Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rokoko87
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Rokoko87 » 14 jun 2016, 01:51

Sabinho je napisao/la:
Jedan je Džemo.
Evo sad sam provjerio, on je igrao u Gentu od prve.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 jun 2016, 02:12

Safet bi rekao: Ko osvoji 25 bodova u ovoj nasoj grupi bice prvi, a za drugo mjesto je dovoljno 17 bodova.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2016, 02:16

Safet ih je osvojio upravo 25, uz gol razliku +24, valja to nadmašiti, uf...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 jun 2016, 02:21

Cilj se uvijek postavlja vise nego je realno,ako na kraju bude ono sto je realno nije neuspjeh.Tako rade pobjednici.
Belgija nije ni Spanija ni Njemacka,sasvim realno je osvojiti prvo mjesto.

Jedini put kad smo to jasno postavili na kraju smo i ostvarili,kad god smo kalkulisali popusili smo.

Kirin kup je skola da nema nista sto je nemoguce ostvariti ako se da sve za to.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 14 jun 2016, 02:29

Virtu4l je napisao/la:Safet ih je osvojio upravo 25, uz gol razliku +24, valja to nadmašiti, uf...
Sa Mešom smo osvojili trofej. Pishaj tih mizernih 25 bodova ;)
:mrgreen:

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 14 jun 2016, 02:37

Vec je pocelo ocekivanje da budemo ispred Belgije.I onda kad kiksamo ide paljba.Ja ne znam da li su pojedinci da je ova Belgija medju najjacim ekipa u europi,barem sto se tice indivindualne vrijednosti samo imaju loseg selektora pa se to bas i ne ostvari na terenu.Pojedinci smatraju da smo mi u najmanju ruku europski Urugvaj.Sta bi tek bilo da imamo igrace kao sto ima Hrvatska,pa nama bi plasman u 1/2 EP bio neuspjeh.Mi Bosanci smo toliko nerealni da to nije humano.Pa nasa najveca zvijezda i najbolji igrac repke vec godinama dobija minute na kapaljku u svojim klubovima i mi ocekuje da budemo ispred Belgije :D
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jun 2016, 10:17

Rokoko87 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Jedan je Džemo.
Evo sad sam provjerio, on je igrao u Gentu od prve.
Pa da, Jahic igrao veznog a Dzemo beka. Jis se Spaha povrijedio pa ga mijenjao Mravac. :rol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 14 jun 2016, 10:27

Bihac96 je napisao/la:Vec je pocelo ocekivanje da budemo ispred Belgije.I onda kad kiksamo ide paljba.Ja ne znam da li su pojedinci da je ova Belgija medju najjacim ekipa u europi,barem sto se tice indivindualne vrijednosti samo imaju loseg selektora pa se to bas i ne ostvari na terenu.Pojedinci smatraju da smo mi u najmanju ruku europski Urugvaj.Sta bi tek bilo da imamo igrace kao sto ima Hrvatska,pa nama bi plasman u 1/2 EP bio neuspjeh.Mi Bosanci smo toliko nerealni da to nije humano.Pa nasa najveca zvijezda i najbolji igrac repke vec godinama dobija minute na kapaljku u svojim klubovima i mi ocekuje da budemo ispred Belgije :D
Titule ne osvajaju igraci, titule osvaja tim! Belgija ima bolje igrace od nas, ali nema bolji tim. Uvjeren sam da ce i ove kvalifikacije kiksati. Tako da mi trebamo dobiti samo ove slabije timove i Grcku, sto nije nerealno, i pokusat uzet 2 iksa protiv belgije ili odigrati 3 za 3 i sigurno smo na SP-u!
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 jun 2016, 11:44

Realno mi možemo dobiti sve ekipe i kod kuće i u gostima osim Belgije u gostima, tu je već nerealno očekivat pobjedu. Nerješeno izvući, to mislim da možemo a i kod kuće ih možemo dobiti. Ako budemo igrali kao Kirin kup i kao protiv Švicarske.

Belgija je daleko od Španije, Njemačke pa i Francuske, nemaju oni taj šampionski mentalitet, na tom nivou, nisu ta klasa. Kipar, Estoniju i Gibraltar moramo pobjediti u obe utakmice, Grčku kod kuće isto tako i ako ništa u gostima remi izvući a protiv Belgije vidjeti i nadati se da će negdje kiksati.

Ako bi ovako bilo: Pobjede nad ove tri ekipe = 18 bodova, Grčka pobjeda i remi = 4, Belgija dva remija = 2, ukupno bodova: 18+4+2= 24. Mislim da bi ovo bilo dovoljno da budemo prvi, ali ove tri ekipe moramo sa što većom gol razlikom dobiti. Po mogućnosti da ne primimo ni jedan gol.

Ciljati na prvo mjesto, nikako na drugo. Jer gotovo uvijek bude jedna slabija pozicija od ciljanje. Prvo mjesto i ništa drugo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 jun 2016, 12:19

Bez Pjanica i Spahica sigurno da imamo bolju ekipu od Belgije, sa boljom kohezijom sto bi Ciro rekao.

Kada bi prvi bio povrijedjen a drugog se rijesimo do meca protiv Belgije, vjerujem u pobjedu
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jun 2016, 13:14

E vala je grijeh ne ići na svih 6 bodova protiv ovakve Grčke a paralelno sa tim imati cilj prvo mjesto u grupi :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 13:22

Do skoro se pisalo kako propadamo kao reprezentacija, novih igrača ni na vidiku, selektor loš, sada očekujete da budemo ispred Belgije. Dobrodošli u BiH.
Treba ići po 3 boda u svakoj utakmici, a i protiv Belgije dati sve što je u našoj mogućnosti, pa šta bude, bude. Može Belgija kiksati neke druge utakmice, a s druge strane i mi smo reprezentacija koja je izgubila od Kipra kod kuće. Pišete o Belgiji kao da je Litvanija. Slažem se da nemaju jak tim i ne koriste ni blizu svog potencijala ali džaba ti to sve ako nas potrefi utakmica kada svoj dan bude imao Eden ili De Bruyne recimo.
Nad tobom sunce najljepše sja

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jun 2016, 13:52

Osvojili smo Kirin Kup. Sada smo spremni za najveće domete i svjetsku dominaciju. Zašto da se zaustavimo na osvajanju prvog mjesta i direktnom plasmanu na SP 2018? :mrgreen:

Biće jedna velika muka za Baždarevića kada bude sklapao roster za kvalifikacije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 14 jun 2016, 15:35

Raonffa je napisao/la: Gore nekako izvući x pa ćemo vidjeti šta će biti na BP. Bilo je i puno jačih selekcija od Belgije koje se nisu naigrale u Zenici.
Ajde navedi mi jednu osim Spanije ?
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jun 2016, 16:26

DevilsAdvocate je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Gore nekako izvući x pa ćemo vidjeti šta će biti na BP. Bilo je i puno jačih selekcija od Belgije koje se nisu naigrale u Zenici.
Ajde navedi mi jednu osim Spanije ?
Pa konkretno eto ta ista Belgija pretprošle godine :D

Doduše u prošlosti su veće reprezentacije uglavnom gostovale na Koševu tako da je ispravnije bilo da sam napisao da nas na domaćem terenu nisu nadigrale (a nisu se ni pretjerano naigrale) ni bolje repke od Belgije umjesto što sam napisao na BP al' mislim da se zna na šta sam mislio.

Dobijali nas jesu al' nas je rijetko ko razvalio kući.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 16 jun 2016, 14:31

I ja kažem samo po prvo mjesto. Drugo je utješna nagrada. Treće i ispod razočaranje.

Sve reprezentacije u grupi imaju svoje slabosti. Belgija nema timski duh, nema bekove i nema brzinu. Po mom mišljenju njih se da ubit na atletiku i fizičku igru.

Moramo igrati k'o Atletico Madrid :urnebes:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jun 2016, 23:23

Uhvatiti sad Belgiju poslije EURA, bit ce poljuljani malo kao i vecina repki, treba to iskoristiti
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jun 2016, 23:16

Gledam kontre Belgije, i nije bila loša taktika Meše da im pustimo posjed u zadnjoj utakmici. Prelagano zabijaju iz kontri :D

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 19 jun 2016, 01:32

pinoglavi je napisao/la:Gledam kontre Belgije, i nije bila loša taktika Meše da im pustimo posjed u zadnjoj utakmici. Prelagano zabijaju iz kontri :D
Hebiga kad smo primili glup go nakon vodstva i raspali se, mislim da je Meša imao jako dobru taktiku za njih i da će naći neko rješenje ponovo.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 jun 2016, 02:34

Rokoko87 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Gledam kontre Belgije, i nije bila loša taktika Meše da im pustimo posjed u zadnjoj utakmici. Prelagano zabijaju iz kontri :D
Hebiga kad smo primili glup go nakon vodstva i raspali se, mislim da je Meša imao jako dobru taktiku za njih i da će naći neko rješenje ponovo.
A tako ti je kad se branis, isto mozemo reci da smo ga glupo dali jer smo prvi put presli centar i zabili :D
Meni je bila nejasna taktika ali evo vidim da i nije bas tako, zato sam napisao. Ma bit ce pretesko, braniti se ne znamo, nadigrati ih na sredini ne mozemo a cak i da mozemo onda ide voda na njihov mlin jer ce nas pokopati kontrama. Kad je protiv Iraca to izgledalo sasvim lagano, koji i ne napadaju bas agresivno, koji su fizicki dosta jaci od nas i koji imaju dosta kompaktniju i uigraiju odbranu...

I onda neko uleti i napise da je neuspjeh ako ne budemo prvi, da je to luzerski mentalitet i slicne gluposti :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 15 gostiju.