Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

VelaHavle
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la VelaHavle » 30 avg 2021, 15:32

Komotno sa Bonijem u odbranu.
Aljegri, out!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 30 avg 2021, 15:34

ramiral je napisao/la:
30 avg 2021, 15:12
Bit' će ovo duga sezona. Još uvijek se nema ni glava ni rep, i ovo što ima klimavo je i može se razbiti i otkinuti.

Još Pjanke ili Witsel i to je to. :)

Još mene i ''Rovellu'' sa 36 i kusur i po 100 kg... tamam. Ja ću u napadu da pravim društvo Moazu i Dijambali.

Nemam neku tehniku al' sam spor
ja jedino mogu sa Bonuccijem voditi navijanje sa Drughim sa svojih 130 kg :(

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 30 avg 2021, 15:40

Tamam se pomalo vraćam, na terminu mi nedavno pukla dva mišića - ruptura haos. Malo je bolje ali još potrčati kakvi.

Da me međed zaganja samo bih stao, pobio se, nek' ubije ali trčati nema šanse.

Idealan za našeg veznog reda. :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 30 avg 2021, 15:45

ramiral je napisao/la:
30 avg 2021, 15:40
Tamam se pomalo vraćam, na terminu mi nedavno pukla dva mišića - ruptura haos. Malo je bolje ali još potrčati kakvi.

Da me međed zaganja samo bih stao, pobio se, nek' ubije ali trčati nema šanse.

Idealan za našeg veznog reda. :mrgreen:
isto Rabbiot :)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 avg 2021, 16:10

muxa je napisao/la:
30 avg 2021, 12:32
Možda griješim ali stiče se dojam da je Juventusu Dybala teret, ma kako to zvučalo.
Konstantno se njemu traži neka pozicija, prilagođava formacija, kako bi se iz njega izvukao neki maksimum, ali činjenica je da je takav tip igrača kojem malo koja formacija odgovara. I onda uglavnom zbog toga drugi igrači igraju van svojih pozicija.
Njemu bi možda najbolje odgovorala klasična 4-4-2 gdje bi on bio taj SS, al je opet problem što je u toj formaciji Morata CF koji nije taj nivo za početnu postavu Juventusa. Dodatno bi se Chiesa udaljio od gola što opet nije dobro.
Kako god okreneš nabolje bi bilo da ste ga prodali (ako je uopšte bilo interesanata) i doveli jednog pravog CF-a i veznjaka.
Godinama je Dybala bio taj van pozicije. Od dolaska Rone, preko Higuaina. Jedino kada je imao svoju poziciju jeste u onoj sezoni sa Mandzukicem i Moratom kada je igrao. Od tada je on uvijek van pozicije. Prvo poluvrijeme protiv Udina je pokazatelj sta i koliko moze kada igra svoju igru na svojoj poziciji. Polako, trebat ce vremena.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 avg 2021, 16:17

Italia je napisao/la:
30 avg 2021, 16:10
muxa je napisao/la:
Možda griješim ali stiče se dojam da je Juventusu Dybala teret, ma kako to zvučalo.
Konstantno se njemu traži neka pozicija, prilagođava formacija, kako bi se iz njega izvukao neki maksimum, ali činjenica je da je takav tip igrača kojem malo koja formacija odgovara. I onda uglavnom zbog toga drugi igrači igraju van svojih pozicija.
Njemu bi možda najbolje odgovorala klasična 4-4-2 gdje bi on bio taj SS, al je opet problem što je u toj formaciji Morata CF koji nije taj nivo za početnu postavu Juventusa. Dodatno bi se Chiesa udaljio od gola što opet nije dobro.
Kako god okreneš nabolje bi bilo da ste ga prodali (ako je uopšte bilo interesanata) i doveli jednog pravog CF-a i veznjaka.
Godinama je Dybala bio taj van pozicije. Od dolaska Rone, preko Higuaina. Jedino kada je imao svoju poziciju jeste u onoj sezoni sa Mandzukicem i Moratom kada je igrao. Od tada je on uvijek van pozicije. Prvo poluvrijeme protiv Udina je pokazatelj sta i koliko moze kada igra svoju igru na svojoj poziciji. Polako, trebat ce vremena.
Koliko se isplati žrtvovati druge igrače van svoje pozicije kako bi on igrao ono što mu odgovara je svakako pitanje za stručni štab Juventusa. Ja lično mislim da je puno bolja opcija bilo ono što sam napisao u prethodnom postu.
Il Club più titolato al mondo!

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 30 avg 2021, 16:17

te van pozicije, te ga gusi ovaj, te onaj, te treba vremena

pa sunce mu **** da sjeme bacis na asfalt proklijalo bi za 3 godine

bowen ce unuke docekat dok ovaj proigra

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 30 avg 2021, 16:49

Ma dobar je dybala za nekog sistema gdje je zdrava sredina i gdje je jedna od opcija u napadu, gdje nema tereta na njegovim ledjima..ali da bude lider i vodja na terenu, ništa od toga.
#ALLEGRIOUT

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 30 avg 2021, 17:47

Nije lider u svojoj kuci, a kamoli na terenu. Cura mu voli vaginu vise od njega i lize se sa pola estrade, kud ces dalje. :roll:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 avg 2021, 18:11

Rovella je napisao/la:
30 avg 2021, 17:47
Nije lider u svojoj kuci, a kamoli na terenu. Cura mu voli vaginu vise od njega i lize se sa pola estrade, kud ces dalje. :roll:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 30 avg 2021, 19:09

@IlCapitano, ma ne smeta meni Kean, on je bio dobar u Juventusu, malo minuta, zabijao, pa ga prodali... :crazy: radi koga??
Koji nam je sada plan?? Koji je plan za buducnost?? Nema ga...Tek sto smo ga kupili, "zainteresovani" smo za Icardija...pa treba li nam ili ne treba Kean?? U slucaju dolaska Icardija, open na klupu, pa opet pobuna i sr4nj4 u ekipi...zbog cega nam onda treba Icardi?? Pa nece igrati za kikiriki i krastavce, nije on bas jeftin..a mi kukamo da nemamo... :crazy: Jos je Icardi povrjedjen...
Oslobodile se pare od Ronaldove plate, k'o da gledam odose na gore stvari...i gdje si cica, osim u potoku...

Torreira tek napunio 25, gledacemo ga u Fiorentini...za nas nije dobar, a takav tip igraca nam ni ne treba... :crazy: imamo Ramseya, Rabiota... i ostalo groblje u veznom..:thumbup: Pa agresivniji i brzi sam ja od njih...
I ovoga sto smo tek kupili, odmah ga na posudbu, nego sta drugo...plan A...peglamo knjige za godinu, dvije...nema drugih planova...

Pogba, Vitsel, Icardi, i ostala ekipa se vrte na platnu svake godine....svake godine ista prica...zbog cega bi Pogba dosao u Juve??
Baleu istice ugovor sa Realom slijedece sezone, oslobadjaju se 31m€, a i Pogbi istice ugovor, a tamo ima oko 18m€... :hmmmmm: dace oni njemu 50, a imamo li mi?? Ugovor istice i Marcelu, Modricu,Iscu...to je jos 60m€
Vitselu je mislim 16m€ plata...32 godine...pa o njemu samo budala moze da razmislja...Icardi ima oko 10m€..

Ljudi su se smijali Milanu, pa i oni prave bolje transfere zadnje dvije, tri godine od nas...pred njima je svijetla buducnost narednih godina..
Nama je patnja najmanje 2-3 godine...

@Ostali...sta ja napisa prije utakmice sa Empolitancima...ljudi nas PRVI puta pobjedili u Torinu...IKADA... :crazy:
Sta ce Max?? Popraviti stvari?? Bi on, ali ima statistika, a ona nikada ne vara...svi veci treneri kad se vrate u bivsi klub, ne naprave rezultate ni BLIZU kao prvi puta, u 99% slucajeva...Imate Trapa(Juve), Lippija(Juve), Capella(Milano, Real), Mourinho(Chelsea), Sacci(Milan), Mancini(Inter), vrijeme ce pokazati za Ancelottija i Allegrija, i njihov come back...I don't think so...sada i ovo znate... ;)

Koja je Dybalina pozicija, molim?? Gdje to on moze igrati?? Da smo ga prodali prije 2-3 godine, danas bi se u guzicu udarali od srece...a pisao sam i o tome, sta smo mogli dovesti.. :kafa:
To McKennie igra svoju poziciju?? Covjek od kako je u Juventusu, bacaju ga okolo k'o najvecu budalu...nadam se da odlazi, za njegovo dobro...za vas je mozda najgori, ili za njega se barem neko i interesuje, nego bi ga i doveo...dok ove nase "sampione" Ramseya, Rabiota, Bentu, Bernu, niko ni ne pita, cak ni iz serie B...

Ja sam fer lik, pa moram pohvaliti Bernu, nije se sapleo preko lopte, linije, travke, samo je lezerno izletio sa loptom preko out linije... :rol: U Empoliju kazu da je bilo magicno...

Onda vidim ovoga sto pozna fudbal, nas cijenjeni forumas italija... :crazy: :rol:
Italia je napisao/la:
28 avg 2021, 22:47
Kad vidis da likovi napisu da nismo prilike imali, tek onda shvatis koliko je ovo mainstream misljenje facebook navijaca zavladalo.

Godinama nismo igrali ovako jako i brzo, sijevale akcije oko gola, ali se potrefi dan da nista ne ide kako treba. Al djaba ti je to objasnjavati nekom ko svrsava na Ronu i njegovih 15 golova iz penala.

Fantasticna igra, otvaranje prostora, trka, kontra, presing.. Davno je to bilo kada smo zadnji put gledali. Ko god je parole "igru brisi bodove pisi" ovo je svakako los rezultat, al ko god dugorocno gleda i uvidja promjenu u ekipi sve mu je jasno i nista se dalje ne mora objasnjavati. :opaopa:
Za brata je utakmica 10-20 minuta...aferim.... :urnebes:
Pod zadnjim boldanim se vec oprao, jako tesko da bude gore od ovoga, pa nismo Genoa...pametno pranje... :thumbup:

Ja sam samo primjetio da nema onoga sto nabija statistiku, pogotovo protiv malih klubova(Udineze, Empoli), donosi bodove i pobjede, i da imamo 1 bod od 6 mogucih... :kafa: Cudi me da ti ne znas da se protiv malih i uzima scudetto...nepisano pravilo...
Nema onoga koji je smetao svima, ali nije i Chiesi, koji je bio tek dosao...Chiesi ce da smeta Max... ;)
Pirlin Juventus prvih 10tak utakmica je izgledao puno bolje, presing, trka....sve dok ga nije pritisak "poklopio" zbog nerijesenih rezultata..a tu mu je najvise pomogao okretac guJice...uostalom, njegovo NE klupiranje je i kostalo Pirlu posla...
Zbog toga se i vratio grobovskoj igri..calma...yeah right..danas se isto time bavimo...
Od Pirlove vizije i hrabrosti smo spali da protiv Porta uz liniju se zagrijava #3, i ceka, ne bi li zatvorili utakmicu..na kraju nije ni ulazio, nije se bilo sta zatvarati..
Dok je Pirlo slijedio svoju viziju, McKennie je igrao odlicno..poslije je dozivio sudbinu, koju mu Max zapecatiti...samo idi dalje momak.. :wave:

Vi sto mislite da ce Max nesto puno promjeniti, u velikoj ste zabludi...sa ovim igracima sto imamo, nema tu trenera da nesto ozbiljnije uradi...
Pokusali su da ih razdrmaju sa Sarrijem, Pirlom...evo sada opet Max... :nene:
Ovim grobovima bez slanja u U23 nema pomoci...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 avg 2021, 20:06

muxa je napisao/la:
30 avg 2021, 16:17
Italia je napisao/la:
30 avg 2021, 16:10
muxa je napisao/la:
Koliko se isplati žrtvovati druge igrače van svoje pozicije kako bi on igrao ono što mu odgovara je svakako pitanje za stručni štab Juventusa. Ja lično mislim da je puno bolja opcija bilo ono što sam napisao u prethodnom postu.
Da mu je ikad bila pruzena prava prilika da bude ono sto treba, svi bi mi (preostali) slozili se sa tim. Al cinjenica je da je uvijek u drugom planu, narocito kada se desio onaj prelaz sa 4-3-1-2. Ranije sam pisao, 10ka, secunda punta, rijetko prezivjeli fantazista u savremenom fudbalu, "mladi kapiten", i ono najbitnije, odbio odlazak iz Juventusa prije dvije sezone da bi se dokazao u svom klubu. Te sezone sa Sarrijem ne da je pokidao, uzivanje su bili njegovi potezi. Ako to nisu dovoljni razlozi da se zrtvuje ovaj prelazni period i usmjeri ka Dybali, umjesto nekakvih Icardija i slicnih prosjecnih pzdi materina, e onda ne znam. Radije bih gledao i kako nece uspjeti ostvariti ovo planirano, nego da citavog zivota bude ono Giovincovo "sta bi bilo.."
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 30 avg 2021, 20:19

Ako dođu Paredes i Icardi,mercato se može proglasiti uspješnim.
Icardi je doktor za Moratu i Panjuševskog,a Paredes je jedan veoma podcjenjen igrac i dosta boljo od svakog naseg u vezi
BOSANSKA KRAJINA

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 30 avg 2021, 21:46

Nudi se maesto ko kurava. Ide sutra ko panic buy ko sto gledam :roll:

slika

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 30 avg 2021, 22:01

Rovella je napisao/la:
30 avg 2021, 21:46
Nudi se maesto ko kurava. Ide sutra ko panic buy ko sto gledam :roll:

slika
Steta sto muda nije presadio :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 30 avg 2021, 22:29

Gefufna vidim da pratiš sve igrače haman na instagramu,za svaki slučaj zaprati i juniore jer nikad ne znaš kad će zatrebati nikova 😁
BOSANSKA KRAJINA

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 30 avg 2021, 22:32

JuventinoVero je napisao/la:
30 avg 2021, 16:49
Ma dobar je dybala za nekog sistema gdje je zdrava sredina i gdje je jedna od opcija u napadu, gdje nema tereta na njegovim ledjima..ali da bude lider i vodja na terenu, ništa od toga.
Nema on šta onda u Juventusu tražiti.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 30 avg 2021, 22:33

Nece Dijambala nikad igrac postat :kafa:
Aljegri, out!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2021, 22:36

VelaHavle je napisao/la:
30 avg 2021, 22:33
Treba malo nabildat se ko Lukaku

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 30 avg 2021, 22:39

tuzlak1987 je napisao/la:
30 avg 2021, 22:36
VelaHavle je napisao/la:
30 avg 2021, 22:33
Treba malo nabildat se ko Lukaku
Nikad. Jede sa kerovima hranu levat. Na sta je Juve spao, placko Morata i talenat Dijambala glavni akteri.
Aljegri, out!

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.