FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Lillard
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 01 dec 2016, 14:39

Znamo da nije tako loš, pa Munir je imao razdoblje od godinu dana kad nije dao gol za prvu ekipu. Jbg, Pacu treba vremena, znamo kakav je bio u Valenciji i kakav potencijal ima. Vjerujem da će uspjet.

Isto kao i što se piše za ostala "promašena" pojačanja. Gomesu je ovo prva sezona u ekipi, igra drukčiju poziciju kao i Rakitić što se trebao naviknut i nakon nekog vremena je postao pravo pojačanje. Ako ste gledali Gomesa u Valenciji, znate da je jako dobar igrač, ali ima sličan problem kao i Paco. Uostalom slične probleme kao i svaki novopečeni igrač u klubu, osim Suareza koji je ipak najveća klasa koja postoji u nogometu.

I za Rakitića se slično pričalo, pa Modrić je proglašen promašajem godine u Primeri, a sada je praktički najbitniji igrač Madrida. Polako, barem 2 sezone da prođu pa da vidimo na čemu smo, tj. kakvi su se pokazali.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 dec 2016, 14:43

Neće Paco ostat u klubu toliko dugo ukoliko nastavi sa ovakvim partijama. Ne bi ga trpila ni ekipa iz druge lige, kamoli Barcelona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 01 dec 2016, 15:05

slika

Vrati se, najdrazi...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 dec 2016, 16:47

let3 je napisao/la:Munire, oprosti nam.
Ja bih prije rekao
slika
oprosti nam :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 dec 2016, 18:14

messilla je napisao/la:
let3 je napisao/la:Munire, oprosti nam.
Ja bih prije rekao
slika
oprosti nam :kafa:
Pa ko da bi Suarez jucer zabio :roll: Covjece imas 7 veznjaka na terenu niko lopte ne zna uputit prema napadacu :tokralju:
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 dec 2016, 18:16

Sarkazam. Ali ima tu i do Paca. Recimo onaj malac Cardona po ulasku je odmah imao dvije šanse.

Veznjaci su nesposobni, apsolutno, ali i ovaj ima kriminalnu kretnju.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 01 dec 2016, 23:35

Poserem im se i u pare i prokletu komercijalizaciju fudbala.....kakav je to El Clasiko koji počinje u 16h? :roll: Šta je sledeće? LŠ u 10h izjutra? Azijatima ako se gleda neka piju litar kafe i neka čekaju....ni nas ovde niko ne pita kad je SP ili OI da li nam odgovara ili ne da u sitnim noćnim satima čekamo!

Pročitah negde da se taj šugavi "Rakuten" već dogovorio sa Barsom da 10-ak utakmica odigra u "matine" terminu u 12 i 13h......puste pare proklete.... :crazy:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 dec 2016, 02:25

parangal je napisao/la:Poserem im se i u pare i prokletu komercijalizaciju fudbala.....kakav je to El Clasiko koji počinje u 16h? :roll: Šta je sledeće? LŠ u 10h izjutra? Azijatima ako se gleda neka piju litar kafe i neka čekaju....ni nas ovde niko ne pita kad je SP ili OI da li nam odgovara ili ne da u sitnim noćnim satima čekamo!

Pročitah negde da se taj šugavi "Rakuten" već dogovorio sa Barsom da 10-ak utakmica odigra u "matine" terminu u 12 i 13h......puste pare proklete.... :crazy:
Jbg i oni su ljudi i sad imaju televizore, prije dok je tek svaki pedeseti kinez imo televizor i dok nije bio fudbal popularan, niko ih nije he.avao, sad valja misliti i na njih, pare su pare

Ja evo dvadeset godina ne pamtim da je clasico igran po danu

Glede paca i ostalih pojacanja, ne treba zuriti sa otpisivanjem, treba sacekati, meni je arda nekako visak i nije mi jasno sto ga nisu prodali, a vidal sto je odigrao, po meni nije za baciti, bas sam ga pratio, mora mu se dati prilika, nekoliko utakmica da odigra do januara pa da se vidi imal hljeba, ili je za otpisa vec u januaru
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 dec 2016, 07:33

Pa bio je nedavno rano klasik, kad je Messi dao dva gola ili slicno, cini mi se 2-2 je bilo, ne sjecam se tacno rezultata.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 02 dec 2016, 12:05

El Clásico u sezoni 2013/14 na Camp Nou je isto igran u 16:00 ako me sjećanje služi. Alexis i Neymar dali golove.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 dec 2016, 12:11

HankMoody je napisao/la:El Clásico u sezoni 2013/14 na Camp Nou je isto igran u 16:00 ako me sjećanje služi. Alexis i Neymar dali golove.
Taj je bio u 18.00, a u sezoni 12-13 na Bernabeu je bio u 16.00 :)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 02 dec 2016, 12:23

Mokes je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:El Clásico u sezoni 2013/14 na Camp Nou je isto igran u 16:00 ako me sjećanje služi. Alexis i Neymar dali golove.
Taj je bio u 18.00, a u sezoni 12-13 na Bernabeu je bio u 16.00 :)
U pravu si, znam da je još dan bio kad sam gledao. :D
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 dec 2016, 14:32

Subota 4 i 15 je najbolji termin za fudbal.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 dec 2016, 16:24

:hmmmmm:
Training today was 30 minutes late because Luis Enrique had to speak to the players about tactics. [md]
Da se ne sprema 3-4-3. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 dec 2016, 17:21

Vrlo moguce da bude 3-4-3 ako Alba ne bude igrao jer je rovit. Ili da Roberta prekombinuje u sredinu :mrgreen: Za pobjedu ce biti potrebno dobra Rakiticeva odbrana, da pomaze Robertu jer ce crknut mali ,jer Messi se nece vracati. Kad bi Messi odigrao odbranu kao protiv Arsenala u Londonu , ja bi bio zadovoljan :mrgreen:

Iniesta bi mogao poceti od pocetka. Ja bi poceo sa sredinom Iniesta-Busquets-Denis, neko iznenadjenje. Mali je dobar i dobro igra odbranu a Rakitic je van forme totalno.

Kako ce igrati Real Madrid ? Pa slicno kao protiv Atletica. Gusto , agresivno i na kontre. Samo sada im nema Balea. A i mi smo zreliji tim ipak od Atletica, mi znamo stat na loptu. Oni su nekako srljali previse. Ne znam zasto napadnu Real i uvijek izgube. Kada su god igrali defanzivno i na kontre pobjedili su ih. Tako je bilo i na Bernabeu prosle sezone. I onda u finalu LP napadnu, msm nema mi logike nikako , kad Atletico najbolje igra na kontre, tako i nas dobiju.

Ono sto je sigurno je to da, ne smijemo poceti sa sredinom Gomes- Busquets- Rakitic. Prespora je ta veza jednostavno , previse ostavljaju praznog prostora.

Ako MSN bude na nivou i bude imalo pomagao odbrani, ja sam uvjeren u 3 boda.
27.10.2020

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 02 dec 2016, 17:39

Ne ostavljaju puno prostora zato što su spori ili što su zaboravili igrati lopte nego su jednostavno tako raspoređeni. Raketa desno skroz, Gomez lijevo i Busi miljama udaljen od njih zato se i gubi stalno.
Zamisao je bila da Messi bude taj 4. veznjak povremeno, nešto kao;
............Busi..........
Raketa............Gomez
..........Messi..........
Međutim Raketa i Gomez jesu kilavi igrači i ne mogu probijati kao što može Iniesta. Problem je i što Messi nije veznjak odnosno nemu tu neku dinamičnost da diktira tempo na nekih 40 metara od gola. I na kraju se svede na to da veznjaci dobace loptu do Messija i ovaj ili siluje loptu baci pas za Neymara koji siluje loptu.
Don't hate what you don't understand.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 dec 2016, 18:35

xaviesta je napisao/la:Ne ostavljaju puno prostora zato što su spori ili što su zaboravili igrati lopte nego su jednostavno tako raspoređeni. Raketa desno skroz, Gomez lijevo i Busi miljama udaljen od njih zato se i gubi stalno.
Zamisao je bila da Messi bude taj 4. veznjak povremeno, nešto kao;
............Busi..........
Raketa............Gomez
..........Messi..........
Međutim Raketa i Gomez jesu kilavi igrači i ne mogu probijati kao što može Iniesta. Problem je i što Messi nije veznjak odnosno nemu tu neku dinamičnost da diktira tempo na nekih 40 metara od gola. I na kraju se svede na to da veznjaci dobace loptu do Messija i ovaj ili siluje loptu baci pas za Neymara koji siluje loptu.
Pa da. Sve tacno, ja danima i pisem na forumu da je Busquets previse udaljen od ostatka veze. To su greske u pozicioniranju. U Sevilli nismo djelovali dobro dok se Roberto nije uvlacio u sredinu, zajedno s Messijem.
27.10.2020

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 dec 2016, 18:46

Ma kakvi 3-4-3 i bakrači. Nije vrijeme za neke eksperimente inače u ovakvim utakmicama a kamo li na minus 6 za Madridom. To što su ostali 30 minuta duže može biti samo jedan duži motivacijski govor, eventualno neki klip šta su sve do sad zajedno proživjeli ne bi li ih što jače našpanovao, jer realno ovim igračima samo treba jedan dobar motivator i onda se opusti i uživaj.

Gledao sam highlights od aprila i poraza 1-2. Tada je počela naša kriza i da budem iskren, ne znam kako nas je Madrid tad pobijedio. Jednostavno su uzeli što smo im ponudili i otišli kući pjevajući. Mislim da bi solucija sa Mascheranom na beku mogla početi od početka i to je jedna od promjena, ne bi li se Messi oslobodio defanzivnih zadataka i zaustavila iznimno opasna madridska lijeva strana na čelu sa Marcelom. Mislim da će Madrid izaći u 4-4-2 sistemu sa duplim blokom, gdje će po stranama ordinirati Isco odnosno Lucas Vazquez. Dvoumim se da li će Messi početi igrati u sredini ili na krilu. Mislim, prije na krilu ako Masche bude na beku. Svojim nevraćanjem nazad uvijek će biti spreman povući kontranapad ukoliko Marcelo izleti na našu polovicu a to mu nije strano. Raketa i Masche mogu riješiti problem desne strane a s druge strane Carvajal će biti striktno defanzivan a Alba ne bi trebao imati problema sa Lucasom. Bilo bi dobro kad bi Umtiti mogao igrati u paru sa Piqueom. Trebaće nam odlična partija Busija i nadam se početku Inieste, ili bar da Gomes ne počinje. Strašno je koliko me Andre iritira svojom igrom, ali to je zasebna tema.

Dakle nešto ovako:

................................MATS.................................
Mascherano.......Pique...............Umtiti.................Alba
...............................Busi....................................
..............Rakitić....................Iniesta (Rafinha)..........
Messi........................Suki..............................Neymar

...............Ronaldo..................Benzema......................
Isco..........Kovačić..................Modrić.................Lucas
Marcelo......Varane...................Ramo brat............Carvajal
..............................Keylor.......................................
Mes Que Un Club

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 02 dec 2016, 19:04

sljivo je napisao/la:Pa bio je nedavno rano klasik, kad je Messi dao dva gola ili slicno, cini mi se 2-2 je bilo, ne sjecam se tacno rezultata.
2-6 silovanje je pocelo u 18:00h cini mi se. Mislim, nisu ljudi znali da ce biti 18+ materijal, pa su se opametili nakon toga :kafa: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 dec 2016, 19:05

Nail for Real je napisao/la:
sljivo je napisao/la:Pa bio je nedavno rano klasik, kad je Messi dao dva gola ili slicno, cini mi se 2-2 je bilo, ne sjecam se tacno rezultata.
2-6 silovanje je pocelo u 18:00h cini mi se. Mislim, nisu ljudi znali da ce biti 18+ materijal, pa su se opametili nakon toga :kafa: .
Previše ste samouvjereni, mogli bi oplakat.. Opet :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.