schickeria je napisao/la:Stefan Effenberg je napisao/la:Odgledao samo prvo poluvrijeme nocasnje tekme.. Kakva bruka od igre brate mili..
Osim gola i u 45. minuti pokusaja Comana, mi centar nismo uspjeli prijeci. Kad bi ga i prosli, nismo znali odigrati smislenu akciju. Ako se Kovac drasticno ne promijeni u filozofiji, nema nista od nas niti iduce sezone u ligi prvaka.
Najlosije od svega je da igramo kao zatvoreno i na kontre i polukontre.. Ok, ali mi ne uspijevamo sloziti tu kontru nikako.. Nema okomitosti, nema pravih kretanja igraca, nema takticke potkovanosti u trenera.. Jako, jako lose i dalje.. Izgledali smo kao protiv Liverpoola.
Naravno, znam da su pripreme i da su noge teske ali ako igras zatvoreno onda u obrani moras biti beton i imati ubojitu kontru. Kovac nema nista od toga.
Istina, defenzivno je bilo lose i real je imao previse sansi
Orijentacija je dobra obrana plus kontre. Bit ce to tvrdje kad javi prede u vezu Thiago na mjesto sancheza, gnabry umjesto arpa lewa za mullera.
Ne mozes kontru uciniti sa arpom i mullerom a nasa obrana je jedino cvrsta sa javim u vezi sto se i potvrdilo u prosloj sezoni
Logicno da jos nema te agresije, em se trenira 2 x dnevno i jos se stalno obilazi razne događaje kao obilježavanje americkog pohoda na mjesec, slikavanje da scwarzenegerom itd. Ne bi bilo ni dobro da smo sad na vrhuncu
Prve dojmove cemo moci reci nakon super kupa u dortmundu 3.8
Slažem se da ćemo biti kompaktniji i tvrđi u obrani sa Martinezom u sredini. Spominje se i neki Roca ali ovog momka nisam gledao nikad u životu pa nemam pojma kakav je to igrač. Naravno, da bi u najvećim utakmicama obrana bila jaka, u sredini na zadnjem veznom mora igrati Martinez ili igrač sličnih karakteristika. Tu nema dileme.
Što se igre tiče u toj utakmici, naravno da ne očekujem da ćemo sa tom postavom Realu složiti 5 zicera ili 5 vrhunskih kontri. Nerealno. Ali, govorim o akcijama i samom kretanju igrača u fazi kontre kao i napada na postavljenu obranu.
Znači samo kretanje igrača je bilo katastrofalno, pa mi nismo složili smislenu akciju osim gola i prilike Comana. Igramo samo u širinu, opet nije bilo okomitosti i protrčavanja veznih igrača u protivnički 16-ac što znači odvlačenje igrača, otvaranje prostora drugima i nuđenje na suradnju. Ponekad sam imao osjećaj da igrači pojma nemaju kamo se trebaju kretati. O kontri da ne govorim, tu je bio totalni kaos. No, dosta o tome.
Ovdje je Kovač opet pokazao da nema znanje kako igrati protiv najjačih protivnika i da se mora još puno učiti ne bi li došao na tu razinu.
Tako je, prvi pravi test je protiv Dortmunda. Mogu reći da će utakmica biti odlična unatoč teškim nogama jer će i jedni i drugi odmah željeti taj trofej da pokažu ko je bolji.