Pisalo se ovdje o igracima iz prosle sezone koje nikako nisu smjeli zadrzati i puno prije nego sto si se ti pojavio na forumu. Napisati da apsolutno niko iz proslogodisnjeg rostera nema kvalitet za aba1 ligu nije nikakvo izmisljanje tople vode. Delalica kao kapiten je eto trebao ostati, Vrabac kao specijalista za defanzivu je trebao ostati umjesto Zubca (koji je iz nekog razloga imao ugovor na 2 godine) i ako su vec ostavljali jednog od dvojice americkih bekova, onda je to trebao biti Luke - cisto zbog mogucnosti da razigra rezervnu petorku, a ne jer ima sigurne poene u rukama. Ostali nemaju sta traziti na ovom nivou, ali je sad suvisno pricati o tim stvarima jer je roster zavrsen.DirkNowitzki je napisao/la: ↑05 okt 2025, 07:41Pa jesi li citao sta sam ja pisao za produzenja Salica, Westa, Gutica, Kovacevica itd? Bio sam proglasen kao najveci hater Dubravka kada sam sve poslozio da ce se desavati ono sto se vidjelo u srijedu protiv amaterske ekipe Belgijanaca.
Kljuceve Bosnine sezone trenutno drze oporavci Joesara i Halilovica.
KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
Ja mislim da Bosna i u ovakvom rosteru, koji je igrao ovaj dvomeč sa Mechelenom, može bez problema izboriti opstanak u ABA ligi. Tako da sa te strane valjda ne bi trebalo biti problema. E sad ne znam da li je ovaj roster igrački i finansijski krojen samo da bi se sačuvao status abaligaša ili se planiralo nešto više.
Barbarićeve izjave mi nisu mjerilo jer on je koliko znam svaki put rekao nešto u fazonu "Bosna nije za prosjek, mora se boriti za trofeje ili sami vrh", ne znam je li negdje rečeno da je ovogodišnji cilj Bosne plasman u onu drugu fazu ABA lige za pravaka, TOP 8 ili TOP 10, kako se već zove po novom sistemu?
Što se tiče domaće lige, na to nisam ni mislio po pitanju rezultata, tu se zna da je cilj doći do finala lige i kupa i tu se boriti sa Igokeom za dva trofeja.
Ova Evropa ni sam ne znam šta je tu realan domet i koliko je uopšte bitan rezultat u jednom ovakvom takmičenju koji je daleko od nekih najjačih evropskih.
Barbarićeve izjave mi nisu mjerilo jer on je koliko znam svaki put rekao nešto u fazonu "Bosna nije za prosjek, mora se boriti za trofeje ili sami vrh", ne znam je li negdje rečeno da je ovogodišnji cilj Bosne plasman u onu drugu fazu ABA lige za pravaka, TOP 8 ili TOP 10, kako se već zove po novom sistemu?
Što se tiče domaće lige, na to nisam ni mislio po pitanju rezultata, tu se zna da je cilj doći do finala lige i kupa i tu se boriti sa Igokeom za dva trofeja.
Ova Evropa ni sam ne znam šta je tu realan domet i koliko je uopšte bitan rezultat u jednom ovakvom takmičenju koji je daleko od nekih najjačih evropskih.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
@Jadnimi, Acin upliv u transfer politiku je nepostojeci. Nije on birao nista..
Prva petorka bosne je bas jaka i vjerovatno dovoljna za top 4 medjutim klupa je aba2Raonffa je napisao/la: ↑05 okt 2025, 11:58Ja mislim da Bosna i u ovakvom rosteru, koji je igrao ovaj dvomeč sa Mechelenom, može bez problema izboriti opstanak u ABA ligi. Tako da sa te strane valjda ne bi trebalo biti problema. E sad ne znam da li je ovaj roster igrački i finansijski krojen samo da bi se sačuvao status abaligaša ili se planiralo nešto više.
Persons Audige Atic Joensaar Young Halilovic i mozda Delalic su kalibar za aba lige
Ma znam, dosta je tu nesrazmjera u kvaliteti, imaš 6-7 veoma solidnih i dobrih igrača za ovaj nivo a onda ti se u nekom momentu na parketu pojave Đoko, Zubac i West... Ja bih bio zadovoljan samo sa izborenim opstankom i da se stvori nekakav kontinuitet igranja u ABA ligi (pa eto i u ovim evropskim takmičenjima, koliko god to bilo daleko od nivoa Eurocupa i Eurolige). Nakon toga se može ganjati neki jači rezultat, jbg treba biti realan i pokušati graditi zdrav kolektiv koji se neće raspasti kao kula od karata ako Dubravko digne sidro. To je po meni mnogo važnije od bilo kakvog ovosezonskog rezultata, ali šta znam možda griješim.MElloo je napisao/la: ↑05 okt 2025, 12:39Prva petorka bosne je bas jaka i vjerovatno dovoljna za top 4 medjutim klupa je aba2Raonffa je napisao/la: ↑05 okt 2025, 11:58Ja mislim da Bosna i u ovakvom rosteru, koji je igrao ovaj dvomeč sa Mechelenom, može bez problema izboriti opstanak u ABA ligi. Tako da sa te strane valjda ne bi trebalo biti problema. E sad ne znam da li je ovaj roster igrački i finansijski krojen samo da bi se sačuvao status abaligaša ili se planiralo nešto više.
Persons Audige Atic Joensaar Young Halilovic i mozda Delalic su kalibar za aba lige
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- svrakino1921
- Kontakt:
Mega unistena u Sloveniji, valjalo bi iskoristit iduci vikend losu formu ali i oni ce se htjeti iskupiti za ovo danas
Nije to samo losa forma, nego upitan kvalitet i manjak igraca sa sigurnim poenima u rukama. Pojacat ce njih Misko sigurno (jer redovno neki njegovi igraci koji ne nadju bolji ugovor zavrse tu), samo se nadam da to nece biti prije narednog vikenda.
Mogla bi biti zanimljiva ova utakmica Buducnosti i Spartaka, mada zasad Podgoricani rutinski vode mec u svoju korist, ali ne iskljucujem mogucnost da se zakuha...
Znaći All in one(gazda).DirkNowitzki je napisao/la: ↑05 okt 2025, 12:27@Jadnimi, Acin upliv u transfer politiku je nepostojeci. Nije on birao nista..

Bgm moglo bi se zakuhatiGhuraba je napisao/la: ↑05 okt 2025, 20:03Nije to samo losa forma, nego upitan kvalitet i manjak igraca sa sigurnim poenima u rukama. Pojacat ce njih Misko sigurno (jer redovno neki njegovi igraci koji ne nadju bolji ugovor zavrse tu), samo se nadam da to nece biti prije narednog vikenda.
Mogla bi biti zanimljiva ova utakmica Buducnosti i Spartaka, mada zasad Podgoricani rutinski vode mec u svoju korist, ali ne iskljucujem mogucnost da se zakuha...

FIna je ova ekipica Spartaka vjerovatno su ispred Bosne
Imaju siri roster i po dvije dobre opcije na svim pozicijama. Bosna to nazalost nema, ali daleko od toga da je bez sansi protiv njih.
Ovaj njihov centar sto je dosao iz Francuske rutinski dolazi do poena na racun superiornosti u visini (haman 213 cm). Bojim se da bi tek Bosnine petice izdominirao...
-
- Kontakt:
Kakav upitan kvalitet i manjak poena u rukama? Najstariji igrac ima 24 godine, prvo je kolo, dok se sastave. Prioritet je da imaju minute, ispasti svakako ne mogu, ne mogu u prve cetiri svakako. Razigravat ce Misko i od njih napraviti 1/2 ozbiljnih igraca. Vule Avdalovic postao trener, 5/6 otislo u Ameriku da igraju koledz kosarku.Ghuraba je napisao/la: ↑05 okt 2025, 20:03Nije to samo losa forma, nego upitan kvalitet i manjak igraca sa sigurnim poenima u rukama. Pojacat ce njih Misko sigurno (jer redovno neki njegovi igraci koji ne nadju bolji ugovor zavrse tu), samo se nadam da to nece biti prije narednog vikenda.
Oni tek krecu u stvaranje ekipe.
-
- Kontakt:
4 ekipa su ovoj grupi dosta bolje od Bosne . Zvezda,Budućnost,Olimpija,Spartak to je realnost . Zadar,Mega , Bosna od 5/7 . Ilirija ,Bec 8/9.
Naravno treba svakog probati pobjediti al realno je pozivija 6 ako se zanesemo da mozemo biti medju prve 3 to moze biti samo kontra efekat . Samo korak po korak i dizati klub i kvalitet igraca iz sezone u sezonu. Nije realno nakon 15 godina ničeg da odmah mislis da se mosez fajtat s Zvezdom Budućnost, Olimpijom .
Naravno treba svakog probati pobjediti al realno je pozivija 6 ako se zanesemo da mozemo biti medju prve 3 to moze biti samo kontra efekat . Samo korak po korak i dizati klub i kvalitet igraca iz sezone u sezonu. Nije realno nakon 15 godina ničeg da odmah mislis da se mosez fajtat s Zvezdom Budućnost, Olimpijom .
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 05 okt 2025, 23:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovdje pisemo o njihovim dometima u ovoj sezoni i kolika su 'prijetnja' Bosni, a ne opcenito koji su krajnji dometi tih talentovanih momaka. U rosteru imaju samo Markovica, koji je vec igrao ovaj nivo i dokazao se na njemu. Od ostalih, jedino Radojicic, Djulovic i Gacic znaju sta znaci imati ozbiljniju ulogu u seniorskoj kosarci, iako je u pitanju 5x losiji nivo od aba lige (KLS). Ne mozes za djecu koja prvi put u zivotu igraju seniorsku kosarku reci da imaju sigurne poene u rukama, niti da ce odmah u svojoj prvoj seniorskoj sezoni pokazati kvalitet. Neki sigurno hoce, ali mnogi nece. Recimo, od Drezgica ocekujem da preuzme liderstvo u backcourtu svog tima i da odmah pokaze kvalitet, iako se prosle sezone i nije bas pretjerano naigrao i dokazao u ncaa.DirkNowitzki je napisao/la: ↑05 okt 2025, 21:32Kakav upitan kvalitet i manjak poena u rukama? Najstariji igrac ima 24 godine, prvo je kolo, dok se sastave. Prioritet je da imaju minute, ispasti svakako ne mogu, ne mogu u prve cetiri svakako. Razigravat ce Misko i od njih napraviti 1/2 ozbiljnih igraca. Vule Avdalovic postao trener, 5/6 otislo u Ameriku da igraju koledz kosarku.
Oni tek krecu u stvaranje ekipe.
Btw, nevjerovatno kako je Buducnost lose zavrsila utakmicu. Ne mozes ocekivati pobjedu protiv bilo koga kad profulas 15+ bacanja...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.