Sada malo rovim po hard disku mog Dreamboxa, kad naletim na tekmu sa West Hamom iz marta u sezoni kada nas je vodio Moyes (Big Sam bio protivnički trener). S obzirom da je noćas bila moja reda da uspavam juniora, hajde reko da usput zastrimam i podsjetim se... Dobili smo tu utakmicu nekako sa dva gola Rooneya – jedan sa preko pola terena, Adrian istrčao, drugi karambol, pokušao bek da spasi loptu i umjesto da je izbije napuca Rooneya, a od njega u gol.
Elem, da skratim, imali smo šansi, ali toliko horuk taktike i pokušaja da se odglumi SAF-ova taktika sa presingom na 40 i istrčavanjem dvojice u kontru. Samo su nas vile pronosale pa uprava na vakat donese odluku da se low budget luzer nogira. Ne daj bože da je dobio još jednu sezonu mogućnost da nas vodi, šteta bi bila mislim nenadoknadiva. Možemo mi kose čupati nekad zbog LVG-a i njegovih zamisli, ali lik je preozbiljan u odnosu na izgubljenog škota i njegovu „slikar naivac“ postavku utakmice. Još kad na teren izađe „elita“ sa tri zadnja vezna (Fella, Carrick i Fletch), dva ofanzivna (Kagawa, Mata) i Rooneyem kao najisturenijim. Tu je još od ludih imena bio Buttner, te na suprotnom boku Rafa. Tri stvari su mi ostale u glavi – kako je nekad Rooney dobro igrao (izbrojao sam 12 uklizavanja u prvi 30 minuta i 4-5 strašnih šprintova), Young koji je ubio po desnom krilu i par pravo dobrih kombinatorika na relaciji Kagawa – Mata. Saberi i oduzmi, ispada da je LVG ovo ekstra počistio, mada ću zauvijek imati pitanje da li se Kagawa mogao bolje iskoristiti i da li je Rafa trebao dobiti još neku šansu... ali eto.
Sve u svemu, znam da će ova dilema vezana za šefa struke biti još dominantna tema na našem PDF-u, ali kada se ovako pogleda u ne tako davnu prošlost, jasno se vidi šta je sve ludi holandez pozitivno uradio. Možda se i ne osvoji bog zna šta pod njegovom palicom, ali će mu sigurno, ko god bude novi trener biti zahvalan na urađenom poslu i pripremljenom terenu.