Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 09 jan 2015, 12:27

Dex je napisao/la:Ekran laptopa mi se počeo trest kad god otvaram neku stranicu il kad izvršim bilo koji proces, osim kad miruje, koji mu je
Spojnica izmjedu kucista i ekrana (mjesto koje se presavija)... Koliko sam informisan nije moguce napraviti, mozda pordje od sebe (nekad probaj preklopiti do kraja, pa vrati)...

@Jasmin10

Kada skines dati program, otvori ga, pod drivers vidi opcije koje ti nudi, i onda preko tog programa skidas audio driver.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 09 jan 2015, 17:22

OnlyUnited je napisao/la:
Dex je napisao/la:Ekran laptopa mi se počeo trest kad god otvaram neku stranicu il kad izvršim bilo koji proces, osim kad miruje, koji mu je
Spojnica izmjedu kucista i ekrana (mjesto koje se presavija)... Koliko sam informisan nije moguce napraviti, mozda pordje od sebe (nekad probaj preklopiti do kraja, pa vrati)...

@Jasmin10

Kada skines dati program, otvori ga, pod drivers vidi opcije koje ti nudi, i onda preko tog programa skidas audio driver.
Popravilo se samo od sebe, kad sam ga palio sljedeći put :D
I ne čudi me, kad sam jednom s njim na glavu poletio u hodniku
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 09 jan 2015, 22:17

Pozdrav svima.

Danas samoborio sistem, bila win 7 i dok nisam nasao opet win 7 instalirao xp, međutim promjene se imena particija, sto je bio C sad pise da je D i obrnuto, nadjem win 7 oborim sistem i instaliram opet sedmicu medjutim sad mi u my computer prikazuje samo jednu particiju a druge nema, ne prepoznaje je, odem u disk managment tamo je ima i pise kao da radi normalno. Nadam se da je neko razumio i hvala unaprijed na odgovoru.
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 jan 2015, 22:30

Skini EaseUS Partition Recovery. Program je jednostavan za koristenje i u vecini slucajeva rijesi problem.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 10 jan 2015, 15:37

E ovako, u zadnjih 2-3 mjeseca laptop mi se sam restartuje, prvo se pojavi neki plavi ekran sa dosta slova ali brzo nestane tako da ne uspijem pročitat šta piše. Kad se ponovo pali ponudi mi Safe Mode i ostale zahebancije, ja naravno idem Start Windows Normaly, Nekad mi se desi da par dana uopšte nemam problem sa ovim, a nekad više puta na dan. Jel neko imao sličnih problema, ima li rješenja.
Pustiću sunce da topi ljubav!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 15:48

Idi u Event Viewer (control pannel - administrative tools - event viewer - system).. Trazi error, zatim uslikaj ili copy opis problema..

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 jan 2015, 15:50

OnlyUnited šta misliš šta bi moglo biti. Računar mi radi nekako usporedno, ne na fazon da sporo sve otvara nego naprimjer kad otvorim novi tab jednu milisekundu zastane pa otvori, nekako trza ako rrazumiješ šta hoću da kažem.

A skenirao sam sa antivirusom nema ništa. Računar ima 4 GB RAM-a ne vjerujem da je to problem :hmmmmm:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 10 jan 2015, 16:03

OnlyUnited je napisao/la:Idi u Event Viewer (control pannel - administrative tools - event viewer - system).. Trazi error, zatim uslikaj ili copy opis problema..
našao sam error, evo slike
pod General
slika
i Details
slika
pomagaj :D

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 16:20

Ovako... Prvo provjeri da li su ovi servisi na automatic (znaci ides control panel - administrative tools - services):
• DNS Client
• Function Discovery Provider Host
• Function Discovery **** Publication
• Peer Networking Grouping
• HomeGroup Provider
• HomeGroup Listener
• SSDP Discovery
• UPnP Device Host

Ako je su svi automacki, onda je ok. Zatim udji u cmd (start - run - cmd) i kucas ovo

Right Click on Command Prompt. Click Run as Administrator.
In the Command Prompt window, type the following commands one-by-one:
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Press Enter.

I na kraju skini http://www.tweaking.com/content/page/wi ... n_one.html.." onclick="window.open(this.href);return false;. Instal, pokreni, start repair i on ce ti zavrsiti za nekih 20-ak min..

@topnik1 skini wise care 365, te glary utilities (u glary idi na 1 click maintenace).. To bi trebalo vratiti u normalu.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 10 jan 2015, 16:30

[quote="OnlyUnited"]Ovako... Prvo provjeri da li su ovi servisi na automatic (znaci ides control panel - administrative tools - services):
• DNS Client
• Function Discovery Provider Host
• Function Discovery **** Publication
• Peer Networking Grouping
• HomeGroup Provider
• HomeGroup Listener
• SSDP Discovery
• UPnP Device Host
kod mene je većina na Manual, a dva su i na Disabled, hoću li ih staviti na Automatic :?:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 16:32

Stavi. Onda predji na drugi korak ovo sa cmd.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 10 jan 2015, 17:40

OnlyUnited je napisao/la:Stavi. Onda predji na drugi korak ovo sa cmd.
uradio sam repair sa ovim programom, nadam se da je to to, vidjet ćemo :D
Hvala na odgovoru

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 17:59

;)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 jan 2015, 20:32

Jaran mi instalirao win. 7 na laptop i sad mu nema interneta kaže nikako. Nema ni da odabere mrežu, nema ni da se kreira konekcija. Uglavnom ništa.

Šta mu nedostaje da instalira da bi se mogao konektovati na svoju mrežu ? :?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 jan 2015, 20:52

Skini everest home edition na drugom pc (prebaci stikom na laptop), uzmi tacan naziv mrezne (network cards). Kucas taj naziv na google i pored toga download driver. Skines, instalacioni stikom prebacis na laptop, instaliras, restart.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 10 jan 2015, 23:18

Kad palim računar izbaci mi da biram koji ću OS da pokrenem, Windos 7 ili prethodnu verziju Windowsa. Jel mogu to ikako ukloniti ? Nemam uošte 2 OS-a instalirana na HDD-u ali ne kontam zašto to tako izbacuje, nikad mi se ranije nije dešavalo. Imao Win 7 Ultimate 32-bit pa instalirao XP SP3 i vratio se opet na Win 7. kontam da nije problem u nečemu kad sam se vraćao na XP jer su se tad imena particija pomješala pa što je bila C sad piše da je D i obrnuto i kad sam se vratio na Win 7 pojavila se samo C particija a D sam pokrenuo preko Disk Managmenta.
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 11 jan 2015, 16:15

@OnlyUnited izgleda da je ovaj program riješio problem, laptop se ne restartuje se više. Hvala legendo :D

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 jan 2015, 16:32

Sacekaj jos dva-tri dana, ak' se ne restartovao, onda je sigurno rijesen problem..

zekimen
Kontakt:

Post Postao/la zekimen » 11 jan 2015, 16:43

Pozdrav svima,
Da li ima kakav program sto automatski konvertuje PDF file iz cirilice u latinicu? Jbg zaboravila se cirilica :oops: Trazio sam po netu, al vecina nudi prevod dijela teksta

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 12 jan 2015, 12:30

prasovic89 je napisao/la:Kad palim računar izbaci mi da biram koji ću OS da pokrenem, Windos 7 ili prethodnu verziju Windowsa. Jel mogu to ikako ukloniti ? Nemam uošte 2 OS-a instalirana na HDD-u ali ne kontam zašto to tako izbacuje, nikad mi se ranije nije dešavalo. Imao Win 7 Ultimate 32-bit pa instalirao XP SP3 i vratio se opet na Win 7. kontam da nije problem u nečemu kad sam se vraćao na XP jer su se tad imena particija pomješala pa što je bila C sad piše da je D i obrnuto i kad sam se vratio na Win 7 pojavila se samo C particija a D sam pokrenuo preko Disk Managmenta.
Uspio si se nekim cudom uvalit u dual boot.
Meni se čini, a ti sad potvrdi da ili ne, kad si instalirao sisteme da si ih instalirao na druge particije, jer ne vidim ni jedan drugi razlog zašto bi imao dual boot. I možda nisi formatirao HDD prilikom bilo koje od te 3 instalacije i zato ti je ostao bootloader i bez obzira što ne koristiš sistem ili nešto slično boot je ostao tu. Problem ti je sad riješit se toga, jer ako ne uspiješ kako valja, tj ako ne znaš gdje ti je taj drugi boot, uvalit ćeš se u endless loop sa čišćenjem tog boot-a jer ako greškom obrišeš pogrešan, dobit ćeš samo crni ekran i tako će da stoji.
Eh sad, imaš po netu tonu alata, foruma i stranica koji ti objašnjavaju kako se sklanja dual boot, al nisu baš ni oni svi pouzdani jer ne pokrivaju neke izuzetke, koji su se nekim čudom vazda meni dešavali i ja sam za njih prekasno saznao....
Zarovit ću se malo pa ti javim šta u pp ako bude
Mi smo divovi

Hejt za android

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.