FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 21 avg 2019, 13:03

BuffonGigi je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:U malo sporijoj talijanskoj ligi, Ribać će imat šta ponuditi itekako, drago mi je da ću ga gledati na TV-u ove sezone
Ne znam kako ce se onda snaci Perisic u "brzoj" Bundesligi.
Imam osjećaj kao da sam te indirektni uvrijedio, ne znam zašto, Bundesliga je brža liga od Serie A. Mnoštvo puta sam istovremeno gledao dvije utakmice ovih liga, ne moraš biti Guardiola da to zaključiš.

Plus Bundesliga ima bolje stadione i travnjake, jel se i u ovom ne slažemo?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 avg 2019, 13:13

Bundesliga je postala sranje tesko,serie a je 10 puta zanimljivija.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 avg 2019, 13:28

coelho41 je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:U malo sporijoj talijanskoj ligi, Ribać će imat šta ponuditi itekako, drago mi je da ću ga gledati na TV-u ove sezone
Ne znam kako ce se onda snaci Perisic u "brzoj" Bundesligi.
Imam osjećaj kao da sam te indirektni uvrijedio, ne znam zašto, Bundesliga je brža liga od Serie A. Mnoštvo puta sam istovremeno gledao dvije utakmice ovih liga, ne moraš biti Guardiola da to zaključiš.

Plus Bundesliga ima bolje stadione i travnjake, jel se i u ovom ne slažemo?
Stadioni i travnjaci stoje, sredjenost i usminkanost svega je na nivou. Ali molim te pogledaj nekad skandinavske utakmice, utakmice Ruske lige recimo, MLS, i jos par liga. Svi imaju pismenije i popunjenije stadione od talijana, bolje travnjake, grafike na prijenosima izgledaju ljepse, itd. Ali to veze s kvalitetom lige nema. Nisi me uvrijedio, ne daj boze, samo kazem ti realno da se nece Ribery sa svojim godinama, povredama itd nesto sad proslaviti. Jedino sto je u Fiorentini manji pritisak, moglo bi od njega nesto i biti.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 avg 2019, 14:04

S obzirom da nemam SportKlubove, ja ti samo aktivno pratim Bundesku i Seriu A, a ponekad Franucsku i ostale lige što se nude na Arenama.
Talijanska liga iako je Juve osvaja, je kompetitivnija za pozicije drugog, trećeg i ostalih mjesta koja vode u Evropu, u kvalitet lige nisam ulazio, ali jednostavno imam dojam da je nijansu sporija od Bundeske, možda i jer se jače odbrane igraju tamo, ne znam.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 21 avg 2019, 15:22

Definicija Bundeslige je trka i naporan rad, mnogo kretnje i timska borba, dok u Italiji mnogo lakše prolaze igrači koji su brzi i nemaju pretjeranu tehniku jer se uglavnom ne igra na taj način, Di Francesco je probao sa Sassuolom i radilo je odlično jer niko nije bio naviknut na to osim top 3-4 tima, Serie A se jeste ubrzala, ali Bundesliga je bez dileme najdinamičnija liga petice po meni, igra se i u Engleskoj dosta brzo i čvrst je fudbal, ali u Bundeski su ipak sudije malo bolje educirane i puštaju bržu igru, timovi teže brzom osvajanju prostora itd.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 21 avg 2019, 15:54

Coutinho je očita zamjena za Müllera, dobili ste na kvaliteti ofenzive protiv jakih momčadi, no pitanje je kako ćete igrati protiv onih koji stoje čvrsto otraga i zatvaraju prostor, a to je skoro cijeli bundes. Također je jasno da je to jednogodišnja biljka tako da ćete iduće sezone morati graditi ispočetka (vjerojatno sa Havertzom).

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 21 avg 2019, 15:57

Mene je Francuska liga iznenadila koliko tamo ima lijepih i zanimljivih tekmi. Pogotovo ako tu igra PSG, Lille, Marsej, protiv bilo koga, to je uvijek na nož i otvoreno. Prošle ili pretprošle godine je Nant i još neko čini mi se igrao kup, nešto je bilo divlji rezultat, ono 4-3 ili tako nešto, ja bolje utakmice dugo gledao nisam, uopšte ne znam jesam li gledo bolju, bolje u smislu zanimljivosti i dešavanja na terenu, preokreta, poteza, golova.

A BL da ne znam kakva je tekma kad na Eurosportu kao da gledam iz bunara, ton je katastrofalan, tv atmosfera nikakva, a komentatori užasni.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 21 avg 2019, 17:36

sljivo je napisao/la:Mene je Francuska liga iznenadila koliko tamo ima lijepih i zanimljivih tekmi. Pogotovo ako tu igra PSG, Lille, Marsej, protiv bilo koga, to je uvijek na nož i otvoreno. Prošle ili pretprošle godine je Nant i još neko čini mi se igrao kup, nešto je bilo divlji rezultat, ono 4-3 ili tako nešto, ja bolje utakmice dugo gledao nisam, uopšte ne znam jesam li gledo bolju, bolje u smislu zanimljivosti i dešavanja na terenu, preokreta, poteza, golova.

A BL da ne znam kakva je tekma kad na Eurosportu kao da gledam iz bunara, ton je katastrofalan, tv atmosfera nikakva, a komentatori užasni.
Meni se baš sviđa Eurosport štih i općenito način snimanja BL (koji nije do njih naravno nego do režisera, ali opet...), imaš osjećaj da si u kinu, teren je jako lijepo naglašen čak i kada je sunčano, za razliku od ostalih liga petice. Nisam primijetio to za ton iskreno, jedino mi je onaj komentator što subotom u 15:30h komentariše loš, ostali su mi dobri, pogotovo ona dvojica, daju iskrene komentare i znaju dosta o ligi, prenos Union-Leipzig je bio baš ugodan.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 avg 2019, 20:36

Jarane sve sto si rekao je netacno. Ton je k.urcina, a ona dvojica nemaju pojma o Bundesligi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 avg 2019, 00:12

Ja ne znam @kovacic na koju ti dvojicu mislis, oni debili sa ES sto rade BL nemaju veze sa Bundesligom, bukvalno ne prate ni najosnovnije stvari. Komentarisanje kontra Bayerna stalno necu ni spomenuti, gore je sto ne znaju nista ni o igracima ni o klubovima, opcenito losi komentatori.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 22 avg 2019, 10:00

ledar je napisao/la:Coutinho je očita zamjena za Müllera, dobili ste na kvaliteti ofenzive protiv jakih momčadi, no pitanje je kako ćete igrati protiv onih koji stoje čvrsto otraga i zatvaraju prostor, a to je skoro cijeli bundes. Također je jasno da je to jednogodišnja biljka tako da ćete iduće sezone morati graditi ispočetka (vjerojatno sa Havertzom).
Pa upravo je to nevjerojatno da će Muller i pored Coutinha ponovno igrati puno utakmica a na klupi će sjediti Gnabry, Coman, Goretzka, Toliso, Davies itd..

Tako je bilo sa James Rodrigeuzom koji je morao praviti mjesta Mulleru da bi ova igračina igrala.

Uglavnom, šteta je da Bayern sad ne uzme novac za Mullera i zahvali se na svemu što je učinio za Bayern. Meni osobno sve ostalo nema smisla unatoč tome što je Thomas dijete Bayerna.

I da je Coutinho samo jednogodišnja posudba, opet iduće dolazi Havertz pa se pitam da li će i Havertz sjediti na klupi a umjesto njega da će igrati Muller?

Ono dosta važno kod Mullera, neće frajer mirno sjediti na klupi i gledati kako drugi igraju već će raditi nemir u ekipi zbog toga.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 22 avg 2019, 10:13

Sumnjam u stalno igranje Müllera, ne samo da ce Coutinho uzet njegove minute, vec ce to i Ivan Perišić uraditi... Müllerovo vrijeme u Bayernu se polako blizi kraju... :salut:

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 22 avg 2019, 10:57

Ima li sta novo za Mandzukica?
Volim te Zeljo!!!

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 22 avg 2019, 12:51

Stefan freund je najodvratniji komentator ikad, toliko pristranosti nema ni blazicko

Nadam se da ce i bundes brzo doci na arene ili sport klubove

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 avg 2019, 13:44

ledar je napisao/la:Coutinho je očita zamjena za Müllera, dobili ste na kvaliteti ofenzive protiv jakih momčadi, no pitanje je kako ćete igrati protiv onih koji stoje čvrsto otraga i zatvaraju prostor, a to je skoro cijeli bundes. Također je jasno da je to jednogodišnja biljka tako da ćete iduće sezone morati graditi ispočetka (vjerojatno sa Havertzom).
Pa baš protiv ovih ekipa koje čvrsto stoje i zatvaraju prostor bi on mogao biti isto od koristi. S obzirom da je tehnički potkovan, da zna podvaliti loptu, odigrati kreativan pas, ima ideje...
A što se njegovog daljeg angažmana tiče, ako se on uklopi i bude igrao kao u najboljim danima, onda će se uprava naći na "mukama", jer oni i dalje planiraju dovesti i Sanea i Havertza...A prosto bi bili u slučaju bljeska Coutinha čvrsto vezati i njega. Možda bi onda otpao neko od ove dvojice drugih. Pogotovo eto što se spominje da bi već na zimu se pokušale stvari sa Saneom riješiti.
Ali super da je Coutinho sada tu, dalje sve ionako zavisi od toga kako će se sve s njim odvijati na terenu.
zlatandr je napisao/la:Ima li sta novo za Mandzukica?
Prije koji dan je uprava ipak odustala na kraju od dovođenja Mandžukića. A Mandžo je kao i Perišić, posebno bio želja Kovačeva.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 avg 2019, 13:52

Kad bi prodali Sanchesa i Boatenga, i doveli 6icu, neku iole kvalitetnu, ovaj rok bi bio dobar, čak i odličan s obzirom kakve smo imali sabotaže i uljeze u klubu.

Na sredini da igraju ta 6ica odnosno DM, Thiago kao 8ica i Kutinjo 10ka. Javi je već u slobodnom padu, i dosta kuburi sa povredama da bi mogao iznijeti sezonu na DM, a Thiago to ne može sve stići igrati.

Ako ne možemo dati 40 mil za Rocu onda nek ide sve u pm.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 avg 2019, 15:35

effe_sa je napisao/la: Pa baš protiv ovih ekipa koje čvrsto stoje i zatvaraju prostor bi on mogao biti isto od koristi. S obzirom da je tehnički potkovan, da zna podvaliti loptu, odigrati kreativan pas, ima ideje...
Najlakši i uobičajeni način probijanja obrane je proboj preko krila i stvaranje viška igrača, no moguće su i kombinacije u sredini na malom prostoru što traži dosta imaginacije i uigranosti. Navodno je Coutinho baš tu majstor (treba vidjeti u kojoj mjeri), ali onda vam standardna krila u principu i ne trebaju već su potrebni oni koji dobro čitaju igru, mogu se pravovremeno ubaciti i imaju kombinatornih potencijala. Takvom opisu igrača više bi odgovarao Müller nego Coman i Gnabry, i tu bi onda trebalo mijenjati i sistem igre.
Teško mi je vjerovati da bi Kovač išao u takve radikalne zahvate, no vidjećemo, vrijeme će pokazati.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 avg 2019, 16:02

Ako pratite Kovačev način rada i sisteme on igra nešto u obliku slova U (odnosno takvo je kretanje lopte) s naglaskom na igru krila, i okupiravši prostor halfspace-a (to je prostor koji ide duž ivica 16erca pa dole). Najviše pasova na protivničkoj polovini terena odradi baš tu, a skroz malo na sredini i skoro nikako na krilima. Ideja je jasna, doći sa loptom tu i onda kombinacijama, duplim pasovima i ubacivanjima opsluživati krila ili raditi ubačaje. Koliko se sad tu uklapa Kutinjo ja ne znam, možda baš dobro ukoliko ne bude strogo zakucan na aut liniju ili skroz na sredinu terena. A najčešće ovo gore ne funkcioniše pa krila moraju napadati 1 na 2 ili raditi ubačaje, ili preklapanja sa bekovima koji opet rade ubačaje. (Nije ni čudo što je onda Kimmich imao tolike asistencije, to dosta ima i do kolege s kim igra u napadu, Muller ili Gnabry koji nisu nojevski tip igrača koji zabiju glavu u zemlju ili se zakucaju uz linije pa nešto pokušavaju i naravno svi ubačaju dolaze Lewi na desnu nogu, dok je struge strane gdje je Alaba obrnuto pa ovaj jadnik nema ni dvije asistencije a Coman još manje). Kod Kovača centar terena ne postoji ni pri presingu ni kreiranju, zato je i James najuren, nadati se da ovaj neće.

A Perišić je pod većim upitnikom. Gledam statistiku, lik ima 3 asistencije na 2700 minuta. !?. Pa taj ne dodaje ili nema pojma kako se to radi, gori je od Comana (a znate Comana). Ima osam golova, slično Comanu sa duplo više minuta, i 3 šuta po tekmi što je duplo više od Comana. Znači to je neko ili povučeno krilo više sa zadacima u defanzivi, sa dosta slobode u šutu ili je karinana igrač. Mislim da obje opcije nisu dobre gledajući šta mi igramo. A ono što još nije je da je neki individualac, brz igrač, koji riješava jedan na jedan, a da jedan na dva ne spominjem (a u tome se mi najviše nalazimo). Ne znam šta da se desi pa da bude bolji od Comana ili Gnabryja odnosno da doprinese više našem timu. Ako Periša bude iznad ove dvojice spomenutih, to će samo reći kakvi su oni i onda ih bi se trebalo rješavati, ili njih ili trenera koji je to napravio.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 avg 2019, 22:57

Izgleda da će vam Sanches u Lille, odšteta 25 milki.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 avg 2019, 23:05

Hajde nek ide, taman da uzmemo Rocu.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.