FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 07 mar 2023, 11:20

Jel ovo Dal ipak nije ozbiljnije povrjeđen ?

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 mar 2023, 11:23

Lucas je napisao/la:
07 mar 2023, 11:20
Jel ovo Dal ipak nije ozbiljnije povrjeđen ?
a **** ti
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2023, 11:24

Ništa od Trening centra NFSBiH: Sarajevo i Velež na drugoj lokaciji
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2023, 11:27

Danas su se medijima obratili šef struke Mirza Varešanović i prvotimac Besim Šerbečić.

“Što se tiče derbija, znamo da je to specifična utakmica i znamo koliko znači. Stanje na tabeli i forma igrača ne govori ništa. Moramo dati zadnji atom snage, imati veliku želju. Imamo dobru situaciju, ulazimo puni samopouzdanja, ulazimo u utakmicu nakon pobjede u Širokom Brijegu“, rekao je Varešanović.

Sarajevo je protiv Zrinjskog očajno, a u Širokom Brijegu druga priča.

“Nije da se pravdam, ali protiv Zrinjskog naš plan nije bio najbolji. Uradili smo analizu i to je mnogo bolje izgledalo u Širokom Brijegu. Na toj utakmici smo pokazali da je plan bio dobar, da smo pogodili sve što smo promijenili i nadam se takvoj utakmici i sutra“.

Borba za Evropu nije gotova.

“Željo je u boljoj situaciji, bolje stoje na tabeli. Mi se moramo dobro spremiti, te se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Svi znamo da nam ova utakmica puno znači, u svakom smislu“.

Derbi u Zenici bez navijača. Koliko će to utjecati?

“Besmisleno, ali to su odluke organa Saveza. Utakmica u Širokom Brijegu je pokazala koliko je bitno kada imate navijače. Igrači su pokazali da su željni podrške, nadam se da će naredne utakmice biti otvorene za publiku“.

Najavio je da će ekipa još danas odraditi trening, te da ima nekoliko rovitih igrača.

Koliko ste zadovoljni novim igračima, posebno strancima?

“Nadam se da će se što prije adaptirati, na sredinu i klub“.

Riječ je dobio i Šerbečić.

“Mislim da je suvišno pričati koliko znači derbi. Poslije utakmice u Širokom Brijegu puni smo samopouzdanja, a mi smo svjesni kvaliteta koje imamo. Nismo u to sumnjali ni nakon Zrinjskog, a to će nam mnogo značiti“, rekao je defanzivac.

Govorio je o svom povratku na Koševo.

“Kada sam bio zadnji put ovdje uzeo sam titulu, atmosfera je bila bolja. I sada kvalitetom imamo dobru ekipu, a sigurno da bi podrška navijača mnogo značila. Klub kao klub je jednu stepenicu više u odnosu na prošli period kada sam bio tu“.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 07 mar 2023, 11:36

Kakvi izlivi mrznje u live-u na instagramu. Ljudi psuju Ajli djecu. Pa jeli moguce da moze neko biti toliko zadojen mrznjom jbt. Kako mozes mrziti nekog bez razloga, da mu psujes djecu. Vi ljudi mrzite sebe, jer niste nista postigli u zivotu, pa vam svi ostali krivi. Nek vam je Bog na pomoci

Idemo po pobjedu sutra Divoviiii

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 07 mar 2023, 11:36

Sarajevo-Velež biće garant u Vrapčićima bez publike. To je našem Savezu najlakše da organizuju i uskrate nas za spektakl na Areni Rođeni...Nedjelja sunčano u Mostaru 20 stepeni... :(
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 mar 2023, 11:37

MortemHz je napisao/la:
07 mar 2023, 11:24
Ima na Dobrinji i Alipasinom dobrih livada, iscrtat cemo linije i nek igraju
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2023, 11:38

JavierBosnia je napisao/la:
07 mar 2023, 11:37
MortemHz je napisao/la:
07 mar 2023, 11:24
Ima na Dobrinji i Alipasinom dobrih livada, iscrtat cemo linije i nek igraju
Ili što neko reče ima Pecara, to nam odgovara :D

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 mar 2023, 11:41

tabba77 je napisao/la:
07 mar 2023, 09:28
Koliko god zvučalo čudno, i koliko god ne podržavam Mirzu na klupi, mislim da će znati naše momke dobro pripremiti prije svega psihički i motivacijski. Ako bilo ko može, može neko ko zna šta znači derbi.. Taktički ne treba ništa specijalno mijenjati za razliku od tekme sa lišticom, osim možda rotacije 1-2 igrača max.
Hoce li im reci i da je sudija nas 12. igrac ?
Hoce li im reci da iza njih stoji 100 000 navijaca ?
Manite patetiku, nakon jedne pobjede sve zaboravite... Masnokosi mora letiti, cim prije !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 mar 2023, 11:44

Al naslova na sportsport. Tacno ono da moze Mulalic isprintati pa im zaljepiti u svlacionici sa ih nalozi.
Preslusas press nigdje veze sa naslovom. U jednoj recenici jest Serbecic rekao da imaju vise samopozudanja, poslije pobjede.. Ovi to prenesu ko da je rekao pregaziti cemo ih.. Kakvi smecari!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 mar 2023, 11:49

Kimun je napisao/la:
07 mar 2023, 11:36
Kakvi izlivi mrznje u live-u na instagramu. Ljudi psuju Ajli djecu. Pa jeli moguce da moze neko biti toliko zadojen mrznjom jbt. Kako mozes mrziti nekog bez razloga, da mu psujes djecu. Vi ljudi mrzite sebe, jer niste nista postigli u zivotu, pa vam svi ostali krivi. Nek vam je Bog na pomoci

Idemo po pobjedu sutra Divoviiii
Veće ljudsko dno čak i od ovih nacionalista su ljudi koji nekome psuju djecu. Baš poremećena papčina moraš biti da to izgovoriš.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 mar 2023, 11:51

Sta kaze Mirza na pitanje za utakmicu bez navijaca " za mene je besmisleno da se ovakva utakmica igra bez igraca" :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 07 mar 2023, 11:53

crveniratnik je napisao/la:
Sarajevo-Velež biće garant u Vrapčićima bez publike. To je našem Savezu najlakše da organizuju i uskrate nas za spektakl na Areni Rođeni...Nedjelja sunčano u Mostaru 20 stepeni... :(
Ne moze dole jer bi to dovelo do jos vece neregularnosti ionako vec neregularne sezone. Bolje doboj kod kaknja nego mostar za tu utakmicu.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 mar 2023, 11:55

uzas oko stadiona. Uhljupi nesposobni
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 07 mar 2023, 11:58

keli je napisao/la:
07 mar 2023, 11:53
crveniratnik je napisao/la:
Ne moze dole jer bi to dovelo do jos vece neregularnosti ionako vec neregularne sezone. Bolje doboj kod kaknja nego mostar za tu utakmicu.
Ako već mora bez navijača, neka stave Kakanj, Visoko, Hadžiće, Konjic. Ne bi bilo u redu da se igra u Mostaru

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 mar 2023, 12:02

Gdje god samo nek bude domace publike
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 07 mar 2023, 12:09

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
07 mar 2023, 10:41
Maroon99 je napisao/la:
07 mar 2023, 10:37
4 3 3
Saha
Mulalic serbecic martinovic tomasevic
Balta cirjak vrancic
Gulas renan ziljkic
ovo neka lazna 9ka renan. Nije ni ovo lose, vjerujem da bi 5 puta probili po boku.
Nisam mislio na laznu 9ku, nego klasicnog napadaca a u vezi neki slobodni veznjak (ko igra fm mezzala) mogli bi to igrati vrancic ili avramovski ili tare
A 3 napadaca da se drze na liniji offsidea, vjerujem da njihovi metuzalemi u odbrani to ne bi mogli ispratiti
Ali kad si vec spomenuo laznu 9ku to hamza moze vrlo dobro odraditi i to mi je odlicna opcija
Do smrti odani!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 mar 2023, 12:12

Bordo tim pun samopouzdanja dočekuje ljutog rivala sa Grbavice, a ovaj meč mogao bi biti posljednji za dvojicu trenera iz stručnog štaba bordo kluba.

Naime, trener golmana Adi Adilović i video analitičar Admir Kozlić prema svemu sudeći pojačat će stručni štab bugarskog Ludogoretsa.

Na klupu Ludogoretsa već danas ili sutra vraća se Ivaylo Petev, bivši selektor naše nogometne reprezentacije. Petev je već radio sa Adilovićem i Kozlićem u reprezentaciji naše zemlje i sada će prema svemu sudeći ponovo sarađivati, no očekuje se i zvanična potvrda u narednim danima.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 mar 2023, 12:18

H8Z7 je napisao/la:
07 mar 2023, 09:16
VenamaHrabrih je napisao/la:
07 mar 2023, 09:08
michplatini je napisao/la:
07 mar 2023, 08:55

Malo ljudi prati omladinske lige pa i Premijer ,a vrlo lako je primjetiti razvojni put nekih igrača.
Taj Amar Begić je i kupljen u Borac sa ciljem guranja U-21 igrača u rosteru i reprezentaciju.On je tako i postao reprezentativac(u mladjim kategorijama ima bar 5-6 igrača koji su u Borac dovedeni sa ovjerenom kartom u mladjim selekcijama reprezentacije).U našoj Akademiji stasava generacija 2004/05 koja ima potencijala na tim pozicijama a vidjecemo da li kvaliteta.
Sad što se tiče Durakovića,sasvim korektan bek u mladjim kategorijama Želje i Zrinjskog i ništa više od toga.Nije uspio da se nametne i odigra za seniorske timova pa ni TZ City.Ova sezona odličn u Igmanu.E sad,znam mnogo igrača koji odigraju u ekipama bez pritiska i tenzije Al nisu igraci za klubove sa armijom navijača i gdje se svaka mjeri.Zbog njegovog staza u ta 2 kluba koja imaju pritisak gdje nije uspio da odgovori tome,treba tu biti oprezan,imali smo primjer u bližoj prošlosti.
Ma nema se tu šta bit' oprezan ili neoprezan. Po meni su stvari vrlo jednostavne. Max. 5 igrača stranaca, žestokih profesionalaca, kojima ne smeta taj famozni pritisak, a ostalo sve iz našeg pogona. Mlađi stasaju uz profesionalce, imaš lepezu proizvoda i samo povremeno dopunjavaš stanje. Ako smo već najbogatiji i najorganizovaniju klub, neko bi rekao i najbolji, čemu onda dovoditi igrače iz drugih klubova koji su po definiciji slabiji od tebe? Valjda zato akademija i postoji.
Niti jednom jedinom igraču koji ima zadati cilj biti uspješan ne smije imati pritisak. Želiš da igraš u ligama petice i LP a strah te izaći igrati protiv kona ili zrinjskog. Kako bi izašao pred navijače Celtica ili Dortmunda pa kad oni zagrme ili navijači Galate ili Bešiktaša. Stvarno mi izvuče živce taj famozni PRITISAK. Ne znam da li se radi išta u akademiji da se smanji ta trema kad izlaziš iz juniora u prvi tim (tad mogu da razumijem da prvih 2-3 utakmice imaš treme ali stariji igrači da imaju pritisak :crazy: )
Kako god gazi želju malenog :!:
Ma pritisak je samo vadiona, znaš i sam. Jbg, nećeš uvijek sam sebe za keca okriviti. Te profesor, te pogrešno šapću, te zbunjuju me, te bolio me stomak, te prepo se... To najbolje opisuje ona stara uzbekistanska: Ko hoće - nađe način, ko neće - opravdanje.

Trenbolon
Kontakt:

Post Postao/la Trenbolon » 07 mar 2023, 12:19

Kozlic je jedini koji nesto vrijedi iz SS

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Noke995, SHZ82, Varijantas8 i 54 gosta.