Bayern had reached an agreement with Leroy Sane and the deal was on the verge of being done last weekend. BILD learned from club sorces that Bayern bosses were hoping Sane wouldn't play against Liverpool but Pep Guardiola spoke a word of power and decided to play him [Bild]
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Bale bi bio jedino pravo pojačanje za Bayern. Puno je sumnjivih igrača na tržištu a sve i jedan je preskup, plus imas taj finansijski fair play i sasvim je logično da se tu odmjera, mjerka, vaga. L.Sane ne vrijedi 110 miliona, po meni sa svoje 24. godine još uvijek nije pokazao da je i da će biti fudbalska klasa, a nama trebaju zamjene za dvije fudbalske ikone i klase nemojte to zaboravit. Dakle, ako će se trošit pare samo da se potroše onda okej, ali ako će se gledati malo dublje mi sa Saneom ne bi dobili ništa puno u Lp-a, treći svakako u Bundesligi ne možeš biti, onda je u suštini svejedno. Većini navijača (što se moglo i ovdje pročitati) ništa ne predstavlja ponovno osvajanje lige i kupa, ako se ništa ne napravi u ligi prvaka. Mjenjamo tim i trenutno imamo slabi tim u odnosu na zadnjih 10 godina i to je činjenica, ali je i činjenica da je ovaj tim teško pojačati i zato mislim da jedini igrač na tržištu koji bi to mogao je Bale i ako je neko šapnuo da se Bale može dovesti, i ako su ove špekulacije u pola tačne onda će ovo biti savršen prijelazni rok. Dobit ćemo superstar igrača koji je duplo bolji od Sane-a i koji bi se uklopio u naš tim vrhunski. Naravno ako dođe.
Nakon godina dominacije u Njemačkoj pa i u ligi šampiona očekuje nas ponovo turbulenta sezona. Kako god, mislim da je Bayern kvalitetni u odnosu na prošlu sezonu, otišle su legende, dovela su se dva svjetska prvaka, Nojer kojeg će u ovoj sezoni nadam se konačno zaobići povrede sto bi za nas bilo najveće pojačanje, Kimich koji će se konačno moći koristit u sredini, Gnabry koji kako kažu sve bolji i kako je neko napiso da će R.Sancez biti kvalitetniji. Bezobzira na razočarenje zbog transfer roka mislim da Bayern ima opet jako dobar sastav kojem jedino fali širina, pogotovo kada je ofanziva u pitanju. Ne bih volio ovog Perišića vidjeti ni u B timu, dok s druge strane Bale na posudbu sa mogućnosti kupovine + dva svjetska prvaka i Bayern bih se mogao nazvati pobjednikom ovog transfer roka. A ovi Ziješi, Roce, Rodriji i ostali igrači nek BVB dovodi
Nakon godina dominacije u Njemačkoj pa i u ligi šampiona očekuje nas ponovo turbulenta sezona. Kako god, mislim da je Bayern kvalitetni u odnosu na prošlu sezonu, otišle su legende, dovela su se dva svjetska prvaka, Nojer kojeg će u ovoj sezoni nadam se konačno zaobići povrede sto bi za nas bilo najveće pojačanje, Kimich koji će se konačno moći koristit u sredini, Gnabry koji kako kažu sve bolji i kako je neko napiso da će R.Sancez biti kvalitetniji. Bezobzira na razočarenje zbog transfer roka mislim da Bayern ima opet jako dobar sastav kojem jedino fali širina, pogotovo kada je ofanziva u pitanju. Ne bih volio ovog Perišića vidjeti ni u B timu, dok s druge strane Bale na posudbu sa mogućnosti kupovine + dva svjetska prvaka i Bayern bih se mogao nazvati pobjednikom ovog transfer roka. A ovi Ziješi, Roce, Rodriji i ostali igrači nek BVB dovodi
definitivno za cijelu situaciju je kriva uprava i samo uprava trebalo je sve daleko prije da bude zavrseno...
ali jos nije kasno da se iapravi koliko moze... mislim da je bolje dovesti i perisica na posudbu pa onda fino izvagati na koga i kako potrositi 100mil ego sada panicno pljunuti 100 mil na bilo koga....
sigurno bi bolja opcija bila bejl na posudbu ali ja koliko znam i on je povrijedjen...
neznam. zasto ljudi toliko podcjenjuju wernera on je sjajan igrac u napadu na krilu plus je mlad i zeli da igra za bayern
sve u svemu mislim nakon fijaska sa saneom da je najbolja opcina posudba nekoga ko je dostupan u ovom trenutku plus recimo dovodjenje wernera...
nebi volio mandzukica ponovo u ekipi nikako mislim da je werner idealno rjesenje moze mjenjati lewu u napadu i comana i ganabrya po krilima plus recimo posudba perisica ili bejla i zakrpili smo tim ne idealno i kako bi zeljeli ali izgurali bi sezonu sigurno i onda fino docekati ljeto sa jasnim zeljama i potruditi se zavraiti poslove do juna odma imati tim spreman
ali jos nije kasno da se iapravi koliko moze... mislim da je bolje dovesti i perisica na posudbu pa onda fino izvagati na koga i kako potrositi 100mil ego sada panicno pljunuti 100 mil na bilo koga....
sigurno bi bolja opcija bila bejl na posudbu ali ja koliko znam i on je povrijedjen...
neznam. zasto ljudi toliko podcjenjuju wernera on je sjajan igrac u napadu na krilu plus je mlad i zeli da igra za bayern
sve u svemu mislim nakon fijaska sa saneom da je najbolja opcina posudba nekoga ko je dostupan u ovom trenutku plus recimo dovodjenje wernera...
nebi volio mandzukica ponovo u ekipi nikako mislim da je werner idealno rjesenje moze mjenjati lewu u napadu i comana i ganabrya po krilima plus recimo posudba perisica ili bejla i zakrpili smo tim ne idealno i kako bi zeljeli ali izgurali bi sezonu sigurno i onda fino docekati ljeto sa jasnim zeljama i potruditi se zavraiti poslove do juna odma imati tim spreman
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Znam da transfer period još nije gotov i da se može svašta dogoditi ali jednostavno situacija trenutno ne izgleda nikako.
Fakt br. 1: Kovač i Braco nemaju kapacitet znanja da vode ovako jedan veliki klub. I jedan i drugi su postavljeni da ugase vatru na poizicijama trenera i sportskog direktora ali objektivno niti prije njihova dovođenja, niti u trenutku niti sada ne mogu donijeti kvalitet koji je potreban Bayernu.
Fakt br. 2: Onda se postavlja pitanje tko je njih doveo na te pozicije pa dolazimo do jedina moguća dva odgovora a to su Hoeness i Rummenigge. Znači promašili su sa njihovim dovođenjem 100% stoga trebaju snositi krivicu i odgovornost. Hoeness se spominje da odlazi ubrzo, KHR će za dvije godine u mirovinu.
U sportskoj upravi Bayerna trebaju nova imena koja imaju znanja, karizmu i ideju kako poboljšati i unaprijediti Bayern. Znači osim Kahna, ja bih doveo Eberla kao sportskog direktora i Lahmu bi našao neko mjesto. Uglavnom, ovdje trebaju nova imena jer očito da Bayern trenutno luta na mnogim poljima.
Fakt br. 3: Zbog kombinacije ovih dvaju činjenica, gledamo jedan od najlošijih prelaznih rokova za Bayern. Ima toliko smiješnih i loših stvari u klubu da jednostavno ne mogu vjerovati da je to istina.
Imali su 3-4 sezone da kupe zamjene za Robberya, nisu to odradili pravovremeno i sad je nastao problem za ekipu. Sad se nastoje dovoditi igrači koji kvalitetom jednostavno nisu za Bayern.
Dovođenje Perišića u Bayern je točka na i u lutanju i neznanju. Dovodiš igrača koji nema kvalitet za Bayern, koji ti neće donijeti ništa bolje od jednog Daviesa a npr. tog Daviesa ( momak koji je po vokaciji ofanzivni igrač ) će stavljati kao zamjenu Alabi. Pa pitam se ko je tu lud?
Bolje da se da prilika Daviesu na krilu nego da se dovodi Perišić. Bolje da se dovede još jedan Davies za krilnu poziciju kojemu će ova sezona u Bayernu pomoći i poslužiti za razvoj potencijala i skupljanje iskustva a koji istovremeno ima taj potencijal za nešto više.
Ova uprava i vodstvo Bayerna nema ideju šta i kako dalje. Luta se sa filozofijama, ne zna se u kojem smjeru krenuti, nema jasnog plana i programa, posljedično nema odlučnosti u dovođenju igrača.
Napravili smo nogometni kamp, imamo školu, vrijeme je da se počne davati prilika i tim mladićima jer u suprotnom je sve to bacanje novaca u akademiju a iz koje nemaš koristi.
Malo je reći koliko sam trenutno razočaran stanjem i situacijom u voljenom klubu. Vrijeme je za promjene, dajte nam Kahna, Eberla, Lahma, Schweinsteigera, Effenberga, dajte zaposlite vanjske savjetnike kao što je Sammer u Dortmundu.
Fakt br. 1: Kovač i Braco nemaju kapacitet znanja da vode ovako jedan veliki klub. I jedan i drugi su postavljeni da ugase vatru na poizicijama trenera i sportskog direktora ali objektivno niti prije njihova dovođenja, niti u trenutku niti sada ne mogu donijeti kvalitet koji je potreban Bayernu.
Fakt br. 2: Onda se postavlja pitanje tko je njih doveo na te pozicije pa dolazimo do jedina moguća dva odgovora a to su Hoeness i Rummenigge. Znači promašili su sa njihovim dovođenjem 100% stoga trebaju snositi krivicu i odgovornost. Hoeness se spominje da odlazi ubrzo, KHR će za dvije godine u mirovinu.
U sportskoj upravi Bayerna trebaju nova imena koja imaju znanja, karizmu i ideju kako poboljšati i unaprijediti Bayern. Znači osim Kahna, ja bih doveo Eberla kao sportskog direktora i Lahmu bi našao neko mjesto. Uglavnom, ovdje trebaju nova imena jer očito da Bayern trenutno luta na mnogim poljima.
Fakt br. 3: Zbog kombinacije ovih dvaju činjenica, gledamo jedan od najlošijih prelaznih rokova za Bayern. Ima toliko smiješnih i loših stvari u klubu da jednostavno ne mogu vjerovati da je to istina.
Imali su 3-4 sezone da kupe zamjene za Robberya, nisu to odradili pravovremeno i sad je nastao problem za ekipu. Sad se nastoje dovoditi igrači koji kvalitetom jednostavno nisu za Bayern.
Dovođenje Perišića u Bayern je točka na i u lutanju i neznanju. Dovodiš igrača koji nema kvalitet za Bayern, koji ti neće donijeti ništa bolje od jednog Daviesa a npr. tog Daviesa ( momak koji je po vokaciji ofanzivni igrač ) će stavljati kao zamjenu Alabi. Pa pitam se ko je tu lud?
Bolje da se da prilika Daviesu na krilu nego da se dovodi Perišić. Bolje da se dovede još jedan Davies za krilnu poziciju kojemu će ova sezona u Bayernu pomoći i poslužiti za razvoj potencijala i skupljanje iskustva a koji istovremeno ima taj potencijal za nešto više.
Ova uprava i vodstvo Bayerna nema ideju šta i kako dalje. Luta se sa filozofijama, ne zna se u kojem smjeru krenuti, nema jasnog plana i programa, posljedično nema odlučnosti u dovođenju igrača.
Napravili smo nogometni kamp, imamo školu, vrijeme je da se počne davati prilika i tim mladićima jer u suprotnom je sve to bacanje novaca u akademiju a iz koje nemaš koristi.
Malo je reći koliko sam trenutno razočaran stanjem i situacijom u voljenom klubu. Vrijeme je za promjene, dajte nam Kahna, Eberla, Lahma, Schweinsteigera, Effenberga, dajte zaposlite vanjske savjetnike kao što je Sammer u Dortmundu.
-
- Kontakt:
Ovdje se svakakvih gluposti može pročitati, ali stavljanje jednog balavica bez ozbiljne utakmice u karijeri (Dejvisa) u ravan sa Perišićem je vrh. Kažite brate fino da vam smeta jer je Hrvat, umjesto što tu prosipate šuplje.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Urota protiv hrvata 100%CarlitoBrigante je napisao/la:Ovdje se svakakvih gluposti može pročitati, ali stavljanje jednog balavica bez ozbiljne utakmice u karijeri (Dejvisa) u ravan sa Perišićem je vrh. Kažite brate fino da vam smeta jer je Hrvat, umjesto što tu prosipate šuplje.
mandzukic, olic, pranjic, braca kovac, oh wait...

CarlitoBrigante je napisao/la: Kažite brate fino da vam smeta jer je Hrvat, umjesto što tu prosipate šuplje.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Bayern@heart
- Kontakt:
CarlitoBrigante je napisao/la:Ovdje se svakakvih gluposti može pročitati, ali stavljanje jednog balavica bez ozbiljne utakmice u karijeri (Dejvisa) u ravan sa Perišićem je vrh. Kažite brate fino da vam smeta jer je Hrvat, umjesto što tu prosipate šuplje.
Ovaj sigurno je Covicev LEGITIMNI iz Hercegovine

-
- Kontakt:
Ajde ne prosipaj se, kolega @Stefan_Effenberg je Hrvat. Zeli covjek sto je najbolje za Bayern. I Salihamidzic je Bosanac pa bih ga ja otjerao istog trenutka.
Inace, kolega @Effenberg svaka cast za post. Stvarno mi je zao da ne pises cesce. Definitivno jedan od najboljih forumasa na citavom forumu.
Inace, kolega @Effenberg svaka cast za post. Stvarno mi je zao da ne pises cesce. Definitivno jedan od najboljih forumasa na citavom forumu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
@Effe je 100% u pravu..doveo se Davies kao veliki prospect..i zasto sad dovoditi Perisica od 30+ godina?? Davies brzi, mladji i momcina pokazuje dobar potencijal na krilu...neko rece Perisic se dovodi zbog sirine kadra..ali ljudi Bayernu je trenutno potreban kvalitet prije svega i neko ko moze odmah pomoci u napretku igre...ako im je ovo rekonstrukcija i podmladjivanje ekipe, onda im svaka cast..prosto Perisic nije kalibar za Bayern i ne predstavlja nikakvo pojacanje..kakvu poruku saljes mladjim igracima?? Bolje da se i onom Korejcu pruzila prilika nego sto se sad ovo cini..ovo je pokazatelj da je uprava ocajna i da se sad pokusava dovesti bilo sta da bi se samo pricalo da se neko doveo.. i ne znam da li je neko citao interview od S.Effenberga..covjek je iznio notorne cinjenice..u LP neces biti uopste konkurentan..ostao si bez Robbena, Ribery i James..i oni nisu nasli zamjene za tu trojicu a kamoli da si pojacao ekipu..i dalje stojim iza konstatacije da se prvo trebala rjesavati ofanziva pa tek onda odbrana..
- Sarrifufna
Here we go od Fabrizia, Sarma na aparatima.Ivan Perisic to Bayern Münich, confirmed and... here we go!
Perisic has accepted and he’ll will fly to Germany soon, it’s paperworks time between clubs. Loan for €5M with buy option for €20M.

Saurman je napisao/la:Di Marzio je pouzdan kao i Avazov Express kakav yebeni Perišić.Hrpa panjeva se odjednom počela povezivati sa Bayernom prvo Coutinho pa sad i ovaj klaun.

Zadnja izmjena: Sarrifufna, dana/u 10 avg 2019, 13:06, ukupno mijenjano 1 put.
pocasni precjednik @ FK Formula
U dinamu se kaze: "Nema stranca do Bosanca" , a u Bayernu slobodno mozemo reci:"Nema stranca do Hrvata"... jedva cekam gledat Ivana u dresu Bayerna, bice to odlicno pojacanje, neka prica ko sta hoce... 

Eto sad smeta nam sto je Hrvat
procitao si nas, nema sta. Nije da mi smeta sto svaku 15tu utakmicu napravi nesto.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
To je to..posudba se placa 5mil€ za jednu godinu s pravom otkupa u iznosu od 25mil€...cjenkaju se zbog par miliona i na kraju bacis pare za jednog igraca od 30+ godina..toliko o tome koliko je uprava ocajna...cuj Perisic pojacanje

-
- Kontakt:
Pa meni je Perišić prilično logično rješenje. Dovodi se iskusan igrač na posudu bez obveze otkupa, a da bi bio treće ili četvrto krilo u hijerarhiji. Ako prekuca onda ga se fino otkupi za normalnu paru, a ako ne vratiš ga Interu. Bolje to nego pljuniti 40 mil na neprovjerenog Bergvajna ili Bejlija koji je prilično flopnuo lani.
Jbga, išlo se all in na Sanea, a drugih sličnih opcija trenutno na tržištu ni nema. Jedino da se ide sa nenormalnom ponudom za Haverca, ali i tu je neizvjestan ishod jer je ovaj davao izjave u smjeru da bi radije u inozemstvo, a još imaš Felera koji bi si radije pucao u nogu nego dao igrača Bajernu.
Jbga, išlo se all in na Sanea, a drugih sličnih opcija trenutno na tržištu ni nema. Jedino da se ide sa nenormalnom ponudom za Haverca, ali i tu je neizvjestan ishod jer je ovaj davao izjave u smjeru da bi radije u inozemstvo, a još imaš Felera koji bi si radije pucao u nogu nego dao igrača Bajernu.
Pep je doveo Perišića, jer da nije izveo Sanea na teren ovaj ne bi došao.
- Sarrifufna
prvo (pre)skoci pa reci hopharden je napisao/la:Dodje li Perisic preskacem ovu sezonu.

Zadnja izmjena: Sarrifufna, dana/u 10 avg 2019, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.
pocasni precjednik @ FK Formula
Bolji bi vam Bejl bio od Perisica bgm
Bjez ne sjedaj mi na mukuSarrifufna je napisao/la:prvo (prw)skoci pa reci hopharden je napisao/la:Dodje li Perisic preskacem ovu sezonu.

Brazzo daj Višću

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Nije urota, prije netrpeljivost kod nekih. Ali dobro, nema potrebe o tome na sportskom forumu. Isprika onima za koje sam krivo procijenio, a razni "Adisi Pokvići" ionako nisu vrijedni vremena.NYKnicks Fan je napisao/la:Urota protiv hrvata 100%CarlitoBrigante je napisao/la:Ovdje se svakakvih gluposti može pročitati, ali stavljanje jednog balavica bez ozbiljne utakmice u karijeri (Dejvisa) u ravan sa Perišićem je vrh. Kažite brate fino da vam smeta jer je Hrvat, umjesto što tu prosipate šuplje.
mandzukic, olic, pranjic, braca kovac, oh wait...
P. S. Evo i Riberi se spominje kao potencijalni povratnik. E to bi već bio cirkus uz dužno štovanje Franku.
Zadnja izmjena: CarlitoBrigante, dana/u 10 avg 2019, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.