FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

KingJamesMVP
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la KingJamesMVP » 22 nov 2016, 13:51

jel u Benfici na posudbi ili...?
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 nov 2016, 15:14

KingJamesMVP je napisao/la:jel u Benfici na posudbi ili...?
Kupila ga Benfica za 1.5 miliona.

Ide ovaj kod Guardiole.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 nov 2016, 15:24

Rajaz je napisao/la:Zašto forsirati dijete kluba, kapitena Barcelone B i jednog od od najtalentovanijih bekova kada možeš kupiti slabijeg Dignea za 17+ miliona.

Najtalentovaniji masijci iz klase '95 su završili:
Munir (Valencia)
Bellerin (Arsenal), ovaj je otišao još iz juvenila sa 16-17 godina.
Grimaldo (Benfica)
Samper (Granada)
Sandro (Malaga)

A onda se placaju Paco, Gomes, Digne, Vidal, dovodi se Srna ili ko vec :facepalm: Vjera u Masiju je na najnižim granama, a transfer politika odavno u ofsajdu. Na jedan dobar transfer, obavezno dođu dva loša.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 nov 2016, 15:42

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... w-contract

6.5 godina

Bogami ćemo vam ga masno naplatit kad dođe vakat. :kafa:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 nov 2016, 15:44

Marsal je napisao/la:http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... w-contract

6.5 godina

Bogami ćemo vam ga masno naplatit kad dođe vakat. :kafa:
Ko i Fabregasa? :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 nov 2016, 15:47

Ja, eto njega u januaru kod vas za 15 miliona. :thumbup:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 nov 2016, 15:56

let3 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Zašto forsirati dijete kluba, kapitena Barcelone B i jednog od od najtalentovanijih bekova kada možeš kupiti slabijeg Dignea za 17+ miliona.

Najtalentovaniji masijci iz klase '95 su završili:
Munir (Valencia)
Bellerin (Arsenal), ovaj je otišao još iz juvenila sa 16-17 godina.
Grimaldo (Benfica)
Samper (Granada)
Sandro (Malaga)

A onda se placaju Paco, Gomes, Digne, Vidal, dovodi se Srna ili ko vec :facepalm: Vjera u Masiju je na najnižim granama, a transfer politika odavno u ofsajdu. Na jedan dobar transfer, obavezno dođu dva loša.
Jedan dobar tekst koji govori upravo o tome

http://telesport.telegram.hr/price/dok- ... niji-klub/

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 22 nov 2016, 16:13

:tokralju: :tokralju:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 nov 2016, 16:15

Marsal je napisao/la:Ja, eto njega u januaru kod vas za 15 miliona. :thumbup:
Vidjet ćemo na ljeto :thumbup:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 nov 2016, 16:25

Rajaz je napisao/la:

Citao sam ovaj tekst ranije, odlican je :thumbup:

Ne sviđa mi se nimalo u kom pravcu ide Barca i u šta se pretvara sa ovom politikom.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 nov 2016, 16:38

Bellerin je odabrao da osvaja trofeje u Arsenalu, tako da su mu vrata Barcelone ovim i zvanicno zatvorena. :kafa:

Cancelo je izbor.

Sto se tice masijaca, Sandro i Munir su imali svoju sansu. Bellerina ne treba ni spominjati, ne guras nekog sa 16 godina u prvi tim. Sa Samperom treba sacekati, jer je jos uvijek igrac Barcelone. Grimaldo je jedina greska.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 22 nov 2016, 16:46

let3 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:

Ne sviđa mi se nimalo u kom pravcu ide Barca i u šta se pretvara sa ovom politikom.
Yebi ga , tekst je dobar, objasnjava srz "problema" ali 100 puta smo o tome govorili. Koji to napadac da ostane u Barci iz La Masije , da se pokusa probiti, kad se zna da nece dobiti ni 200 minuta u sezoni ako je trojac zdrav ? Sto je i normalno, jer imamo vjerovatno najbolji trojac svih vremena.

Oni su juznoamerikanci, vruce glave uvijek, zele igrati sve minute uvijek, sto naravno i zasluzuju jer njihovo igranje garantuje pobjede u 99 % slucajeva.

Morate razumijet da su Neymar i Suarez dovedeni da bi se pravila razlika na terenu i da bi se osvajala LP. S Munirom, Pedrom, Alexisom i Villom to vise nije moglo. Moglo je ali kad je Messi imao 23-24 godine pa cinio druge igrace boljim gdje je njihov zadatak u vecini slucajeva bio samo da igraju dupli pas sa njim i to bi bio gol. Ali u tezim utakmicama je u vecini slucajeva on sam morao povuci i rijesavati utakmice. Naravno uz vjerovatno najbolju vezu ikada sa Xavijem i Iniestom kod kojih je lopta uvijek bila sigurna.

Ali ako pogledate statistiku , vidjet cete da Messi opet ima vise asistencija od njih , pa cak i Alves u to vrijeme. Od 2013 pa do 2015 smo igrali "pasivnu igru" i u vecini slucajeva je opet Messi imao taj zavrsni "killer pas" gdje imas 1v1 s golmanom. Npr u Realu je to radio Ozil i namjestao golove.

E sad, konacno dovedene su 2 klase koji mogu pratiti mozak Messija i odmah je i njemu lakse igrati nego 2012. A i duze ce trajan na nivou. Stariji je, ali se ne trosi sigurno ko prije. Jer ovi i zabijaju i asistiraju. Nenormalno su se dobro uklopili u sistem. Vi shvatite da je Enrique skoro pa promijenio sistem od 6 godina u samo jednoj godini. Prilagodio sve napadu i to je donijelo rezultate.

Mi nemamo jaku klupu sigurno kao Real i Bayern mozda i Chelsea, cak mislim da je sredina Real Madrida jaca od nase ,ali smo od svakog kluba bolji upravo zbog MSN-a.

Ono cime bi se trebali pozabaviti jer veznim redom. Znam da je pretrpana i da tu ima najvise igraca, ali Rafinha, Denis, pa i Andre nisu sigurno taj kalibar koji ce mijenjati Busquetsa i Iniestu za 4-5 godina. Jer ko moze znati sta ce biti za 4-5 godina pa i prije sa Iniestom i Busquetsom. Rakitic sigurno nece ostati jos 2-3 sezone u klubu. Treba traziti talente iz La Masije. Ja sam svjestan da neces naci Xavija i Iniestu jos zadugo, ali treba traziti bar priblizno dobre, slicne igrace da se ne bi izgubio identitet u sljedecih 10 godina, kad se i Messi oprosti. A i kupiti igrace za koje si siguran 90 % da ce se uklopiti, tipa Veratti.

Kupovinom Suareza i Neymara se trazio momentalni uspjeh kluba na svim nivoima ( titule, sponzori , novac) i sve to se itekako isplatilo. Jer konkurencija je danas strasna. Nije se moglo dopustiti da igramo pasivnu igru , dok nas Real i Bayern mlate i osvajaju titule i time postaju jos popularniji klub, dobijaju jos vise navijaca. Ne poslije onakve dominacije. Nogomet je ekonomija, to shvatite.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 nov 2016, 17:06

leorey je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:

Yebi ga , tekst je dobar, objasnjava srz "problema" ali 100 puta smo o tome govorili. Koji to napadac da ostane u Barci iz La Masije , da se pokusa probiti, kad se zna da nece dobiti ni 200 minuta u sezoni ako je trojac zdrav ? Sto je i normalno, jer imamo vjerovatno najbolji trojac svih vremena.

Oni su juznoamerikanci, vruce glave uvijek, zele igrati sve minute uvijek, sto naravno i zasluzuju jer njihovo igranje garantuje pobjede u 99 % slucajeva.

Morate razumijet da su Neymar i Suarez dovedeni da bi se pravila razlika na terenu i da bi se osvajala LP. S Munirom, Pedrom, Alexisom i Villom to vise nije moglo. Moglo je ali kad je Messi imao 23-24 godine pa cinio druge igrace boljim gdje je njihov zadatak u vecini slucajeva bio samo da igraju dupli pas sa njim i to bi bio gol. Ali u tezim utakmicama je u vecini slucajeva on sam morao povuci i rijesavati utakmice. Naravno uz vjerovatno najbolju vezu ikada sa Xavijem i Iniestom kod kojih je lopta uvijek bila sigurna.

Ali ako pogledate statistiku , vidjet cete da Messi opet ima vise asistencija od njih , pa cak i Alves u to vrijeme. Od 2013 pa do 2015 smo igrali "pasivnu igru" i u vecini slucajeva je opet Messi imao taj zavrsni "killer pas" gdje imas 1v1 s golmanom. Npr u Realu je to radio Ozil i namjestao golove.

E sad, konacno dovedene su 2 klase koji mogu pratiti mozak Messija i odmah je i njemu lakse igrati nego 2012. A i duze ce trajan na nivou. Stariji je, ali se ne trosi sigurno ko prije. Jer ovi i zabijaju i asistiraju. Nenormalno su se dobro uklopili u sistem. Vi shvatite da je Enrique skoro pa promijenio sistem od 6 godina u samo jednoj godini. Prilagodio sve napadu i to je donijelo rezultate.

Mi nemamo jaku klupu sigurno kao Real i Bayern mozda i Chelsea, cak mislim da je sredina Real Madrida jaca od nase ,ali smo od svakog kluba bolji upravo zbog MSN-a.

Ono cime bi se trebali pozabaviti jer veznim redom. Znam da je pretrpana i da tu ima najvise igraca, ali Rafinha, Denis, pa i Andre nisu sigurno taj kalibar koji ce mijenjati Busquetsa i Iniestu za 4-5 godina. Jer ko moze znati sta ce biti za 4-5 godina pa i prije sa Iniestom i Busquetsom. Rakitic sigurno nece ostati jos 2-3 sezone u klubu. Treba traziti talente iz La Masije. Ja sam svjestan da neces naci Xavija i Iniestu jos zadugo, ali treba traziti bar priblizno dobre, slicne igrace da se ne bi izgubio identitet u sljedecih 10 godina, kad se i Messi oprosti. A i kupiti igrace za koje si siguran 90 % da ce se uklopiti, tipa Veratti.

Kupovinom Suareza i Neymara se trazio momentalni uspjeh kluba na svim nivoima ( titule, sponzori , novac) i sve to se itekako isplatilo. Jer konkurencija je danas strasna. Nije se moglo dopustiti da igramo pasivnu igru , dok nas Real i Bayern mlate i osvajaju titule i time postaju jos popularniji klub, dobijaju jos vise navijaca. Ne poslije onakve dominacije. Nogomet je ekonomija, to shvatite.
Sve se slažem, ali šta kad Messi ode u penziju ??

Ne smije se prekidati link i konekcija sa Masijom ,a to se upravo radi zadnjih par godina....pogledaj samo koliko domacih igraca su šutnuli iz Barce u zadnjih par godina (Montoya, Bartra, Grimaldo, Munir, Samper, Sandro, od ranije Thiago, Tello, Cuenca, Bellerin itd)...OK, neki nisu za Barce, jasno je to svima... ali je isto tako jasno vidljiv prekid konekcije sa Masijom, to je jedan trend odricanja od vlastite škole (a samim tim i od vlastitog identiteta) - to je problem.
Rafinha i Denis su igrom slucaj tu ostali, što ne znaci da nece ni oni za par godina potražiti svoju srecu negdje drugo.

Šta je falilo Muniru da ostane, da se ne baca 30 miliona za Paca :?: eto, to je samo jedan primjer. Kažeš da se ne može niti jedan masijac-napadac probiti pored one tri zvijeri - tacno...ali ne može ni Paco :!: i njemu je ista sudbina na klupi- a pljunulo se 30 miliona za njega...a imao si vec Munira za te lijeve utakmice i garbage time ;) prije toga i Pedra.
Otjeraju Montoyu, da bi platili 17 miliona Vidala, kojeg potom pocale na tribine :? drugi primjer itd...meni ta politika ne ide u glavu :damn:

MSN je 70% Barce, ostatak su 7 hamala na terenu koji šljakaju za njih , kad jednog od MSN nema onda je belaj, a kad nema dvojice onda se ni Malaga ne može pobjediti na Campu. Jedan takav igracki mag kakav je Iniesta je danas sveden da bude vodonoša za Neymara, do prije par godina je sa Xavijem i Messijem bio ajatolah Barce.
Suarez i Neymar su se masno platili (preko 150 miliona) da bi Barca bila konkurentna i dalje. Srecom, pogodilo se sa njima :thumbup: hvala Bogu, al zamisli havarije da se fulalo, ne smijem ni zamisliti...danas bi gledao patnju, kao što gledaju navijaci Uniteda svojim tim sa svojim skupocjenim pojacanjima.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 22 nov 2016, 17:26

Sve to stoji, ali da li je Munir htio uopste ostati ? I slicni njemu nogometasi ? Ne smijemo zaboraviti da smo prosle sezone u periodu od 2 i po mjeseca kad se Messi povrijedio, proklinjali sto je nas igrac, sta je sve promasivao.

Poenta je da ne mozes znati ko ce se prilagoditi a ko nece. Jer jedan Arda Turan se jos trazi u ovom klubu, a uvijek je bio klasa, vidis po primanju lopte da je majstor fudbala. A Rakitic kojeg se ismijavalo kad je tek dosao je jos uvijek standardan igrac prve postave.

Ono sto je dobro je to , da smo doveli mlade igrace kao sto su Denis i Andre Gomes, pa onda sta fali i ako se ne prilagode, jednu- dvije sezone, to im se moze oprostiti , imaju 22 godine a svakako nece biti standardni pored Inieste i Busquetsa.

Meni je licno zao Andre Gomesa, vidi se da mu je san bio doci u klub i pored ovakve kvalitete , gledao sam kad je na predstavljanju grlio oca koji je plakao od srece. Cekam bas njegov gol. Po meni on ne igra lose , protiv City-a recimo prvo poluvrijeme mi je bio jedan od najboljih igraca na terenu.

Znaci Gomes, Arda, Denis, sve su to igracine, ali je pitanje da li ce se snaci i koliko im se vremena moze dati u danasnjem nogometu, s obzirom da je sve moguce , gdje danas jesi, sutra nisi.

Nemoj se zavaravati i misliti da je Paco los igrac, naprotiv , on je bio najbolji igrac prosle sezone u vrlo losoj Valenciji, nadavao se dobrih golova. Sada je vrlo los iz razloga sto se nije uklopio nikako u sistem, trazi se jos na terenu.

Ali on niti je bio prvi izbor za napadaca da zamjeni Suareza, niti mu se obecavalo da ce igrati uopste ni 50 % utakmica u Barceloni, a opet je dosao i prihvatio da sjedi na klupi , uprkos tome sto je bio NAJBOLJI i GLAVNI igrac Valencije prosle sezone uz Gomesa.
Da ne dadne ni jedan gol, pobogu covjek ima 23 godine i uvijek moze ostati jos bar jednu sezonu ( jer ti niko nece htjeti doci hladiti muda na klupi) pored trojca. A moze se i dobro prodati zbog mladosti.

Sta ti garantuje da bi se Vietto/Gameiro snasli u Barceloni ? Meni nista.
27.10.2020

Fdbal90
Kontakt:

Post Postao/la Fdbal90 » 22 nov 2016, 22:34

Citam da bi Barca mogla dovesti peresa iz rome. Zbog dzeke gledalm skoro svaku rominu tekmu i ofanzivno peres mi djeluje kao majkon iz najboljih dana. Jako je brz ima dobru tehniku i dobar osjecaj za asistwnciju i mislim da bi se bas dobro uklopio u barcin stil. U Defanzivni ima malo propusta, ali nije da ih alves nije imao i mislim da bi upravo ovaj igrac mogao biti pravi naslijednik alvesa.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 23 nov 2016, 03:50

Očekujem tačan odgovor od konstantnih forumaša na ovom pdfu. :D
slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 nov 2016, 13:41

Nije bio s Iniestom ili Iniesta ovdje nije naveden ?

I koji Ronaldo ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 nov 2016, 14:20

Derdiyok je napisao/la:Očekujem tačan odgovor od konstantnih forumaša na ovom pdfu. :D
slika
Čovjek za sve.
Islanđansen. :thumbup:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 nov 2016, 14:26

Jesi morao guglati ili si iz glave :D
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 nov 2016, 14:28

Mokes je napisao/la:Jesi morao guglati ili si iz glave :D
Da nije bilo Pulisa, ne bih nikad znao tačan odgovor. Odnosno, morao bih otvoriti milion tabova i gledati ko je i koje godine igrao gdje. Ovako je TP to olakšao.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.