Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Enver Lugušić nas je napustio i prešao u redove Vahinih Japanaca.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Mehmed Baždarević: Zvat ću Kodru, biće pravo osvježenje
Istina, Osasuna se izborila za Primera ligu, no, nisam zato odlučio motriti na Kenana već zato što je taj momak odavno pokazao da je talentiran. Nekoliko ga je puta prošle sezone moj saradnik Stefan Žili (Stephane Gilli) gledao, a o njemu smo razgovarali i s ljudima iz Osasune i članovima porodice – kaže Baždarević.
Svaka utakmica bila nam je biti ili ne biti, tako da nisam imao previše prostora za isprobavanje. Da nije bilo tako, Kodro bi odavno bio na mom širem spisku i dolazio bi na okupljanja. Sigurno je da se na njega treba računati. Smatram da će on biti veliko osvježenje za naš tim – dodao je Baždarević, koji je na pitanje znači li to da će ga uskoro pozvati, kratko odgovorio:
– Da. Zvat ću ga. Momak zaslužuje priliku.
Istina, Osasuna se izborila za Primera ligu, no, nisam zato odlučio motriti na Kenana već zato što je taj momak odavno pokazao da je talentiran. Nekoliko ga je puta prošle sezone moj saradnik Stefan Žili (Stephane Gilli) gledao, a o njemu smo razgovarali i s ljudima iz Osasune i članovima porodice – kaže Baždarević.
Svaka utakmica bila nam je biti ili ne biti, tako da nisam imao previše prostora za isprobavanje. Da nije bilo tako, Kodro bi odavno bio na mom širem spisku i dolazio bi na okupljanja. Sigurno je da se na njega treba računati. Smatram da će on biti veliko osvježenje za naš tim – dodao je Baždarević, koji je na pitanje znači li to da će ga uskoro pozvati, kratko odgovorio:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Vracaj Piplicu!Rokoko87 je napisao/la:Enver Lugušić nas je napustio i prešao u redove Vahinih Japanaca.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Prema neslužbenim informacijama prvi kandidat je Adnan Gušo.Sabinho je napisao/la:Vracaj Piplicu!Rokoko87 je napisao/la:Enver Lugušić nas je napustio i prešao u redove Vahinih Japanaca.
Adnane, vrati kamatu!
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ako je ovo zvanicna izjava Mese onda jos jednom svaka cast za selektoraPivopija je napisao/la:Mehmed Baždarević: Zvat ću Kodru, biće pravo osvježenje

Ovo sto radi dosad u vezi kontaktiranje/pozivanje novih momaka je za svaku pohvalu. Kod Safeta bi to vec bilo; Kenan who

Mesa je jos prije 3-4 mjeseca izjavio da prati Kodru, i da racuna na njega. Vjerovatno bi bio i na ovom zadnjem spisku da nije imao klupske utakmice. U svakom slucaju dobro je prosirio igracki kadar, do septembra ce jos na raspolaganju biti Milicevic, Jajalo, Dumic i mozda Arslanagic.Shogun je napisao/la: Ako je ovo zvanicna izjava Mese onda jos jednom svaka cast za selektora![]()
Ovo sto radi dosad u vezi kontaktiranje/pozivanje novih momaka je za svaku pohvalu. Kod Safeta bi to vec bilo; Kenan who
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
- JavierBosnia
- Kontakt:
Joj ako bude Guso, ne zna se ko ce goda trenirat, bega njega ili ovaj ovog.
Enver je veliki strucnjak i steta za njega, boljeg ne mozemo dobiti sigurno
Enver je veliki strucnjak i steta za njega, boljeg ne mozemo dobiti sigurno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- Medikament
- Kontakt:
Drago mi je sto prati igrace, ali gdje da Kodro tu bude pored Dzeke, Vede, Djurica i Hodzica? Vrlo tesko.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Baš me ovo EURO naložilo, pa i Kirin kup, jedva čekam da kvale počnu. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Gdje ste našli to za Lugušića?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Envere ostani!
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.

Ovo bi otprilike bilo najbolje što imamo, manje-više. Računam da se Spahu više neće pozivati zbog ispada a i star je, vrijeme je dati šansu nekim drugim. Recimo nisam stavio Medunjanina jer mislim da mu treba još da uđe u optimalnu formu, ali ako ostane ovako mršav i fit itekako nam može pomoći. Ima tu još nekih igrača koji bi mogli uskakati kao što su Krunić, Grahovac, Kožulj, Bajić, Kodro, Aničić, Graovac itd ali oni su uglavnom svi u pet deka.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Htio to ti ili ne, Spaha ce do kraja kvalifikacija i u slucaju plasmana cak i na svjetskom igrati i tu ce biti kraj tek.HankMoody je napisao/la:
Ovo bi otprilike bilo najbolje što imamo, manje-više. Računam da se Spahu više neće pozivati zbog ispada a i star je, vrijeme je dati šansu nekim drugim. Recimo nisam stavio Medunjanina jer mislim da mu treba još da uđe u optimalnu formu, ali ako ostane ovako mršav i fit itekako nam može pomoći. Ima tu još nekih igrača koji bi mogli uskakati kao što su Krunić, Grahovac, Kožulj, Bajić, Kodro, Aničić, Graovac itd ali oni su uglavnom svi u pet deka.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Moze sami bek ga pozove a Hodzic nije klasicni centarfor.Nisam gledo Kodru al bolje imati viska nego ici u utakmicu bez yebenog centarfora .Koji je Pape konj to se nemoze rijecima opisati.Medikament je napisao/la:Drago mi je sto prati igrace, ali gdje da Kodro tu bude pored Dzeke, Vede, Djurica i Hodzica? Vrlo tesko.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Slazem se sa svime, samo mislim da je glupo da Vrancic ima prednost u odnosu na Medunjanina, a to se vidilo i na Kirin kupu, koliko je Haris miljama daleko ispred Maria, i sto se tice zadnje linije, umjesto Letica na rezervnu opciju lijevog beka pomjerit Zukanovica a Spahic u kojem je ostalo jos varem 2 dobre sezone, na stopera zajedno sa Sunjom,Bicom i Cocalicem jer budimo realni za ovaj ciklus kvalifikacija, ne vidim Letica u kombinacijama, a sudeci po tome da ga Mesa nije uvrstio ni na siri spisak za Kirin, ni on ga ne vidi u kombinacijama,barem dok ne narpavi neki transfer izvan Slovacke ili gdje vec igraHankMoody je napisao/la:

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Pa ide on u PAOK sad iz Žiline, tako da mislim da će postati druga opcija na beku, Medunjanin je stvarno proigrao i vjerovatno treba imati prednost, ali i Mario mi je bio dobar na Kirin kupu, kad nije bio guran na krilo. Opet je pitanje koliko Medunjanin može trkački pružiti protiv jakih reprezentacija. Spahića bih udaljio radi karaktera i godina te s tim povezanih kikseva.DevilsAdvocate je napisao/la:Slazem se sa svime, samo mislim da je glupo da Vrancic ima prednost u odnosu na Medunjanina, a to se vidilo i na Kirin kupu, koliko je Haris miljama daleko ispred Maria, i sto se tice zadnje linije, umjesto Letica na rezervnu opciju lijevog beka pomjerit Zukanovica a Spahic u kojem je ostalo jos varem 2 dobre sezone, na stopera zajedno sa Sunjom,Bicom i Cocalicem jer budimo realni za ovaj ciklus kvalifikacija, ne vidim Letica u kombinacijama, a sudeci po tome da ga Mesa nije uvrstio ni na siri spisak za Kirin, ni on ga ne vidi u kombinacijama,barem dok ne narpavi neki transfer izvan Slovacke ili gdje vec igraHankMoody je napisao/la:
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Nije nigdje zvanicno potvrdjeno za PAOK ali ako predje i postane standardan, onda cemo imati pravi back-up Seu, a volio bi da Bojan uspije jer mi je uvijek bio drag igrac i mislim da ce u buducnosti za njega biti mjesta medju 23 igraca, a sto se tice Spahe, njega mozes voliti ili ne voliti, ali moras bit realan i priznati da je nas najbolji stpoer u historiji reprezentacije, i sada sa 36 god je iznad Cocalica,Sunjica i Bicakcica, za zlo mu se mogu uzeti samo ispadi koje pravi u vidu crvenih kartona i samaranja suparnika jer time rusi ugled i sebe i reprezentacije i ukoliko se to ne ponovi, on je nas br.1 i u kvala i abd u Rusiji, realno govorim, a sto se tice kikseva, pa zar ih nisu imali i duplo vise i ostali igraci koji su pokrivali tu poziciju, Bicakcic,Sunjic,Vranjes,Zukanovic ??? Mislim da treba gledati siru sliku, Spahic uradi puno vise posla od svih ostalih stopera, koliko god da je zadnjih godina nesiguran, sigurniji je od svih ostalih, a mislim da se to moze viditi i na klupskom nivou gdje je standardan i najbolji stper bio u skoro svakom klubu gdje je igrao, zadnjih godina u Bayeru i HSV se bez njega nisu mogle zamisliti odrbrane dok nije isamarao onog zastitara, i opet ponavljam, samo mu se ti ispadi mogu uzeti za zlo, nikako pojedine greske jer ih svako pravi a mi samo njemu gledamo pod lupom iz ne znam kojeg razloga, a navedi mi jos jednog naseg stopera da je konstantan u svom timu, usput receno svi su timovi gori od HSV , da ne spominjem Bayer nedavno tako da...HankMoody je napisao/la:Pa ide on u PAOK sad iz Žiline, tako da mislim da će postati druga opcija na beku, Medunjanin je stvarno proigrao i vjerovatno treba imati prednost, ali i Mario mi je bio dobar na Kirin kupu, kad nije bio guran na krilo. Opet je pitanje koliko Medunjanin može trkački pružiti protiv jakih reprezentacija. Spahića bih udaljio radi karaktera i godina te s tim povezanih kikseva.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Letic meni jedan od najdrazih igraca jos dok je igrao u Velezu.Vidjelo se tada da je level iznad ostalih,brz okretan,zna s loptom,odlicno komunicira sa suigracima.Igrao je i krilo i tu je bio vise nego odlican.Ima problem a problem se zove menandzer(navodno mafija),ne vidim drugi razlog da ne bude pozvan za utakmice predstojecih kvalifikacija
lezVe do bagro
dok je spaha u reprezentaciji ili krugu reprezentacije, mi necemo naci adekvatnu zamjenu na stoperskim pozicijama. adekvatne zamjene isplivaju kad ih se gurne u vatru ili kad im se pruzi puna komandna odgovornost. to se ne postize u jednoj utakmici zbog sklopa okolnosti, vec se to gradi kroz vise utakmica. dok god je on tu, on na sebe preuzima taj teret (kako pozitivno, tako i negativno) i baca u sjenu ostale.
najbolji primjer je kirin kup. ma kakav cocalic bio kao igrac isplivao je kao komadant odbrane kroz te 2 utakmice. mozda bi tako isplivao i bicakcic ili neko treci. isto tako otkako je miske otisao iz repke namece se pjanic kao neki lider na sredini terena, dok je medunjanin bio u sjeni. na kirin kupu se pokazalo da je medunjanin bio komadant sredine terena, a vrancic nevidljiva radilica. vecina tih igraca ne bi dosla do izrazaja u sastavu sa spahicem, pjanicem i besicem. isto vazi i u napadu za djurica. kad je zaigrao 180min i kad je situacija poslozena da se od njega ocekuje i igra na njemu zasniva on je odigrao sto je odigrao. tako nesto bi tesko mogli uociti kao zamjena dzeki 20-30min ili u nekoj utakmici gdje je postavljen reda radi da odigra.
neki igraci su rodjeni da budu lideri tima, a neki dopune. da bi saznao ko je lider moras mu dati punu slobodu a ne da bude u sjeni nekog koji je po defaultu lider.
najbolji primjer je kirin kup. ma kakav cocalic bio kao igrac isplivao je kao komadant odbrane kroz te 2 utakmice. mozda bi tako isplivao i bicakcic ili neko treci. isto tako otkako je miske otisao iz repke namece se pjanic kao neki lider na sredini terena, dok je medunjanin bio u sjeni. na kirin kupu se pokazalo da je medunjanin bio komadant sredine terena, a vrancic nevidljiva radilica. vecina tih igraca ne bi dosla do izrazaja u sastavu sa spahicem, pjanicem i besicem. isto vazi i u napadu za djurica. kad je zaigrao 180min i kad je situacija poslozena da se od njega ocekuje i igra na njemu zasniva on je odigrao sto je odigrao. tako nesto bi tesko mogli uociti kao zamjena dzeki 20-30min ili u nekoj utakmici gdje je postavljen reda radi da odigra.
neki igraci su rodjeni da budu lideri tima, a neki dopune. da bi saznao ko je lider moras mu dati punu slobodu a ne da bude u sjeni nekog koji je po defaultu lider.