Ako pratite Kovačev način rada i sisteme on igra nešto u obliku slova U (odnosno takvo je kretanje lopte) s naglaskom na igru krila, i okupiravši prostor halfspace-a (to je prostor koji ide duž ivica 16erca pa dole). Najviše pasova na protivničkoj polovini terena odradi baš tu, a skroz malo na sredini i skoro nikako na krilima. Ideja je jasna, doći sa loptom tu i onda kombinacijama, duplim pasovima i ubacivanjima opsluživati krila ili raditi ubačaje. Koliko se sad tu uklapa Kutinjo ja ne znam, možda baš dobro ukoliko ne bude strogo zakucan na aut liniju ili skroz na sredinu terena. A najčešće ovo gore ne funkcioniše pa krila moraju napadati 1 na 2 ili raditi ubačaje, ili preklapanja sa bekovima koji opet rade ubačaje. (Nije ni čudo što je onda Kimmich imao tolike asistencije, to dosta ima i do kolege s kim igra u napadu, Muller ili Gnabry koji nisu nojevski tip igrača koji zabiju glavu u zemlju ili se zakucaju uz linije pa nešto pokušavaju i naravno svi ubačaju dolaze Lewi na desnu nogu, dok je struge strane gdje je Alaba obrnuto pa ovaj jadnik nema ni dvije asistencije a Coman još manje). Kod Kovača centar terena ne postoji ni pri presingu ni kreiranju, zato je i James najuren, nadati se da ovaj neće.
A Perišić je pod većim upitnikom. Gledam statistiku, lik ima 3 asistencije na 2700 minuta. !?. Pa taj ne dodaje ili nema pojma kako se to radi, gori je od Comana (a znate Comana). Ima osam golova, slično Comanu sa duplo više minuta, i 3 šuta po tekmi što je duplo više od Comana. Znači to je neko ili povučeno krilo više sa zadacima u defanzivi, sa dosta slobode u šutu ili je karinana igrač. Mislim da obje opcije nisu dobre gledajući šta mi igramo. A ono što još nije je da je neki individualac, brz igrač, koji riješava jedan na jedan, a da jedan na dva ne spominjem (a u tome se mi najviše nalazimo). Ne znam šta da se desi pa da bude bolji od Comana ili Gnabryja odnosno da doprinese više našem timu. Ako Periša bude iznad ove dvojice spomenutih, to će samo reći kakvi su oni i onda ih bi se trebalo rješavati, ili njih ili trenera koji je to napravio.