FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
pa jel ostalo sta za nas 

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Ako bi ja analizarao kratko proslu sezonu, rekao bi da su najbolje stvari koje su nam se desile
- ttitula prvaka spanije
- titula prvaka svijeta
- nastavak sjajnih igra od prosle godine, cak i bolja igra koja je rezultirala osvajanjem rekordnog broja bodova 99
- izrastanje Pedra, Sergia i Bojana u vrhunske igrace
Negativne stvari
- ispadanje iz lige prvaka-iako polufinale i nije neuspijeh, jedino ostaje zal sto nismo taj pehar digli u sred madrida, za samom titulom vjerujem i ne zalimo puno jer smo i prosle godine to uradili, isto tako mozda je zalosno sto nismo u finalu jer je steta da najbolja ekipa nije tamo. No, tu je i pouka, nema opustanja nikada, kostalo nas je opustanje u prvoj utakmici kad smo imali sjajan rezultat
- odlazak Laporte, po mnogima najsposobnijeg predsjednika u historiji Barce, covjeka koji je vjerovatno i najzasluzniji za sve ovo sto je Barca danas
Bilo je tu naravno i dosta drugih stvari, al po meni ove su najbitnije.
U narednoj sezoni trebali bi ocekivati:
- Dva ili tri fenomenalna pojacanja, vjerovatno Vilja, Fabregas i jedan bek,
- Odlazak velikog Yaye, zatim Anrija, Marqueza, te vjerovatno i vecine ovih igraca sto su na posudbama
- Sa novim pojacanjima imat cemo jos kvalitetniji tim koji ce biti strah i trepet za protivnike. Pomenuta pojacanja su birana pazljivo tako da se brzo i lako uklope u tim i da ne dolazi do nezadovoljstva, s njima cemo davati jos vise golova i jos bolju kontrolu lopte cemo imati, imat cemo zna
- mozemo ocekivati opet veliku borbu u ligi s Realom, mozda i tezu nego ove godine, vjerovatno ce oba tima preci cifru od 100 bodova, Barca ce biti bolja kako god Real da se pojaca, budemo li odigrali na svom nivou dva el classica , i ne bude li dosta povreda i opustanja, osvojit cemo i trecu ligu zaredom
- vrlo vjerovatno osvajamo ligu prvaka sledece sezone, jednostavno bolji smo od svakoga, lekciju o opustanju smo naucili i nema razloga da se to ne desi
Generalno, sledecu sezonu ce odluciti to kako ce Pep odraditi posao, da li ce ekipa i dalje biti motivisana i zeljna pobjeda, igracki cemo biti sigurno jaci, i zbog pojacanja i zbog jos vece uigranosti i napretka vecine igraca.
Iako analiza izgleda nekome preoptimisticna, ja bi reko da je realan pokazatelj svari, sacuvat cu ovo sebi da vidim koliko sam bio u pravu. Na pocetku prosle sezone pisao sam da cemo osvojiti ligu i da cemo bez oobzira na pojacanja Reala biti opet bolji, da nas i u ligi prvaka mogu zaustaviti samo povrede ili nedostatak motiva, sto se na kraju i desilo.
- ttitula prvaka spanije
- titula prvaka svijeta
- nastavak sjajnih igra od prosle godine, cak i bolja igra koja je rezultirala osvajanjem rekordnog broja bodova 99
- izrastanje Pedra, Sergia i Bojana u vrhunske igrace
Negativne stvari
- ispadanje iz lige prvaka-iako polufinale i nije neuspijeh, jedino ostaje zal sto nismo taj pehar digli u sred madrida, za samom titulom vjerujem i ne zalimo puno jer smo i prosle godine to uradili, isto tako mozda je zalosno sto nismo u finalu jer je steta da najbolja ekipa nije tamo. No, tu je i pouka, nema opustanja nikada, kostalo nas je opustanje u prvoj utakmici kad smo imali sjajan rezultat
- odlazak Laporte, po mnogima najsposobnijeg predsjednika u historiji Barce, covjeka koji je vjerovatno i najzasluzniji za sve ovo sto je Barca danas
Bilo je tu naravno i dosta drugih stvari, al po meni ove su najbitnije.
U narednoj sezoni trebali bi ocekivati:
- Dva ili tri fenomenalna pojacanja, vjerovatno Vilja, Fabregas i jedan bek,
- Odlazak velikog Yaye, zatim Anrija, Marqueza, te vjerovatno i vecine ovih igraca sto su na posudbama
- Sa novim pojacanjima imat cemo jos kvalitetniji tim koji ce biti strah i trepet za protivnike. Pomenuta pojacanja su birana pazljivo tako da se brzo i lako uklope u tim i da ne dolazi do nezadovoljstva, s njima cemo davati jos vise golova i jos bolju kontrolu lopte cemo imati, imat cemo zna
- mozemo ocekivati opet veliku borbu u ligi s Realom, mozda i tezu nego ove godine, vjerovatno ce oba tima preci cifru od 100 bodova, Barca ce biti bolja kako god Real da se pojaca, budemo li odigrali na svom nivou dva el classica , i ne bude li dosta povreda i opustanja, osvojit cemo i trecu ligu zaredom
- vrlo vjerovatno osvajamo ligu prvaka sledece sezone, jednostavno bolji smo od svakoga, lekciju o opustanju smo naucili i nema razloga da se to ne desi
Generalno, sledecu sezonu ce odluciti to kako ce Pep odraditi posao, da li ce ekipa i dalje biti motivisana i zeljna pobjeda, igracki cemo biti sigurno jaci, i zbog pojacanja i zbog jos vece uigranosti i napretka vecine igraca.
Iako analiza izgleda nekome preoptimisticna, ja bi reko da je realan pokazatelj svari, sacuvat cu ovo sebi da vidim koliko sam bio u pravu. Na pocetku prosle sezone pisao sam da cemo osvojiti ligu i da cemo bez oobzira na pojacanja Reala biti opet bolji, da nas i u ligi prvaka mogu zaustaviti samo povrede ili nedostatak motiva, sto se na kraju i desilo.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Nema razloga da ne budes optimistican,kao i svi ostali,pa i ja.Igra je jos bolja nego prosle sezone,sto me jako raduje.
Vjerovatno ce otici svi igraci koji su na posudbama.Znaci to su : Hleb,Caceres,Henrique i Keirrison.Za ova 4 igraca,mislim da se moze dobiti jedno 40 mil.Pored njih,klub bi mogli napustiti Henry i Marquez.Nadam se da Yaya ostaje,nema potrebe da ide.
Sto se tice novih igraca,ocekujem jedno veliko pojacanje u vidu Fabregasa ili Ville,a velike su sanse da dodju i obojica.Sa njima bi bili jos ubojitiji i dominantniji sigurno.Pored njih,mozda ce doci i jedan igrac u odbrani,vjerovatno desni bek,jer Alves nema zamjene.Naravno,tu poziciju moze i Puyol zaigrati,ali nije to to.
Vjerovatno ce otici svi igraci koji su na posudbama.Znaci to su : Hleb,Caceres,Henrique i Keirrison.Za ova 4 igraca,mislim da se moze dobiti jedno 40 mil.Pored njih,klub bi mogli napustiti Henry i Marquez.Nadam se da Yaya ostaje,nema potrebe da ide.
Sto se tice novih igraca,ocekujem jedno veliko pojacanje u vidu Fabregasa ili Ville,a velike su sanse da dodju i obojica.Sa njima bi bili jos ubojitiji i dominantniji sigurno.Pored njih,mozda ce doci i jedan igrac u odbrani,vjerovatno desni bek,jer Alves nema zamjene.Naravno,tu poziciju moze i Puyol zaigrati,ali nije to to.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
Predstavljanje Vilje u Barcinom dresu, kako stvari stoje, desit ce se u petak. Juce su klubovi pregovarali i sve ide odlicno, kostat ce oko 40 miliona.
Izgleda da je Morinjo dogovorio prelazak u Reala, bice veselo, sad se ne brinem da cemo se opustiti u narednoj sezoni, a ovo bi trebala biti i dodatna stimulacija da dovedom i Cesca, ak vec to i nije gotov poso.
Izgleda da je Morinjo dogovorio prelazak u Reala, bice veselo, sad se ne brinem da cemo se opustiti u narednoj sezoni, a ovo bi trebala biti i dodatna stimulacija da dovedom i Cesca, ak vec to i nije gotov poso.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Hvala kolega. Izgleda ipak da ja iscupah informaciju od tebe/Vas.Romariooo je napisao/la:Predstavljanje Vilje u Barcinom dresu, kako stvari stoje, desit ce se u petak. Juce su klubovi pregovarali i sve ide odlicno, kostat ce oko 40 miliona.

Ma da to i sama nadjem na portalima, ali ovako je zanimljivo.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
El Clasico će dobiti novi naziv, ako Mourinho dođe u Real. Neće tu više biti u prvom planu 22 igrača, sjajan kolorit na tribinama, igra koja će se igrati na terenu, koliko press konferencije Jose Mourinha. No, nadam se (štaviše, ubijeđen sam) da će i sljedeće sezone ostati kratkih rukava, te da će Perez proklinjati dan kada je platio Portugalca 52 miliona Eura(tako pročitah). 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Barcelona_1899
- Kontakt:
Znaci Villa je spreman na predstavljanje za koji dan, temam mu je slobodan broj 7 

2:6 prepoznatljiv rezultat 
0:2 još uvijek frišak rezultat
David Villa #7

David Villa #7
- Barcelona_1899
- Kontakt:
A sta je sa IBROM???
Znatel sta??
Jel ibra ostajeeee ili idee??
Znatel sta??

- Barcelona_1899
- Kontakt:
Naravno da ostaje, gdje da ide tek je jednu sezonu u barci, koju je relativno dobro odigrao, sljedecu ima da derejunioR je napisao/la:A sta je sa IBROM???
Znatel sta??

2:6 prepoznatljiv rezultat 
David Villa #7

David Villa #7
Ma bit ce to sve rjeseno prije SP , ne vjerujem da ce ista kupovati poslije SP , osim mozda nekog igraca koji eksplodira na SP i dokaze se , kao Nasri 2006 .
Cesc le dice a Wenger que se va al Barça 

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
panjolski dnevnik El Mundo Deportivo piše kako bi Barcelona u želji za dovođenjem Arsenalovog kapetana Cesca Fabregasa (23) u transfer bila voljna uključiti švedskog nogometnog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića (28). Barcelona je, potvrdio je ranije potpredsjednik kluba Rafael Yuste, krenula u realizaciju planova za transferima Cesca Fabregasa i Davida Ville, a El Mundo navodi da će Arsenal teško pristati na realizaciju čisto novčanog transfera.
Kao i Fabregas za Arsenal, i Ibrahimović (u Barcelonu stigao prošlog ljeta iz Intera) također sa aktualnim klubom ima četverogodišnji valjani ugovor, te bi ga nakon slabije premijerne sezone u klubu bili voljni pustiti.
Prethodno se u sklopu transfera za Fabregasa spominjalo moguće uključivanje Bjelokošćanina Yaye Tourea, ali potpiše li Barcelona Davida Villu, Ibrahimovićevo napuštanje Camp Noua i ne zvuči tako nemoguće.
Ove je sezone švedski napadač zabio 16 golova u 29 odigranih prvenstvenih utakmica, te još 4 u Ligi prvaka, a Transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 46 milijuna eura, deset manje od Fabregasa.
nesto ne vjerujem al vidjet cemo
Kao i Fabregas za Arsenal, i Ibrahimović (u Barcelonu stigao prošlog ljeta iz Intera) također sa aktualnim klubom ima četverogodišnji valjani ugovor, te bi ga nakon slabije premijerne sezone u klubu bili voljni pustiti.
Prethodno se u sklopu transfera za Fabregasa spominjalo moguće uključivanje Bjelokošćanina Yaye Tourea, ali potpiše li Barcelona Davida Villu, Ibrahimovićevo napuštanje Camp Noua i ne zvuči tako nemoguće.
Ove je sezone švedski napadač zabio 16 golova u 29 odigranih prvenstvenih utakmica, te još 4 u Ligi prvaka, a Transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 46 milijuna eura, deset manje od Fabregasa.
nesto ne vjerujem al vidjet cemo
Por que ? Por que somos los mejores...
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Al ih Chigrinski DERE

Dovoljno govori o krkanluku MardiđanajunioR je napisao/la:Al ih Chigrinski DERE

★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
koji crni nasri na mundijalu 2006.?Furymaker je napisao/la:Ma bit ce to sve rjeseno prije SP , ne vjerujem da ce ista kupovati poslije SP , osim mozda nekog igraca koji eksplodira na SP i dokaze se , kao Nasri 2006 .
Uff , zezno se , on se dokazao na EP , ne na mundijalu
Uglavnom znas na sta sam mislio

Uglavnom znas na sta sam mislio

Ovako glasi najnovija vijest objavljena u madridskom listu "As". Naime, Cesc Fabregas danas je održao sastanak s trenerom Arsenala Wengerom kojem je potvrido svoju želju da napusti Arsenal ovog ljeta i potpiše za Barcelonu.
Sada kada su Fabregasove namjere jasne, Barca čeka cijenu koju će Arsenal tražiti za odlazak Fabregasa. As donosi sumu od oko 35 miliona eura. Ako cijena bude veća, smanjuju se mogućosti dovođenja Cesca. Neki izvještaju govore kako će i Zlatan Ibrahimović biti uključen u ovaj transfer u slučaju nedostatka novca.
Jučer je Barcelonin generalni direktor Joan Oliver potvrdio da klub pregovara su za tri igrača. Jedan od tih tri je David Villa, za kojeg je klub navodno ponudio 40 miliona eura. Cesc je vjerovatno drugi od ta tri. Ko je treći, ostaje da se vidi!
23-godišnji Cesc odrastao je u sistemu Barcelonine igre, a 2003, kada je imao samo 16 godina, odlučio je potpisati za Arsenal. Odigrao je sedam sezona u Londonu, 264 utakmice, postigao 70 golova. Čak je postao i kapiten kluba. No, čini se kako je povratak kući u Barcelonu sada njegova najveća želja.
Sada kada su Fabregasove namjere jasne, Barca čeka cijenu koju će Arsenal tražiti za odlazak Fabregasa. As donosi sumu od oko 35 miliona eura. Ako cijena bude veća, smanjuju se mogućosti dovođenja Cesca. Neki izvještaju govore kako će i Zlatan Ibrahimović biti uključen u ovaj transfer u slučaju nedostatka novca.
Jučer je Barcelonin generalni direktor Joan Oliver potvrdio da klub pregovara su za tri igrača. Jedan od tih tri je David Villa, za kojeg je klub navodno ponudio 40 miliona eura. Cesc je vjerovatno drugi od ta tri. Ko je treći, ostaje da se vidi!
23-godišnji Cesc odrastao je u sistemu Barcelonine igre, a 2003, kada je imao samo 16 godina, odlučio je potpisati za Arsenal. Odigrao je sedam sezona u Londonu, 264 utakmice, postigao 70 golova. Čak je postao i kapiten kluba. No, čini se kako je povratak kući u Barcelonu sada njegova najveća želja.
MVP - Messi-Villa-Pedro
- nidjo_barca
- Kontakt:
Prema pisanu medija,uveliko su pregovori u toku,barem sto se tice Ville.A danas sam i na oficijelnoj stranici procitao, Laporta je potvrdio da se pregovara.Fabregas se cini zeli vratiti u Barcu.To bi moglo ici malo teze,ali samo polako.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.