FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Treba, ali ocigledno nece. Moze li Skupstina sazvati vandrednu na svoj zahtjev?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Sta imamo od Skupstine i da se sazove sutra? Trenutno niko ko ima novca nije raspolozen da investira u Zelju. I ta skupstina bi bila prosipanje iz supljeg u prazno.
Može i skupština ali ovo sada nije hoćeš nećeš, moraš! Ne sada moraš pa će ti se nešto desiti ako ne sazoveš, već moraš jer je u pitanju klub a ne neko iz uprave ili uprava! Ili bilo ko na kraju krajeva! Dalji razvoj u kapacitetu kakav je trenutno može donijeti samo još veće probleme. Uostalom i trenutni imaju pravo glasa kakvi god da su.
Ova opcija obezglavljivanja u ovom trenutku je najgora. Bukvalno bi bili ostavljeni na milost i nemilost Kunti i Panti da se slatkorječivo uvuku i dobiju ovlasti. To se ne smije desiti ma koliko god neko neki to pokušavali, daj šta daš. Ne, ranjeni jesmo ali nismo mrtvi!
I još jednom da naglasim, nama je kovid yebao majku majčinu. Osakatio nas je! Da, ima i ostalih stavki ali ova je grozna, horor yebeni. I ono malo što smo imali opcija, i one su nam onemogućene.
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
VIdim nakon jos jednog poraza na Grbavici dize se revolucija. Teska vremena su pred FK Zeljeznicar. Alternativa ovoj trenutnoj strukturi i sastavu vidim u trecem priguzu jedine politicke opcije.
Ono sto me najvise zabrinjava, je ovaj forum. Citanjem postova ovdje covjek malo sta pametno moze procitati u vezi fudbala kao igre i igraca kao pojave na terenu. Toliki broj navijaca koji prate klub, a nijedan koji analizira igru. Nijedan koji je sposoban analizirati protivnika. Sve se svodi na to da Zeljo pobjedi, ako izgubi mjenjaj politiku, daj investitora.
Sve ovo na kraju dovodi do toga, da ce sve vise obicne raje dizati ruke od Zelje, jer nije do igre, vec do politike i para. A to fudbal nije.
Ono sto me najvise zabrinjava, je ovaj forum. Citanjem postova ovdje covjek malo sta pametno moze procitati u vezi fudbala kao igre i igraca kao pojave na terenu. Toliki broj navijaca koji prate klub, a nijedan koji analizira igru. Nijedan koji je sposoban analizirati protivnika. Sve se svodi na to da Zeljo pobjedi, ako izgubi mjenjaj politiku, daj investitora.
Sve ovo na kraju dovodi do toga, da ce sve vise obicne raje dizati ruke od Zelje, jer nije do igre, vec do politike i para. A to fudbal nije.
-
- Kontakt:
Sinoc pred utakmicu kad sam vidio sastav meni je bilo jasno na sta ce liciti utakmica.
Usli smo sa 4 prespora igraca u veznoj liniji, formacija je varirala iz 442 i 4231, za obje formacije trebaju ti brzi igraci.
Zasto se ne pocinje sa Mujezinovicem i Veselim na krilima. Veseli kakav god da je, izborit ce faul nesto ce uraditi, Hajdar sa krila ne moze nista. Kad je Zec usao malo sml zivnuli, jer si mogao napast i sa druge strane.
Stilic ne postoji na terenu, Zeba je pokretljiviji.
Zasto se ne forsiraju Subasic,Durakovic,Gasal ? Puno je tu pitanja.
Samo nek ne spominju navijace !! Navijaci bi njima bili dodatni pritisak.
Usli smo sa 4 prespora igraca u veznoj liniji, formacija je varirala iz 442 i 4231, za obje formacije trebaju ti brzi igraci.
Zasto se ne pocinje sa Mujezinovicem i Veselim na krilima. Veseli kakav god da je, izborit ce faul nesto ce uraditi, Hajdar sa krila ne moze nista. Kad je Zec usao malo sml zivnuli, jer si mogao napast i sa druge strane.
Pobjeda protiv Krupe > Uprava, skupština, generalni sponzor, strani investitor
💩💩
Bit će zanimljiv dan, i sedmica pred nama. 

Pa eto usao je Veseli pa jedino sta je izborio je jedan faul.timpramosavePla je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:36Sinoc pred utakmicu kad sam vidio sastav meni je bilo jasno na sta ce liciti utakmica.
-
- Kontakt:
Prijatelju, šta imaš analizirati ovdje? Nabijanje kornera na tribinu, centaršuteve u gol aut? Nemoj molim te tražiti od forumaša tipa @braco, koji prste svoje polomiše tipkajući statistike, taktike i učinke... pa nismo budale niti smo slijepi.samoposmatram je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:30VIdim nakon jos jednog poraza na Grbavici dize se revolucija. Teska vremena su pred FK Zeljeznicar. Alternativa ovoj trenutnoj strukturi i sastavu vidim u trecem priguzu jedine politicke opcije.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 20 sep 2020, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
Dovoljno je samo napisati ono da smo pokusavali centarsuteve sa nizim Lendricem, a sa visim Hajricem se odlucilo ici po zemlji jer zasto da ne?
Dobro jutro svima, iako bolje da nije ni svanulo. Ja imam potrebu samo ukratko nesto da kazem pa me razapnite ili nemojte ali tako je. U nastavku cu pisati i obracati se onom dijelu foruma koji ovdje konstantno pise, placenici mi nisu interesantni.
Puno vas je ovdje “razmazilo” igrace. Zajebavamo se oko povrede Zeca, zajebava se i on sam, nama smijesno hahaha pihihi. Mrs iz kluba ubleho ucjenjivacka, sta je ba smijesno ugostitelju?
Stilu ste dizali u nebesa, svrsavali, legenda kluba... Vidite li kakve gadosti sad pisete? Isti vi koji ste vjerovatno trcali da se slikate s njim, trazili mu dres, zahvaljujuci kojem pitarima i danas pijete krv. Zasto? Jer je igrac od 33 godine pao u formi. Ma nemoj me ****? Zato sto nas je navikao da sam nosi ekipu i da sam rjesava utakmice. I imate obraza, pa makar i u sali govoriti daj Bekrica **** ovog. A sta ste sve pricali o Bekricu. Zapitajte se kakvi ste to vi ljudi.
Nakon prvog pokusaja u Izraelu ste skoro svi skinuli gace odma. Ne treba ni ici opet, samo da se ne obrukamo, treba izvesti juniore, nema veze sta god bilo, princeze su prosle maltretiranje i tamo i ovdje, nisu trenirali. Kad smo izgubili, nema veze, ocekivano. Sta je ba ocekivano? Sta ba nema veze? Igrali ko pi.cke. Boli me neka stvar da su rak prebolovali uporedite sebe, svoje plate, svoje radne uslove, koliko sati radite, sta trpite na poslu, koliko vas jasu, smijete li se razboliti, i njihove uslove.
Hajde i to okej donekle, ali cemu onda sad frka? Evo objasnite mi? Imas najbolji start sezone, pa izgubis od Mladosti i to je okej. Ispadnes iz EL, okej. Dobijes Sirokog, top. Izgubis od Krupe, smak svijeta. Ne kontam evo objasnite mi.
Ovo je neko vec napisao gore ali i ja o tome od sinoc razmisljam. Jucer u 19:00 sve je bilo, pa hajmo reci, okej. Vecina je bila svjesna da ova uprava nije rjesenje i da se treba traziti bolje, neki su mislili da je dobra, oni treci standardno baljezgaju i okej. Samo mi objasnite sta je uprava lose uradila u periodu od 19:00 do 22:00? Kakve veze ima uprava sa necim, a da nije imala i prije ove utakmice, pa da se sad toliko prica o tome, a nije se pricalo ni jucer ni prije 10 dana?
Evo reci cu vam ja sta se desilo? Desio se Misimovic. Desile su se podjele, desilo se to da se vise ne gleda na teren nego na upravu. O tome cu u narednom postu. Desilo se to da bi prije 8 ili 10 godina pricali o tome sta je krenulo lose na terenu, pricali bi o igracima i postavci igre. Ne vjerujete mi? Evo vam nekoliko cinjenica. Sezona je 09/10, Amarova povratnicka. Trofeju nismo godinama primirisali a ni europi. Nakon dvije pobjede na startu protiv Celika i Sirokog, izgubimo u Gradaccu od ekipe koja se jedva spasila od ispadanja, odigramo nerijeseno sa Zrinjskim kuci i Slavijom u gostima (takodjer zamalo ispali). Nakon toga jos dva remija sa Travnikom i Rudarom, pa poraz od Borca. Omjer 2-4-2, 10 bodova iz 8 kola. Poredjenja radi sad imamo 15 bodova iz 7 kola. Nije se pricalo o Amarovoj ostavci niti upravi. Osvojili smo titulu i igrali finale kupa.
Sezona 11/12, na otvaranju gubimo od Sirokog pa pobjedjujemo Rudar. Nakon toga, poraz u Travniku, remi na Grbavici sa Zrinjskim, pobjeda protiv Olimpika i remi sa Celikom. Omjer 2-2-2, 8 bodova. Nakon pobjede u iducem kolu 11 bodova, i dalje 4 manje nego sad u istom broju utakmica. Te sezone smo uzeli duplu krunu. U 6. kolu nije bilo price o upravi i Amaru.
Evo na vama je da mi objasnite ovaj fenomen zasto su ova dva poraza problem, a onda i zasto su problem ova dva poraza a nije problem Makabi.
Ja niti znam, niti zelim pogadjati koliko je kome godina ovdje, koliko ko prati i voli Zelju. Uostalom, nebitne su i godine i koliko dugo pises na forumu za ovo sto cu reci. I ljutite se koliko hocete, ali vrlo malo vas je ovdje koji znaju bilo sta o fudbalu osim pravila igre, a i to je upitno. Ovo se odnosi opcenito na cijelu drzavu i sve van ovog foruma ali vise volim pricati o onima koji su “tu”. Jako malo kvalitetnih rasprava ima o fudbalu i igracima, jako malo objektivnosti i argumenata a jako puno naglabanja i egoizma. Mislim da su ti ljudi takodjer svjesni toga, pa radije pisu o upravi, jer ****, takav smo narod, skolu ne zavrsimo, radimo k'o konobari i salteruse ali znamo mi da ce Mercedes propasti jer ga vodi “ona” budala i mi bi to bolje radili. Ovdje cu dodati napomenu da postoje zaista izuzeci u vidu ljudi koji stvarno bi bolje radili te stvari bolje od drugih iako nemaju skolu ili rade neki potpuno drugi posao i mozda samo nisu dobili sansu nikada. Upravo tu dolazimo do zakljucka, gospodo, sansu ste imali i niste usli u klub. Evo, sad cete dobiti jos jednu pa izvolite, manite se foruma i tastature, sredite nam klub.
Puno vas je ovdje “razmazilo” igrace. Zajebavamo se oko povrede Zeca, zajebava se i on sam, nama smijesno hahaha pihihi. Mrs iz kluba ubleho ucjenjivacka, sta je ba smijesno ugostitelju?
Stilu ste dizali u nebesa, svrsavali, legenda kluba... Vidite li kakve gadosti sad pisete? Isti vi koji ste vjerovatno trcali da se slikate s njim, trazili mu dres, zahvaljujuci kojem pitarima i danas pijete krv. Zasto? Jer je igrac od 33 godine pao u formi. Ma nemoj me ****? Zato sto nas je navikao da sam nosi ekipu i da sam rjesava utakmice. I imate obraza, pa makar i u sali govoriti daj Bekrica **** ovog. A sta ste sve pricali o Bekricu. Zapitajte se kakvi ste to vi ljudi.
Nakon prvog pokusaja u Izraelu ste skoro svi skinuli gace odma. Ne treba ni ici opet, samo da se ne obrukamo, treba izvesti juniore, nema veze sta god bilo, princeze su prosle maltretiranje i tamo i ovdje, nisu trenirali. Kad smo izgubili, nema veze, ocekivano. Sta je ba ocekivano? Sta ba nema veze? Igrali ko pi.cke. Boli me neka stvar da su rak prebolovali uporedite sebe, svoje plate, svoje radne uslove, koliko sati radite, sta trpite na poslu, koliko vas jasu, smijete li se razboliti, i njihove uslove.
Hajde i to okej donekle, ali cemu onda sad frka? Evo objasnite mi? Imas najbolji start sezone, pa izgubis od Mladosti i to je okej. Ispadnes iz EL, okej. Dobijes Sirokog, top. Izgubis od Krupe, smak svijeta. Ne kontam evo objasnite mi.
Ovo je neko vec napisao gore ali i ja o tome od sinoc razmisljam. Jucer u 19:00 sve je bilo, pa hajmo reci, okej. Vecina je bila svjesna da ova uprava nije rjesenje i da se treba traziti bolje, neki su mislili da je dobra, oni treci standardno baljezgaju i okej. Samo mi objasnite sta je uprava lose uradila u periodu od 19:00 do 22:00? Kakve veze ima uprava sa necim, a da nije imala i prije ove utakmice, pa da se sad toliko prica o tome, a nije se pricalo ni jucer ni prije 10 dana?
Evo reci cu vam ja sta se desilo? Desio se Misimovic. Desile su se podjele, desilo se to da se vise ne gleda na teren nego na upravu. O tome cu u narednom postu. Desilo se to da bi prije 8 ili 10 godina pricali o tome sta je krenulo lose na terenu, pricali bi o igracima i postavci igre. Ne vjerujete mi? Evo vam nekoliko cinjenica. Sezona je 09/10, Amarova povratnicka. Trofeju nismo godinama primirisali a ni europi. Nakon dvije pobjede na startu protiv Celika i Sirokog, izgubimo u Gradaccu od ekipe koja se jedva spasila od ispadanja, odigramo nerijeseno sa Zrinjskim kuci i Slavijom u gostima (takodjer zamalo ispali). Nakon toga jos dva remija sa Travnikom i Rudarom, pa poraz od Borca. Omjer 2-4-2, 10 bodova iz 8 kola. Poredjenja radi sad imamo 15 bodova iz 7 kola. Nije se pricalo o Amarovoj ostavci niti upravi. Osvojili smo titulu i igrali finale kupa.
Sezona 11/12, na otvaranju gubimo od Sirokog pa pobjedjujemo Rudar. Nakon toga, poraz u Travniku, remi na Grbavici sa Zrinjskim, pobjeda protiv Olimpika i remi sa Celikom. Omjer 2-2-2, 8 bodova. Nakon pobjede u iducem kolu 11 bodova, i dalje 4 manje nego sad u istom broju utakmica. Te sezone smo uzeli duplu krunu. U 6. kolu nije bilo price o upravi i Amaru.
Evo na vama je da mi objasnite ovaj fenomen zasto su ova dva poraza problem, a onda i zasto su problem ova dva poraza a nije problem Makabi.
Ja niti znam, niti zelim pogadjati koliko je kome godina ovdje, koliko ko prati i voli Zelju. Uostalom, nebitne su i godine i koliko dugo pises na forumu za ovo sto cu reci. I ljutite se koliko hocete, ali vrlo malo vas je ovdje koji znaju bilo sta o fudbalu osim pravila igre, a i to je upitno. Ovo se odnosi opcenito na cijelu drzavu i sve van ovog foruma ali vise volim pricati o onima koji su “tu”. Jako malo kvalitetnih rasprava ima o fudbalu i igracima, jako malo objektivnosti i argumenata a jako puno naglabanja i egoizma. Mislim da su ti ljudi takodjer svjesni toga, pa radije pisu o upravi, jer ****, takav smo narod, skolu ne zavrsimo, radimo k'o konobari i salteruse ali znamo mi da ce Mercedes propasti jer ga vodi “ona” budala i mi bi to bolje radili. Ovdje cu dodati napomenu da postoje zaista izuzeci u vidu ljudi koji stvarno bi bolje radili te stvari bolje od drugih iako nemaju skolu ili rade neki potpuno drugi posao i mozda samo nisu dobili sansu nikada. Upravo tu dolazimo do zakljucka, gospodo, sansu ste imali i niste usli u klub. Evo, sad cete dobiti jos jednu pa izvolite, manite se foruma i tastature, sredite nam klub.
- mamonelafo
- Kontakt:
Još jedan potpis od A do Ž danas. Bravo!samoposmatram je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:30VIdim nakon jos jednog poraza na Grbavici dize se revolucija. Teska vremena su pred FK Zeljeznicar. Alternativa ovoj trenutnoj strukturi i sastavu vidim u trecem priguzu jedine politicke opcije.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Mozda zato sto smo igracki bolji od Mladosti i Krupe, a tamo smo igrali kod njih. Nije Smak svijeta izgubiti kao gost kos Haife, ali jeste kod kuce od Krupe i Mladosti. Nismo mi od Borca ili Zrinjskog izgubili pa da kazes egal ekipe, jbg. Pobijediti Borac, Velez, Siroki i Radnik, Slobodu kao gost, a kuci od ovih ja ne znam da li je to moguce bez nekog drugog faktora. Hajd i da smo jednu od tih zijanili samo pa da kazes nisi imao srece, dobar bunker itd., ali dvije sumnjam da moze biti slucajno.
-
- Kontakt:
Nekazem da je iko slijep, ali nas puno hoda sa sjenilima. Nije uopste tajno, da se mi mucimo sa probijanjem bunker igre, jer se godinama nasa igra osniva na jakoj odbrani, i zato kad nam protivnik prepusti incijativu, mi se neznamo snaci u tim situacijama. Iz istog razloga redovno igramo utakmice protiv ekipa, koji se vecinom utakmice brane. Nije to nikakva nova pojava. Do resenja jos nismo dozli, Hocemo li do njega doci, to je vec pitanje.SudoHusika je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:39Prijatelju, šta imaš analizirati ovdje? Nabijanje kornera na tribinu, centaršuteve u gol aut? Nemoj molim te tražiti od forumaša tipa @braco, koji prste svoje polomiše tipkajući statistike, taktike i učinke... pa nismo budale niti smo slijepi.samoposmatram je napisao/la: ↑20 sep 2020, 12:30VIdim nakon jos jednog poraza na Grbavici dize se revolucija. Teska vremena su pred FK Zeljeznicar. Alternativa ovoj trenutnoj strukturi i sastavu vidim u trecem priguzu jedine politicke opcije.
Amar je rekao pred utamicu da je lakse igrati protiv Sarajeva, nego Krupe, i bio je u pravu. Nemozemo nevaljati, ako pobjedimo Sirokog na strani, a izgubimo protiv Krupe kod kuce.
-
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da se ovdje priča o nekoj taktici i nespijevanju probijanja bunkera.
Igrači su nezadovoljni jer nisu adekvatno plaćeni. Nemoj me yebat' da ne možeš da zabijes 1 go MDK i Krupi...
Igrači su nezadovoljni jer nisu adekvatno plaćeni. Nemoj me yebat' da ne možeš da zabijes 1 go MDK i Krupi...
Oni jednostavno trebaju shvatiti da ovo nije nacin da se salju "upozorenja" bilo kome. Ima sud za te stvari ako imas sve na svojoj strani i Allahimanet. Sad pogotovo kad je duzi prelazni rok bio.
Dan pobjede Zeljeznicara

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
-
- Kontakt:
Samo mi nije jasno kako trener Krupe može galamiti 90 minuta i pričati sa igračima, a naš jedan jedini neponovljivi, spasitelj kluba bez kojeg bi se raspali prekosutra po pojedinim, stub svega i svačega i glavni u svemu, osim šaputanja sa Memićem i onog prigovora ostane nijem.
Baš se na prenosu moglo osjetiti, možda je bio zadovoljan rezultatom ili?
Pa slušajte izjavu pred meč, samo što nije rekao, pobijedit će nas Krupa sutra, isto kao i mladost.
Možda je bila kladionica, ako jest, možda je da bi se mogle plate isplatiti.
A i ima glupih ljudi, Lendri da kasni 3 plate, on bi nas predao na komisiju i dobio čiste papire za 7 dana, otišao džaba u Švicu jer prelazni još traje.
Nemojte biti naivni, da je tako, Klišinkić bi izvukao Ikića odma iz ovog haosa, Dado bi otišao, a Mule bi ujutro bio kod Azmira.
Priča o dugovima vam ne pije vode kod bilo koga ko poznaje pravila za transfer status igrača NSBIH.
Nije problem u njima, već u vama koji ih branite, znači i da ne zaslužujete ništa bolje i da svaku domaću treba pustit.
E pa bando, neće moći...
Baš se na prenosu moglo osjetiti, možda je bio zadovoljan rezultatom ili?
Pa slušajte izjavu pred meč, samo što nije rekao, pobijedit će nas Krupa sutra, isto kao i mladost.
Možda je bila kladionica, ako jest, možda je da bi se mogle plate isplatiti.
A i ima glupih ljudi, Lendri da kasni 3 plate, on bi nas predao na komisiju i dobio čiste papire za 7 dana, otišao džaba u Švicu jer prelazni još traje.
Nemojte biti naivni, da je tako, Klišinkić bi izvukao Ikića odma iz ovog haosa, Dado bi otišao, a Mule bi ujutro bio kod Azmira.
Priča o dugovima vam ne pije vode kod bilo koga ko poznaje pravila za transfer status igrača NSBIH.
Nije problem u njima, već u vama koji ih branite, znači i da ne zaslužujete ništa bolje i da svaku domaću treba pustit.
E pa bando, neće moći...