BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2012, 21:32

svaka cast!
opet lewa sa "produzenom glavom" :D groskonj sa finom "vanjskom" i na kraju se götze posvadja sa arbeolom ko ce prije uputiti loptu iza ikerovih ledja. :)
imate ih, gol je pao u najbolje mogucem trenutku.
druga polutka ce jos vise ponuditi.
Vom Jäger zum Gejagten

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 nov 2012, 21:33

Au svaka cast majstori, kako bi volio uzmete LP.
8-)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 06 nov 2012, 21:33

Borussia trenutno igra najbolji fudbal u Evropi!!! Svala čast ovim mladićima. Samo gazite!
YNWA!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 nov 2012, 21:35

Obozavam ovaj klub !

Nema ekipe koja brzi fudbal igra.Ovo je atomski !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 06 nov 2012, 21:36

Ne znam hoce li Borussija pobjediti veceras (jer je Real ipak protivnik), ali znam da je ovo nešto najbliže Barci u zadnjih 5 godina od svih timova svijeta :!: mislim,po igru u polju, pasovima, tretiranju lopte (uvijek težnja pas igri po zemlji, bez panike), kombinatorika, traženje prostora umjesto bezglavog trcanja... ukratko, timska igra mozgom, a ne mišićima....ovako samo igraju veliki timovi.
Klop je njemacki Guardiola.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 06 nov 2012, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 06 nov 2012, 21:36

Ne mogu se ovi osjecaji opisati. Ovo je nesto neopisivo. Ovo je bajka :D

Lewandowski kod oba gola igra kljucnu ulogu, glavom spusta i izbacuje komplet odbranu. Odavno govorim da se covjeku da cek i da napise sebi platu :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 06 nov 2012, 21:38

45 minuta trenerske lekcije Kloppa Mourinhu!

Kako samo pametno igra Dortmund. Neko bi rekao i rizicno jer su cesto i 3 vasa igraca pritiskala Luxu i Alonsa kod organizacije napada Reala na njegovoj polovici terena. Ipak, za sada daje rezultat. Bod na najtezem gostovanju u grupi bi bio odlican za vas ali bi bila velika steta ovoliko bolju igru, ako se u drugom nastavi naravno, ne krunisati pobjedom. Mada, znali ste vi u ovoj grupi vec jednom biti dominantniji na teskom gostovanju pa onda ostati bez 2 boda.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 06 nov 2012, 21:40

HOPLIT je napisao/la:Borussia trenutno igra najbolji fudbal u Evropi!!! Svala čast ovim mladićima. Samo gazite!
Potpis. Svaka im ćast, nadam se da će ovo zadržati ili povećati!
Side before self

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 06 nov 2012, 21:40

schweinsteiger je napisao/la:MARKO GECE :lol: :lol:
steta sto primiste gol,Schmelzer vise lijevo krilo,nego bek :D
zasluzeno potpuno :D

mogu mislit' kako se vi sad osjecate :D
Ovaj frajer na BHT1 pojma nema !
2x Großkreutz je u posjedu lopte, a on govori Schmelzer.
Mali milion nebuloza.

Borussia sjajna, kupili su moju pažnju !
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 06 nov 2012, 21:41

evo sada ga dade i Marko goetze. tako barem veli ovaj nas komentator.

'ebo te jest ovim komentatorima dobro. uhljebili se taman odma poslije rata i ocigledno su evo nezamjenjivi, bez obzira na to koliko gluposti izvale u toku jedne utakmice. Npr onog šmelcera svugdje bilo, lik u isto vrijeme i na lijevom beku i u napadu, sigurno jedno 5,6 puta :D

nego zna li neko gdje se moze aplicirati za posao komentatora, ja sam siguran da bi 90% nas ovde bili bolji od ovih delegata :?
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 nov 2012, 21:42

Lewandowski poput Hannavalda. :lol:
Odlično igra Dortmund. Mogla se osvetiti otvorena (momačko-mudačko-napadačka) igra, jer su ona "ispucavanja" iz Realove defanzive bila opasna po Weidija, al' indisponiranost Ronalda i odlične reakcije odbrane su sačuvale gol.
Više pokrivenog prostora, više prilika, odlična postavka na terenu, sjajna kombinatorika. U svakom segmentu je Borussija nadigrala Madriđane. 8-)
U slučaju pobjede i matematički je obezbijeđen prolaz dalje. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 06 nov 2012, 21:42

Klopp je napisao/la:

Lewandowski kod oba gola igra kljucnu ulogu, glavom spusta i izbacuje komplet odbranu.

KOJU ODBRANU !?!?!?

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 06 nov 2012, 21:46

chi3llo je napisao/la:Odigr'o sam x2 na vas veceras :D Htio sam i da ce ga Reus zabit, al bilo bi previse :D
**** me pas.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 nov 2012, 21:52

geronimo je napisao/la:ps: za ove koji misle da su mi poturili i usput se ne mogu smiriti od keslanja:
nisam bolan riberija mi :)
jednostavno sam moro iskoristit priliku da podbodem njihovog pengu :D

sto se tice tekme, mozemo se mi zayebavat, al treba bit realan i rec da klop i ekipa zasluzuju svaku pohvalu.
bez obzira kako se utakmica zavrsi, moramo reci da je dortmund odlicna ekipa a da je blentavi klop ubjedljivo najbolji njemacki trener.

bravo :!:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2012, 21:58

secer je napisao/la: nisam bolan riberija mi :)
:D
ma znam za tebe, nas ne moze niko zavaditi. ali moram se cuvati ovog sto voli "nularice"(takvi su mi neshvatljivi :lol: ) i da mu ne ostanem duzan. :mrgreen:
Penga se ne oglasava :? mozes misliti kako sada raste. :D
Vom Jäger zum Gejagten

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 06 nov 2012, 22:39

Za razliku od one tekme protiv MC remi je ovdje realan rezultat. Borussia nestala u 2. poluvremenu, defanziva u veznom redu veoma loša. Ne bih ja puno kritikovao golmana jer je prije gola imao par odličnih intervencija. Sve u svemu i ovo je za BVB dobar rezultat.
YNWA!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 nov 2012, 22:46

HOPLIT je napisao/la:Za razliku od one tekme protiv MC remi je ovdje realan rezultat.
Donekle.
Borusija nestala u nastavku isto kao i sto i Reala nije bilo u prvom dijelu susreta.
Ne mozes stalno napadati i vrsiti presing na terenu ekipe koja je po mnogima glavni favorit za osvajanja ovog trofeja.

Usput, remi u Manchesteru je za pozdraviti. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 06 nov 2012, 22:51

ekipa sa znanjem i mudima.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 nov 2012, 22:52

Dvije najkvalitetnije ekipe iz ove grupe će i proći dalje.
S obzirom da u zadnjem kolu igraju Real - Ajax, Dortmund je ovim bodom već obezbijedio prolazak dalje. Mogu ispasti samo ukoliko Ajax dobije obje utakmice (Bvb i Real na Bernabeu), te da Real dobije Cityja u Engleskoj. :D
Ne isključujem ništa, al' ipak zbog dobrobiti fudbala očekujem realnije rezultate i prolazak Dortmunda i Reala.
Prvo poluvrijeme kao iz snova. Odlično pokrivanje terena, trka i presing na Modrića i Alonsa, što su pokazale one duge lopte iz zadnje linije prema Ronaldu i Di Mariji.
Ronaldo zatvoren, Di Marija također, a to je bilo više nego dovoljno da Real bude bezopasan. Klopp u dvomeču nadigrao Josea i to je najvažnije. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 nov 2012, 23:12

Šteta zbog primljenog gola u zadnjim minutama, ali opet s druge strane odigrat' 2:2 na Santiagu i nije tako loše.

Ponovo smo bili hrabri i borbeni, ali eto ne uspijevamo da utakmicu privedemo kraju na najbolji način baš kao i protiv Citya, ali i kao protiv mnogih drugih ekipa u Bundesligi gdje smo primali golove u zadnjim trenucima utakmice. :evil:

Prvo poluvrijeme odlično, pa skoro perfektno 8-) . Jedina zamjerka bi mi bila što kod akcije koja je prethodila primljenom golu nismo uspjeli da izbacimo loptu što dalje od gola, nego smo previše komplikovali na veoma opasnoj udaljenosti od Weidija i tako olakšali posao Realu.
Moram pohvalit' Lewandowskog jer su oba gola "njegova". Dijeli lopte glavom k'o Jan Koller. 8-)

U drugom poluvremenu smo se malo povukli. Da li je to Kloppova zamisao ili jednostavno nismo imali snage tj. rješenja za ofanzivu Reala ne bih znao reći :? . Trebali smo nastavit' hrabro igrat' svoju igru, ali šta ćeš?! Nije ni remi loš ako uzmemo u obzir da su mnogi timovi pušili u Madridu u LP, a među njima i aktuelni klupski viceprvak Evrope.

Rezultat sa Etihada nam itekako ide u korist, te mislim da ćemo već u narednom kolu ovjerit' prolazak u knock-out fazu.
Semir bvb je napisao/la: Očekujem (imam osjećaj) da će Reus biti strijelac 8-) .
8-)
NUR DER BVBslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.