fanatic je napisao/la:Znam da su svi zale za 2 izgubljena boda, pogotovo zbog nacina na koji smo ostali bez njih ali evo malo
moneyball podataka :
Top 7 timova protiv WBA :
Kao sto vidite svi osim vjerovatnog prvaka su ostali bez minimalno dva boda. S tim da Chelsea, Tottenham i United moraju gostovati kod njih, sto znaci da postoji velika vjerovatnoca da ce i tu kiksati.
I evo tabele(prije utakmice sa WBA) koliko bodova koji klub treba da osvoji, da bi dosao do 75 bodova koji ce vrlo vjerovatno osigurati top 4.
United u zadnjih 14 tekmi mora osvajati 2,5 bodova po utakmici, sto znaci da moraju biti u boljoj formi nego prosle sezone kada su titulu osvojili(89 bodova imali, a sa 2,5 po utakmici bi imali 95).
Statisticki gledano mi bi bez vecih problema trebali zavrsiti u top 4 i biti blize Arsenalu, nego Tottenhamu na 5om mjestu.
U fudbalu se nikad ne zna, a pogotovo kada smo mi u pitanju, ali svi statisticki parametri + raspored govore da cemo se
napokon vratiti u Top 4.

Kao sto sam rekao poslije tekme sa WBA da mi tamo uopste nismo izgubili 2 boda, nego dobili 1 - to se potvrdilo i sinoc. Chelsea je protiv njih izgubio 4 boda, dok smo mi "samo" 2.
Ako izuzmemo utakmicu protiv Hulla, mi smo u ostalim u
finom plusu u odnosu na konkurente za top 4. Dakle, kiksevi protiv Southamptona, Ville i WBA, Newcastle uz poraze protiv ekipa iz vrha su manje vise ocekivani, tj. to su kiksevi koje su pravili i ostale ekipe iz top 4 .
Fulham ne spada u tu kategoriju ekipa i protiv njih je vec druga prica, jer je to ekipa koju su svi dobili tako da tu nemamo pravo na kiks. A ako pratimo statistiku i ponasanje LFC igraca u ovakvim tekmama, onda pobjeda ne bi trebala doci u pitanje.
Ljudi kucu na na dvicu stavljajte, a ako se nastavi dosadasnja igra(protiv top 7 ekipa dajemo 2,5, a primamo 1,2-3 gola po utakmici) onda smo tituli puno blize nego sto iko od vas moze zamislit.
Mada je i dalje cilj biti u top 4, tj. za ocekivati je da u top 3 zavrsimo jer statisticki gledano sanse za top 3 su nam puno vece nego recimo Arsenalu, a o ovim ekipama ispod da ne govorim.