Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 28 maj 2013, 01:30

Nadala ce Djokovic pobediti u RGu, ako do tog meca dodje.

Sada sam ubedjen da je Djokovic "povukao rucnu" nakon MCa. Uzeo je ono sto mu je falilo, pobedio Nadala na sporoj sljaci, ubio dve muve jednim udarcem. Nadal je nastavio da se trosi skupljajuci poene po Barcelonama, Madridima i Rimovima sljakastog sveta, a Djokovic je kobajagi mirovao 12 dana ( :lol: ) i "slucajno" izgubio od Dimitrova i Berdycha. A cenim da se "naspanovao" kao zver, da ga je Gebhard Gritsch obradio kvalitetno i da ima resenja za sve protivnike. Ocigledno da su skapirali da se sa Nadalom ne moze ganjati tokom cele sezone zemlje, kao sto su pokazale 2009-11-12, vec da je neophodno nabiti formu za RG.

Naravno, sve ovo pada u vodu ako Djokovic zaista bude bio slab i nespreman, kako govori da jeste. Ali, nesto mi govori da je u pitanju samo 1 blef i da je Djokovic konacno sazreo za osvajanje RGa, te da je prokljuvio i takticke igrice Tonija i Rafaela i njihovo prebacivanje uloga favorita, sto cesto rade.

Inace, dominance ratio, koji je najmocnija napredna statistika vezana za tenis ikada, na sljaci pokazuje to sto @formance govori: RNadal2012>RNadal2010>RNadal2008. A ovaj danas (DR'13=1.45) je slabiji u odnosu na RNa iz 2012 (DR'12=1.57). Koga vise to interesuje, evo mu i stiva:

http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/p ... Nadal&f=r1" onclick="window.open(this.href);return false;

*dominance ratio - odnos % poena osvojenih u protivnikovim servis gemovima & % poena izgubljenih u vlastitim servis gemovima

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 maj 2013, 01:53

Ma znalo se to i bez ovog dr ;) Rafa ove godine iako uzima titule ne igra kao 2012 u ovom djelu ;) Sedam mjeseci je ipak ucinilo svoje i najvise se osjeti na konstantnosti, samopouzdanju, kretnji i tajmingu.Zbog svega ovoga i njegovog stila igra ispastaju i udarci ;) Ne pamtim da je vise gresaka pravio...;) Ali opet bice to aBd bolje taman kad zatreba

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 maj 2013, 09:34

Magica jesil spreman da nosis avatar? :mrgreen:

Ovo gore sto Magica kaze da je Nole rucnu povukao, se slazem. Da bi skino pritisak sa sebe, da bi usao koliko-toliko rasterec na RG. Doce Nole do SF na RG 99% sam siguran u to, ovo sto sam se "kladio" sa Magicom je samo igra, a realno je ovo da ce doci do SF a mozda i do finala.

Slabo pisete na ovoj temi ili se to cuvate za vece meceve :mrgreen:

7.6 ce biti problem, odprilike bi Nadal vs Nole bi trebali igrati oko 4-5 ili 6 sati a BiH s Latvija igra u pola sedam :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 maj 2013, 14:50

Spreman sam. Pitanje je: jesi li ti spreman, jer ces pre ti nositi drugi avatar nego ja :?:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 maj 2013, 15:05

Monfils odigrao ludjacki mec jucer. Servirao je fenomenalno i ima sanse protiv Gulbisa, jednostavno u Francuskoj uvijek igra duplo bolje.

Crni Monaco prokockao 2-0 protiv Gimeno Travera.
Nieminen i Mathieu odigrali odlican mec i svaka cast malom Kyrgiosu. :!:

Sock trenutno ima 6-2 6-2 protiv Garcie Lopeza. :o
Genius, outrageous, the best ever! RF!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 maj 2013, 15:15

retro je napisao/la:Monfils odigrao ludjacki mec jucer. Servirao je fenomenalno i ima sanse protiv Gulbisa, jednostavno u Francuskoj uvijek igra duplo bolje.

Crni Monaco prokockao 2-0 protiv Gimeno Travera.
Nieminen i Mathieu odigrali odlican mec i svaka cast malom Kyrgiosu. :!:

Sock trenutno ima 6-2 6-2 protiv Garcie Lopeza. :o
Sock me obara na kladionici i izgleda da ce me oboriti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 28 maj 2013, 15:30

@MaGiCa

Svaka ti dala za taj avatar, ako mi ikad omoguće iste ponovo, ispoštovaću te sa Ed Merckxom ili DAM-om. :mrgreen:

Ponovno prekid. Tommy odličan za sada, bitno je riješiti ovaj meč u 3 seta da bi ušao što odmorniji u sljedeće kolo.

Potajno se nadam da će i Tomik proigrati, ali očigledno nema fajde od njega. Inače, momak na kojeg bi trebali obratiti pažnju je svakako Nick Kyrgios. Prije mjesec dana je napunio 18 godina, a sutra igra sa Marinom. Čak i kad bi set otkinuo, bio bih izuzetno zadovoljan, momak je stvarno veliki talenat i s obzirom na ono što sam dosada vidio od njega, velika karijera je pred njim.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 maj 2013, 15:48

MaGiCa je napisao/la:Spreman sam. Pitanje je: jesi li ti spreman, jer ces pre ti nositi drugi avatar nego ja :?:
Rodjen spreman :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 maj 2013, 16:19

formance je napisao/la:@MaGiCa
Svaka ti dala za taj avatar, ako mi ikad omoguće iste ponovo, ispoštovaću te sa Ed Merckxom ili DAM-om. :mrgreen:
:lol:

[youtube][/youtube]

Il ragazzino biondo e giovane vichingo...

il suo nome e Borg...Bjorn Borg...

Ali-Borg-Merckx-Jordan-Maradona-Gretzky-Senna...zlatne 70' i 80'. Pa posle kaze neko da su danas najbolji sportisti u istoriji, da "zivimo u eri najvecih sportista ikada"... :roll:

Unofficialpage je napisao/la:Rodjen spreman :mrgreen:

Cool. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 maj 2013, 16:26

Danas će mladi Belgijanac da obraduje MaGiCu :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 maj 2013, 16:27

legenda reala je napisao/la:Danas će mladi Belgijanac da obraduje MaGiCu :mrgreen: :mrgreen:
Hoce, dobit ce posebno dizajniran avatar za njega :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 maj 2013, 16:29

Unofficialpage je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Danas će mladi Belgijanac da obraduje MaGiCu :mrgreen: :mrgreen:

Ne smije u onaj potpis eto koliko ima povjerenja u idola :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 28 maj 2013, 16:40

MaGiCa je napisao/la: :lol:

[youtube][/youtube]

Ali-Borg-Merckx-Jordan-Maradona-Gretzky-Senna...zlatne 70' i 80'. Pa posle kaze neko da su danas najbolji sportisti u istoriji, da "zivimo u eri najvecih sportista ikada"... :roll:
Klasika druže, sve je danas najbolje, a prije ništa nije valjalo. Da vidim tenisera koji će pri ulazu u stadion biti okružen stampedom djevojaka, uglavnom studentica, večinom neudatih :mrgreen: , ili fudbalera sa takvom karizmom i karakterom vođe kao Maradona, boksera koji sve rečeno prije meča, potvrdi i u ringu, vozača koji na prve kapi kiše naprosto poludi ili košarkaša kojeg ni bolest ne može spriječiti da dobije utakmicu.

Oni su jednostavno bili veči od igre.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 maj 2013, 16:43

legenda reala je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:

Ne smije u onaj potpis eto koliko ima povjerenja u idola :mrgreen: :mrgreen:
Slabo mu vjeruje, strah ga da ne nosi i avatar i potpis :mrgreen: :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 maj 2013, 19:26

Vesely odlican protiv Kohlya.

Izgubio prvi set u tie breaku, a u drugom furiozno uzeo 6 gemova zaredom, vodi i 5-4 u trecem.

Bgm uze Goffin 6 gemova. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 maj 2013, 19:30

I dupla na 5:5 u TB :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 maj 2013, 19:31

formance je napisao/la:

[youtube][/youtube]

Klasika druže, sve je danas najbolje, a prije ništa nije valjalo. Da vidim tenisera koji će pri ulazu u stadion biti okružen stampedom djevojaka, uglavnom studentica, večinom neudatih :mrgreen: , ili fudbalera sa takvom karizmom i karakterom vođe kao Maradona, boksera koji sve rečeno prije meča, potvrdi i u ringu, vozača koji na prve kapi kiše naprosto poludi ili košarkaša kojeg ni bolest ne može spriječiti da dobije utakmicu.

Iako nisam živio u tom vremenu, po svemu sudeći činjenice što vi govorite su tačne. To što se mišljenja razilaze je normalno, no kada u određenim sportovima pogledamo konkurenciju i sagledamo sve uslove koje sportisti imaju danas, odnosno koje su imali prije, dobijemo jednostavan odgovor. Hvala Bogu, danas imamo nepresušne izvore informacija (wiki, razne arhive, YT, Google powah...) i možemo vidjeti kako je to nekad izgledalo.

Da me neko ne bi pogrešno shvatio i pomislio da glorificiram prijašnja vremena više nego što je potrebno, te time umanjujem sjajne rezultate sadašnjih sportista, reći ću da mnogi vrhunski sportisti 21. vijeka itekako zaslužuju poštovanje i divljenje spram svojih rezultata i djela.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 maj 2013, 19:31

formance je napisao/la:

[youtube][/youtube]

Ne kazem da su danas bolji sportisti ali kriteriji sa stampedom djevojaka ili karizmama mi je bezveze.
Ja u vecini slucajeva volim skromne i povucene i jedini kriteriji su mi rezultati ;)

Nista od Goffana sad..dobro se drzo sto jest jest ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 maj 2013, 20:29

@Claus

Naravno da nekada trava nije bila "zelenija", ali ne treba ni predjasnja vremena otpisivati samo zato sto nismo ziveli u njima. Meni smeta to nipodastavanje istorije, ta antihronicnost tj. negiranje velicina proslih vremena i stav da je sve sada i u ovom momentu najbolje, najjace, najkvalitetnije. Jbga, ne pocinje civilizacija od 2000e ili koju godinu kasnije...

@samosarajvo

Nisu kriterijumi karizma igraca i koliko su se klinke lozile na nekoga, vec su to differentiae specifice koje razdvajaju umjetne velicine PRom stvorene od onih autenticnih.
Borg je bio veliki, mozda bi bio i najveci ikada da se nije mlad ostavio tenisa, jer je dominirao i igrao po nepisanim pravilima sporta: u RGu - topspin baseline tennis, u WBu - S&V i chip&charge tennis. I pobedjivao je i na jednom i na drugom turniru kao od sale, ne gubeci niti jedan neizvestan susret, niti iskazujuci bilo kakve emocije. Zato su ga i zvali Ice Borg. ;)

A da je igrao i AO, ladno bi do 26e nabio 15-6 GS turnira minimum. 8-)
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 28 maj 2013, 20:33, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 maj 2013, 20:30

Imao je dobru sansu u 1. setu i pravi duplu u najgorem trenutku, tu je izgubio mec, u 2. se vratio i 40-00 ima na svom servisu i gubi svoj servis :lol:
Zasluzio je barem jedan set

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.