Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

VGS
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la VGS » 02 sep 2015, 13:22

Od citija smo daleko.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 sep 2015, 13:23

Arsenal je poslao poruku: Idemo se boriti za mjesto u Ligi Prvaka.
Svako ko je mislio ili jos uvijek misli da ce se Arsenal boriti za titulu je dobro naivan i glup.

Ovo je katastrofa sta se radi od kluba. Svi mediji sirom svijeta ismijavaju Arsenal. Gledam jucer sliku, objavio jedan medij iz zapadne Evrope na svojoj fejsbuk stranici, Wenger i pored njega na travnjaku dvije lopte. Tekst iznad slike: Wenger i njegova dva pojacanja.
Citam Henryjevu izjavu, covjek vise ne vjeruje da Arsenal uopste moze dovesti igrace kao sto su Cavani ili Benzema. Ima logike, kako uzeti napadaca Realu ili PSGu a uz to ga jos nagovoriti da predje u Arsenal i radi za vlasnike, direktore, Wengera i ostale skotove?
(a nije da se sve to nije prognoziralo)

Gdje su sada oni koji su najavljivali dominaciju kad se stadion otplati? Eto oni su tada bili pametniji a srali su se po nama koji ovom nitkovu nismo vjerovali... Malo smo se usutili.. Pojela maca jezik.

Dok je ova olupina na klupi, nema od ambicioznog Arsenala nista.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 02 sep 2015, 13:26

Wengeru se može zamjeriti to što je propustio dovesti defanzivnog veznog jer nije da istih nije bilo na tržištu,.Istina,isti su otišli preko cijene ali to je svakako nešto sa cim se svako od nas mora pomiriti,.

Mnogo klubova sa velikim kapitalima lovi u prelaznim rokovima ali malo je onog TOP kvaliteta koji se može ugrabiti..

Što se tice napadaca tu je stvar kristalno jasna,ganjali smo Benzemu i izvisili što je bilo i realno ocekivati,jedina nada je bila ta da Benitez ne racuna ozbiljno na njega ove sezone,odnosno da nema mjesta u prvih 11 Reala..

Cavani nije nikad ni bio realna opcija,kupiti standardnog igraca PSG-a je skoro pa nemoguca misija,imaju pare,imaju ambicije,.Da bi prodali Cavanija moraju naci nekog ko ce ga zamjeniti a takvog ce teško naci na tržištu,malo je danas TOP napadaca a oni imaju takvog u svojim redovima i nema potrebe da se nešto kockaju po tom pitanju..

Da je bio neki TOP napadac na tržištu ne bi United istresao milione za nekog golobradog klinca koji to može ali i ne mora biti..

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 sep 2015, 13:34

Mogu se sloziti sa komentarom iznad.
Samo bi dodao da je sigurno bilo napadaca koji su bolji od Girouda. Cekati nekog Suareza ili slicno se moze i 10-20 godina. A da ga ne docekas.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 sep 2015, 13:43

SamoZeljo je napisao/la:Mogu se sloziti sa komentarom iznad.
Samo bi dodao da je sigurno bilo napadaca koji su bolji od Girouda. Cekati nekog Suareza ili slicno se moze i 10-20 godina. A da ga ne docekas.
De nabroj te bolje napadace od Girouda koji su se mogli dovesti.
Koliko vidim Giroud je i standardan u francuskoj reprezentaciji. Trebaju forumasi svima otvoriti oci i pokazati da je on u stvari beskoristan igrac. :hmmmmm:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 02 sep 2015, 14:00

U odnosu na početak prošle sezone jači smo za Čeha, Bellerina, Gabriela, i Kokelana. I onda kažu ista nam ekipa kao i prije godinu dana :roll:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 02 sep 2015, 14:18

topnik1 je napisao/la:Znači sad smo daleko i od Sitija i Uniteda i Čelzija :lol: .
Okaci kompletne rostere ove 4 ekipe, pa mozda uvidis kakvom sirinom drugi raspolazu. Ne znam samo kako mislis opravdat Wengera ako sam tvrdis da ima ekipu rame uz rame sa ove navedene 3. Nemamo ni odbrane, ni napada za titulu tako da ne znam na cemu se temelji taj neki optimizam, pa cak i zadovoljstvo kadrom.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 02 sep 2015, 14:25

Desole je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Znači sad smo daleko i od Sitija i Uniteda i Čelzija :lol: .
Okaci kompletne rostere ove 4 ekipe, pa mozda uvidis kakvom sirinom drugi raspolazu. Ne znam samo kako mislis opravdat Wengera ako sam tvrdis da ima ekipu rame uz rame sa ove navedene 3. Nemamo ni odbrane, ni napada za titulu tako da ne znam na cemu se temelji taj neki optimizam, pa cak i zadovoljstvo kadrom.
Naravno da ga ne pravdam, druga je stvar što vi uopšte ne čitate postove i onda uletite ovdje i popljujete sve redom i ne znajući kako drugi razmišljaju.

Prije svega objektivno treba gledati na stvari, a ne iz frustracija pisati nešto. Juče sam rekao da uz dobar menadžment i sa ovom postavom imamo šansi za titulu, ali početak sezone već pokazuje da se Wenger itekako zayebaje.

Što se tiče širine, nama fale 2 igrača da imamo sve pozicije popunjene i kvalitativno i kvantitativno, a to su naravno DM i CF. Kvantitavno napad je popunjen, a opet DM nije, i zato sam čitavo ljeto pisao da je veći prioritet dovesti još jednog defanzivnog veznog.

Što se tiče ta ostala 3 tima, od Uniteda uopšte nismo slabiji, ljudi nisu riješili više ključnih pozicija od nas, a otišlo im je par zvijezda iz tima, tako da su u transfer periodu više kompezovali gubitak, i plus imaju neriješeno pitanje golmana, te osim sredine jači smo na većini pozicija.
Čelzi se ništa nije bitnije pojačao, i imaju isti problem u vezi kao i mi. Oni nemaju zamjenu za Fabregasa, a mi za Kokelana, te su u triput lošijoj formi.
City je ionako trenutno prejak, a gledajući roster znate i sami da imaju po imenima najjači tim, ne samo ove godine, nego unazad 3 4 godine.

Malo je reći da gledate sve negativno kao da su nam otišli Sančez, Ozil I Koscielni, a nikog nismo doveli :roll: .
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 02 sep 2015, 14:45

I da smo doveli tog napadaca vjerovatno se ne bi nista promjenilo. Opet bi Ramsey igrao krilo, Cazorla centralnog veznog.
Mozda bi i taj novi napadac zavrsio na krilu :D

Wengerovo je proslo, pogubio se u svim segmentima.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 02 sep 2015, 14:51

United je po tebi jaci u sredini, a nama je najbolji dio ekipe vezni red. Ne znam kako nemaju golmana? De Gea, Romero, Valdez ako se ne varam. Imaju Rooneya u napadu koji je klasa, pa eto neka su odbrane u 5 deka. Ne znam kako nisu jaci.

Na kraju krajeva, vidjecemo sve u međusobnim tekmama.

A i united se nece libit da iskesira na zimu 50ak M ako im zaskripi negdje. Mi to sigurno necemo uraditi.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 sep 2015, 14:58

Zaboravljate na Dannyboya koji se vraca poslije pauze, ne bi on igrao kod Fergija da nije dobar.
Pld W D L
38 26 12 0

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 02 sep 2015, 15:19

Ocekujem da se vrate 2 igraca povrijedjena sa reprezentativne pauze.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 02 sep 2015, 17:08

Desole je napisao/la:United je po tebi jaci u sredini, a nama je najbolji dio ekipe vezni red. Ne znam kako nemaju golmana? De Gea, Romero, Valdez ako se ne varam. Imaju Rooneya u napadu koji je klasa, pa eto neka su odbrane u 5 deka. Ne znam kako nisu jaci.
Na kraju krajeva, vidjecemo sve u međusobnim tekmama.
A i united se nece libit da iskesira na zimu 50ak M ako im zaskripi negdje. Mi to sigurno necemo uraditi.
United?

Prvo, imaju tri golmana od kojih su dva na ratnoj nozi sa klubom (De Gea, Valdes), a treći je "accident waiting to happen". Čech je bolji, a Ospina stabilniji od Romera.

U odbrani imaju odličnog desnog beka, na lijevom beku im je Englez (što u pravilu znači da mu fali taktičke pismenosti i osjećaja za defanzivno postavljanje), na stoperima nemaju neku posebnu klasu (+ im tu igra Blind kojeg je uništavao Gomis, uništavaće ga i Lukaku). U odbrani smo jači.

Za razliku od prošle sezone, sad su nakrcani na sredini terena odličnim igračima. Njihova prednost su fizikalije i kvantitet, naša tehnika i uigranost.

U napadu je Rooney koji ima 30 godina i koji je u četiri utakmice imao osam šuteva na gol, nula golova. Jest Rooney u top-formi svjetska klasa no on u top-formi nije, brat-bratu, otkako je otišao Ferguson. Možda čak otkako je došao Van Persie.

Na kraju krajeva, imaju menadžera koji je tvrdoglaviji i umobolniji od Wengera.

City je druga priča. Oni imaju kvalitet u svim linijama, poduplani su na manje-više svim pozicijama i prošetaće se do titule osim ako ne dođe do nekog ozbiljnog strmopižđenja u formi Kompanyja i Yaye kao prošle godine ili ozbiljnije ozljede Agüera.

Chelsea, koliko god pričali o njihovoj širini, koristi vrlo mali fond igrača (mislim da su prošle sezone koristili najmanje igrača od svih klubova u Premiershipu) i bilo je samo pitanje vremena kad će se pojaviti prve pukotine. Prije ili kasnije će im se o glavu obiti forsiranje Hazarda od prve do zadnje minute svake utakmice. Imaju odličnog golmana i jednog od najboljih rezervnih golmana lige, u odbrani imaju problem na liniji Terry-Mourinho i Terry-rodni list, Ivanovićeva sporost postaje očigledna prednost suparnicima i uopšte niko više ne vjeruje u njihovu neranjivost. Postoji ozbiljan problem na liniji Abramovich-Mourinho, a rekao bih da to traje još od ispadanja Chelsea protiv PSG-a prošle sezone. Di Matteo je osvojio Ligu prvaka i FA Kup pa nije dočekao kraj kalendarske godine na klupi Chelsea, nastavi li Mourinho u sličnom ritmu, i on će s noge na nogu. Ne mislim da su jači od nas mada je njihovo dovođenje Pedra potez koji nikako ne mogu oprostiti Wengeru. Sve u svemu, sa njima smo, mislim, bare-bare.

Znači, realno je da budemo drugi ili treći na kraju.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 02 sep 2015, 17:18

Arsenal je imao priliku da na poslednji dan prelaznog roka dovede Cavanija, medjutim kako navodi BBC, nisu zeleli da daju 50 miliona koliko je trazio PSG za ovog 28-ogodisnjeg napadaca jer prema njima on nema "re-sale value". U prevodu ne bi mogli posle da ga prodaju za neki ozbiljniji novac

Ne znam koliko je tacno, sa fba.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 02 sep 2015, 17:32

Golmana sam spomenuo samo zbog konstatacije da ManU nema golmana. To o ratu kluba i igraca je smijesno, je li to znaci da De Gea sad nece htjet braniti za njih? Posmatrajuci odbrane obje ekipe jedino je Koscielny vrijedan spomena. Ne mislim da je tu razlika signifikantna. O veznom redu i napadu necu pisati jer bih se ponavljao. Samo mislim da nije posteno pricati o formi Rooneya, a ne govoriti o fluktuaciji forme Ramseya, Sancheza, Ozila ili bilo koga. Svaki igrac ima boljih i gorih perioda, ovdje se govori cisto o rosteru i nekom njihovom maksimumu. Jbg ko god mi kaze da bi vise volio imati Girouda u ekipi od Rooneya je za mene osoba sa kojom ne vrijedi diskutovati. Pored svega toga mi imamo poprilican kompleks od tog Uniteda. Mislim da nam je procenat pobjeda na OT jako blizu 15%, a ni na domacem ne dominiramo.

Sumarno, ne znam zasto obrazlazete toliko kada na kraju imamo slicne zakljucke. Arsenal nije top konkurent za titulu. Pored toga sam napisao da je moguce neko premetanje pa da zavrsimo ispred Uniteda pa i Chelasea. Meni to ipak nije bitno kada vec u januaru ispadnemo za borbe za titulu... nekad i ranije. A sto je najgore ni ne pokazujemo volju za vise.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 02 sep 2015, 17:51

Greivis je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Mogu se sloziti sa komentarom iznad.
De nabroj te bolje napadace od Girouda koji su se mogli dovesti.
Koliko vidim Giroud je i standardan u francuskoj reprezentaciji. Trebaju forumasi svima otvoriti oci i pokazati da je on u stvari beskoristan igrac. :hmmmmm:
Giroud ima 28 godina i tesko da ce biti puno bolji nego sto je do sada bio. Znaci, vrijeme je vec odavno da se pokusa sa drugim.

Imas opciju uzeti mladog talenta za kojeg si malo nesiguran ali ako je vec nesto pokazao, onda vrijedi. Npr. Juventus je kupio i dao 32 miliona za mladog i veoma potencijalnog igraca kojeg smatraju mozda i najvecim talentom Italije, a vec je pokazao da zna. Dybala.

Ako vec ne moze da se dovede sami vrh spic, moze se pokusati i sa igracima kao sto je Griezmann, Lacazette ili slicno. Benteke predje u Liverpool, mozda se i s njim moglo pokusati.

Cudno je da neki manji i dosta siromasniji klubovi dovode a Arsenal ne.
Ako treba pretplatiti malo napadaca ali ga dovesti. Tako i drugi rade a tako bi se mozda i mogao dovesti spic kao sto je npr. Cavani. Kesiras malo vise i ponudis dobru platu i gotovo. Problem je sto je Wenger skrt.

Sto se duze bude cekalo sve ce biti teze i teze. Koji bi to WC napadac tako rado dosao u klub kojem se svi smiju i na pocetku sezone cestitaju cetvrto mjesto? Arsenal postaje sprdancija ne smao u Engleskoj nego i van.
Ovaj klub je vec dobro zakasnio i daleko je od top evropskih klubova a i u Engleskoj nije konkurentan za titulu vec godinama.
DMF i SPIC su od ovog Arsenala mogli napraviti veoma dobar tim. Konkurentan svakako. Ovo je bila odlicna prilika a para se ima.

Cekati nekog vanserijskog napadaca u nekoj jeftinijoj ligi i kupiti ga za male pare se moze, mozda se pojavi vec sljedece godine, a mozda tek za 20 godina. Znaci, mora se dovoditi a ne sjediti i gledati kako drugi dovode (a dovelo se u proteklih godina dosta dobrih napadaca).
Wenger cini mi se ceka. :crazy:

P.S. Chelsea je imao problem u napadu pa su doveli Costu. Kako ga oni iskopase odma cim je zaskripilo?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 sep 2015, 18:10

A možda je i Venger jedan od šljakera koji nekim tamo tipovima donosi lovu, te su isti zadovoljni sa njim. On je neki rukovodilac koji njima donosi brdo love, drugog objašnjenja nema. Ovo je jedini razlog koji bi koliko-toliko opr'o Vengera. Možda i njemu odgovara ta situacija, dobro se ustoličio pa skuplja pare za neki vinograd u Francuskoj, ko zna.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 sep 2015, 18:17

Centre forward je napisao/la:A možda je i Venger jedan od šljakera koji nekim tamo tipovima donosi lovu, te su isti zadovoljni sa njim. On je neki rukovodilac koji njima donosi brdo love, drugog objašnjenja nema. Ovo je jedini razlog koji bi koliko-toliko opr'o Vengera. Možda i njemu odgovara ta situacija, dobro se ustoličio pa skuplja pare za neki vinograd u Francuskoj, ko zna.
On je cudan tip. Tip nekog ludog naucnika koji dobro donosi svojim poslodavcima a oni mu zauzvrat daju slobodne ruke za razne eksperimente i fetis koji ima prema toj viziji i nekom svom fudbalu, a koji je uz to dobro i placen. Posao iz raja.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 sep 2015, 18:45

Artetitis je napisao/la: U odbrani imaju odličnog desnog beka, na lijevom beku im je Englez (što u pravilu znači da mu fali taktičke pismenosti i osjećaja za defanzivno postavljanje), na stoperima nemaju neku posebnu klasu (+ im tu igra Blind kojeg je uništavao Gomis, uništavaće ga i Lukaku). U odbrani smo jači.
Odbrana kod nas je bolja nego prošle sezone (iako i dalje ne vrhunska), Smalling je vođa odbrane, nije ga džaba Wenger pokušavao dovesti, naš najbolji defanzivac, a Shaw je napravio iskorak u odnosu na prošlu sezonu, jedan od boljih igrača u timu ove sezone. Slabost je Blind i tu ste u prednosti, greška je što nismo doveli kvalitetnog stopera, to će većina kvalitetnih timova znati iskoristiti, nažalost po nas.

Artetitis je napisao/la:U napadu je Rooney koji ima 30 godina i koji je u četiri utakmice imao osam šuteva na gol, nula golova. Jest Rooney u top-formi svjetska klasa no on u top-formi nije, brat-bratu, otkako je otišao Ferguson. Možda čak otkako je došao Van Persie.
A u napadu ste kvalitetniji, uigraniji, Sanchez je klasa iznad svih naših igrača u tom segmentu, a i Giroud je u boljoj formi od Rooneya, dok Martial i Depay tek ostaje da pokažu ono zbog čega su dovedeni.

Artetitis je napisao/la:Znači, realno je da budemo drugi ili treći na kraju.
Slažem se, City ispred, a onda vi i Chelsea, pa United.

Po meni je Wenger jedino mogao ići po Lacazetta, ali očito on nije želio njega (ili nije želio platiti za njega toliko koliko je Lyon tražio, a to je sigurno bilo iznad 40mil), nego pravo, veliko ime, i išao je na sve ili ništa sa Benzom.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 sep 2015, 18:45

Pricaju o Rooneyu i formi, ej taj lik u ovakvoj formi je deset puta korisniji igrac od Walnuta i Panjouda zajedno a i u ovakvoj formi je zabio vise golova nego njih dva zajedno kad smo vec kod Rooneya. Ej igrac svjetske klase koji ce kad tad uhvatiti formu on da se poredi sa ovim idiotima, jedan vjeciti talenat koji ce kako bega kaze ove godine da eksplodira i evo tako se ceka vec deset sezona da opravda ogroman novac koji je ulozen u njega (jer sjetimo se njegov transfer z aono vrijeme i njegove godinej e bio ogroman a da ne pricam o plati koju ovaj panj godinama uzima kao nekii WC igrac a od ovog ljeta kao Sanchez i Ozil) i takodjer se ceka da Panjoud uhvati zivotnu formu iako ovaj mjesec puni 29. godina i moze samo nazadovati.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.