FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 jan 2011, 14:35

gavran je napisao/la:teski ste ko SO!!!!!!!!!!!
.................. :D :D
na svakoj si temi na forumu ostavio trag...pa kako samo uspjevas? :)...nista konkretno, ali eto mene iskreno tudje teme bas i ne interesuju ne citam ih, ali bogami nebi mi palo na pamet komentarisati
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 jan 2011, 14:45

SaltCityAttack je napisao/la:
gavran je napisao/la:teski ste ko SO!!!!!!!!!!!
.................. :D :D
na svakoj si temi na forumu ostavio trag...pa kako samo uspjevas? :)...nista konkretno, ali eto mene iskreno tudje teme bas i ne interesuju ne citam ih, ali bogami nebi mi palo na pamet komentarisati
raspust je drug ;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Žbljohar
Kontakt:

Post Postao/la Žbljohar » 20 jan 2011, 16:42

Posolite mu rep,da ne ode. :D :D :D

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 jan 2011, 17:25

Žbljohar je napisao/la:Posolite mu rep,da ne ode. :D :D :D
e jesi smijesan stvarno :lol: :lol: ajd matereti nemoj vise pametovat
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 jan 2011, 17:29

Ma pustite ba Smajlovica nemoj te samo kukat, svi koji bi se nasli u ovakvoj situaciji isto bi razmisljali pa jbg ne moze covjek uvjek igrati djabalame a vala on nije nista pokazao strasno cak mislim da bi cehajic bolje se snasao na njegovom mjestu...imamo mi napada tako da ako zeli nek ide slobodno...

A kako cujem dogovorena je prijateljska utakmica sa Nk Zvijezdom na tusnju negdje pred pocetak prvenstva tako da znate ...

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 20 jan 2011, 17:32

s.s.lazio je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ma platit cemo mu, jer on jos uvjek je pod ugovorom sa nama barem mislim :)
Slobodan je igrač,bila je neka klauzula u ugovoru,ako mu ne isplate pare na vrijeme ili kako već,da može raskinut ugovor !
Mislim da je u svkaom slučaju bolji od navikanog Dajića koji vjerovatno ima veću platu :?
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 jan 2011, 20:34

Sadiković: Smajlovića se još uvijek nisam odrekao

Fudbaleri Slobode jučer su stigli na Kupres gdje su počele visinske pripreme za proljetni dio sezone. Od danas se krenulo sa ozbiljnim radom. Vremena za odmor nema mnogo a kako je za naš portal kazao Denis Sadiković, radi se udarnički.

Na Kupresu će Tuzlaci ponajviše raditi na vježbama snage, tri treninga na dan, i tako narednih sedam dana pod pištaljkom Denisa Sadikovića koji kako kaže ekipu želi što bolje spremiti za drugi dio prvenstva.

Atmosfera u timu je odlična, odmah smo krenuli sa ozbiljnim radom, nakon duge pauze mnogim igračima nedostaje kondicije ali ćemo se potruditi da svako od njih dođe na nivo na kakvom treba da budu, kazao je Denis Sadiković za Sportin.ba.

U autobusu za Kupres kao što je poznato od ranije, nisu se našli Samir Efendić i Damir Smajlović. Prvi je otišao na probu u njemački Karlsruhe dok je Smajlović odbio putovati dok mu se ne isplate zaostala dugovanja.

Iskreno, žao mi je što Smajlović nije sa nama otputovao na pripreme jer se radi o kvalitetnom igraču. Ipak, to je do njega i uprave, on nije želio krenuti na pripreme, i mislim da je najbolje da zajednički jezik nađe sa upravom kluba.

Znači li to da ga ipak niste otpisali?

Pa gledajte, mi nismo u takvoj poziciji da bi sada mogli odbiti Smajlovića ukoliko bi se želio priključiti pripremama, rekao sam, radi se o kvalitetnom napadaču na kojeg sam računao u drugom dijelu sezone. Šta će sada biti od svega, vidjet ćemo, ponavljam, to je stvar između njega i uprave.

Mogu li se u narednim danima očekivati nova pojačanja u Slobodi?

Sada ne bih mogao mnogo reći o tome, svakako da ima igrača koje bi možda angažovali ali ćemo vidjeti. Imamo tu sad četiri nova igrača u odnosu na prvi dio sezone, oporavio se Tarik Okanović, a tu su i Alen Mešanović, Staniša Nikolić te Almir Bekić koji se vratio iz Dinama i za nas će predstavljati veliko pojačanje. Trebao bi nam igrač na poziciji zadnjeg veznog i stopera, i u narednim danima ćemo znati da li ćemo se pojačati na tim pozicijama.

Dolaskom Almira Bekića i oporvaljenog Tarika Okanovića povećala se konkurencija u veznom redu, da li će biti promjena u postavci igre?

Dobro je kada imamo konurenciju u timu, svaki igrač će morati da zasluži mjesto u prvom sastavu. Mnogo toga zavisi i od ovih priprema, i rano je sada govoriti o tome. Onaj ko zasluži i igrat će, kazao je Denis Sadiković za Sportin.ba.

Fudbaleri Slobode sedam dana provest će pripremajući se na Kupresu a zatim će se pripreme kako nam je kazao Sadiković vjerovatno nastaviti u Međugorju gdje će Tuzlaci odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.
Zadnja izmjena: fukara87, dana/u 20 jan 2011, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 jan 2011, 20:36

Sadiković: Na Kupresu imamo odlične uslove za rad

Fudbaleri tuzlanske Slobode nalaze se na bazičnim pripremama na Kupresu, gdje prema riječima Šefa Stručnog štaba Denisa Sadikovića imaju odlične uslove za rad.

- Iako smo na ovu destinaciju stigli jučer odradili smo večernji trening, dok smo danas trenirali dva puta. Na Kupresu imamo odlične uslove za rad gdje ćemo poboljšati fizičku spremu igrača kako bi što spremniji ušli u nastavak sezone. Na raspolaganju hotela Adria imamo odličan teren, fitnes centar, bazen i saunu što moramo maksimalno iskorisiti-rekao nam je trener Slobode Denis Sadiković.

Na pripremama sa ekipom nije Samir Efendić koji se nalazi na probi u Njemačkoj, dok je status napadača Damira Smajlovića još uvijek neizvjestan.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jan 2011, 20:39

Damir Smajlović: Nisam dijete da mi lažima mažu oči!

Napadač Slobode Damir Smajlović iznenadio je odlukom da sa Slobodom ne putuje u Kupres. Razlog je, kaže, neispunjena obećanja čelnika kluba.

- Jednu ratu iz ugovora nisu mi isplatili još od kolovoza. Sada je došla i druga. Živim od novca što ga zaradim na igralištu, a ne od obećanja – komentirao je svoju odluku od ostanku u Tuzli.

Podsjeća da su u ponedjeljak, 17. siječnja imali sastanak s predstavnicima kluba. Tada im je vd direktor Zdenko Jurić obećao izmiriti najmanje jednu plaću i ratu po ugovorima.

- Jučer su ponudili mrvice, da zamažu oči. Odbio sam, jer s obećanjima o isplati odugovlače u nedogled. Oženjen sam, imam obitelj i stanovite obveze.

Napominje da je svjestan financijskih teškoća kluba. Do sada nije poduzimao radikalne korake, nadajući se da će sve obećano biti izvršeno.

- Sa Slobodom imam ugovor do ljeta, ali postoji klauzula prema kojoj su mi do 5. siječnja obvezni izmiriti dugovanja. U protivnom, slobodan sam igrač, a svoje ću dugove namiriti uz pomoć NS BiH. No, pitam se kako će ostali igrači doći do svog novca kada počne prvenstvo?

Nije li možda i sam mogao sačekati bolju situaciju u klubu?

- Ponavljam, ne živi se od zraka. I nije ovo prvi put da se krše dogovori i ugovori. Mogao sam još 5. siječnja dići sidro i otići. Želio sam pokazati dobru volju dolaskom na pripreme. Sada više ne želim čekati, jer nisam malo dijete da me uspavljuju bajkama.

Damir Smajlović drži da još može stići na pripreme u Kupres, ali da to sada ne ovisi o njemu.

Može potražiti i drugi klub.

- Nemam rezervnu varijantu, niti ikoga želim ucjenjivati. Ne plašim se hoću li pronaći novi klub. Još sam igrač kakvoga mnogi žele u svojim redovima, jer sam, prije svega, profesionalac u izvršenju svojih obveza – rekao je tijekom jučerašnjeg razgovora Damir Smajlović.

Imam dobar osjecaj sto se tice Smajlovica i da ce ostati u klubu :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 20 jan 2011, 23:44

odmorite malo od Smajlovica..bit ce sto bude...ako ostane..odlicno...ako ne...mislim da imamo zamjene za njega...pa nije messi :?
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jan 2011, 23:58

Ako ostane bice dobro,ako ne nema veze,imamo mi tu Bekica,Rahmanovica,Mesanovica i Mujica,nezz sta je sa Dajicem,jel nasao angazman u Europi,ako ne uspiije postoji mogucnost da se vrati u Slobodu.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 jan 2011, 00:19

Produžen rok za gradnju tribine stadiona Tušanj: Utrošeno tek 2,3 miliona KM

Rok od 11 mjeseci i 20 dana, koji je bio predviđen za završetak radova na Sjevernoj tribini novog stadiona Tušanj je već odavno probijen.

Prvobitne prognoze da će se sa ove tribine, koja se počela graditi 1. jula 2009. godine, utakmice Slobode moći gledati još od prošle jeseni, očigledno su bile preambiciozne. Sjevera tribina ulazi u treću godinu izgradnje i niko sa sigurnošću ne može reći kada će biti završena.

Pomoćnik načelnika Općine Tuzla za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesne zajednice Aid Berbić, nedavno je u izjavi za eKapiju naveo da vrijednost ugovora za izgradnju sjeverne tribine iznosi 4, 1 milion KM, a da je do sada utrošeno 2,3 miliona KM.

- S obzirom da se radi o višenamjenskom objektu koji će se graditi prema standardima FIFA-e i EUFA-e, imali smo brojna obećanja za finansiranje. Uz to, budžet općine Tuzla ove godine je manji za čak 50 posto, pa su sve oči uprte u vlast koja teba da se oformi na kantonalnom nivou – istakao je Berbić.

Prema istom izvoru Općina Tuzla za narednu budžetsku godinu je planirala izdvojiti tek milion KM, kako bi se omogućio nastavak radova na sjevernoj tribini, a što je i dalje manje od 4,1 milion KM, koliko je potrebno da se tribina završi.

Nova je informacija je i to da je sa izvođačem radova firmom "Tehnograd inženjering" napravljen aneks ugovora, kojim je prolongiran završetak izgradnje za najmanje dvije godine.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 jan 2011, 00:21

Ma nek mi se ne vraca Dajic on je meni ubjedljivo najgori kod nas u napadu igrac.Steta sad bi nam Mesanovic jako dobro dosao,al sta je tu je.........Citam ove izjave i kaze Sadikovic imat cemo 3 treninga dnevno i sljedeca izjava danas smo imali 2 treninga :mrgreen:
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 21 jan 2011, 00:31

Slatinash_7 je napisao/la:Ma nek mi se ne vraca Dajic on je meni ubjedljivo najgori kod nas u napadu igrac.Steta sad bi nam Mesanovic jako dobro dosao,al sta je tu je.........Citam ove izjave i kaze Sadikovic imat cemo 3 treninga dnevno i sljedeca izjava danas smo imali 2 treninga :mrgreen:
Ma nek ide Dajić koji ce nam Q
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 jan 2011, 10:30

NYKnicks Fan je napisao/la:Produžen rok za gradnju tribine stadiona Tušanj: Utrošeno tek 2,3 miliona KM

Rok od 11 mjeseci i 20 dana, koji je bio predviđen za završetak radova na Sjevernoj tribini novog stadiona Tušanj je već odavno probijen.

Prvobitne prognoze da će se sa ove tribine, koja se počela graditi 1. jula 2009. godine, utakmice Slobode moći gledati još od prošle jeseni, očigledno su bile preambiciozne. Sjevera tribina ulazi u treću godinu izgradnje i niko sa sigurnošću ne može reći kada će biti završena.

Pomoćnik načelnika Općine Tuzla za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesne zajednice Aid Berbić, nedavno je u izjavi za eKapiju naveo da vrijednost ugovora za izgradnju sjeverne tribine iznosi 4, 1 milion KM, a da je do sada utrošeno 2,3 miliona KM.

- S obzirom da se radi o višenamjenskom objektu koji će se graditi prema standardima FIFA-e i EUFA-e, imali smo brojna obećanja za finansiranje. Uz to, budžet općine Tuzla ove godine je manji za čak 50 posto, pa su sve oči uprte u vlast koja teba da se oformi na kantonalnom nivou – istakao je Berbić.

Prema istom izvoru Općina Tuzla za narednu budžetsku godinu je planirala izdvojiti tek milion KM, kako bi se omogućio nastavak radova na sjevernoj tribini, a što je i dalje manje od 4,1 milion KM, koliko je potrebno da se tribina završi.

Nova je informacija je i to da je sa izvođačem radova firmom "Tehnograd inženjering" napravljen aneks ugovora, kojim je prolongiran završetak izgradnje za najmanje dvije godine.
Nova je informacija je i to da je sa izvođačem radova firmom "Tehnograd inženjering" napravljen aneks ugovora, kojim je prolongiran završetak izgradnje za najmanje dvije godine. Jel tribine il cijelog stadiona? :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 jan 2011, 11:42

pa hajde dobra je i ovakva tribina sta ce nam stolice i onako ce se tu stajat i navijat ebiga...dosta je bolje nego ranije, jer barem sad imamo kakvu takvu tribinu za nas :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 21 jan 2011, 11:45

SaltCityAttack je napisao/la:pa hajde dobra je i ovakva tribina sta ce nam stolice i onako ce se tu stajat i navijat ebiga...dosta je bolje nego ranije, jer barem sad imamo kakvu takvu tribinu za nas :)
slazem se stobom samo nek zavrsi ovaj sjever pa da mozemo rahat navijati ko gospoda ...valjda bude sta dalje vidjet cemo ...

Jel ovo Damir Smajlovic prelazi u zeljeznicar ? :oops: :oops:

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 jan 2011, 11:47

Damir Smajlović prelazi u Željezničar?

Još uvijek član tuzlanske Slobode, Damir Smajlović u nekoliko narednih dana mogao bi promjeniti sredinu, a kako saznaje naš portal, ovaj napadač u proljetnom dijelu sezone mogao bi nositi dres sarajevskog Željezničara.
Podsjetimo, Damir Smajlović je jučer u razgovoru za naš portal kazao kako nije želio otputovati na pripreme sa Slobodom zbog neisplaćenih dugovanja, te kako ima pravo tražiti raskid ugovora ukoliko se prema njemu do 5.1.ove godine nisu izmirile novčane obaveze koje mu pripadaju po ugovoru.

Kako se to u ovom slučaju nije dogodilo, trenutno su male šanse da Smajlović i u drugom dijelu nosi dres Slobode.

Kako saznaje naš portal iz izvora bliskih Željezničaru, tim sa Grbavice je pokazao interes za ovog napadača.

Željezničar je navodno već stupio u kontakt sa Smajlovićem. Istina, za sada je sve ostalo samo na razgovoru ali kako Amar Osim na raspolaganju u vrhu napada ima samo Lazara Popovića i Damira Rovčanina, koji je blizu odlaska iz kluba, onda se sasvim logičnim čini dolazak ovog napadača u plavi dres.

Podsjetimo, Smajlović je u Slobodu stigao prošle zime i u proljetnom dijelu sezone postigao je osam golova za Slobodu, prošle se jeseni u listu strijelaca upisao samo dva puta.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 jan 2011, 11:49

Probisvjet je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Produžen rok za gradnju tribine stadiona Tušanj: Utrošeno tek 2,3 miliona KM

Nova je informacija je i to da je sa izvođačem radova firmom "Tehnograd inženjering" napravljen aneks ugovora, kojim je prolongiran završetak izgradnje za najmanje dvije godine. Jel tribine il cijelog stadiona? :mrgreen:
Haman stadiona :D

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 21 jan 2011, 11:56

Ja cisto sumnjam da ce bit izgradnja stadiona jos najmanje 2 godine...volio bi kad bi tako bilo..al eto vidjet cemo sve kako ce da bude... :!: :!:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.