Windows repair all in one.Zodiac je napisao/la:Problem je sto nmg uopste da otvorim taj link,kako se zove prog. da ga probam naci negdje drugo .
edit:evo nasao sam neki na majorgeeks
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
- Ed Woodward for Prime Minister !
Zvao sam jutros operatera izgleda da je ipak do njhove bazne stanice ,samo mi nije jasno kako onda neke stranice mogu da se otvore a neke ne
,trenutno to izgleda popravljaju pa valjda se sredi,sve u svemu hvala na pomoci momci,zivili
.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Eee momci jedno pitanje ako ko zna, instaloranje sistema na laptop jbg ne radi DVD-ROM a USB ne prepoznaje, e sad ima opcija preko lana, intelov bootagent, da li je neko već ovo radio da mi objasni?
A ja odo tražit po googlu
A ja odo tražit po googlu
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kako ne prepoznaje usb?
jel ti ulaz ne radi ili?
u biosu nastimaj kod boot opcije, stavi na prvo mjesto usb, a na drugo hdd
zatim skini rufus (https://rufus.akeo.ie/) i preko njega nabaci na usb windows.iso faj
i to je sve
jel ti ulaz ne radi ili?
u biosu nastimaj kod boot opcije, stavi na prvo mjesto usb, a na drugo hdd
zatim skini rufus (https://rufus.akeo.ie/) i preko njega nabaci na usb windows.iso faj
i to je sve
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Ma turski nekakav USB čudan
nekad ga ni PC ne prepoznaje, nista nije hitno ionako a sa ovim mi se neda zayebavat nabaviti cu USB 
- theboss_RD07
- Kontakt:
Prije godinu dana sam sebi kupio laptop HP Pavilion G7 u Genelecu u Lukavcu. Radio normala sve dok (logicno) garancija nije istekla. Sad mi steka brutalno, laptop je spor drama, ne mogu vise nijednu igru pokrenut itd.
Pretpostavljam da je graficka otisla (AMD Radeon 7670M HD 1GB) jer svaki put kad nesto uradim da ima veze sa njom, izleti mi bluescreen. Sta sam uspio uocit sa tog BSOD-a je fajl koji ga uzrokuje: "atikmpag.sys"
A taj sam fajl vidio u instalaciji od drajvera ove graficke..
Pokusam pokrenut igricu (bilo koju) - blue screen
Laptop moram gasit na shut down. Ako ga posaljem u sleep, kad ga budem ponovo budio samo ce mi izletit bluescreen
Odem u my computer i pokrenem onaj check... Da mi ocijeni laptop. Ocijeni sve redom, kad dodje do grafike - bluescreen.
Ne mogu uopste da istaliram drajver od ove graficke. Pokrenem ga, u po instalacije bluescreen.
Jedino sto mi trenutno baca sliku je obicna VGA graficka. Intel HD Graphics.
Ne znam vise sta da radim.. Guglao sam problem, i niste nije uspjelo sta god su preporucili.
Jednom mi je pukao kais od torbe i laptop je rokno od zemlju. Nije mu nista bilo kad sam ga upalio. Ovo se pocelo pojavljivati tek nakon par sedmica do mjesec. Kontam da se nije nesto iskljucilo unutra, neko kablo sta ja znam... (slab sam oko laptopa) Jer sad kad ga upalim, cujem kao da nesto sitno kuca od ventilator kako se ovaj okrece.
Ili je mozda nema nikakve veze sa ovim? Mozda je skroz crkla graficka?
Pretpostavljam da je graficka otisla (AMD Radeon 7670M HD 1GB) jer svaki put kad nesto uradim da ima veze sa njom, izleti mi bluescreen. Sta sam uspio uocit sa tog BSOD-a je fajl koji ga uzrokuje: "atikmpag.sys"
Laptop moram gasit na shut down. Ako ga posaljem u sleep, kad ga budem ponovo budio samo ce mi izletit bluescreen
Odem u my computer i pokrenem onaj check... Da mi ocijeni laptop. Ocijeni sve redom, kad dodje do grafike - bluescreen.
Ne mogu uopste da istaliram drajver od ove graficke. Pokrenem ga, u po instalacije bluescreen.
Ne znam vise sta da radim.. Guglao sam problem, i niste nije uspjelo sta god su preporucili.
Jednom mi je pukao kais od torbe i laptop je rokno od zemlju. Nije mu nista bilo kad sam ga upalio. Ovo se pocelo pojavljivati tek nakon par sedmica do mjesec. Kontam da se nije nesto iskljucilo unutra, neko kablo sta ja znam... (slab sam oko laptopa) Jer sad kad ga upalim, cujem kao da nesto sitno kuca od ventilator kako se ovaj okrece.
⭐
Nije moguce da je crkla graficka jer u suprotnom ne bi ti nista pokazivao na ekranu, ona je za to zaduzena da prenosi sliku. A vrlo je moguce i da ventilator od graficke negdje zapinje, nađes na yt kako otvoriti taj laptop i lagano. Ako ti nije problem pogledas kakva je situacija unutra. A isto tako msm da graficka nema veze s tim stopanjem i sto ti je laptop usporen, mozda bi ti najbolje bilo oboriti sistem i rijesio si se toga. Vjerovatno ti se svega nakupilo a nisi cistio. Elem nedavno mi se slicno pojavlivalo kod rođe, onaj ventilator na grafickoj zapekao, a niikakvog efekta nema, skinem ga jer nije jaka grafa. I od tad radi normala. Eh sad malo vise o problemu ce se javiti OnlyUnited i kompanija predpostavljam 
Mia San Mia
- OnlyUnited
- Kontakt:
Provjeri prvo device manager ima li kakvih uptinika.theboss_RD07 je napisao/la:Prije godinu dana sam sebi kupio laptop HP Pavilion G7 u Genelecu u Lukavcu. Radio normala sve dok (logicno) garancija nije istekla. Sad mi steka brutalno, laptop je spor drama, ne mogu vise nijednu igru pokrenut itd.
Skini memtest86 i testiraj ram. Zatim skini glary utilities i na 1 click maintenance vidi da li ce pod disk error izbaciti ista.. Udji u control panel, system, advanced, startup and recovery i odcekiraj automatically restart.
U control panelu idi administrative tools, event viewer, system te klik na eventualni error(e) pa uslikaj ili kopy ovdje.
Tako ce eliminisati software greske...
Skini program, http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html" onclick="window.open(this.href);return false; koji ce vratiti sistem na nivo slican onom nakon reinstaliranja...
I naravno, udji u device manager, klik na graphics (video) cards.. Uninstal.. Restart..
- theboss_RD07
- Kontakt:
@R32 Ima dvije graficke valjda ova radeon i Intel HD Graphics. Pretpostavio sam da je ova ATI crkla, a da je ova intel ta koja baca sliku.
@OnlyUnited hvala pokusacu pa javim
@OnlyUnited hvala pokusacu pa javim
⭐
- juanitomaravillaa
- Kontakt:
Najbolje program za uklanjanje ovih reklama sa browsera?
AdBlock ekstenzija
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- schweinsteiger
- Kontakt:
Ja na mozzili koristim ove dvije:juanitomaravillaa je napisao/la:Najbolje program za uklanjanje ovih reklama sa browsera?

I odlicno rade
#miasanmia
@OnlyUnited opet mi se javlja isti problem, pojavljuje se onaj plavi ekran i restartuje se laptop. Nije mi se dešavalo do jučer. Šta bi bilo kad bi stavio sve ove na Automatic, ne samo ove što si napisao nego sve.hoshafka je napisao/la:OnlyUnited je napisao/la:Ovako... Prvo provjeri da li su ovi servisi na automatic (znaci ides control panel - administrative tools - services):
• DNS Client
• Function Discovery Provider Host
• Function Discovery **** Publication
• Peer Networking Grouping
• HomeGroup Provider
• HomeGroup Listener
• SSDP Discovery
• UPnP Device Host
kod mene je većina na Manual, a dva su i na Disabled, hoću li ih staviti na Automatic
Kako me samo lijepo slušao 5-6 dana, al eto od jučer sve po starom.
Pustiću sunce da topi ljubav!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Moglo bi ti ovo pomoci:
Skini advanced system care 8 (trial verziju)... Skeniraj te rijesi probleme koje prikaze..
Start - u run kucaj msconfig, onda ok... Pod boot.ini, cekiraj safeboot, restart.. Kada udjes u safemod, pokreni Ccleaner, pod registry scan for issues pa onda fix selected... Zatim pokreni glaryutilities pod 1 click maintenance i fix.. Onda opet start - run - msconfig - i pod boot.ini odcekiraj safeboot, restart..
Ne trebas sve na automatic, samo pomenute services...
Skini advanced system care 8 (trial verziju)... Skeniraj te rijesi probleme koje prikaze..
Start - u run kucaj msconfig, onda ok... Pod boot.ini, cekiraj safeboot, restart.. Kada udjes u safemod, pokreni Ccleaner, pod registry scan for issues pa onda fix selected... Zatim pokreni glaryutilities pod 1 click maintenance i fix.. Onda opet start - run - msconfig - i pod boot.ini odcekiraj safeboot, restart..
Ne trebas sve na automatic, samo pomenute services...
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
hehe, kad otvoris novi tab, gore desno u cosku imas opciju u obliku kruga da to iskljucis, odaberes naravno blankalan_kardec je napisao/la:kako da na mozzilli podesim kad otvorim onaj new tab, da mi se u onim malim prozorčićima ne pojavljuju stranice na kojima sam bio prethodno? Užasno me iritira
Treba mi neki program preko kojeg modu programirati, dizajnirati u 3D-u, hocu da napravim model svoje kuce pa neke dodatne radove sad planiramo i da probam neke svoje zamisli u programu doraditi da vidim na sta ce to liciti.
Koji bi program preporucili
Koji bi program preporucili
1946
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
AutoCad
sirok pojam, vidim ima milion verzija, znaci preporuka koja verzija uz mogucnost link za download.QUARESMA 18<<< je napisao/la:AutoCad
1946
- champions1921
Mozes autocad ili 3dmax ali oba su komplikovani programi i dzaba ces ih skidati ako nisi radio na njima.. Ukucaj na kickass.so i skini onaj sa najvise seedera samo pazi koji windows koristis 32bitni ili 64 bitni pa skini za svoj sistem..Head je napisao/la:sirok pojam, vidim ima milion verzija, znaci preporuka koja verzija uz mogucnost link za download.QUARESMA 18<<< je napisao/la:AutoCad
Probaj ovo.. Dosta je jednostavnije.. http://www.sketchup.com/3Dfor/architecture" onclick="window.open(this.href);return false;
BUDI ŽELJO !!!
- theboss_RD07
- Kontakt:
@OnlyUnited
Evo nakanio sam se konacno, upalio laptop i krenuo korak po korak kako si objasio..
1. ovaj memtest86 .. mozes me yebat, ja to ne znam pokrenut
skinuo sam .iso, montirao ga preko Daemon Toolsa i evo sta dobijem

Ne znam sta ovdje da pokrenem, sta da radim?
2. Skinuo sam Glary utilities i checkiro. Kad nisam u nesvijest pao .. xD
Uglavnom ima na disc repair 1 error.
(Open in new tab)
(Windows 7 mi je na njemacki yebiga)
EDIT1:
Sad cu i ovo ostalo pa cu editovat post kako budem sta radio... Mada sumnjam da je softverski problem.. Zapravo sam skoro siguran da je do hardvera ali eto.
Dizao sam i Windows XP i Windows 7 i Windows 8 (8.1). Na svakom isti ovaj problem..
EDIT 2:
3. Evo otvorio sam event viewer.. Pogledaj je l' to to. Malo zeza njemacki. Ako treba prevest sta, reci..
Evo nakanio sam se konacno, upalio laptop i krenuo korak po korak kako si objasio..
1. ovaj memtest86 .. mozes me yebat, ja to ne znam pokrenut

Ne znam sta ovdje da pokrenem, sta da radim?
2. Skinuo sam Glary utilities i checkiro. Kad nisam u nesvijest pao .. xD
Uglavnom ima na disc repair 1 error.
(Windows 7 mi je na njemacki yebiga)
EDIT1:
Dizao sam i Windows XP i Windows 7 i Windows 8 (8.1). Na svakom isti ovaj problem..
EDIT 2:
3. Evo otvorio sam event viewer.. Pogledaj je l' to to. Malo zeza njemacki. Ako treba prevest sta, reci..
Zadnja izmjena: theboss_RD07, dana/u 23 jan 2015, 13:07, ukupno mijenjano 2 puta.
⭐
Trenutno korisnika/ca: Confiance, feniksptica i 12 gostiju.