NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Bilo bi top kad bi Paul na ljeto pristao na neku manju placu i pridruzio se Davisu i Cousinsu.
Bilo bi bolje za ligu, vise klanja za gswReds1234 je napisao/la:Bilo bi top kad bi Paul na ljeto pristao na neku manju placu i pridruzio se Davisu i Cousinsu.
samo na ss.ba forumu ljudi mogu istovremeno divca proglasavati neznalicom i govoriti kako ne bi uzeli CP3 u ekipu jer ce biti "star" za godinu dana
inace, mitch je jos jednom pokazao da je ipak on najgori GM lige, divac je za njega rc bufford... ganjas boogieja 2,3 godine i kad ti se ponudi na tacni za igraca koji moze, a i ne mora postati ozbiljan igrac, ti to odbijes... i to jos ja govorim koji nenormalno voli ingrama (najvise od svih igraca LAL) i koji citavu sezonu kritikujem waltona sto malog sputava u razvoju...

inace, mitch je jos jednom pokazao da je ipak on najgori GM lige, divac je za njega rc bufford... ganjas boogieja 2,3 godine i kad ti se ponudi na tacni za igraca koji moze, a i ne mora postati ozbiljan igrac, ti to odbijes... i to jos ja govorim koji nenormalno voli ingrama (najvise od svih igraca LAL) i koji citavu sezonu kritikujem waltona sto malog sputava u razvoju...

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A ko je rekao da ne bi uzeo CP3a zato sto je star??
Nemoj bolan izvlaciti iz konteksta.Ako se to odnosi na mene,rekao sam da nije pametno,pored Holidaya kojeg vec imaju i koji bi mogao ostati za nekih 20tak mil godisnje(sto bi ostavilo prostora za jos neke igrace),te je mladji,davati CP3u 30mil godisnje koji ce iduce ljeto(1.godine tog potencijalnog ugovora) imati 33 god!
I pored toga,primati 30mil do svoje 38.god,a da Cousinsa isto ocekuje astronomski ugovor! Bukvalno bi zakljucali svoj SC max. a pored njih trojice tu ne bi bilo kvalitetnog role igraca!Da li je to sampionska ekipa?Apsolutno,ne!
Nemoj bolan izvlaciti iz konteksta.Ako se to odnosi na mene,rekao sam da nije pametno,pored Holidaya kojeg vec imaju i koji bi mogao ostati za nekih 20tak mil godisnje(sto bi ostavilo prostora za jos neke igrace),te je mladji,davati CP3u 30mil godisnje koji ce iduce ljeto(1.godine tog potencijalnog ugovora) imati 33 god!
I pored toga,primati 30mil do svoje 38.god,a da Cousinsa isto ocekuje astronomski ugovor! Bukvalno bi zakljucali svoj SC max. a pored njih trojice tu ne bi bilo kvalitetnog role igraca!Da li je to sampionska ekipa?Apsolutno,ne!
meni se cini da ti je @epi fino objasnjavao da ce CP3 moci igrati na vrhunskom nivou i za 4,5 godina, a ti si tvrdio da ce on propasti veoma brzo jer ce izgubiti brzinu... i lijepo ti je @epi rekao, to sto je parker propao, ne znaci da ce propasti i CP3NEZALAGANJE je napisao/la:A ko je rekao da ne bi uzeo CP3a zato sto je star??
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A ja sam lijepo rekao da se ne slazem s tim da i CP3 igra bez brzine i eksplozivnosti(jer itekako igra) i da nikako nije vrijedan po 30mil godisnje do svoje 38god zato sto je na pogresnoj strani 30ih i zato sto bi NOP zakljucao svoj SC u narednih 8 god a da bi realno bili daleko od titule.To jednostavno nije pametno.KK_Bosna je napisao/la:meni se cini da ti je @epi fino objasnjavao da ce CP3 moci igrati na vrhunskom nivou i za 4,5 godina, a ti si tvrdio da ce on propasti veoma brzo jer ce izgubiti brzinu... i lijepo ti je @epi rekao, to sto je parker propao, ne znaci da ce propasti i CP3NEZALAGANJE je napisao/la:A ko je rekao da ne bi uzeo CP3a zato sto je star??
paul u 36. godini ce biti bolji od holidaya u prajmu... pitaj bilo koju od 29 ekipa u nba da li bi sada uzeli paula odmah i dali mu petogodisnji ugovor sta bi rekli, ukljucujuci i popa
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
SA ima sistem i role igrace gdje bi se on uklopio.Medjutim da ima samo Aldridgea i Leonarda da valjaju nesto nikada ga ne bih potpisao.Jednostavno ne vrijedi 30mil godisnje do svoje 38 god u stiuaciji gdje neces do titule,a pored njega placas ili ces placati jos 2 max igraca.Pogledaj samo kakve role igrace ima velika trojka CLE,kakvu dvojicu-trojicu ima GS i pored 4 All stara itd itd.To je sustina,a ne radi se o samoj kvaliteti Paula.KK_Bosna je napisao/la:paul u 36. godini ce biti bolji od holidaya u prajmu... pitaj bilo koju od 29 ekipa u nba da li bi sada uzeli paula odmah i dali mu petogodisnji ugovor sta bi rekli, ukljucujuci i popa
- IlCapitano
- Kontakt:
I problem je što nije 30 miliona nego preko 40 u 38. godini sa capom koji neće više eksplodirati kao ovo ljeto nego se sad povećava za 2-3 miliona ako i toliko, a za godinu dana treba i Cousinsu dati toliki ugovor. Bukvalno ne bi imali prostora za bilo šta drugo, a ta ekipa opet nikud ne ide.
Da Pelikani imaju već složenu ekipu i prostor da biraju samo između Holidaya i Paula i mogu se odmah boriti za titulu onda tu nema puno dileme, ali ovako najveća greška koju mogu napraviti je pokušati na silu postati contenderi. Sad su sva trojica (Holiday, Cousins, Davis) između 24-26 godina i treba ih pustiti da se skupa razvijaju. Holiday je kad je zdrav all-star igrač, ne treba mu puno lopta u rukama, fantastičan defanzivac na vrlo bitnoj poziciji, itd.
I opet nije sigurno da će i njega moći zadržati. Philla, Chicago, NYK su samo tri od bar 6-7 ekipa koje će baciti max njemu pred noge.
Da Pelikani imaju već složenu ekipu i prostor da biraju samo između Holidaya i Paula i mogu se odmah boriti za titulu onda tu nema puno dileme, ali ovako najveća greška koju mogu napraviti je pokušati na silu postati contenderi. Sad su sva trojica (Holiday, Cousins, Davis) između 24-26 godina i treba ih pustiti da se skupa razvijaju. Holiday je kad je zdrav all-star igrač, ne treba mu puno lopta u rukama, fantastičan defanzivac na vrlo bitnoj poziciji, itd.
I opet nije sigurno da će i njega moći zadržati. Philla, Chicago, NYK su samo tri od bar 6-7 ekipa koje će baciti max njemu pred noge.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Eto ostaje cp3 u clippama
Ja sam ti fino objasnio zašto bi za Pelicanse bilo loše potpisati Paula. Nađi slobodno post.KK_Bosna je napisao/la:samo na ss.ba forumu ljudi mogu istovremeno divca proglasavati neznalicom i govoriti kako ne bi uzeli CP3 u ekipu jer ce biti "star" za godinu dana![]()

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
cekaj, znaci nije pametno pelikanima ni potpisati lebrona jer bi trazio max a i ima vec 32 godine?Kawhi je napisao/la:Ja sam ti fino objasnio zašto bi za Pelicanse bilo loše potpisati Paula. Nađi slobodno post.KK_Bosna je napisao/la:samo na ss.ba forumu ljudi mogu istovremeno divca proglasavati neznalicom i govoriti kako ne bi uzeli CP3 u ekipu jer ce biti "star" za godinu dana![]()
KK_Bosna je napisao/la:cekaj, znaci nije pametno pelikanima ni potpisati lebrona jer bi trazio max a i ima vec 32 godine?Kawhi je napisao/la:Ja sam ti fino objasnio zašto bi za Pelicanse bilo loše potpisati Paula. Nađi slobodno post.KK_Bosna je napisao/la:samo na ss.ba forumu ljudi mogu istovremeno divca proglasavati neznalicom i govoriti kako ne bi uzeli CP3 u ekipu jer ce biti "star" za godinu dana![]()
Evo ja sam ti našao post.Kawhi je napisao/la:Paul bi bio užasan fit s ovom dvojicom. Da bi bio produktivan morala bi se igra bazirati na njemu, gdje ne bi bilo dovoljno lopti za obojicu visokih. Jedan bi morao postati Jordan, DeAndre, ne Michael. Još da ne spominjem kako igra bazirana na PGu* koji nije scorer nego pass first igrač nikad nije donijela prsten.
*Znam Magic, ali on je bio sve, ne samo PG.
Jrue je s druge strane odličan fit i oni se samo trebaju nacrpati 3&d igračima na bokove što danas ne bi trebalo biti teško. Omri bi trebao biti odlična opcija s klupe.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- IlCapitano
- Kontakt:
http://nba.nbcsports.com/2017/02/21/rep ... -clippers/
He’ll opt out of his final $24.26 million and ink a new deal with the Clippers for north of $200 million. While Knicks fan often dream of a Carmelo Anthony-Paul tandem, it’s not going to happen. **** close to the process said that it’s already been verbally agreed to and it’s simply a function of the calendar and the new Collective Bargaining Agreement kicking in.
Paul od brzine i eksplozivnosti zavisi isto koliko su Nash i Stockton zavisili od toga. Dakle vrlo malo. On ce do 38 godine bez problema bit vrhunski playmaker. Defanzivno ce pasti malo ali ce i dalje biti prilicno dobar i tu jer je jednostavno preinteligentan, za klasu iznad svih ostalih playeva u ligi.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Logicno, zivi tamo, uzet ce vise love nego bilo gdje drugo, nije valjda budala da to odbije i uzima paycut.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
po cemu zakljucujes da plej sa najvecim BBIQ-om ne bi bio fit sa nekim? od svih igraca u ligi paul je najkompaktibilniji sa bilo kim da ga uparis, cak je kompaktibilniji i od lebrona koji sigurno ne bi mogao funkcionisati sa, recimo roseom iz onih slavnih dana...Kawhi je napisao/la:Paul bi bio užasan fit s ovom dvojicom. Da bi bio produktivan morala bi se igra bazirati na njemu, gdje ne bi bilo dovoljno lopti za obojicu visokih. Jedan bi morao postati Jordan, DeAndre, ne Michael. Još da ne spominjem kako igra bazirana na PGu* koji nije scorer nego pass first igrač nikad nije donijela prsten.
Jrue je s druge strane odličan fit i oni se samo trebaju nacrpati 3&d igračima na bokove što danas ne bi trebalo biti teško. Omri bi trebao biti odlična opcija s klupe.
sto se tice toga da ekipe sa dominantnim pg nisu osvajale prstenje, detroit je osvajao sa thomasom, a zasto vise ekipa nije - razlog je samo jedan - michael air jordan. stockton bi osvojio hrpu titula, pa vjerovatno i penny... iverson je bio blizu ali je imao krs od ekipe... ssol sunsi su imali nesrecu da igraju protiv kobaje...
jrue je odlican fit zbog cega? zbog toga sto je prosjecan igrac koji i ne gnjavi previse loptu? onda im fit moze biti i muha pasalic, prevedi loptu i daj je nekom drugom...
- IlCapitano
- Kontakt:
Mašiš poentu potpuno. Nije rasprava o kvaliteti Paula kao igrača. Sa 38 godina osim ako ne bude neka ozbiljna povreda on će i dalje biti klasa, ali isto neće vrijediti svim ekipama jednako. Mada se ne slažem za odbranu, ako već nema sad, sigurno će biti puno boljih defanzivaca od njega sa 38 godina (Holiday, Conley, Wall, Hill, Bledsoe, Beverley).Epidaurus je napisao/la:Paul od brzine i eksplozivnosti zavisi isto koliko su Nash i Stockton zavisili od toga. Dakle vrlo malo. On ce do 38 godine bez problema bit vrhunski playmaker. Defanzivno ce pasti malo ali ce i dalje biti prilicno dobar i tu jer je jednostavno preinteligentan, za klasu iznad svih ostalih playeva u ligi.
1. Paul ne ide nikud iz LA-a. Ne može mu niko dati isti novac, ne može mu niko drugi garantovati borbu za titulu (koliko je to uopće moguće sa GSW i Cavsima) i ne može ga niko uklopiti u cap bez da pola ekipe rasprodaju.
2. NOP i CP3 imaju drugačije prioritete i u različitim periodima karijere su. CP3 je kao LeBron, ne interesuje ga ništa osim borbe za titulu, a uz to se i svake godine sve više povrjeđuje. NOP tek sklapa svoju ekipu, tek treba okružiti ovu dvojicu šuterima i defanzivcima, najgore što sad mogu uraditi je dati 36 miliona i 40+ Paulu koji će vjerovatno biti u dobrom padu dok NOP kao ekipa bude spremna kao contender. Pitanje je hoće li moći ikog dovesti ako Holidayu daju max, sa Paulom bi morali otpustiti i ovo malo pomoći što imaju trenutno.
Znam ja da biti kao najveći fan CP3-a volio da promijeni ekipu i igra sa ovom dvojicom monstruma, ali nije ovo NBA 2K. Jednostavno nema smisla ni za Pelikane ni za Paula.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 21 feb 2017, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
- IlCapitano
- Kontakt:
KK_Bosna je napisao/la:po cemu zakljucujes da plej sa najvecim BBIQ-om ne bi bio fit sa nekim? od svih igraca u ligi paul je najkompaktibilniji sa bilo kim da ga uparis, cak je kompaktibilniji i od lebrona koji sigurno ne bi mogao funkcionisati sa, recimo roseom iz onih slavnih dana...Kawhi je napisao/la:Paul bi bio užasan fit s ovom dvojicom. Da bi bio produktivan morala bi se igra bazirati na njemu, gdje ne bi bilo dovoljno lopti za obojicu visokih. Jedan bi morao postati Jordan, DeAndre, ne Michael. Još da ne spominjem kako igra bazirana na PGu* koji nije scorer nego pass first igrač nikad nije donijela prsten.
sto se tice toga da ekipe sa dominantnim pg nisu osvajale prstenje, detroit je osvajao sa thomasom, a zasto vise ekipa nije - razlog je samo jedan - michael air jordan. stockton bi osvojio hrpu titula, pa vjerovatno i penny... iverson je bio blizu ali je imao krs od ekipe... ssol sunsi su imali nesrecu da igraju protiv kobaje...
jrue je odlican fit zbog cega? zbog toga sto je prosjecan igrac koji i ne gnjavi previse loptu? onda im fit moze biti i muha pasalic, prevedi loptu i daj je nekom drugom...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.