FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Hordas Doboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 apr 2014, 13:42

invincible1921 je napisao/la:da ono ubli ste nas u obje utkamice kupa :oops: kako te bolan nije stid nesto pricat mi i da ne osvojimo nece niko zamjerit igracima vi ste ovdje obecali grupe evrokspkog takmicenja, a sta je tek dino obeco o tome ne bi trosio rijec :oops: normalno da me interjesuje kad ste znali prat na ruke dva mejseca o setanju ligom, sad snosite posljedice nek vam se smiju i zajebaju svi od reda, a vi se fol vadite da je to neki kompleks ili nesto.

nego posto vidim da mnogi vasi podrzavaju upravu, ja mislim da je ona vas najveci problem maze vam oci godinama i samo sa sebe svaljuje krivicu papanskim potezima kao sto su tjerane melunovica, smjene trenera, optuzivanje zelje, ratni pohodi itd. Do kad god budete vjerovali dini i ibrakovicu vako ce vam bit, a ja kao i ostali navijaci u drzavi cemo gledat i smijat se
:wtf: :wtf:
slika
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 apr 2014, 13:48

Bez namjere da provociram, ali po meni je greška što ste na polusezoni doveli veći broj imena nego igrača.
Delač, Jajalo, Bilbija te donekle i Velkovski nisu pokazali ono što je pokazao recimo Stojčev u istom vremenskom periodu. Sva ta imena moraju igrati i na taj način je trener primoran da sve podređuje njima ili vi stvarno mislite da bi jedan Jajalo prihvatio činjenicu da mora izaći ranije ili da uopće ne igra.
Ne sporim da su Jajalo i kompanija kvalitetni igrač, ali su isto tako zvijezde u timu samo na osnovu imena. Vjerujem da su imali usmeno ili pismeno obećanje da će biti glavni igrači u Sarajevu i zbog toga igraju bez dodatnog motiva, bez motiva sa kojim igra Radovac, Dupovac ili neko treći (Stojčev). Kad kažem ovo ne mislim na "djecu Sarajeva", nego na činjenicu da ih jedna loša partija može lako udaljiti od prvog tima što nije slučaj sa gore pomenutim.

Jarni nije bio tako loš, vi ste igrali lijepo za naše prilike, ne sjećam se da ste u zadnjih par sezona igrali bolje (bez nabijanja i dugih lopti) i da ste imali u napadu igrače umjesto imena, ovo bi sve drukčije izgledalo.
Kratko je sve ovo da se vidi Jarnijev (ne)kvalitet i to je još jedna greška vaše uprave ili koga već. Ovu sezonu bi vjerovatno izborili Evropu sa njim kroz kup ili prvenstvo i onda bi krenula sasvim nova priča. Jarni bi imao više vremena da shvatio koji igrači mu trebaju, a koji ne, više vremena da složi ekipu i iduće sezone bi se vidjelo koliko je Jarni i da li je uopće kvalitetan trener.
Jedan glup primjer, ali Jupp je sa Bayernom prvu sezonu izgubio i prvenstvo i kup i Ligu prvaka, a igra nije bila ni slična igri iz njegove zadnje sezone.

Ovo je samo moje mišljenje i imate potpuno pravo da se ne slažete sa mnom.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 apr 2014, 13:58

Sabinho je napisao/la::wave:

Krajnje je vrijeme da promjenis avatar :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 apr 2014, 14:12

Trio Selimovic , Ibrakovic , Kusturica nema vise alibija , zapravo umjesto borbe protiv korupcije okrenuli su se smjeni trenera i sankcijama protiv igraca , u strahu za vlastite pozicije ... Uvijek neko drugi kriv ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 08 apr 2014, 14:13

Ne znam sta da kazem vise, misljenja sam da se Jarni nije trebao tjerati, pogotovo u ovom trenutku i na ovaj način. Ako nista trebali su sa njim odrzati neki sastanak, nesto. Ali eto.. otom, potom, pred nama je jos 5 kola u ligi i revans polufinala kupa, pa nek' nam je Bog na pomoci.
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 apr 2014, 14:20

Neandertalac je napisao/la:Trio Selimovic , Ibrakovic , Kusturica nema vise alibija , zapravo umjesto borbe protiv korupcije okrenuli su se smjeni trenera i sankcijama protiv igraca , u strahu za vlastite pozicije ... Uvijek neko drugi kriv ...
slika
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 08 apr 2014, 14:51

Nema naprijed nikome dok smo god mi ovakvi kakvi smo... Jos nema sistema, a za to je potrebno vrijeme...
Svakog cuda tri dana dosta...
Zeljo umjesto da marketinski iskoristi zamah i dominaciju u domacim okvirima, da iz toga proizadje iskorak na euro sceni, ne moze jer dezurni su tu da pljuju i lijece frustracije na utakmici, ili iz vlastitog doma...Umjesto da je sve vise posjetilaca na utakmicama, u najboljem slucaju broj posjetilaca stagnira...
I tjese se navijaci Zelje....A nakon godina dominacije ne pravi se iskorak, ni u Evropi ni u domacem okviru...
A to eto ko biva nije problem, samo jer je Amar tako rekao!
U Sarajevu marketing radi posao, ali vrh piramide nema jasnu sliku i viziju... I kad se napravi pozitivan iskorak, nema strpljenja da se neke stvari dovedu na pravo mjesto pa da i rezultati budu ono sto se ocekuje...
"Legende kluba" su pokazale svoj interes prema klubu (ne)kupovinom upravljackih uloga, i neka njih tamo u "legendama"...
Sutra da se neko od nasih klubova kvalifikuje u grupne faze Lige prvaka ili Evropa lige, bio bi hit i bum u gradu....
Naredne sezone ako se ne ponovi to isto ide pljuvanje....Pa ce se traziti prolaz dalje....Pa ako grupna faza nekad postane konstanta, doci ce do zasicenja i sve ce manje ljudi dolaziti ukoliko se ne prolazi dalje....
Jer takvi smo mi (i bordo i plavi)! Mi ne znamo za sredinu...Mi visoko letimo i jako nisko padamo....
Ovo nije nacin kako se ide naprijed...treneri se ne otpustaju nakon toliko utakmica i na takav nacin...
Sto se mene licno tice, nek dobijemo sve utakmice do kraja, ovo je u nekom ukupnom dojmu korak nazad za moj klub...
Doci ce i dobre igre, i lijepi potezi, i titule, ali samo kad shvatimo da svaki put mi pocinjemo iz pocetka! Da se ponistava cekanje od ranije, i da sat ponovo kuca od nule....Kontinuitet = kljucna rijec!
Ja ljubav prema klubu ne mjerim trofejima...Meni ne trebaju titule da klub volim vise...Mene ne zanima koliko ce ljudi doci na narednu utakmicu Sarajeva.... Znam da cu (Boze zdravlja), tamo biti ja....

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 08 apr 2014, 15:05

A sekiracije za Sarajevom sa svih strana. Sekiraju se veliki i mali :mrgreen: . Svi tako puno dobrog žele Sarajevu.

Što neko kaže, sve će to doći na svoje. Otišao Jarni, sretno mu bilo. Doći će neko drugi. Doći će i rezultati.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 08 apr 2014, 15:07

damir_82 je napisao/la:Nema naprijed nikome dok smo god mi ovakvi kakvi smo... Jos nema sistema, a za to je potrebno vrijeme...
Zeljo umjesto da marketinski iskoristi zamah i dominaciju u domacim okvirima, da iz toga proizadje iskorak na euro sceni, ne moze jer dezurni su tu da pljuju i lijece frustracije na utakmici, ili iz vlastitog doma...Umjesto da je sve vise posjetilaca na utakmicama, u najboljem slucaju broj posjetilaca stagnira...
I tjese se navijaci Zelje....A nakon godina dominacije ne pravi se iskorak, ni u Evropi ni u domacem okviru...
U Sarajevu marketing radi posao, ali vrh piramide nema jasnu sliku i viziju... I kad se napravi pozitivan iskorak, nema strpljenja da se neke stvari dovedu na pravo mjesto pa da i rezultati budu ono sto se ocekuje...
"Legende kluba" su pokazale svoj interes prema klubu (ne)kupovinom upravljackih uloga, i neka njih tamo u "legendama"...
Sutra da se neko od nasih klubova kvalifikuje u grupne faze Lige prvaka ili Evropa lige, bio bi hit i bum u gradu....
Naredne sezone ako se ne ponovi to isto ide pljuvanje....Pa ce se traziti prolaz dalje....Pa ako grupna faza nekad postane konstanta, doci ce do zasicenja i sve ce manje ljudi dolaziti ukoliko se ne prolazi dalje....
Jer takvi smo mi (i bordo i plavi)! Mi ne znamo za sredinu...Mi visoko letimo i jako nisko padamo....
Ovo nije nacin kako se ide naprijed...treneri se ne otpustaju nakon toliko utakmica i na takav nacin...
Sto se mene licno tice, nek dobijemo sve utakmice do kraja, ovo je u nekom ukupnom dojmu korak nazad za moj klub...
Doci ce i dobre igre, i lijepi potezi, i titule, ali samo kad shvatimo da svaki put mi pocinjemo iz pocetka! Da se ponistava cekanje od ranije, i da sat ponovo kuca od nule....Kontinuitet = kljucna rijec!
Ja ljubav prema klubu ne mjerim trofejima...Meni ne trebaju titule da klub volim vise...Mene ne zanima koliko ce ljudi doci na narednu utakmicu Sarajeva.... Znam da cu (Boze zdravlja), tamo biti ja....
realan i većinom istinit post.
ali nema para,sve se rastalilo....

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 apr 2014, 15:08

damir_82 je napisao/la:Nema naprijed nikome dok smo god mi ovakvi kakvi smo... Jos nema sistema, a za to je potrebno vrijeme...
Druze moje misljenje je da mi uopste ne treba da mislimo o njima i da se zamaramo, naprotiv treba da ih posmatramo kao Siroki, Borac itd. jer to su sve klubovi koji su u periodu od kad smo mi zadnji put uzeli trofej osvajali isti. Vrijeme ce pokazati sta ce biti sa FKS. Ko zna, mozda i izbacimo Zrinjski te se plasiramo u finale Kupa. Promjena trenera kao sok terapija cesto dobro djeluje, ne vidim razlog da kod nas ne bude tako. Pozdrav.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 08 apr 2014, 15:52

Robert Jarni više neće voditi FK Sarajevo, potvrđeno je to danas.
Među imenima koja bi eventualno mogla zamijeniti hrvatskog stručnjaka spominje se i Faruk Hadžibegić, proslavljeni bh. trener s trenutnom adresom u Francuskoj.

Hadžibegić je u izjavi na novinsku agenciju Patria kazao da je Sarajevo klub koji se ne odbija, ali da ipak treba malo smiriti tenzije.

''Sarajevo je moj klub i volim ga najviše. Sarajevu se nikada ne može reći ne, ali koliko sam ja dobio informacije već u naredna dva dana Sarajevo će navodno tražiti trenera, a to je za mene premalo vremena da završim sve obaveze'' kazao je Hadžibegić.

On je dalje napomenuo da i rezultati Sarajeva u posljednja četiri kola nisu toliko tragični, a da je vidljivo da je Sarajevo napravilo dobar posao.

''Klub se dobro strukturirao tu više nema problema. Sada je potrebno naći mir i treba prevazići probleme, a onda kasnije rezultati dolaze sami od sebe'' dodao je Hadžibegić. :cool:
04.10.2009 !!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 08 apr 2014, 16:11

Faruk pakuj kofere i dolazi :kralj:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 apr 2014, 16:18

Petrovicu dobrodosao.
Zadnja izmjena: Sarajlijc@, dana/u 08 apr 2014, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 apr 2014, 16:28

Petrovicu yebi im znanje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 apr 2014, 16:31

Utakmica protiv Zvijezde u petak 19:00.

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 08 apr 2014, 16:33

Sarajlijc@ je napisao/la:Utakmica protiv Zvijezde u petak 19:00.
Sad mi izbaci na fejsu i kontam neka zajebancija :shock: Oni stvarno hoce 300 ljudi na stadionu

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 apr 2014, 16:33

Po meni ovo je dobar termin.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 08 apr 2014, 16:38

Zbog cega se igra u petak ? 2 dana nakon revansa kupa :-?
FORZA MARŠAL !!!

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 08 apr 2014, 16:40

hodža je napisao/la:Zbog cega se igra u petak ? 2 dana nakon revansa kupa :-?
Revans kupa je sljedece sedmice. Zeljo igra u subotu(ne mozemo igrati na isti dan) a nedjelja je previse blizu kupa pa tako je samo ova opcija ostala

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 08 apr 2014, 16:40

hodža je napisao/la:Zbog cega se igra u petak ? 2 dana nakon revansa kupa :-?
Pa ne igra se revans ove srijede, nego iduce 16. aprila.
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, JavierBosnia, ledesma, MaroonBjelave, mnon46, mosarajvosa83, SineTalexy, supervizor i 58 gostiju.