FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
117
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 255

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 23 avg 2025, 18:22

Kajkutenjoyer je napisao/la:
23 avg 2025, 16:36

ja sam ubjeden u pobjedu, mislim da ovde sve krece na bolje
Iz tvoje tastature u bozije usi :pray:
Al nisam nimalo optimista, ako cemo posteno. Ni zbog mnogih izostanaka, ni zbog trenera koji nema igru.

Daj Boze da grijesim.

Strumfinho
Kontakt:

Post Postao/la Strumfinho » 23 avg 2025, 18:34

avalPacidoroP je napisao/la:
23 avg 2025, 16:52
Kajkutenjoyer je napisao/la:
23 avg 2025, 16:36
Orvel je napisao/la:
23 avg 2025, 16:34

U pravu si sve, al ja ne mogu sebi pomoci i ne znam zasto imam osjecaj da cemo ih dobiti iako razumno gledajuci za to nema sanse ako se osvrnemo na prosle tekme. Bolest hahahah

Ma gazi do pobjede, Zeljovci su uz tebe!
ja sam ubjeden u pobjedu, mislim da ovde sve krece na bolje
Ako Bog da braćo da vi budete u pravu.
Nekom ludom pobjedom bi oprali i Radnik i Rudar bodovno.
Rudar smo već oprali pobjedom u Mostaru, gdje je realno i X dobar, a kiks protiv Radnika bi mogli sutra pobjedom oprati, gdje je realno i X dobar, tako da bi bodovno bili na zadovoljavajućem saldu iz prvih 5.kola.
Nekako ovako sve pocinje, malo pozitive, malo lijepe price😉
Naprimjer, znam ja da oni imaju bolju ekipu ali zasto ne bi sutra neki nas individualni momenat presudio...Lijeva noga, trk, a mozda i kapiten da svoj pecat...

A iskreno burazeru,pozitivan sam samo zato sto sam svjestan da ja sutra(ili u nekoj proslosti)osim podrske nista drugo ne mogu...Uvijek kazem,nazalost jer je to realnost, da je iole neko bolji,ne bi bio tu,bio bi negdje vani...A nadgledali smo se svega, i dobrog i loseg...Evo i ova nasa ekipa jos jedna u nizu i u njoj ima svega🙂

Uz sve sto mi vidimo sa strane kako zaista jeste, uz nasa razlicita ili slicna razmisljanja, mi trebamo samo dati podrsku a vjerujem nakon dvije domace utakmice da i nasi igraci su prelomili taj pritisak 😉

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 23 avg 2025, 18:38

Zbili smo redove koliko toliko nakon onog ciganluka na periferiji Mostara, vakat je to ucvrstiti jednom pobjedom ili bar borbom pa nek i ne pobijedimo. Realno sa dobrom igrom i eventualnom pobjedom mislim da mozemo polako skinuti pritisak koji je bacen na ekipu zbog svih izjava i gluposti koje su se desile. Al eto vidjet cemo sve sutra. Al realno ako bude podrska sa obe pune tribine, pogotovo kad se lomi trkma oko 70-80min, mozemo biti vjetar u ledja.

Strumfinho
Kontakt:

Post Postao/la Strumfinho » 23 avg 2025, 18:41

I jos jedna stvar, nisam nesto cuo da je ovaj Stimac nekad nesto pricao lose generalno...Za ovakav pres,iskren i korektan, treba ga nagraditi aplauzom prije utakmice i na taj nacin pozeljeti dobrodoslicu.
Biti sve ono sto drugi nisu u stanju kao ovi mamlazi od prosle sedmice.

Strumfinho
Kontakt:

Post Postao/la Strumfinho » 23 avg 2025, 18:48

Orvel je napisao/la:
23 avg 2025, 18:38
Zbili smo redove koliko toliko nakon onog ciganluka na periferiji Mostara, vakat je to ucvrstiti jednom pobjedom ili bar borbom pa nek i ne pobijedimo. Realno sa dobrom igrom i eventualnom pobjedom mislim da mozemo polako skinuti pritisak koji je bacen na ekipu zbog svih izjava i gluposti koje su se desile. Al eto vidjet cemo sve sutra. Al realno ako bude podrska sa obe pune tribine, pogotovo kad se lomi trkma oko 70-80min, mozemo biti vjetar u ledja.
Ma ja sam ubjedjen da mozemo, samo polako.Normalno je i da ce biti tesko i da ce oni imati svoje sanse ali evo recimo nema onog broja 23 (ne znam mu ime), to je po meni sansa...Igrac koji je gino njima u sredini...Jakovljevic,koliko god dobar bio, sporiji je,pada,godine su tu...Malo i lutaju koliko sam vidio...Kako god mozda ce biti dan kada cemo to iskoristiti i sto kazes samo borbom, doci ce sansa 💙🤍

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 avg 2025, 18:56

Evropska fudbalska federacija (UEFA) sankcionisala je bosanskohercegovačke klubove koji su ovog ljeta igrali na eurosceni u ukupnom iznosu od 98.750 eura.
Najteže je pogođen Zrinjski koji će u kasu UEFA-e platiti 59.250 eura.
Mostarci su kažnjeni zbog paljenja baklji u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Prvi meč protiv Virtusa u San Marinu koštao ih je 15.500 eura, revanš 19.250 eura. Nakon prvog duela sa Slovanom u Bratislavi sankcionisani su sa 15.250 eura, a poslije revanša Pod Bijelim brijegom sa 9.250 eura.

Dodatno je kažnjen i Željezničar. Zbog incidenata u Sloveniji tokom utakmice s Koperom UEFA je disciplinovala Želju sa 25.550 eura. Plave je bacanje predmeta koštalo 20.000 eura, utrčavanje u teren 5.000 eura, a korištenje baklji 500 eura.
Sarajevo je poslije duela s Craiovom kažnjeno sa 14.000 eura. Bordo tim prekršio je propise o sigurnosi i bezbjednosti, odnosno tokom utakmice s Rumunima zabilježeno je blokiranje javnih prolaza na stadionu.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 avg 2025, 19:01

Ejnur je napisao/la:
23 avg 2025, 10:24
Pablo11 je napisao/la:
23 avg 2025, 04:12
bhsport je napisao/la:
22 avg 2025, 23:18

Realno i mi smo ekipa za to mjesto tako da nam je trener taman i nema razloga da ga pljujemo i vrijedjamo.
Kada budemo imali pare i bolje igrace, Adzem moze u omladinsku školu, bez pritiska da stvara igrace.
Perfektan start bi bio 10 bodova, a mi imamo 8.
Imamo problem razbiti bunker a bolje stojimo kada se branimo tako da me interesuje utakmica sa Zrinjskim. Jeste da smo oslabljeni ali nema predaje.
Vadite se na prvi mandat, sto ne spomenes kako je prokockao titulu? Pusti prosla vremena, ekipa sve gore i gore stoji na terenu iz kola u kolo.
Joj Pablo kako ti prica smrdi...
A sto drugi treneri nisi bili ni blizu borbe za titulu ?
Sto tvoj Coric u nikad laksem zrijebu kupa nije mogao doci do finala ? I na kraju krajeva za sta se u karijeri borio Coric,osim da ne ispadne ?
A Corica zivotom branis,cak si i napadao po forumu ko god je govorio da Corica treba smijeniti.
Po meni nek su isti,a nisu,opet vecu podrsku ima Adzem zato sto je dijete Zelje nego neki stranac kojem je Zeljo samo jedna karika u CV-u.
Ako trebamo nekoga istrpiti onda nek to bude neko nas,nikakvi Basici,Corici sa strane.
Uozbilji se, imali prejaku ekipu u tim uslovima, u ovim uslovima se mozes boriti za titulu samo ako budemo imali brdo love. Nadam se da ce Mirvic uci jer sam uvjeren da mu glavni adut nece biti eto on je Zeljovac. I ja sam Zeljovac i trenirao kao manji i idem na tekme i gostovanja, jel to znaci da trebam imati neku prednost? Kako nam je velik kriterij nek je nas pa kakav god da je. Nadam se da ce ostati do kraja sezone pa da se fatas za glavu poslije.
Fk Željezničar.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 avg 2025, 19:57

MrkiMedo je napisao/la:
23 avg 2025, 08:56
Sukilovic je prosle sezone bio skroz korektan, a u drugom dijelu su svi bili losi pa i on. Nije licio na sebe, a do tad je dobar i svi smo ovdje pisali kako nas je iznenadio. Osmanovic uopste ne izgleda lose, ja sam to napisao i nakon one greske. Dva dana do utakmice, a ovdje svi vec potpisali poraz sa dva razlike. Ruku smijem dati da 80% ljudi i ne vidi Grbavicu za vrijeme utakmice.

Ps. da se nayebem matere ovoj nasoj finoj raji koja konstantno pljuje po Manijacima, jugu i slicno. U klub je dosla kazna koja nam odnese skoro svu zaradu protiv Kopra, a zahvaljujuci gospodi koja je sa istoka gadjala igrace. Kuci zeni pa istresajte te frustracije, ovo je vec drugi put da Zeljo dobija kazne zbog takvih piyda vam materina
Đe nam je @valter da se očituje oko ove kazne?
Pošto redovno, sezonama unazad, pluje po grupi, i sabira koliko smo para dali na baklje..
A istok nas u Evropi povali sa kaznom, što neće Jug za godinu dana skupit, kad se sve kazne zbroje.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 23 avg 2025, 20:12

avalPacidoroP je napisao/la:
23 avg 2025, 19:57
MrkiMedo je napisao/la:
23 avg 2025, 08:56
Sukilovic je prosle sezone bio skroz korektan, a u drugom dijelu su svi bili losi pa i on. Nije licio na sebe, a do tad je dobar i svi smo ovdje pisali kako nas je iznenadio. Osmanovic uopste ne izgleda lose, ja sam to napisao i nakon one greske. Dva dana do utakmice, a ovdje svi vec potpisali poraz sa dva razlike. Ruku smijem dati da 80% ljudi i ne vidi Grbavicu za vrijeme utakmice.

Ps. da se nayebem matere ovoj nasoj finoj raji koja konstantno pljuje po Manijacima, jugu i slicno. U klub je dosla kazna koja nam odnese skoro svu zaradu protiv Kopra, a zahvaljujuci gospodi koja je sa istoka gadjala igrace. Kuci zeni pa istresajte te frustracije, ovo je vec drugi put da Zeljo dobija kazne zbog takvih piyda vam materina
Đe nam je @valter da se očituje oko ove kazne?
Pošto redovno, sezonama unazad, pluje po grupi, i sabira koliko smo para dali na baklje..
A istok nas u Evropi povali sa kaznom, što neće Jug za godinu dana skupit, kad se sve kazne zbroje.
Dan pobjede i od tada nas sunce grije

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 23 avg 2025, 20:13

Pablo11 je napisao/la:
23 avg 2025, 19:01
Ejnur je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:
23 avg 2025, 04:12

Vadite se na prvi mandat, sto ne spomenes kako je prokockao titulu? Pusti prosla vremena, ekipa sve gore i gore stoji na terenu iz kola u kolo.
Sto tvoj Coric u nikad laksem zrijebu kupa nije mogao doci do finala ? I na kraju krajeva za sta se u karijeri borio Coric,osim da ne ispadne ?
A Corica zivotom branis,cak si i napadao po forumu ko god je govorio da Corica treba smijeniti.
Po meni nek su isti,a nisu,opet vecu podrsku ima Adzem zato sto je dijete Zelje nego neki stranac kojem je Zeljo samo jedna karika u CV-u.
Ako trebamo nekoga istrpiti onda nek to bude neko nas,nikakvi Basici,Corici sa strane.
Uozbilji se, imali prejaku ekipu u tim uslovima, u ovim uslovima se mozes boriti za titulu samo ako budemo imali brdo love. Nadam se da ce Mirvic uci jer sam uvjeren da mu glavni adut nece biti eto on je Zeljovac. I ja sam Zeljovac i trenirao kao manji i idem na tekme i gostovanja, jel to znaci da trebam imati neku prednost? Kako nam je velik kriterij nek je nas pa kakav god da je. Nadam se da ce ostati do kraja sezone pa da se fatas za glavu poslije.
Nije jedini adut on je Zeljovac.
On u odnosu na tvog Corica ima osvojen kup i borio se za titulu.
Dok Coric nista nema u dosadasnjoj karijeri.
Zato sam i rekao ako kome treba dati vrijeme onda nek bude neko nas koji ima svakako bolje rezultate od tvog trenera.
I to je samo tvoj spin da je on imao aman neki tim.
Kod njega su igrali hajdarevic,sabanadzovic i zeric.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 23 avg 2025, 20:15

Ejnur je napisao/la:
23 avg 2025, 20:13
Pablo11 je napisao/la:
Ejnur je napisao/la:

Zato sam i rekao ako kome treba dati vrijeme onda nek bude neko nas koji ima svakako bolje rezultate od tvog trenera.
Jesi vise zapeo za Corica i poredjenje, dosta te covjece. Haj mi reci nesto o Adzemu do sad u ovom mandatu bez da poredis sa Coricem bas da vidim sta ces napisati

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 23 avg 2025, 20:46

Orvel je napisao/la:
23 avg 2025, 20:15
Ejnur je napisao/la:
23 avg 2025, 20:13
Pablo11 je napisao/la:

Jesi vise zapeo za Corica i poredjenje, dosta te covjece. Haj mi reci nesto o Adzemu do sad u ovom mandatu bez da poredis sa Coricem bas da vidim sta ces napisati
Nisam ja zapeo,nego Pablo i njemu slicni su ovde prozivali ljude da su protiv Zelje ako ista napisu negativno za Corica a sad skroz drugacija prica.
Adzem je odradio 6 tekmi.
Ima cijeli novi tim i samo budala moze ocekvati neku aman igru.
Da je trebao pobjediti obje utakmice na Grbavici,trebao je.
Al je to vraceno sa ovim gostujucim pobjedama,ako pobjedimo Zrinjski imat ce zadovljavajuci bodovni saldo.
A da ne pricam koji je pritisak ove sezone u Zelji za razliku od prosle,kada su igraci ispraceni aplauzom poslije poraza od Sirokog.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 avg 2025, 22:30

Sutra Lagumdzija glavom.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 23 avg 2025, 22:33

Alipasino je napisao/la:
23 avg 2025, 22:30
Sutra Lagumdzija glavom.
Šteta što u paketu sa Lagumdžijom nije došao i Gogić.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 avg 2025, 22:43

Nama je Basic prosipao pricu u novembru kako su se igraci potrosili u Evropi i neki pusili to..

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 23 avg 2025, 22:46

Al radnik demolira veleza.
Ja cu vala uvijek vjerovat u pobjedu Zelje, uvijek nac nesto da mi da optimizam ali mi ako zelim da odigramo dobre utakmice sa finim dijelovima moramo se popravit za 300%.
I na terenu, i u glavama.
Bas puno puno rada nam treba.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 23 avg 2025, 22:53

godrina je napisao/la:
23 avg 2025, 22:46
Ja cu vala uvijek vjerovat u pobjedu Zelje, uvijek nac nesto da mi da optimizam ali mi ako zelim da odigramo dobre utakmice sa finim dijelovima moramo se popravit za 300%.
Dabogda se ugasili. Radnik je ove sezone iznenaðenje, to što će se saginjati Borcu i ako zatreba kom klubu iz rs je druga priča, ali će dosta klubova na njima zube polomiti, tj već i jesu, mi, pitari, i ove druge pitare natukoše večeras. A nikad u životu neću biti “realan” što se tiče toga može li Željo nekoga pobjediti, možemo svakoga pobjediti i tačka.

Po ko zna koji put **** ulazimo u ove utakmice protiv top 3 ekipe, navijači pišu igračima ne skidajte gaće na Bradini, ne skidajte gaće na Grbavici, a isti ti navijači već upisali 3 boda ustašama…
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 avg 2025, 23:00

Ovo kolo pocelo pozitivno

U17 Rudar - Željezničar 1:4
Avdic x2, Jokanovic i Halilovic

U15 Rudar - Željeznničar 0:0

Sutra
U19 Igman I - Željezničar 17:00
Željezničar - Zrinjski 21:00
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 23 avg 2025, 23:16

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
23 avg 2025, 22:53
godrina je napisao/la:
23 avg 2025, 22:46
Dabogda se ugasili. Radnik je ove sezone iznenaðenje, to što će se saginjati Borcu i ako zatreba kom klubu iz rs je druga priča, ali će dosta klubova na njima zube polomiti, tj već i jesu, mi, pitari, i ove druge pitare natukoše večeras. A nikad u životu neću biti “realan” što se tiče toga može li Željo nekoga pobjediti, možemo svakoga pobjediti i tačka.

Po ko zna koji put **** ulazimo u ove utakmice protiv top 3 ekipe, navijači pišu igračima ne skidajte gaće na Bradini, ne skidajte gaće na Grbavici, a isti ti navijači već upisali 3 boda ustašama…
Ma sto posto.
Ja opet bas imam osjecaj da dobijamo sutra.
Ko je onaj car sto je za neku srijedu najavljivao veznjaka ?
Jel krenuo, treba nam ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 24 avg 2025, 00:50

NoDi80 je napisao/la:
23 avg 2025, 23:00
Ovo kolo pocelo pozitivno

U17 Rudar - Željezničar 1:4
Avdic x2, Jokanovic i Halilovic

U15 Rudar - Željeznničar 0:0

Sutra
U19 Igman I - Željezničar 17:00
Željezničar - Zrinjski 21:00
Kako U15 kiksa protiv Rudara?
1921!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.