jest, kod nas je on rijetko dobro odigrao na poziciji špica. Pogotovo otkako je Lewa tu i kada ga je trebao mijenjati. A iako je i u njemačkoj repki češće igrao svoju omiljenu poziciju polušpica, tamo je znao odigrati na špicu jako dobro. A možda bi sada ova varijanta po potrebi Coutinho iza Mullera kao napadača mogla biti učinkovita.
harden je napisao/la: @geronimo bilo bi lijepo da imamo moderatora koji je malo aktivniji, ne mora se uvoditi nesto tona novih stvari ali da se odrzava red na temi. Ja sam prosle godine predlagao da napravimo temu za glasanje poslije svake utakmice kao sto imaju neki drugi timovi, medjutim sve mi se cini da nemamo dovoljno aktivnih forumasa za to.
Pa ako bi bile te redovne ankete, glasanja, moguće da bi opet ljudi bili i aktivniji. I svakako nužan aktivan moderator. Eto možeš ti biti, samo tu malo negativnost izbij i malo sredinu opet nađi.... :D :D :D
A nije isto tako interesantno, da ljudi koji su na stotine besmislenih postova sastavili po raznoraznim temama i kod kojih je uvijek šupljikana, a imaju očigledno cijeli dan vremena da besposličare, dođu ovdje i ganjaju Saurmana po ovoj našoj temi i čovjek na kraju dobije ban. A ako se dobro sjećam pravila, onda su ove teme rezervisane samo za navijače, fanove klubova, a drugi mogu pisati, ali ako konstruktivno pišu. S tim što više tu nema sekunde konstruktivnog pisanja. Na stranu neka dobra za.ebancija. Ali neko gušenje teme i još proganjanje Saurmana koji im ga je tamo negdje inteligentno metnuo, pa sada ga treba ganjati po ovoj temi s milion postova, koji ni djeci u obdaništu ne bi bili zanimljivi..
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 avg 2019, 00:20

I ja sam za @hardena, ovim se dokazao :tokralju: :tokralju:
harden je napisao/la:Dobra bogam, metn'o bih je i na avatar al ostajem vjeran Hasi.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.