FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AlmmeCules
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AlmmeCules » 08 dec 2011, 22:10

Bianconeri1988 je napisao/la:I šta bi sa onom odlukom o zabarni dolaska gostujućim navijačima!?

Danas je trebao biti taj neki sastanak.

a nez. ni ja evo, ništa na ss.ba :/
Sempre Fi - Cules Forever ! <3
Željo 1921 <3

Visca Barca - Visca Catalunya ! (:

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 08 dec 2011, 22:20

miki 90 je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=igZprGBp ... detailpage
igrac ko' zeba jednom u 100 godina 8-) 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=h7C98ECN ... detailpage
pogresan link gore ;)
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 08 dec 2011, 22:27

miki 90 je napisao/la: http://www.youtube.com/watch?v=h7C98ECN ... detailpage
pogresan link gore ;)
Dobro je dok ne psuje! :D
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 dec 2011, 22:34

Branimir Jelušić je u plavom dresu odigrao preko 600 utakmica, sa zadovoljstvom je pristao ustupiti materijale neprocjenjive vrijednosti potrebne za izložbu
dres iz 1972. na izlozbi ...

DANDY
Kontakt:

...

Post Postao/la DANDY » 09 dec 2011, 12:31

NEKO FAN SHOP A NEKO TITULE I TROFEJE...

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 09 dec 2011, 13:37

bagrcavi je napisao/la:po transfermarkt.de na kraju sezone sljedećim igračima ističu ugovori
Elvir Čolić (došao sa epitetom pojačanja i kao jedan od boljih igrača lige, međutim nije se dokazao, i najvjerovatnije će promijeniti klub)
Benjamin Čolić (standardan ove sezone, i pred kraj odigrao veoma dobro, mogle bi se za njega neke pare uzeti, ako produži ugovor)
Nermin Zolotić (sa ovim momkom bi se obavezno trebao produžiti ugovor, jer je on dragulj naše ekipe)
Muamer Svraka (nekima se sviđa, nekima ne, ali Svraka je standardan kod šefa, i nadam se da će i on produžiti ugovor)
Perica Stančeski (došao kao veliko pojačanje, nije htio ili nije mogao da se dokaže i mislim da ga Amar neće zadržati)
Srđan Stanić (stana je dobar igrač za našu ligu, međutim šef ga je stavljao na neprirodnu poziciju gdje se nije snašao, tako da je sa njim sve moguće)
ZAJKO ZEBA (sa njim se mora produžiti ugovor i to na vše godina ako želimo nešto u evropi, a i u našoj ligi)
čoliću ističe ugovor
mali čola ima još ugovor,potpisao na 4 god. kad je Amar došaoć
svraka prošle zime produžio zajedno sa šehom i stanićem
zola skoro potpisao na 2 god
perica ima još 1.5 g ugovor
zebi ističe
Einigkeit und Recht und Freiheit

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 09 dec 2011, 14:13

Sjećanje na posljednju šampionsku generaciju

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/sj ... generaciju" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 dec 2011, 18:03

Danas u oslobodjenju clanak kome istice ugovor na kraju sezone, izmedju ostalih zeba, jamak, nyema, stanceski, markovic... pise da su adilovic i nyema na transfer listi, da zeba nece ici na zimu. I da je savicu i jos jednom receno da traze angazman negdje... sa sax

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 09 dec 2011, 20:00

http://sportsport.ba/bh_fudbal/i-na-pro ... jaca/69993" onclick="window.open(this.href);return false;
Bravo stoko!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 dec 2011, 20:14

Amar_TM87 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/i-na-pro ... jaca/69993
Bravo stoko!
Polako, smiri se, popij' malo vode.. Ovo je privremena odluka, a konacna ce se donijeti pred pocetak. Procitaj tekst malo... Jer, sta se uradilo od kako je donijeta odluka o zabrani ?? NISTA ! Ovako se zeli nesto pomaknuti sa mjesta, i onda pred pocetak lige ce donijeti odluku da su uslovi sada puno bolji nego proslu polusezonu, i eto..

A i kad govoris stoko, imaj malo postovanja prema Osimu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 09 dec 2011, 20:17

E usrase stvar sto nisu ukinuli,a 100% nece ni ukinuti zabranu :evil: :evil:
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

senci-071
Kontakt:

Re: ...

Post Postao/la senci-071 » 09 dec 2011, 20:18

DANDY je napisao/la:NEKO FAN SHOP A NEKO TITULE I TROFEJE...

Kad recimo neupucen covjek ovo cita ,rekao bi da je Zeljo je dominantniji u Premijer ligi BiH,nego Dinamo ili Partizan u svojim drzavama.Opet kad pogleda na internetu plaho ce se razocarati :cry: :oops:

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 09 dec 2011, 20:19

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Bravo stoko!
Polako, smiri se, popij' malo vode.. Ovo je privremena odluka, a konacna ce se donijeti pred pocetak. Procitaj tekst malo... Jer, sta se uradilo od kako je donijeta odluka o zabrani ?? NISTA ! Ovako se zeli nesto pomaknuti sa mjesta, i onda pred pocetak lige ce donijeti odluku da su uslovi sada puno bolji nego proslu polusezonu, i eto..

Nije Osim jedini koji je donio ovu odluku, a on je jedini na kog nisam mislio tad.. Kazem samo da ce bit' glupo bez gostujucih navijaca, ipak se to sve treba dozivjeti da bi se znalo o cemu se govori ;)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 dec 2011, 20:23

Amar_TM87 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:
Bravo stoko!

Nije Osim jedini koji je donio ovu odluku, a on je jedini na kog nisam mislio tad.. Kazem samo da ce bit' glupo bez gostujucih navijaca, ipak se to sve treba dozivjeti da bi se znalo o cemu se govori ;)
Nece 1000000% biti bez gostujucih i u nastavku.. Ne sikirajte se bezveze... Joj ko ce izdrzati do marta...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DANDY
Kontakt:

...

Post Postao/la DANDY » 09 dec 2011, 20:35

@071-a zar nije.Stvarno te nešto prenosi drug BOGA mi dragog.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 09 dec 2011, 20:36

Treba stvari gledati realno;nekada u ex YU navijacke skupine su bili nosioci rata i zlocina koji su pocinjeni.I danas se lako mogu zloupotrijebiti u dnevnopoliticke svrhe.
Sa druge strane sta su klubovi u saradnji sa organima bezbjednosti preduzeli da se ova zabrana ukine?Iskreno nista.Zasto? Pa zato sto je velika vecina njih pod dnevnopolitickim i nacionalnim uticajem i jedva se cekaju belaji,i razvaljivanje lige ali i drzave.
Svi smo svakodnevno svjedoci da policija okrece glave od kriminala koji se desava na ulicama,a ocekuje se od nekih zastitara koji rade za platu od par stoja da se tuku sa nekim i suprostavljaju tim huliganima.Pa nije niko frajer,toga su svjesni u komitetu i zbog toga je danas i donesena ovakva odluka.
Za kraj cu reci,sto se utakmica nase lige tice,u DOLINI CUPOVA nikada niko od gostujucih navijaca problema nije imao sa MANIJACIMA(o policiji i zastitarima ne govorim),dok smo mi imali mnogo fajtova kroz sve ove godine sirom Bosne i Hercegovine.
Mislenja sam da ova zabrana treba da ostane do daljnjeg,odnosno dok klubovi(koji imaju najvise interesa) ne pruze cvrste garancije i organizacione sposobnosti(bezbjednosne i logisticke-tribine) za posjete gostujucih navijaca.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 dec 2011, 21:25

Po meni bi najbolje bilo da se pregledaju svi stadioni kao što i Komitet planira i da se na onim stadionima koji ispunjavaju uslove za prijem gostujućih navijača dozvoli dolazak istih.

Sigurnost na prvom mjestu.

Mislim pola klubova ima neuslovne stadione za vlastite igrače, a kako li je tek stanje za prijem gostujućih navijača.

Uzmimo samo primjer Vrapčiče ili Tuzlu, hoće da stojimo na nekoj skeli ili i za neke ograde i da nam normalno uzmu po 10 KM, a dobro znamo da idemo na gostovanje i Veležu i Slobodi.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 09 dec 2011, 22:11

meni nije jasno sto svi pricate da klubovi nista ne poduzimaju , kako ?? u banja luci se pravi nova tribina gdje ce izmedju ostalog biti i smjesteni gostujuci navijaci , u prijedoru se napravila nova tribina mada i prije nije bilo lose sa strane gostujucih naviijaca , u mostaru velez sklonio onu skelu i napravio gostujucu tribinu , zvijezda napravila jednu novu tribinu a drugu vec pocinju raditi , travnik novu tribinu napravio mada je i prije za goste bio solidan smjestaj,tuzla napravila novu tribinu gdje ce biti njihove fukare a gosti ce biti na onoj istocnoj tribini tamo na kraju u onom cosku , ostali stadioni imaju takodjer prihvatljive uslove tj tribine za smjestaj gostiju i ako pogledamo sve stadione problema nema za gostujuce navijace kao prije, mozda nije sve na top nivou al se pocelo raditi ove jeseni sto znaci da sto se toga tice nema problema .... jedini problem je u samim navijacima mada to ne treba gledat kao neku iznimku jer sada vecina navijaca tj ultrasa tezi napraviti problem i sl . jednostavno treba se policija aktivirati i cuvati kako domace tako i gostujuce navijace . u svim izgredima koji su se desili nije bila dobra reakcija policije odnosno nije bilo dovoljno pripadnika policije u suprotnom se nebi desilo ono sto se desilo . :D
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

AlmmeCules
Kontakt:

Post Postao/la AlmmeCules » 09 dec 2011, 23:34

više mi je drago zbog ove odluke komiteta a evo i razloga:

- šta su klubovi konkretno uradili da se*zaštiti* sigurnost navijača? ništa, to što u BL grade novu tribinu nije nikakva garancija za sigurnost gostujućih navijača. klubovi su čak i smanjili nivo sigurnosti na stadionima nakon Zabrane jer su mislili pošto neće biti gostujućih navijača da neće biti ni problema.

- klubovi govore kako im je žao zbog odluke jer su oni na gubitku? ne, navijači su na gubitku. šta će vrijediti klubovima ta zarada ako će je oni odmah proslijediti kao uplatu na kaznu Savezu zbog nereda i ubacivanja baklji? ništa.

- drago mi je i što odluka nije konačna te se još možemo nadati da će ova Zabrana biti van snage

(:
Sempre Fi - Cules Forever ! <3
Željo 1921 <3

Visca Barca - Visca Catalunya ! (:

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 09 dec 2011, 23:58

Monci je napisao/la:Treba stvari gledati realno;nekada u ex YU navijacke skupine su bili nosioci rata i zlocina koji su pocinjeni.I danas se lako mogu zloupotrijebiti u dnevnopoliticke svrhe.
Sa druge strane sta su klubovi u saradnji sa organima bezbjednosti preduzeli da se ova zabrana ukine?Iskreno nista.Zasto? Pa zato sto je velika vecina njih pod dnevnopolitickim i nacionalnim uticajem i jedva se cekaju belaji,i razvaljivanje lige ali i drzave.
Svi smo svakodnevno svjedoci da policija okrece glave od kriminala koji se desava na ulicama,a ocekuje se od nekih zastitara koji rade za platu od par stoja da se tuku sa nekim i suprostavljaju tim huliganima.Pa nije niko frajer,toga su svjesni u komitetu i zbog toga je danas i donesena ovakva odluka.
Za kraj cu reci,sto se utakmica nase lige tice,u DOLINI CUPOVA nikada niko od gostujucih navijaca problema nije imao sa MANIJACIMA(o policiji i zastitarima ne govorim),dok smo mi imali mnogo fajtova kroz sve ove godine sirom Bosne i Hercegovine.
Mislenja sam da ova zabrana treba da ostane do daljnjeg,odnosno dok klubovi(koji imaju najvise interesa) ne pruze cvrste garancije i organizacione sposobnosti(bezbjednosne i logisticke-tribine) za posjete gostujucih navijaca.
Svaka čast!

Ko može garantovati da se sutra policija opet neće skloniti kao u BL ili je uopšte neće biti kao protiv Hajduka?

Ispod je neko rekao da se u BL gradi nova tribina za gostujuće navijače. Pa ima i sad tribina za gostujuće navijače, problem je što do nje može doći svako kome padne na pamet i usput ponijeti koju ciglu ili ko zna kakvo oružje.

Često se kod nas zloupotrebljava rečenica da se fudbal igra zbog navijača. Ja mislim da baš ako se igra zbog navijača, sigurnost navijača je prvi prioritet, gdje ne smije biti kompromisa.

Ja, također, mislim da se fudbal igra i radi fudbalera, radi sporta. Na početku se fudbal igrao bez gledalaca (ne želim da kažem da se treba vratiti na to, već da su prvo bili fudbaleri pa tek onda gledaoci pa tek sada navijači). Pukom srećom je izbjegnuto da neko od fudbalera u Banjoj Luci ili u Mostaru ne bude brutalno linčovan.

Na kraju krajeva, kad se pogleda prosjek posjete na stadionima u BiH, može se zaključiti da tu nema više od hiljadu ljudi. Gostujućih navijača ako uzmemo neki prosjek, gostujućih navijača možda ima 50. Kako se kuka po internetu i po transparentima, reklo bi se da je pola države hendikepirano ovom odlukom. Već više od 10 godina idem na utakmice i mogu reći da su većina od tih 50 gostujućih uglavnom prosječni huligani (ne svi!), dođem do zaključka da se država trese radi šačice klošara i da mi rizikujemo sigurnost normalnih navijača i fudbalera radi šačice huligana?

Ponoviću da znam odlično da među gostujućim navijačima ima super likova kojima je jedini interes da prate svoj klub, ali su u čitavoj našoj navijačkoj istoriji većina tih gostujućih navijača bili politički izmanipulisani huligani.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Levin, Ramirez i 48 gostiju.