FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Mokes
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Mokes » 25 nov 2016, 20:07

Jednostavno nema se vremena razvijati igrace, a da rezultati ne trpe. Jedna losa sezona kao sto je ona 13/14 i odmah se moralo bruku para potrositi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 nov 2016, 20:11

messilla je napisao/la:
let3 je napisao/la:Eh kako objasniti ovo :think:
Masija pala kurcu za uši i trener koji više vjeruje iskusnijim igračima.

Roberto - Pique - Mascherano/Umtiti - Alba

--------------Busquets--------------------

------Rafinha------------Iniesta----------

Messi--------Suki---------Denis----

A 8/11 nije ni toliko alarmantno.
Rafinhu i Denisa slobodno izbaci iz prvih 11 :mrgreen: znamo da su to igraci sa klupe.
A u doba Pepa i pokojnog Tita su bili još Thiago, Tello, Cuenca, Bartra i još neki masijci.

Slažem se da je pala q za uši, to svi vidimo, ali zašto je pala to je pitnaje...ko je dozvolio da to desi.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 nov 2016, 20:32

let3 je napisao/la: Rafinhu i Denisa slobodno izbaci iz prvih 11 :mrgreen: znamo da su to igraci sa klupe.
A u doba Pepa i pokojnog Tita su bili još Thiago, Tello, Cuenca, Bartra i još neki masijci.
Pa dobro. Možeš i gore izbaciti jednog od one trojice veznjaka. Skoro nikada nisu igrali zajedno u ozbiljnijim tekmama (izmišljanje pozicije Fabregasu je jedna od većih smijurija). I Montoya, koji je u svako doba dana i noći bio stroga rezerva.
Slažem se da je pala q za uši, to svi vidimo, ali zašto je pala to je pitnaje...ko je dozvolio da to desi.
Ima tu svakako više faktora. Vjerovatno je do trenerskog osoblja, ali i do nahajpane djece. Sve neki kurci palci, talenti, a solidne lamasijce koji nisu u Barceloni možeš na prste jedne ruke nabrojati. A od spomenutih samo bi Bellerin mogao uletiti u prvi sastav trenutno.

Treba uzeti u obzir i taj rezultatski aspekt.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 nov 2016, 23:44

let3 je napisao/la:
messilla je napisao/la:
let3 je napisao/la:Eh kako objasniti ovo :think:
Masija pala kurcu za uši i trener koji više vjeruje iskusnijim igračima.

Roberto - Pique - Mascherano/Umtiti - Alba

--------------Busquets--------------------

------Rafinha------------Iniesta----------

Messi--------Suki---------Denis----

A 8/11 nije ni toliko alarmantno.
Rafinhu i Denisa slobodno izbaci iz prvih 11 :mrgreen: znamo da su to igraci sa klupe.

Mozda nije toliko pala q za usi, koliko nema zamjene za Suareza , Neymara , Busquetsa i Iniestu. Nema klase i gotovo. Da ima , davno bi zaigro bilo ko, bar u kupu. Ili hajde, eto molim te daj nekog desnog beka da ubacimo u prvu postavu da razvali protiv Reala.

Nema ga.

Zapravo ima, ali igra u Arsenalu.

Vi bi covjece da igra 10 igraca iz nase skole, da igramo lijepo, da razvaljujemo sve i da osvajamo sve. To je nemoguce. Bilo je moguce sa Messijem, Iniestom i Xavijem u prajmu. Pa muke onda ubacit polu igraca Tella da se kali. Mogli bi oni do sutra igrat da nije bilo Messija koji je rijesavao tekme.

Nemoguce je tako osvajati sve titule, pogotovo u danasnjem nogometu gdje svi klubovi kupuju klase i razvaljuju. Lako je bilo razvaljivat kad je u Realu igro Drenthe.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 nov 2016, 23:51

leorey je napisao/la:
Mozda nije toliko pala q za usi, koliko nema zamjene za Suareza , Neymara , Busquetsa i Iniestu. Nema klase i gotovo. Da ima , davno bi zaigro bilo ko, bar u kupu. Ili hajde, eto molim te daj nekog desnog beka da ubacimo u prvu postavu da razvali protiv Reala.

Nema ga.
Pa sad nema jbg, jer se Barca dovela u takvu situaciju da se ne može osloniti na svoju školu kao nekad. O tome i pricamo.

Ali evo, vrati film u 2008, pa se sjeti ko su bili nekakvi Pedro i Busquets da izbace tada nezamjenjive prvotimce Henrya i Yayu. Nekakvi marginalci iz B tima.
Međutim, forsirali se momci, imalo se strpljenja sa njima i ljudi postali prvotimci Barce, a usput i reprezentativci Španije...ali treba zato muda i rada sa mladim igracima.
Doduše, Barci nije problem istresti po 20 miliona za Mathieua ili Dignea :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 nov 2016, 00:01

let3 je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Nema ga.
Pa sad nema jbg, jer se Barca dovela u takvu situaciju da se ne može osloniti na svoju školu kao nekad. O tome i pricamo.

Ali evo, vrati film u 2008, pa se sjeti ko su bili nekakvi Pedro i Busquets da izbace tada nezamjenjive prvotimce Henrya i Yayu. Nekakvi marginalci iz B tima.
Međutim, forsirali se momci, imalo se strpljenja sa njima i ljudi postali prvotimci Barce, a usput i reprezentativci Španije...ali treba zato muda i rada sa mladim igracima.
Doduše, Barci nije problem istresti po 20 miliona za Mathieua ili Dignea :mrgreen:
Sve to stoji, ali je Henry bio na zalasku karijere igranja top nogometa. Ne moze Neymar koji je fransizni igrac, s 24 godine nekom sad grijat klupu. A Busquets je bio vanserijski talenat na svojoj poziciji koji je bio pracen jos u Juvenil A timu, da bi nakon toga bio prebacen u B tim od strane Pepa , koji ga je kasnije i promovirao za prvi tim. Bio je veliki talenat.

Tesko ce ga biti zamjeniti, jednostavno jer nema takvog talenta za tu poziciju. A i nakon toga i da ga ubacimo, ne znaci da ce proigrat, gubimo vrijeme i titule s tim. Jer evo, i Samperu se davala sansa, obecavao je skoro ko Busquets pa nista ne bi od njega. Tako je to u nogometu jbg.

Barcelona ima jaku skolu nogometa, za mene najbolju na svijetu i sigurno se prate igraci, ali trenutno sigurno nema vanserijskih talenata za pozicije koje nam striktno trebaju i to je to.

Imamo mi i sada dosta nasih igraca, cak mozda i najvise medju top klubovima. Ali nema "novog Neymara" i to je to. Takvi igraci se pojavljuju jednom u 20-30 godina.

Ja jedva cekam da Lee zaigra, on bas obecava.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 nov 2016, 00:11

leorey je napisao/la:
Ja jedva cekam da Lee zaigra, on bas obecava.
I ja :mrgreen: ali sacekat cemo još par godina na njega.
Ocekivao sam prije par godina od Deulofeua da je on naredna velika faca iz domace škole, bio uvjeren da ce napraviti ozbiljnu karijeru u Barci - međutim ništa od toga :? prevarih se gadno.

Al fakat Barci treba neko jako otkrovljenje iz Masije, da razdrma malo ovo. Nebitno koju poziciju igra, može i golman :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 nov 2016, 01:14

slika
:urnebes: :urnebes: :rol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 nov 2016, 11:17

messilla je napisao/la:
slika
:urnebes: :urnebes: :rol:
Jedino sta je smijesno tu sa Iscom je da je opce poznato da Real zabrani svakom igracu prelazak u Barcu..
Isco kao igrac je klasa za sebe, tehnicki jedan od najvalitetnijih igraca svijeta, a kad je u formi bez ikakvih problema mogu reci da je jedan od najboljih igraca svijeta.
Nekad sam se nadao da ce on i Thiago biti nas novi vezni red nakon Xavija i Inieste, ali eto, nista od njih nazalost.

Vidim pise se da nas zanima Victor Moses, ne znam ima li istine u tome, ali momak igra kao jedan od najboljih bocnih igraca ove sezone, ne bi imao nista protiv njega.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 nov 2016, 12:21

Kakav Moses pobogu, lik je godinama bio mrtvi prosjek i sad igra dobro par utakmica i već ga želi Barca kao. Bježi bola' :roll:

Isco > Coutinho :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 nov 2016, 12:24

Isco mu kopacke ne moze cistiti :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 nov 2016, 13:47

Nego ĐE Srna ? Rekli vi , sigurno dolazi, prenijeli spanski mediji :lol: :lol: Cuj Victor Moses :urnebes: :urnebes: :urnebes:
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 nov 2016, 14:00

leorey je napisao/la:Nego ĐE Srna ? Rekli vi , sigurno dolazi, prenijeli spanski mediji :lol: :lol: Cuj Victor Moses :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zar je već februar? :think: Gdje li sam bio dva mjeseca. :?
Furymaker je napisao/la:Isco kao igrac je klasa za sebe, tehnicki jedan od najvalitetnijih igraca svijeta, a kad je u formi bez ikakvih problema mogu reci da je jedan od najboljih igraca svijeta.
Ipak daleko od svjetske klase. Za to fali konstantnosti, a ne par bljeskova. Više James Rodriguez svjetska klasa.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 nov 2016, 14:09

Mokes je napisao/la:Isco mu kopacke ne moze cistiti :kafa:
Isco mu moze duvati samo. Imao je svoju sansu da dodje u Barcu ali je poletio ka Madridu. Sad ostani tamo ili mars u premijerku.

Coutinho, da hvala! :ljepota:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 nov 2016, 14:44

messilla je napisao/la:
leorey je napisao/la:Nego ĐE Srna ? Rekli vi , sigurno dolazi, prenijeli spanski mediji :lol: :lol: Cuj Victor Moses :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zar je već februar? :think: Gdje li sam bio dva mjeseca. :?
Furymaker je napisao/la:Isco kao igrac je klasa za sebe, tehnicki jedan od najvalitetnijih igraca svijeta, a kad je u formi bez ikakvih problema mogu reci da je jedan od najboljih igraca svijeta.
Ipak daleko od svjetske klase. Za to fali konstantnosti, a ne par bljeskova. Više James Rodriguez svjetska klasa.
Ne treba ti februar , ako ukljucis logiku i skontas da igrac u 35oj godini ne moze vise igrati ni u ozbiljnijoj ligi, kamoli u Barceloni na najzahtjevnijoj poziciji. I Alves je cak vise bio star za tu poziciju u Barcelonu, da nije zadrzali bi oni njega sigurno i ponudili mu duplo vise da ostane. Barceloni treba mlada krv.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 nov 2016, 15:23

leorey je napisao/la:Ne treba ti februar , ako ukljucis logiku i skontas da igrac u 35oj godini ne moze vise igrati ni u ozbiljnijoj ligi, kamoli u Barceloni na najzahtjevnijoj poziciji.
Trebam li sad da nabrajam ili ćeš sam skontati da si se zajebo? :think:
I Alves je cak vise bio star za tu poziciju u Barcelonu, da nije zadrzali bi oni njega sigurno i ponudili mu duplo vise da ostane.
Alvesa su itekako htjeli zadržati, ali je ugovor bio takav da je on mogao aktivirati klauzulu i otići kad želi. Čovjek ima duplo manja primanja u Juventusu.
Barceloni treba mlada krv.
Slažem se. Ali iskusniji igrač je plan B u slučaju da ne možeš dovesti zadovoljavajuću klasu sada u januaru, tzv. prelazno rješenje, jer se na Vidalu nakupila paučina. Niko ne kaže da će Srna doći, ali se spominjao jer se najozbiljnije pisalo o njemu.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 26 nov 2016, 18:31

Coutinho slomio članak, toliko o pričama da će doći.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 nov 2016, 18:42

@messilla , ne trebam te dalje citirat, sacekat cemo onda februar :mrgreen:
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 nov 2016, 19:41

Ja se slazem za Mosesa, definitivno mi nije medju prvim opcijama, nije mi u top 5 sigurno, ali u ovom slucaju ne bi imao nista ni protiv njega.
Cancelo je definitivno trenutno puno bolja opcija, Aurier je nemoguca zelja, Bellerin produzio sa Arsenalom, itd.

A sto se Isca tice, momak je u Malagi odigrao 2 odlicne sezone, u Realu je prvu godinu polusezonu bio njihov daleko najbolji igrac, sam ih je gurao pola godine i pokazao koliko moze, pa se neka ozljeda desila i tu je malo opao formom a i Ronaldo je proradio pa je i on pao malo u drugi plan.
Onda je imao borbe sa trenerom jer nije mogao igrati u tridentu sa Modricem i Kroosom, nije bio dovoljno dobar defanzivno, nije ni igrao previse kao starter, klupa pojede igraca, pogotovo ako je igrac mlad i zeljan igre kao sto je vjerovatno Isco.

Ja i dalje smatram da je on idealna zamjena za Iniestu, Coutinho je takodjer vanserijski igrac, ofanzivniji od Isca i konkretniji u kreiranju igre.
Ali trenutno mislim da bi nama Verratti ipak trebao biti primarna transfer meta, ja sam totalno nezadovoljan igrom veznom reda, Rafinha,Gomes i Denis su mladi i mogu biti bolji, ali niko od ova 3 igraca nije taj glavni veznjak kao sto je to Verratti i nije tip igraca koji mora znati stati na loptu.

Neko od ove trojice kad se jos vise oslobe bi trebali biti super opcije u slucaju ako se nesto desi, ali mislim da je puno ekipa sto imaju bolji vezni red od nas i to nas cesto zajebe.

Ali necu jos nista govoriti, duga je sezona, veznjaka na pretek ima, napad je MSN i Paco ce se valjda probuditi.
Mene vise brine desni bocni gdje nam Roberto umire i stoperi naravno, Mathieu je trebao na ljeto otici, a dovesti se jos onaj cupavi kosonja Lemos, ovako strepis hoce li nam Pique i Umtiti biti zdravi, hoce li Masche biti u formi i da li ce Enrique dati sansu Marlonu da zaigra u svakoj "slabijoj" utakmici.

Dok ja ovo pisem, Moses zabio gol, svejedno bi ja Cancela prije njega..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 nov 2016, 19:49

Coutinho ti je krilo, a bgmi i Moses.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.