FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

febo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la febo » 08 apr 2014, 13:08

Samo da se zahvalim konama na velikoj brizi za nas. Vi kao da niste svjesni da ste se raspali, para nemate, nemate šta ni prodati... A ova cijela situacija kako je krenula prema dole, već od sutra može da krene gore. Kako smo mi kiksali par puta, možemo vas tako mlatnuti u sred Grbavice(ali i izgubiti naravno) i može Zrinjski da kiksa kao i i mi eto nas na vrhu... Samo polako.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 apr 2014, 13:09

febo je napisao/la:Samo da se zahvalim konama na velikoj brizi za nas. Vi kao da niste svjesni da ste se raspali, para nemate, nemate šta ni prodati... A ova cijela situacija kako je krenula prema dole, već od sutra može da krene gore. Kako smo mi kiksali par puta, možemo vas tako mlatnuti u sred Grbavice(ali i izgubiti naravno) i može Zrinjski da kiksa kao i i mi eto nas na vrhu... Samo polako.
:lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 apr 2014, 13:10

RobertoBaggio je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:
RobertoBaggio je napisao/la:http://www.****/sport/nogome ... am-otkazom

Jarni, znači, nije dao otkaz, nego ga je dobio.

Ovo sve sigurno govori dosta toga lošeg o vašem klubu.
Između ostalog, već spomenutog, mislim da je ružno na ovaj način potrošiti jedno veliko fudbalsko ime. Jah, Jarni je neiskusan trener, ali je čovjek kao fudbaler bio dio mlade generacije Jugoslavije koja je bila svjetski prvak u Čileu, bio je treći na svjetskom prvenstvu sa Hrvatskom, igrao u najboljim godinama u Juventusu i Realu iz Madrida.

I onda dođe kod vas, da poslije par mjeseci rada dobije otkaz preko telefona, od nekog lika što mu je dosadašnji najveći uspjeh u karijeri poraz od Želje 3:0.
Pod 1 molim te objasni boldirano? A pod 2 reci mi da nisi ozbiljan sa tom konstatacijom da je Ibrakovic dao otkaz Jarniju. U slucaju da si ozbiljan ne moras objasnjavati pod 1, sve ce mi biti jasno.
"Sportski direktor Abdulah Ibraković sinoć me zovnuo i rekao mi da dođem na potpisivanje raskida ugovora. To je sve što su mi do sada rekli", rekao je Jarni za Anadoliju.

Na to sam ciljao. A naravno da mu nije samo Ibraković dao otkaz, ali u ovoj rečenici je smiješan odnos veličina. Dobro, možda je do mene, pošto mene Ibraković već godinama živcira, ali ipak mislim da nije samo to. Jarni je, ako ni zbog čega drugog onda zbog svoje fudbalske karijere, zaslužio više strpljenja i poštovanja nego što je dobio od vas. Moje mišljenje. Ne moraš se složiti, ništa zlonamjerno. Što bi rekao Prljavi Harry, mišljenje je ionako kao dupe, svako ga ima. :D
Vjerujem da ima jos bar 30% navijaca FK Sarajevo koji misle da je prerano urucen otkaz Jarniju. Ja mislim da nije. Bolje sada nego na kraju sezone, ili nedaj Boze u pola sljedece. Ovaj Petrovic ce imati vremena da skonta ekipu do kraja prvenstva, plus imat ce ljetnu pauzu duzu nego inace. Znaci sasvim dovoljno vremena da prouci ekipu i odluci ko je visak tj ko mu fali i na kojoj poziciji.

Sto se Ibrakovica tice, reagovao sam na recenicu koja po meni nema logike a to je da je Ibrakovic dao otkaz nekom. Mozda si se ti nesvjesno tako izrazio. Problem je sto zivimo u vremenu ovih foruma odakle sve pocinje. Euforija ili raspad sistema nebitno.
Recimo ovdje se od jednog obicnog sportskog direktora napravila titula koja se haman pa o svemu pita. Sto je glupost. Taj isti Ibrak moze da leti sutra bas kao i Jarni ukoliko ne bude radio svoj posao kako treba.
Po meni ga za sad radi dobro. A i ljetni prelazni rok je poceo ok (Duljevic, Hebibovic) tako da ne vidim razlog da se pljuje po njemu.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 08 apr 2014, 13:13

bagrcavi je napisao/la: :lol:
:wave:

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 08 apr 2014, 13:15

febo je napisao/la:Eto Ljupko ne valja, ali Dino Djurbuzovic je Mourinho. Nas mentalitet je takav, nama samo treba ters na klupi i prgavac. Husref je kao takav uzeo titulu, Osim sve zivo itd... Ljupko ima preko 20 godina iskustva u ovom poslu i moze biti samo dobar poslije Jarnija, nikako los.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ima i Ciro 20 godina iskustva pa nas ne odvede na EP ili SP.. za sta su vec bile kvalifikacije. A dodje jedan Susic koji je vodio turske klubove u rangu Sarajeva (citaj amaterske klubove) i odvede nas na SP bez ikakvih problema.
sedmi pokusaj...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 apr 2014, 13:16

Komedija zvana F.K.Sarajevo nastavak 10ti :lol: :lol: :lol: ovaj put ste nadmasili sami sebe :clap: :clap: digli ste se ko nikad i onda opet pali izgleda nize nego ijednom od 2007. treba i to znat cestitam :clap:
=\_1921_/=

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 apr 2014, 13:21

invincible1921 je napisao/la:Komedija zvana F.K.Sarajevo nastavak 10ti :lol: :lol: :lol: ovaj put ste nadmasili sami sebe :clap: :clap: digli ste se ko nikad i onda opet pali izgleda nize nego ijednom od 2007. treba i to znat cestitam :clap:
Pali? Gdje ste vi to kao klub ove sezone? :lol: Ispali ste iz kupa (OD NAS), igraci prave rasprodaju, nemaju za salate, titula pusta zelja a ovdje lafo provocirate? :lol:
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 apr 2014, 13:26

Ovaj Petrovic isti onaj Gumeni (jel se tako zove) sto galami po terenima u Srbiji. :D :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 08 apr 2014, 13:26

invincible1921 je napisao/la:Komedija zvana F.K.Sarajevo nastavak 10ti :lol: :lol: :lol: ovaj put ste nadmasili sami sebe :clap: :clap: digli ste se ko nikad i onda opet pali izgleda nize nego ijednom od 2007. treba i to znat cestitam :clap:
Pali? Gdje ste vi to kao klub ove sezone? :lol: Ispali ste iz kupa (OD NAS), igraci prave rasprodaju, nemaju za salate, titula pusta zelja a ovdje lafo provocirate? :lol:

hodzic, bajic, sadikovic, zolotic, colic, kvesic, stanic... igrati sa djecom i osvojiti titulu, neprocjenljivo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2014, 13:29

ma pusti ba ,sta ima veze nek pisu sta hoce ,mene zeljA uopste ne interesuje volim FKS i to je to pa makar bili cirkus kao szo sad jesmo :rol: :rol: al bice bolje braco pitari samo ne nasjedaj te na price ,gluposti i provokacije .

ArsenalSA
Kontakt:

Post Postao/la ArsenalSA » 08 apr 2014, 13:30

Slicna situacija se desila u Milanu, angazovali Sedorfa.. na pocetku rezultati, malo je reci ocajni.. medjutim, ljudi mu vjerovali, nisu ga otjerali.. i sada je to vec jedna druga prica.. Milan pobjedjuje, igra lijepo.. Potrebno je vjerovati, i imati strpljenja... A mi to nemamo.. :?

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 apr 2014, 13:30

hilmo je napisao/la:Ovaj Petrovic isti onaj Gumeni (jel se tako zove) sto galami po terenima u Srbiji. :D :D

Ma Limeni bolan. Gumeni :rol:

btw. I dalje se nadam Hadzibegicu. :hmmmmm:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2014, 13:32

hilmo je napisao/la:Ovaj Petrovic isti onaj Gumeni (jel se tako zove) sto galami po terenima u Srbiji. :D :D

limeni :rol: :rol: :rol:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 apr 2014, 13:32

pile87 je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:E čuj Ibraka uspješno dovodio igrače. Daj i meni pare (još tuđe) dovest ću ih i ja. Nije fol u tome. Tim se pravi filigranskim potezima, a ne seljačkim na ho ruk. Međutim, za to treba znanje, a kod vas ga niko nema. Vama treba neko (znači prije svega dobar trener) ko vidi stvari koje drugi prosječni treneri ne vide, koji zna ligu i njene rezone, strog koji nedopušta zaje.banc.iju itd. Dalje, moraš imati igrače kojima je stalo i koji imaju herciku. Itd. Itd.
Mi smo imali sreću da smo takva dva čovjeka imali i napravili su ćuda sa smješnim resursima općenito gledano. Dva čovjeka koji su imali našu dušu, ali to valjda ima veze sa onim nečim što je Željo vazda imao, tu neku hemiju običnog čovjeka i kluba bez vještačkih i ideoloških primjesa.
Švabo je napravio tim sa bez-veze budžetom koji su imali svi ex-yu prvoligaši osim velike četvorke jer je znao nešto što drugi nisu, zato što je volio svoju Grbavicu, svoje Hrasno, svog Želju takav-kakav je više od sviju koji su radili isti taj posao u "svojim" sredinama. Čovjek je sa praktično sa 12-13 igrača (mi nismo imali tupave zamjene, polufinale na Grbavici igrali bez centarfora jer je Mihajlo imao dva žuta, a nema ga ko zamjeniti) igrao polufinale kupa UEFA i to je njegova filozofija i dan danas. Nema gomilanja jer to po njemu donosi više štete nego koristi. O njegovoj fudbalskoj i to originalnoj filozofoji će vjerovatno neko nekad knjigu napisati.
Nažalost, vi ste skroz druga priča, samofurači koji su sami sebi nametli mit da ste nešto, da možete šta hoćete (nerijetko ste to i mogli i radili u prošlosti), da ste neka nadrirasa u odnosu na željezničare i obični svijet, radnike, seljake, da možete otimati igrače, širiti lige, "gasiti" Želju kad god se ukaže prilika, ponižavati ga javno i to institucionalno (u liku tamo nekog papka Blekića pa i ovog sad deputata Dine) itd. Ali kurko i zato što reče kolega maloprije prokleti ste. Osvojit ćete nekad titulu što se kaže silom, ali džaba vam sve. Iz takve vaše klime teško je da kod vas iznikne neko "normalan", a da nešto zna. Šta vam ostaje, pičit tuđu lovu, mijenjati ekipu svake godine, dovoditi bruku igrača, mijenati po dva-tri trenera u sezoni itd. Da se razumijemo, nije to ništa novo u ovom modernom svijetu fudbala, takvih klubova je more, može se napraviti i rezultat. Nama ostaje naše, srce, ljubav i kokuzluk, ali tako nam je već skoro 100 godina i opet smo u svemu naj.
Kao prvo prenapuhan prelazni rok doveli igrace koji godinama nisu igrali na ozbiljnom nivou nekima poput Bilbije od koga se ocekivalo i Bozije cudo sarajevo je najozbiljni klub u kom je nastupao i pri tome skrsili bruku para. Ovo sve potvrdjuje samo jedno da nemati ili ne znati dodje na isto. Cjenovni rang u kojem se kod nas u ligi krecu igraci pa i dosta veci od toga su rogovi u vreci i nikad ne znas na cemu si. I pored para nema nekoga ko bi selaktirao igrace i doveo profil igraca koji je potreban gdje je moguce opet napraviti gresku ali ne ovo jer su ovi fulili u kompletnom odabiru ekipe. I da pozdravim sve vase igrace koji su izjavili da su dosli u sarajevo da osvoje titulu :nene: I da ne brine se niko za sarajevo ja vam zelim iskreno da ovo stanje potraje sto duze nego ste se kofrcili do besvjesti i sada vam ljudi vracaju i to blago za svu vasu bahatost i prepotentnost. :opaopa:
Sa, @rodom sa Mejtaša bih se složio, a sa Piletom i ne baš, zbog boldiranog. Za Pileta, Bilbija je nastupao za Vojvodinu, a to je ozbiljniji klub od Sarajeva u svakom pogledu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 apr 2014, 13:32

da ono ubli ste nas u obje utkamice kupa :oops: kako te bolan nije stid nesto pricat mi i da ne osvojimo nece niko zamjerit igracima vi ste ovdje obecali grupe evrokspkog takmicenja, a sta je tek dino obeco o tome ne bi trosio rijec :oops: normalno da me interjesuje kad ste znali prat na ruke dva mejseca o setanju ligom, sad snosite posljedice nek vam se smiju i zajebaju svi od reda, a vi se fol vadite da je to neki kompleks ili nesto.

nego posto vidim da mnogi vasi podrzavaju upravu, ja mislim da je ona vas najveci problem maze vam oci godinama i samo sa sebe svaljuje krivicu papanskim potezima kao sto su tjerane melunovica, smjene trenera, optuzivanje zelje, ratni pohodi itd. Do kad god budete vjerovali dini i ibrakovicu vako ce vam bit, a ja kao i ostali navijaci u drzavi cemo gledat i smijat se
=\_1921_/=

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 apr 2014, 13:34

Hahaha ma znam da je nesto tako.....
Halalite :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2014, 13:35

invincible1921 je napisao/la:da ono ubli ste nas u obje utkamice kupa :oops: kako te bolan nije stid nesto pricat mi i da ne osvojimo nece niko zamjerit igracima vi ste ovdje obecali grupe evrokspkog takmicenja, a sta je tek dino obeco o tome ne bi trosio rijec :oops: normalno da me interjesuje kad ste znali prat na ruke dva mejseca o setanju ligom, sad snosite posljedice nek vam se smiju i zajebaju svi od reda, a vi se fol vadite da je to neki kompleks ili nesto.

nego posto vidim da mnogi vasi podrzavaju upravu, ja mislim da je ona vas najveci problem maze vam oci godinama i samo sa sebe svaljuje krivicu papanskim potezima kao sto su tjerane melunovica, smjene trenera, optuzivanje zelje, ratni pohodi itd. Do kad god budete vjerovali dini i ibrakovicu vako ce vam bit, a ja kao i ostali navijaci u drzavi cemo gledat i smijat se
neka si nam se nagovorio :clap: :clap:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 apr 2014, 13:38

damn
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 08 apr 2014, 13:38

Ljudi nam se smiju moj Reufe !!!
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 apr 2014, 13:38

:wave:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: enzo1, OzmoodPinglewood i 34 gosta.