Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 16 jan 2015, 12:46

soxx je napisao/la:Koliko love ispadne pc da mozes igrat pes novi na najboljim perfomansama?
Nije zahtjevan PES može neki PC od 600-700 km pokrenut ga bez problema, možda cak i jeftiniji, al et ostale igre ce biti problem ove novije ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 jan 2015, 12:49

moustapha je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la: a ne znam care tacno, da kazem ugrubo mozda mjesec dana...i da napomenem, kad udjem u paypal racun, tamo je saldo 0, jel i tu treba biti love ? mislim, ima na kartici yebem ga ja, i tokom procedure kupnje me fino ponude hocu li preko paypal il kreditne kartice uzimati :roll:
Ne trebas imati para na paypal racunu za placanje. Paypal moze povuci novac sa kartice prilikom svake transakcije. Samo mislim da se ta opcija treba odobriti.

Kod registracije paypal racuna, oni vrse verifikaciju kartice tako sto skinu ja mislim 1 dolar i onda ga vrate. To je neka testna transakcija i trebalo bi da je vidis na izvodu. Mislim da bez nje ne mozes koristiti paypal.
eh to sam mislio da li da spomenem :)

kad sam tek napravio paypal racun, dosla mi je obavijest u vezi te verifikacije, i pokusao sam, ali nije uspjelo, i moguce da je kartica bila skroz prazna, jer tu sestra prima stipendiju samo, ali nakon sto je mama stavila pare na nju, nisam vise pokusavao tu verifikaciju...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 16 jan 2015, 17:10

Prije tacno godinu dana kapio sam laptop Dell Vostro u BH Telecomu i zadnjih dana nenormalno zuji bez obzira na opterecenje. Pretpostavljam da je hladnjak i da ga treba ocistiti malo, ali je laptop pod garancijom pa necu nista da otvaram i petljam bez potrebe.
Zanima me samo da li je neko imo slican problem i koliko bi to moglo da ostane kod njih na servisu, posto znam da to kod njih traje poprilicno kao i sve ostale njihove usluge. I da li imam pravo da trazim od njih neki privremeni uredjaj dok je moj laptop na servisu.

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 16 jan 2015, 18:17

Godfather je napisao/la:Prije tacno godinu dana kapio sam laptop Dell Vostro u BH Telecomu i zadnjih dana nenormalno zuji bez obzira na opterecenje. Pretpostavljam da je hladnjak i da ga treba ocistiti malo, ali je laptop pod garancijom pa necu nista da otvaram i petljam bez potrebe.
Zanima me samo da li je neko imo slican problem i koliko bi to moglo da ostane kod njih na servisu, posto znam da to kod njih traje poprilicno kao i sve ostale njihove usluge. I da li imam pravo da trazim od njih neki privremeni uredjaj dok je moj laptop na servisu.
Ja sam im'o problema sa mini-notebook-om i kad im dam da nose na servis, nema ga sl'jedecih 20-25 dana 100%.
Posto im je servis u Sar. pa dok svima prođe kroz ruke, vjecnost.
A jeste sigurno neki kuler zaribo, al' u svakom slucaju nosti ti to na garanciju, sto prije to bolje, za tebe. Sretno ;) ;)

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 16 jan 2015, 19:00

ChaosX je napisao/la:
Godfather je napisao/la:Prije tacno godinu dana kapio sam laptop Dell Vostro u BH Telecomu i zadnjih dana nenormalno zuji bez obzira na opterecenje. Pretpostavljam da je hladnjak i da ga treba ocistiti malo, ali je laptop pod garancijom pa necu nista da otvaram i petljam bez potrebe.
Ja sam im'o problema sa mini-notebook-om i kad im dam da nose na servis, nema ga sl'jedecih 20-25 dana 100%.
Posto im je servis u Sar. pa dok svima prođe kroz ruke, vjecnost.
A jeste sigurno neki kuler zaribo, al' u svakom slucaju nosti ti to na garanciju, sto prije to bolje, za tebe. Sretno ;) ;)
Jesi li slucajno imo pravo na neki privremeni uredjaj da koristis dok ti uredjaj ne dodje sa servisa??
To me najvise zanima...

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 jan 2015, 19:06

Termalna pasta se osusila, dolazi do pregrijavanja i samim tim glasnijeg kulera. Nije to nikakav kvar. Kupis pastu (do 5 KM), rijesen problem, odnesi nekom poznaniku koji je malo upuceniji i to je gotovo za 15 min.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 16 jan 2015, 19:13

OnlyUnited je napisao/la:Termalna pasta se osusila, dolazi do pregrijavanja i samim tim glasnijeg kulera. Nije to nikakav kvar. Kupis pastu (do 5 KM), rijesen problem, odnesi nekom poznaniku koji je malo upuceniji i to je gotovo za 15 min.

Sve ja to kontam ali laptop je pod garancijom i necu nista da diram, ali me handri to sto ce ovi u telecomu to ostavit mjesec dana na servisu zbog gluposti koja se moze rijesiti za 20 minuta. Zato me zanima da li mogu dobiti uredjaj neki na koristenje. Ako ne mogu onda bi to sam i zavrsio.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 16 jan 2015, 19:16

1444

Nazovi i pitaj najbolje ti je ;)

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 16 jan 2015, 19:26

Ma zvao sam i kazu da se ne dobije uredjaj na koristenje osim ako nisam poslovni korisnik. Medjutim znam par slucajeva od prijatelja koji su dobili neki zamjenski uredjaj, doduse u pitanju su bili mobiteli. Zato me zanima da li imam uopste pravo na to ili je to njihova suplja prica da me odbiju odma.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 16 jan 2015, 19:36

Za mobitel se dobija, al et izgleda za laptop ne, za svaki slučaj idi do šaltera i pitaj ;)

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 16 jan 2015, 21:27

Imam problem s netom zadnja dva dana ,neke stranice otvara(malo sporo ali ipak otvori) kao google ili sportsport dok recimo speedtest.net ili youtube nece nikako.
Zvao sam operatera i kazu da je kod njih sve ok i da ide normalno :roll: ,u cemu moze biti kvaka :? .

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 16 jan 2015, 21:32

Probaj izbrisati cache, memoriju itd. Meni se slicno desavalo, korstio sam CCleaner, i pomoglo je.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 jan 2015, 21:41

Skini advanced system care 8 (trial verzija)... Trazi care, scan, repair i mislim da bi trebalo rijesiti problem.

Zatim udji u prosirenja (extenzije) browsera koji koristis
To turn off add-ons on Firefox, Go to Tools > Add-ons and disable both unwanted add-ons and plugins. Restart Firefox to put changes into effect.
To turn off add-ons on Google Chrome, Go to Customize > Tools > Extensions and disable unwanted plugins. Restart Chrome to put changes into effect.

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 16 jan 2015, 21:56

Godfather je napisao/la: Jesi li slucajno imo pravo na neki privremeni uredjaj da koristis dok ti uredjaj ne dodje sa servisa??
To me najvise zanima...
Nisam dobio nista, mada sam ih pit'o za taj zamjenski, al' rekoše da nema za ovaj moj model, a i nije mi bio neki problem ako nema zamjene,tako da nisam nista zaht'jevo. Al' pokusaj reć da ti je bas potreban za rad i tako ubijedi ih da ti dadnu nesto. :D :D

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 16 jan 2015, 23:09

Ma ako ne daju zamjenski uredjaj necu ni ostavljat, rijesicu to sam pa nek se yebu i oni i njihova garancija. :roll:
Uglavnom, hvala vam na savjetima i pomoci. ;)

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 16 jan 2015, 23:35

OnlyUnited je napisao/la:Skini advanced system care 8 (trial verzija)... Trazi care, scan, repair i mislim da bi trebalo rijesiti problem.

Zatim udji u prosirenja (extenzije) browsera koji koristis
To turn off add-ons on Firefox, Go to Tools > Add-ons and disable both unwanted add-ons and plugins. Restart Firefox to put changes into effect.
To turn off add-ons on Google Chrome, Go to Customize > Tools > Extensions and disable unwanted plugins. Restart Chrome to put changes into effect.
Odradio sve i opet ista situacija :x ,google i sportsport idu bez problema dok recimo speedtest nece uopste da otvori ,inace sve sa domenom ba otvara normalno ,fb sad radi sad ne radi :roll: .

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 jan 2015, 23:58

http://www.tweaking.com/content/page/wi ... n_one.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Skini, instaliraj, idi na repair system. Moguce da proces traje i do 20 min.

Update browser. Restert ruter. Ako i nakon ovog bude problema nije do tebe.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 17 jan 2015, 00:03

Problem je sto nmg uopste da otvorim taj link :roll: ,kako se zove prog. da ga probam naci negdje drugo .

edit:evo nasao sam neki na majorgeeks

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 jan 2015, 01:11

kako da na mozzilli podesim kad otvorim onaj new tab, da mi se u onim malim prozorčićima ne pojavljuju stranice na kojima sam bio prethodno? Užasno me iritira :problem:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 17 jan 2015, 02:37

Zodiac je napisao/la:Problem je sto nmg uopste da otvorim taj link :roll: ,kako se zove prog. da ga probam naci negdje drugo .

edit:evo nasao sam neki na majorgeeks
sat i vrijeme uredu?

šta izbaci kod ss.ba i yt-a slikaj nam
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], VensanKasel i 20 gostiju.