FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Wolverine
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Wolverine » 17 maj 2010, 15:29

Admir_Sa je napisao/la:
amertiger je napisao/la:A bas cudna malo proslava mogli su im dati neki Pehar da podignu isto :D a ne da onaj sa Hayata ceka pehar sat vremana i nije ga docekao na kraju :D, ali vazno je da je bila prestava, samo steta sto su pricali na katalonskom vecina, onda ih nista ne kontam, onako kad ubace cistog spanskog koliko toliko ih razumijem :D
e hajd ti meni reci kako ti kontas razliku izmedju spanskog i katalonskog :roll: Ja ono sto sam cuo, sve mi je isto bilo :D
razliciti su jeziic, i to dosta. vidi se razlika. neznam ni jel messi prico katalonski, jer nije ni reko kako treba nista.

uglavnom znam da su sam katalonci pricali katalonski sto je i razumljivo.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 15:39

BaDa12 je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Braco katalonci, cim ova kisa stane, i Laporta odmamura, Vilja ce biti predstavljen kao novi igrac Barcelone.

Moze izvor, kolega? ;)
Ne može sestro katalonko, nisi zvala na janjetinu.

Monolože, dobro si to primijetio, i meni se cini d Rafa odlazi, to je nekako li logicno sad nakon opravka Milita, imamo tu Cigru koji ce sledece sezone nadoci siguran sam, imamo i Caceresa koji se odlicno pokazao u Juvetu, ali vjerovatno ceom i njega prodati. Meni je nesto zao Yaye najvise, stekao sam utisak da je i njemu ono bila zadnja utakmica, veliki igrac, ali izgleda da nam odlazi, neka mu je sretno gdje god da igro. Iako je logicnije prodati Keitu nego njega, izgleda da je to sa Fabregasom vec otprilike dogovreno, Venger zeli Yayu a ne Keitu sto je logicno jer je i bolji i mladji. Keita ce mislim ostati kao zamjena, zahvalan je igrac, idealan da onako vecinom bude na klubi i uleti kad zatreba. Sergio je izrastao u sjajnog igraca, mozemo pricati sta hocemo, i ja ga nisam simpatisao, ali momak je sjajan, vidjet cete, mozda ce i u spanskoj reprezentaciji biti prvi izbor selektor radi uigranosti sa stoperima Puyolom i Piquemo, kao i sa Xavijem i Iniestom. Uh, koja je to prednost Spanije u odnosu na ostale.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

alen_cule
Kontakt:

Post Postao/la alen_cule » 17 maj 2010, 16:46

Romariooo je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Braco katalonci, cim ova kisa stane, i Laporta odmamura, Vilja ce biti predstavljen kao novi igrac Barcelone.

Moze izvor, kolega? ;)
Ne može sestro katalonko, nisi zvala na janjetinu.

Monolože, dobro si to primijetio, i meni se cini d Rafa odlazi, to je nekako li logicno sad nakon opravka Milita, imamo tu Cigru koji ce sledece sezone nadoci siguran sam, imamo i Caceresa koji se odlicno pokazao u Juvetu, ali vjerovatno ceom i njega prodati. Meni je nesto zao Yaye najvise, stekao sam utisak da je i njemu ono bila zadnja utakmica, veliki igrac, ali izgleda da nam odlazi, neka mu je sretno gdje god da igro. Iako je logicnije prodati Keitu nego njega, izgleda da je to sa Fabregasom vec otprilike dogovreno, Venger zeli Yayu a ne Keitu sto je logicno jer je i bolji i mladji. Keita ce mislim ostati kao zamjena, zahvalan je igrac, idealan da onako vecinom bude na klubi i uleti kad zatreba. Sergio je izrastao u sjajnog igraca, mozemo pricati sta hocemo, i ja ga nisam simpatisao, ali momak je sjajan, vidjet cete, mozda ce i u spanskoj reprezentaciji biti prvi izbor selektor radi uigranosti sa stoperima Puyolom i Piquemo, kao i sa Xavijem i Iniestom. Uh, koja je to prednost Spanije u odnosu na ostale.

i mene si cini da Rafael odlazi jer je danas cini mi se i Gabriel produzio ugovor, sto se tice Cacaresa ja mislim da bi mogao ostati u Juvetu po meni je mnogo bolji Henrique pratio sam ga u Bayeru odlican igrac. Chigrinskom treba vise prilike sigurno, sjeti se samo Piqea u prvih par utakmica :shock: Yaye mi je jako zao, bila bi totalna glupost dati tolike pare i njega za Cesca za kojeg ne znam ni kako bi se uklopio u ekipu jer apsurdno je da Barca iako gaji napadacki fudbal igra bez jednog razbijaca igre. Sto se tice Ville on je moj ljubimac i jako bi ga volio vidjeti u Barci ali opet se postavlja pitane umjesto koga...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 17 maj 2010, 16:47

romario - pozovem tebe i ostale sljedeci put na janjetinu :)
moze kad dobijemo clasicco - cim prije tim bolje
p.s. bparena je mud.onja ko i ti 8-)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 maj 2010, 16:56

Millito produzio do 2012
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 17 maj 2010, 17:05

ma ak yaya ode sramota, sinoc je pokazao kakav je igrac, ustvari u svakoj utakmici u kojoj je dobio sansu pokazao je da je jedan od najboljih veznih igraca... meni jedan od omiljenih igraca i prava ce steta biti ako ode pa cak i za zamjenu za cesca... nego jestel vidjeli sinoc nece yaya da govori haman muca, zao mi ga nesto bi :D

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 maj 2010, 17:07

nisam primjetio ja.

alen_cule
Kontakt:

Post Postao/la alen_cule » 17 maj 2010, 17:09

addebisi je napisao/la:ma ak yaya ode sramota, sinoc je pokazao kakav je igrac, ustvari u svakoj utakmici u kojoj je dobio sansu pokazao je da je jedan od najboljih veznih igraca... meni jedan od omiljenih igraca i prava ce steta biti ako ode pa cak i za zamjenu za cesca... nego jestel vidjeli sinoc nece yaya da govori haman muca, zao mi ga nesto bi :D
.
Zadnja izmjena: alen_cule, dana/u 20 nov 2013, 00:11, ukupno mijenjano 5 puta.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 17 maj 2010, 17:26

bparena je napisao/la:romario - pozovem tebe i ostale sljedeci put na janjetinu :)
moze kad dobijemo clasicco - cim prije tim bolje
p.s. bparena je mud.onja ko i ti 8-)

Za ovaj tvoj zadnji red.. Mislim da se taj njegov post odnosio na mene, koja sam zensko. :D

A janjetina aBd ce se jesti jos, ima vremena.. ;)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 17:30

da, mislio sam na tebe BaDa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 17 maj 2010, 19:14

slika

kolega bparena mozel ta janjetina ikako ranije? :D
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 19:19

E da svaki trofej mi uz janjetinu proslavljamo, stado bi tu jedno solidno bilo zbrisano, ovčar bi kući vratio samo cuku i magarca.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 17 maj 2010, 19:20

Romariooo je napisao/la:E da svaki trofej mi uz janjetinu proslavljamo, stado bi tu jedno solidno bilo zbrisano, ovčar bi kući vratio samo cuku i magarca.
ma i cuko i magarc bi otisli XD
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 maj 2010, 19:32

Evo,Laporta izjavio da vec pocinje da se misli na sljedecu sezonu i da zeli pojacanja.Ne znam,nisam bas najbolje shvatio,ali kao da su neki pregovori u toku,spominje nesta Fabregasa i Villu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 maj 2010, 19:36

hebes pravila Laportu treba staviti za cio zivot da vam bude precjednik ! 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2010, 20:08

nidjo_barca je napisao/la:Evo,Laporta izjavio da vec pocinje da se misli na sljedecu sezonu i da zeli pojacanja.Ne znam,nisam bas najbolje shvatio,ali kao da su neki pregovori u toku,spominje nesta Fabregasa i Villu.
Jesam vam reko, cim se covjek otrijezni krece u akciju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 17 maj 2010, 20:11

Ma jedva cekam da vidim nova pojacanja Barce.Bice svega sigurno.Sad jedan komentar sto se tice cijele sezone.

Sjajna sezona je iza nas.Osvajanje Primere sa rekordnih 99 bodova,sezona zavrsena sa samo jednim porezom,fantasticno.Messi najbolji strijelac,Valdes najbolji golman,Xavi najbolji asistent.Na pocetku osvojen Spanski super kup,pa onda i Europski gdje smo u produzecima slavili protiv Shaktara golom Pedra.Sjajno otvaranje sezone sa 6 pobjeda.U prvom dijelu sezone igrali nerijeseno protiv Valencie,Bilbaa i Osasune,ostalo sve pobjede.

U decembru osvajanje Svjetskog klupskog prvenstva.Pobjeda u finalu protiv Estudiantes,mada dosta tesko je bilo.Pedro dao gol u 90.min. za 1-1,a onda Messi donosi pobjedu u produzecima.Veliko slavlje.

Nakon toga dolazi "tanka igra".Remi protiv Villareala,poraz od Seville u kupu,nakon toga i ispadanje.Mnogi su govorili da padamo i tako to.Ali i prosle sezone je bio blagi pad u igri u ovom dijelu sezone.Nakon toga,Barca pocinje ponovo demolirati protivnike.U februaru je dozivljen prvi i jedini poraz sezone,od At.Madrida.Nakon toga,14 pobjeda i 2 remia.Najvaznija je svakako bila pobjeda u El Clasicu,0-2.Ali poslije njega,je napravljen kiks protiv Esspannyola,1 bod razlike.Mnogi su mislili da necemo osvojiti,jer je bas u tom periodu uslijedilo i ispadanje u LP od Intera.Ali Barca se vraca,i sa 5 pobjeda okoncava sjajnu sezonu i osvaja Primeru.

Sto se tice LP,dosta teze nego sto se to mislilo,Barca je prosla grupnu fazu.Nakon toga,demoliranje Stuttgarta i Arsenala.Onda slijedi (nesretno)ispadanje od Intera.Silno smo zelili da se nadjemo u finalu u Madridu,ali nazalost,nismo uspjeli.

Uglavnom,sjajna sezona za Barcu,svaku utakmica je bila ljepota za gledati,prava umjetnost.Fenomenalni potezi Messia i njegovi golovi,briljantni potezi i asistencije Xavia,a i Inieste.Sjajna sezona za Pedra,koji je prebacen u prvi tim.Odbrana i golman sjajni,najmanje golova primili.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 17 maj 2010, 20:18

Dobar rezime, iako volim Juve moram priznat da je Barca trenutno vrh fudbala i zao mi je samo sto nisu LP uspjeli odbraniti al jbga bit ce prilike... Btw. Dobro samaranje juce izmedju Guardiole i Valdesa :mrgreen:
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 17 maj 2010, 20:18

Laporta tvrdi da će Bojan i dalje nositi dres Barçe
Ponedjeljak, 17 Maj 2010 19:18 Sanela emC
E-mail Ispis Podijeli21

Presjednik FC Barcelona Joan Laporta rekao je za Catalunya Radio da je ova pobjeda najbolji način za oproštaj i završetak ove sezone.

"Doživljavamo najbolje trenutke u našoj historiji,a za to su odgovorni igrači i uprava.Mi kao zajednički odbor smo surađivali,ali pravi umjetnici su oni koji se nalaze u svlačionici."

"Da,išli smo to proslaviti.Okupili smo se u Luz de Gas-u kao što je rekao Xavi,nakon što smo bili na stadionu,otišli smo tamo."

Laporta smatra da ono što su napravili u ove dvije sezone,može se ponoviti,jer su postavili važne temelje u sportu.Takođe je rako da je s druge strane bilo teško održati nivo:"Nakon što smo osvojili sve,imali smo visok standard,a za održavanje ritma igre zahvalan je Pep,jer je nastavio bodriti igrače."

S obzirom na moguća pojačanja,Laporta je rekao kako se ovih dana trebaju donijeti važne odluke,ali da još uvijek nije sigurno da li je to Cesc ili Villa,ali "ono što mi je jasno jeste to da će Bojan nastaviti igrati za ovu momčad."

LAporta je na kraju rekao da mu je bila čast biti predsjednik kluba i upoznati mnogo ljudi koji su "napravili" Barçu najboljim klubom na svijetu.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 17 maj 2010, 23:15

evo za Šampione

slika

Uploaded with ImageShack.us
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 17 maj 2010, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.