FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Erikov go me podsjeti na Mešin go protiv Radnika.Prvi klip 5:47,drugi 11:24,oslobadjanje od igraca,trzaj,samo druga strana gola.
Zadnja izmjena: 1921boy, dana/u 17 avg 2025, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
Rodjeni su pitarske picke!
-
- Kontakt:
ŽeljezničarBordo10 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 19:19Buraz i brojem trofeja i igracima koji su do rata igrali, Velez je veci klub od Zelje. Strah me i pomislit da su oni i Zrinjski sad jedan klub, sta bi titula imali, sa nama ovako nesposobnim.Ferroviere1987 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 18:12Spominjem 7 minutu jer ste se tad jedino culi, a kad vec spominjes nama milo sa ustasama naravno da ne zaboravimo da vam je draze da zrinjski(skandiranje red barbya na grbavici) uzme titulu nego zeljo dobro mozda ste navikli da zrinjski uzima haha. Uostalom previse ste vi plitki da bi isli u recenicu sa nama a to da imate navijace od ilidze do slovenije mozda imate al zeljo ima navijace po citavom svijetu velika je razlika globalno i lokalno. Zeljo je velikan nesto sto vi nikad necete bit, nazalost meni je stvarno zao da se ljudska vrsta moze srozat da su joj “oni sa zapadne strane” drazi nego sarajevski, ja sam stvarno volio velez al poslije sinocnje predstave stvarno niste zasluzili da vas se spomene u uglu novina kraj oglasa, i na kraju ovog razgovora sa tobom zelim samo napomenut “oglasit cemo se sutra,neradni dan bla bla”Tuce11 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 18:00
Ja ne opravdavam ničije ružne pustupke.. dapače, gnušam se. Na Grbavici sam pretproške sezone čuo povike Praljku pa na pamet nije palo da generaliziram stvari. Polako čovječe, sve ćemo sutra saznati. Spominješ 7 min, a ne odgovori čemu ebavanje majke čitavom stadionu 1 min utakmice. Koliko znam brojati 1 je prije 7.. kao što nisi odgovorio niti na jednu moje opažanje. Držite si vi Zrinja, a mi pijačari ćemo se nekako već snaći. Prijatelju, Velež ima svoje navijače od Ilidže do Slovenije, nema grada u bivšoj Jugi gdje nema pristalica. To što vama i ustašama nije mio, to je vaš problem. Možda vam je problem petokraka koju ne damo sa dresa.. vi ste se odrekli svoje. Vjeruj kad čitam komentare, kad vidim ko nas napada, srce ko Velez planina.. znam da smo na pravom putu. Svako dobro i bujrum u Mostar.
Mi smo se oglasili odmah ne sutra prekosutra nego odmah jer smo osteceni a vi mozete jedino uputit izvinjenje za ponasanje i sramotu koju vam je nanjeo vas clan strucnig staba a edu necu ni da spominjem cigan je bio i dok je u doboj istoku igro jedno veliko **** od igraca i seljacina parekselans. I opet ti velim vi ste mali klub imate neku vjrv podtemu ne moras ulazit na teme od velikana pozdrav.
6 titula prvaka Jugoslavije/BIH (1 Jugoslavija, 6 Premijer liga BiH)
6 Kupova BiH
1 Superkup BiH
1 plasman u polufinale Kupa UEFA (1984/85) – najveći europski uspjeh bh. klubova
Velež (Mostar)
2 Kupa Jugoslavije (1981, 1986)
2 Kupa BiH (2022, 2023) – preporod u novije vrijeme
Nisu nikad bili prvaci Jugoslavije ili BiH
Haj ti “buraz” fataj lisice na svom lavoru a kad odes u vrapcice polizite se sa njima dobro da ne izgubite to prijateljstvo sto imate.
Osim, Baždarević, Džeko, Fazlagić, Omerović, Bukal, Bratić, Višća, Jelušić… nemoj molim te da moram pisat i velikane Sarajeva pa da vidis da Velez sa sarajevskim klubovima ne moze u istu recenicu.
Svoj vi poso, meti ispred svoje avlije.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Kad se igra protiv ZriNskog
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nedjelja 24. august u 21:00
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- Hrammm1921
- Kontakt:
Hvala bratskiii
- Lokomotifa
- Kontakt:
Jedan dodatni komentar u vezi Adžema:
Pored svih mana koje ima, a ima ih puno, ne treba zaboraviti da je to jedan od rijetkih trenera koji ima muda. Od 100 trenera 98 ih ne bi diralo Krpića i Radovca, ali Adžem je skontao da su oni i dio problema, Krpić zbog svoje neutemeljene dominacije u svlačionici, a Radovac zbog loše forme.
On je pričao sa igračima, nisam ja pričao, nije niko od nas, i sigurno da sa ovim klanom Krpić/Boljević postoji problem. Po govoru tijela nekih momaka se to vidi.
Ne znam nisam pametan, ali mislim da ove klanove treba razbiti za sva vremena. Kakvi Krpić, Boljević, pa i Šošić koji nešto maše rukama lafo kapiten, ma nebitni ste ba svi, ako nećete vi igrati, ima autobus djece koja sanjaju da izađu na Grbavicu i ostave srce na terenu. Ako Boljević neće sa polupovredom da igra, nemoj jarane nikako ni igrati, o tome se radi. Ima ratnika koji bi sa krvavom glavom i sa pola koljena izgarali za Želju, samo takvi nam trebaju. Dosta je balerina i "autoriteta u svlačionici", čuj autoritet u svlačionici, dovedi ovaj klub to titule i kupa i tek tad ćeš biti autoritet, ostalo su sve priče za malu djecu.
U ovom što je započeo Adžem ima moju podršku, mora se uvesti neki red.
Pored svih mana koje ima, a ima ih puno, ne treba zaboraviti da je to jedan od rijetkih trenera koji ima muda. Od 100 trenera 98 ih ne bi diralo Krpića i Radovca, ali Adžem je skontao da su oni i dio problema, Krpić zbog svoje neutemeljene dominacije u svlačionici, a Radovac zbog loše forme.
On je pričao sa igračima, nisam ja pričao, nije niko od nas, i sigurno da sa ovim klanom Krpić/Boljević postoji problem. Po govoru tijela nekih momaka se to vidi.
Ne znam nisam pametan, ali mislim da ove klanove treba razbiti za sva vremena. Kakvi Krpić, Boljević, pa i Šošić koji nešto maše rukama lafo kapiten, ma nebitni ste ba svi, ako nećete vi igrati, ima autobus djece koja sanjaju da izađu na Grbavicu i ostave srce na terenu. Ako Boljević neće sa polupovredom da igra, nemoj jarane nikako ni igrati, o tome se radi. Ima ratnika koji bi sa krvavom glavom i sa pola koljena izgarali za Želju, samo takvi nam trebaju. Dosta je balerina i "autoriteta u svlačionici", čuj autoritet u svlačionici, dovedi ovaj klub to titule i kupa i tek tad ćeš biti autoritet, ostalo su sve priče za malu djecu.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
- Kontakt:
da malo pobjegnemo od Adžema
imal ko kakav info kako jug napreduje? foto/video
ako napreduje? ili su i dalje neki zastoji
Lijepa je ta nostalgična prica i ja je volim ali gdje su ti ratnici ? Kome su to vrata zatvorena da bi bili tu npr Krpic i Radovac ?Lokomotifa je napisao/la: ↑17 avg 2025, 22:15Jedan dodatni komentar u vezi Adžema:
Definitivno sam i ja za to ali sumnjam da je red takvih igraca ispred stadiona koji čekaju a vidimo evo preko deceniju da slabo znamo i nac takvog. Rijetki su.
Nama treba prije svega kvalitet ili bar da ovo sto imamo podigne formu, svi mi djeluju nekako tromo u vecini utakmice.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ovo kolo pozitivno za Željezničar
Prvi tim je igrao četvrto kolo, a omladinici drugo
Velez - Željezničar 0:1 (1) na tabeli
U19 Željezničar - Sarajevo 1:1 (12)
U17 Željezničar - Posušje 4:1 (4)
U15 Željezničar - Posusje 3:0 (4)
23.08
U17 Rudar-Željezničar
U17 Rudar-Željezničar
U19 Rudar-Željezničar
Željezničar-Zrinjski 17:00
Prvi tim je igrao četvrto kolo, a omladinici drugo
Velez - Željezničar 0:1 (1) na tabeli
U19 Željezničar - Sarajevo 1:1 (12)
U17 Željezničar - Posušje 4:1 (4)
U15 Željezničar - Posusje 3:0 (4)
23.08
U17 Rudar-Željezničar
U17 Rudar-Željezničar
U19 Rudar-Željezničar
Željezničar-Zrinjski 17:00
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 avg 2025, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zanimljiv start sezone. Izgubljeni bodovi protiv ekipa ispod četvrtog mjesta :
Borac (-2)
Zrinjski (-2)
Željezničar (-4)
Torpedo (-5)

Borac (-2)
Zrinjski (-2)
Željezničar (-4)
Torpedo (-5)

"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ma kakvi lijepa, glupa i retardirana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- dubioza144
- Kontakt:
Jel Zrinjski moze vise odgadjat utakmice, da nece odgodit ovu sa nama
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- Hrammm1921
- Kontakt:
Ako mi ne prihvatimo, nece biti odgodjena , normalno ce se igratdubioza144 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:15Jel Zrinjski moze vise odgadjat utakmice, da nece odgodit ovu sa nama
Bas lose odradzeno ovo oko juga,a samo kad se sjetim kad se radio Istok prva stvar kad dodjem sa posla pogledam na live kameru,Jel se sta nalilo danas...A za jug niko nistaNekoSaDaleka je napisao/la: ↑17 avg 2025, 22:27da malo pobjegnemo od Adžema
Pisao sam poslije Rudara da nije smak svijeta bod jer smo vrlo lako mogli ostati i bez tog jednog. Govorim Vam svi ce kiksati nema dominacije, samo sudije mogu uticati ali ako budemo pravi ni to nece biti problem. Puno je derbija, tu uvijek jedan rival ili oba gube bodove.. Mi smo poprilicno zategli zadnju liniju i defanzivu ostaje nam da nadjemo rjesenja prema naprijed.
Kada bih se pitao sad, stavio bih Sosica u napad, on se ne boji, moze neki laznjak, penal, finta potez, moze on to. Nakrcao sredinu maksimalno i razbio taj njihov vezni red koji nam redovno napravi probleme, staviti krila koja su defanzivno odgovorna a u sredinu mozes u21 Sabica ili Focu po poluvrijeme, i to bi cini se bilo najbezbolnije.
Kada bih se pitao sad, stavio bih Sosica u napad, on se ne boji, moze neki laznjak, penal, finta potez, moze on to. Nakrcao sredinu maksimalno i razbio taj njihov vezni red koji nam redovno napravi probleme, staviti krila koja su defanzivno odgovorna a u sredinu mozes u21 Sabica ili Focu po poluvrijeme, i to bi cini se bilo najbezbolnije.
A i da su postavili live kameru vidio bi da samo preparkiraju bagere svake 2 sedmice pred domacu utakmixu da ispadne da se nesto radi.maha1 je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:19Bas lose odradzeno ovo oko juga,a samo kad se sjetim kad se radio Istok prva stvar kad dodjem sa posla pogledam na live kameru,Jel se sta nalilo danas...A za jug niko nistaNekoSaDaleka je napisao/la: ↑17 avg 2025, 22:27da malo pobjegnemo od Adžema
Zbog ovakvih stvari sam i bio skeptican od poxetka, ide se nekim puzevim koracima koji u svakom trenutku mogu stati iz neobjasnjivih razloga. Ja se samo nadam da xe se ta tribina napraviti po standardu kako treba. Ako ne mize izdrzati 5000 ludjaka koji skacu jer ce ovi zenicani ukrasti na materijalu onda imamo novi Novi Sad i kod nas.
Akk se ovim tempom ispostuje rok od 6mj onda svaka cast. Samo ne znam sta je definisano da se za tih 6mj uradi, moze bukvalno biti neuslovna tribina koja ce bii oznaxena "zavrsenom" jer zadovoljava neku ludu projektnu dokumentaciju koja to dozvoljava.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Malekinusic u proslom kolu za 18.minuta asistencija, u ovom kolu postigao gol..
Znao sam da cemo se zayebati.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Statistika naših krila i napadača do sada:avalPacidoroP je napisao/la: ↑17 avg 2025, 23:43Malekinusic u proslom kolu za 18.minuta asistencija, u ovom kolu postigao gol..
Hamza Jaganjac: 1 nastup 0 golova
Vini Peixoto: 4 nastupa 0 golova
Davor Rakić: 3 nastupa 0 golova
Joey Konings: 3 nastupa 0 golova
Matej Cvetanoski: 4 nastupa 0 golova
Aleksandar Boljević: 1 nastup 0 golova
Sulejman Krpić: 3 nastupa 0 golova
Josip Pejić: 3 nastupa 0 golova

Grupa iznad svakog pojedinca.
Odlican komentarLokomotifa je napisao/la: ↑17 avg 2025, 22:15Jedan dodatni komentar u vezi Adžema:

Od rijeci do rijeci si pogodio sustinu!
Ima ko igrati, svakako umjesto ovih koji su izostavljeni i Dzelo Muharemovic bi mogao uskociti za nevolju, vjerujem da ne bi bila neka razlika

Na stranu sve ali Adzem je sam sebe u 4 utakmice sabotirao. 2 x je imao srece. I dalje mi nije jasno kojom su se logikom vodili da sa vise igraca na terenu odluce pojacati odbranu, a oslabiti vezni red i tako Velezu dati sirine. Sam sebi napravi problem i to se ponavlja. Meni jento najveci razlog zbog cega bi trebao ici. Ne vidi svoje greske, nije napravio analizu utakmice.