Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la pinoglavi » 13 jun 2016, 23:51

Drugo mjesto treba biti cilj, s trenutnom Grčkom je itekako moguće, a borba s Belgijom za prvo mjesto je samo premija. Ne treba skinuti gaće ali opet veoma teško možemo išta. Propala nam je ona taktika da se povučemo, još smo uspjeli zabiti ali na kraju primili 3. Ojačati sredinu i igrati s njima, pa šta bude.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2016, 23:53

Raonffa je napisao/la:Uglavnom mi teško možemo odigrati kao Talijani večeras tako da je o tome bezvrijedno raspravljati.
Ma baš tako, smiješno je o tome i diskutovati, ovi igrači se od pionira odgajaju da igraju ovako. Gledao sam ih protiv Finske i Norveške, a uostalom igrali su protiv nas tako da ih odlično poznajemo. Izuzetno je teško od ovakve ekipe napraviti jak kolektiv, mislim da to ne mogu ni puno bolji od Wilmotsa. Njima Grčka može nanijeti više štete nego mi, kao što je to Vels uradio u kvalifikacijama, to su odgovorne i disciplinovane ekipe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jun 2016, 23:57

pinoglavi je napisao/la:Drugo mjesto treba biti cilj, s trenutnom Grčkom je itekako moguće, a borba s Belgijom za prvo mjesto je samo premija. Ne treba skinuti gaće ali opet veoma teško možemo išta. Propala nam je ona taktika da se povučemo, još smo uspjeli zabiti ali na kraju primili 3. Ojačati sredinu i igrati s njima, pa šta bude.
Ma drugo mjesto je realnost al' yebote više baraž, skoro pa unaprijed upisan poraz.

Što se tiče one naše tekme od 3-1, amaterska greška Meše gdje je stavio Ogija da se hrva sa Lukakuom a Šunjić je morao biti unutra. Lukaku nam je uzeo svaki yebeni duel protiv štopera i uvijek preda loptu svojim saigračima (nešto slično kao Đurić protiv Japana) i naravno da ćeš tako izgubiti kada ti je odbrana inferiorna u odnosu na napad protivnika.

Drugi problem je bio rekreativac Medunjanin u veznom redu, ne možeš jednostavno dopustiti u modernom i ozbiljnom fudbalu da ti onakav igrač (još u onakvoj formi) igra protiv TOP selekcije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jun 2016, 23:59

U oktobru je prva utakmica, nece se puno razlikovati od one koju smo igrali proslog godine u Briselu. Dobro analizirati, izvuci pouke iz onog poraza. Najgore je na svemu tome sto uopste nismo imali lopte, mi i do gola Dzeke prakticno nismo imali nekoliko stafeta dodavanja a da smo opet izgubili loptu. Golom Dzeke smo ih presjekli totalno, ali su nastavili opet gdje su i stali.

Tesko je naci recept protiv ovakve Belgije, jednostavno nasa cijela filozofija igre se svodi na nekim drugim stvarima, samo ne u onima gdje bi njima mogli parirati. Kao sto ste vec i naveli prije, mi nikad u zivotu ne mozemo odigrati ovako kao Talijani, medjutim, ima sigurno i drugog lijeka za njih, na Mesi je da nadje recept.

Sto se tice toga na koju poziciju ciljamo? Naravno na prvu, pa cemo vidjeti dalje. Prvo ide Estonija, pa odmah idemo u Brisel mjesec kasnije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jun 2016, 00:02

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Uglavnom mi teško možemo odigrati kao Talijani večeras tako da je o tome bezvrijedno raspravljati.
Ma baš tako, smiješno je o tome i diskutovati, ovi igrači se od pionira odgajaju da igraju ovako. Gledao sam ih protiv Finske i Norveške, a uostalom igrali su protiv nas tako da ih odlično poznajemo. Izuzetno je teško od ovakve ekipe napraviti jak kolektiv, mislim da to ne mogu ni puno bolji od Wilmotsa. Njima Grčka može nanijeti više štete nego mi, kao što je to Vels uradio u kvalifikacijama, to su odgovorne i disciplinovane ekipe.
Pa da realnije je to za Grke al' oni su opet katastrofa teško se možemo nadati nečemu od njih al' eto ni njih ne možeš otpisati tako lako.

Doduše protiv Belgije bi opet trebala izaći koliko toliko drugačija reprezentacija pogotovo u odbrani sa bar jednim korpulentnim štoperom koji bi se hrvao sa njihovim napadačem, dok bi taj treći igrač u sredini bio neki trkač ala Cimirot. I opet sve to nije garancija uspjeha protiv njih jer mi nismo disciplinovana reprezentacija i mi očigledno ne znamo igrati na rezultat, uvijek igramo za gol više ili nekoga nadigramo ili neko baš nas momački nadigra, rijetke su tekme gdje je to bara-bara na terenu.

Gore nekako izvući x pa ćemo vidjeti šta će biti na BP. Bilo je i puno jačih selekcija od Belgije koje se nisu naigrale u Zenici.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 00:13

Raonffa je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Drugo mjesto treba biti cilj, s trenutnom Grčkom je itekako moguće, a borba s Belgijom za prvo mjesto je samo premija. Ne treba skinuti gaće ali opet veoma teško možemo išta. Propala nam je ona taktika da se povučemo, još smo uspjeli zabiti ali na kraju primili 3. Ojačati sredinu i igrati s njima, pa šta bude.
Ma drugo mjesto je realnost al' yebote više baraž, skoro pa unaprijed upisan poraz.

Što se tiče one naše tekme od 3-1, amaterska greška Meše gdje je stavio Ogija da se hrva sa Lukakuom a Šunjić je morao biti unutra. Lukaku nam je uzeo svaki yebeni duel protiv štopera i uvijek preda loptu svojim saigračima (nešto slično kao Đurić protiv Japana) i naravno da ćeš tako izgubiti kada ti je odbrana inferiorna u odnosu na napad protivnika.

Drugi problem je bio rekreativac Medunjanin u veznom redu, ne možeš jednostavno dopustiti u modernom i ozbiljnom fudbalu da ti onakav igrač (još u onakvoj formi) igra protiv TOP selekcije.
Sigurno je mogao bolji sastav izvesti, o stilu igre sam pisao, ono da se povucemo ne ide sigurno sto smo i vidjeli, jer nam treba organizovana odbrana sto nemamo, disciplina sto nemamo, sreca vjerovatno ni to necemo imati, perfektan dan Begovica sto je tesko ocekivati.
Pojacati sredinu, recimo Besic-Cimirot-Pjanic i nadigravati se pa sta bude.

A baraz ne treba tako gledati, vjerovatno bi bili nosioci, i znam da smo i sada bili ali ispalo je kako je ispalo. Valjda je i Mesa sazrio kao trener, imao bi do eventualnih baraznih utakmica sve vrijeme svijeta isproba i izrotira sve moguce, a vidimo da ima dosta kombinacija. Onda ti o odlasku na SP zavisi dvomec protiv slabije reprezentacije na fifinoj listi a vjerovatno i objektivno slabije reprezentacije. Trebas to dobiti i na SP si, ne moze postenije.

A prvo mjesto kad bi ganjali ne smijemo otici u Grcku i reci dobar je i bod, ici i tu i u Kipar po 3 boda, jer moguce je da i Belgija ne bude bas besgresna. I trpati sa sto vise razlike, mozda i to bude odlucivalo...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2016, 00:14

Goalgetter je napisao/la:Sto se tice toga na koju poziciju ciljamo? Naravno na prvu, pa cemo vidjeti dalje. Prvo ide Estonija, pa odmah idemo u Brisel mjesec kasnije.
Mora se ciljati na prvo mjesto, ne smijemo drugačije. Belgija je u prošlom ciklusu prosula dosta bodova, nema razloga da tako ne bude i ovaj put. Na kraju su nam pobjegli šest bodova, a svi znamo koji su to bodovi, u gostima su se patili protiv svake ekipe osim Andore. Vrlo je moguće da će nakon EP promijenitI trenera koji neće imati mnogo vremena da se pripremi za kvalifikacije.

Baraž će biti paklen, bar tri top ekipe će se naći u njemu, Holandija, Francuska, Španija, Italija, dvije od ovih sigurno. Valjalo bi da im dodamo i Belgiju.
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 jun 2016, 00:16

Nemojte samo porediti ovu italijansku sa nasom odbranom. 'em sto ljudi igraju zajedno u ekipi, 'em sto je to Juventus koji primi gol svako pet utakmica. Ovo je donijelo pobjedu, a ne neka poztvovanost i slicno. Mozes ti bogu biti pozrtvovan, ako te Lukaku raznese u duelu, ili okrenes ledja sutu de Bruynea.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 jun 2016, 00:18

Imam recept za Belgijance, Meša ima da ovo uigraš, kad mogu Talijani možemo i mi :lol: ...
-------------------------------Džeko--------------------------
------------------------------Hodžić---------------------------
-----------------Cimirot--Bešić---Pjanić---------------------
Lulić---------------------------------------------------Višća
---------- ---Zukanović-Spahić-Bičakčić--------------------
-----------------------------Begović-----------------------------
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 00:18

I nigdje ne pise da moramo imati bolji omjer s Belgijom da budemo prvi...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jun 2016, 00:19

SlevinKelevra je napisao/la:Mozes ti bogu biti pozrtvovan, ako te Lukaku raznese u duelu, ili okrenes ledja sutu de Bruynea.
Ili ako golman propusti loptu koja ide 2 na sat :damn:
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jun 2016, 00:24

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Sigurno je mogao bolji sastav izvesti, o stilu igre sam pisao, ono da se povucemo ne ide sigurno sto smo i vidjeli, jer nam treba organizovana odbrana sto nemamo, disciplina sto nemamo, sreca vjerovatno ni to necemo imati, perfektan dan Begovica sto je tesko ocekivati.
Pojacati sredinu, recimo Besic-Cimirot-Pjanic i nadigravati se pa sta bude.

A baraz ne treba tako gledati, vjerovatno bi bili nosioci, i znam da smo i sada bili ali ispalo je kako je ispalo. Valjda je i Mesa sazrio kao trener, imao bi do eventualnih baraznih utakmica sve vrijeme svijeta isproba i izrotira sve moguce, a vidimo da ima dosta kombinacija. Onda ti o odlasku na SP zavisi dvomec protiv slabije reprezentacije na fifinoj listi a vjerovatno i objektivno slabije reprezentacije. Trebas to dobiti i na SP si, ne moze postenije.

A prvo mjesto kad bi ganjali ne smijemo otici u Grcku i reci dobar je i bod, ici i tu i u Kipar po 3 boda, jer moguce je da i Belgija ne bude bas besgresna. I trpati sa sto vise razlike, mozda i to bude odlucivalo...
Ma teško ćemo u tom baražu biti nosioci, tu će se naći sigurno 4 ekipe bolje od nas tj. ispred nas na rang listi al' dobro o tome je sada nerealno pričati jer to tek može da se desi za godinu i 3,4 mjeseca što je jako jako dug period u fudbalu.

I to što ti kažeš za međusobni omjer, gleda se gol razlika u slučaju istog broja bodova, sad da li možemo povratiti nekadašnju efikasnost to je upitno a ni Belgija nije Grčka da svaku pobjeđuje po 1,2 gola razlike bez obzira koji protivnik bio na drugoj strani.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 jun 2016, 01:21

Pazi luzerskog razmisljanja,unaprijed se odrices prvog mjesta i direktnog plasmana.

Ako ne budemo pucali na prvo mjesto i ne budemo izginuli da ga osvojimo necemo biti ni drugi.
Belgije se ne treba bojati sekunde jedne.Oni nemaju nista od onoga cime ih vec godinama kite.

Maticar
Kontakt:

Post Postao/la Maticar » 14 jun 2016, 01:22

Fidelis je napisao/la:
Pazi luzerskog razmisljanja,unaprijed se odrices prvog mjesta i direktnog plasmana.

Ako ne budemo pucali na prvo mjesto i ne budemo izginuli da ga osvojimo necemo biti ni drugi.
Belgije se ne treba bojati sekunde jedne.Oni nemaju nista od onoga cime ih vec godinama kite.
buraz ti da napišeš da je mlijeko bijelo niko živ ti ne bi vjerovo koliko si gluposti napiso od kako si se registrovo. nemoj džaba trošiti tastaturu :wave:
ako te ne prozivam, onda te gotivim

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 jun 2016, 01:27

Divi maticara sto je kurcevit.Oklen si tako pametan?

Maticar
Kontakt:

Post Postao/la Maticar » 14 jun 2016, 01:32

opet trošiš tastaturu
ako te ne prozivam, onda te gotivim

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jun 2016, 01:40

Rokoko87 je napisao/la:Imam recept za Belgijance, Meša ima da ovo uigraš, kad mogu Talijani možemo i mi :lol: ...
--------------------------Džeko-Ibisevic(Alani)--------------------------
------------------------------Misimovic---------------------------
-------------------Rahimic---Muratovic---------------------
Ibricic---------------------------------------------------Jahic
---------- ---Nadarevic-Spahić-Pandza--------------------
-----------------------------Supic-----------------------------
Niko kao Ciro sviju mi. :lol: :lol: (Pade mi na pamet njegova taktika i odabir igraca). :mrgreen:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 jun 2016, 01:45

Sabinho je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Imam recept za Belgijance, Meša ima da ovo uigraš, kad mogu Talijani možemo i mi :lol: ...
Niko kao curo sviju mi. :lol: :lol: (Pade mi na pamet njegova taktika i odabir igraca). :mrgreen:
Sa sličnom postavom je qarao Belgiju kući.. :bow:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 jun 2016, 01:49

Rokoko87 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Niko kao curo sviju mi. :lol: :lol: (Pade mi na pamet njegova taktika i odabir igraca). :mrgreen:
Sa sličnom postavom je qarao Belgiju kući.. :bow:
Ovo mu je baza, plus Hasagic, Damjanovic, Berberovic, Vladavic, Salihovic. Treba mu skinuti kapu nema sta. :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2016, 01:50

Kad nešto postaviš kao cilj znači da je neuspjeh ako ga ne ostvariš. A biti drugi iza Belgije nije neuspjeh. Utakmice sa Belgijom su jedna od eventualne 3 'break' prilike za SP, druga je da pobjedimo sve ostale utakmice sa što više golova razlike što bi nas možda vodilo na SP direktno, treća je baraž.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.