KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

deniso
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la deniso » 30 avg 2010, 18:53

neno#4 je napisao/la:
Spremni smo i na kritike

Pred podmlađenim timom je težak posao u domaćoj ligi i Euročelendž kupu

Parežanin: Mnogo promjena u ekipi

Čak i oni koji se hvale da odlično poznaju prilike u sarajevskoj košarci osjetili bi blagi šok u prvom susretu s ekipom Bosne ASA BH Telecoma.

Da su se sarajevski "Studenti" zaista pripremali na Igmanu, a potom u Hadžićima dva puta dobili rumunski Temišvar (68:66, 64:57), dokaz je, prije svega, klupska oprema, a ne brojna nova lica u timu kojem nedostaje čak 11 od 18 igrača iz završnice prošle sezone!

Sama ta činjenica dovoljna je da šef stručnog štaba Dejan Parežanin dobije debeli kredit pred novo prvenstvo (trenutni sastav, bez zvučnih pojačanja, s prosjekom starosti 22 godine, žestoko će se morati pomučiti da izbori mjesto u Ligi za prvaka BiH), mada strpljenje do sada baš i nije krasilo ni klupsku upravu, ni trenere, niti navijače.

- Na kritike smo spremni, od tima Bosninog ugleda uvijek se očekuje najviše, pa čak i sada, kada je situacija ipak znatno drugačija nego ranijih godina. Ono što moji saradnici i ja možemo obećati jeste mnogo rada, bez odustajanja - ističe Parežanin.

U dva meča protiv prošlosezonskog pobjednika Kupa Rumunije kao glavna napadačka opcija "Studenata" nametnuo se bek Eldin Čamdžić. Solidni su bili krilo Ali Demić te novi plej Marko Radić. Za proboj u domaću ligu za prvaka, a naročito u kvalifikacijama za Euročelendž kup FIBA protiv francuskog Nansija, ipak će biti potrebno mnogo više.

- Nadam se da ćemo uskoro popuniti tim s dvojicom igrača i nešto manje od mjesec do prve utakmice s Nansijem iskoristiti za uigravanje. Naš prolazak bio bi iznenađenje, ali ne bježimo od odgovornosti niti se predajemo - rekao je Parežanin.

Čekaju Amerikance, Đurasović sve dalje

Parežanin se nada da će se ekipi do 1. septembra i odlaska na turnire u Rumuniji i Mađarskoj priključiti dvojica američkih igrača, na pozicijama beka i krilnog centra.

Vjerujem da ćemo za budžet kojim raspolažemo dobiti adekvatna pojačanja - kaže Parežanin.

Kada je riječ o Boži Đurasoviću, sve su manje šanse da reprezentativno krilo ostane u redovima "Studenata".
:( :( :(

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 31 avg 2010, 16:01

Iskreno se nadam da više nikad neću gledat Đurasovića u dresu KKB,on je jednostavno čovjek sa niskim plafonom i svaki daljnji napredak se graniči sa NLO.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 31 avg 2010, 18:16

@#neno, kakva je situacija u Bosni ovih dana, ko dolazi a ko odlazi, jel na pomolu podmladjivanje i sta se po tebi moze ocekivati u prvenstvu i onom Eurochallengeu... hvala :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 sep 2010, 00:06

@Isnar, trenutni roster je, nabroajt cu ti i ove mladje:
Pasalic, Hodzic, Radic, Camdzic, Kruslin, Batina, Demic, Buza, Mujic, Klinac, Damjanovic, Zimic..
Da ne racunamo ove iz tek sada juniorskog pogona
Srđan Damjanović, Emir Kobašlić, Edin Rešidović i Marko Vuković.

Bozo vjerovatno nece ostati u Bosni, trazio je neke uslove koje Bosna ne moze da ispuni...

Kao dovest ce dvojicu jeftinih Amerikanaca...

Po meni opet se pravi greska, zasto ce ti polovni igraci i ispodprosjecni opet, nema razloga jednostavno...

Pusti nek ovo igra i sta bude bude....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 sep 2010, 00:08

Genije je napisao/la:Iskreno se nadam da više nikad neću gledat Đurasovića u dresu KKB,on je jednostavno čovjek sa niskim plafonom i svaki daljnji napredak se graniči sa NLO.
Pa Bozo je za ovo sve sto imamo u rosteru igrac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 02 sep 2010, 18:34

neno#4 je napisao/la:
Genije je napisao/la:Iskreno se nadam da više nikad neću gledat Đurasovića u dresu KKB,on je jednostavno čovjek sa niskim plafonom i svaki daljnji napredak se graniči sa NLO.
batina je za njega kasib powel.

Jednostavno igrač ni sekunde nije inteligentan i ono što pokuša da uradi to je na snagu i skočnost.

Ako će već davat neke ozbiljnije pare nekome neka to daju igračima koji su 90 godište i koji mogu napredovat,božo je već sad hvala Bogu prošlost.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 02 sep 2010, 21:13

neno#4 je napisao/la:@Isnar, trenutni roster je, nabroajt cu ti i ove mladje:
Pasalic, Hodzic, Radic, Camdzic, Kruslin, Batina, Demic, Buza, Mujic, Klinac, Damjanovic, Zimic..

Bozo vjerovatno nece ostati u Bosni, trazio je neke uslove koje Bosna ne moze da ispuni...

Po meni opet se pravi greska, zasto ce ti polovni igraci i ispodprosjecni opet, nema razloga jednostavno...

Znaci vracen je Zimic, a i Demic se dugo povucao od nemila do nedraga... Pasalic je ovdje jedino konkretan igrac, i Zimic mozda, ostali su omladina, jedino sam cuo za Klinca, ove ni ne znam... po meni je domet ove druzine polufinale play-off-a, ali bolje sa njima polufinale nego sa proslosezonskim "igracinama" koji su opeljusili gdje god sta ima od para... sad je prilika da vidimo da li Bosna konacno moze od svog podmlatka napraviti nesto.
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 02 sep 2010, 21:19

Batina ti je igro u Splitu prije Bosne igrao je i u NLB ;) ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 sep 2010, 23:42

Genije je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
batina je za njega kasib powel.

Jednostavno igrač ni sekunde nije inteligentan i ono što pokuša da uradi to je na snagu i skočnost.

Ako će već davat neke ozbiljnije pare nekome neka to daju igračima koji su 90 godište i koji mogu napredovat,božo je već sad hvala Bogu prošlost.
Batina je najludja glava koju sam ja vidio na parketu ikada..On kada pocne da se ispucava to niko ziv ne moze da zaustavi...

P. S. U Bosni ove godine niko nece imati ozbiljne pare...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 sep 2010, 23:44

Isnar je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:@Isnar, trenutni roster je, nabroajt cu ti i ove mladje:

Znaci vracen je Zimic, a i Demic se dugo povucao od nemila do nedraga... Pasalic je ovdje jedino konkretan igrac, i Zimic mozda, ostali su omladina, jedino sam cuo za Klinca, ove ni ne znam... po meni je domet ove druzine polufinale play-off-a, ali bolje sa njima polufinale nego sa proslosezonskim "igracinama" koji su opeljusili gdje god sta ima od para... sad je prilika da vidimo da li Bosna konacno moze od svog podmlatka napraviti nesto.
Nije to taj Demic..Ovo je Ali Demic '90 godiste...

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 02 sep 2010, 23:48

@neno
One pare što je božo tražio su za mene ozbiljne pare.

Slažem se sa tobom po pitanju tima,trebamo jedne godine napraviti presjek ali presjek u pravom smislu te riječi pa neka i rezultati odu u drugi plan.

Nebih dovodio nikakve amere sada možda bih pred ligu 6 ako se ukaže prilika za NLB ligu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 sep 2010, 01:13

Genije je napisao/la:@neno
One pare što je božo tražio su za mene ozbiljne pare.

Slažem se sa tobom po pitanju tima,trebamo jedne godine napraviti presjek ali presjek u pravom smislu te riječi pa neka i rezultati odu u drugi plan.

Nebih dovodio nikakve amere sada možda bih pred ligu 6 ako se ukaže prilika za NLB ligu.
Da se mi razumijemo ta cifra je itekako velika barem za nase uslove, ovdje.....
Bozo se malo digao, repka, folovi golovi...
Bozo ne vrijedi ni pola tih para realno, ali kad nista nemas onda moras da se uhvatis za nesto...

Nek igraju djeca, ali se opet pravi kljucna greska u timu imas tri playa a nijedan ti nece garantovati 15+ pa cak ni u ovoj nasoj ligi...
Pa recimo Zdravkovic iz Capljine ce da otpuse sve trojicu...
Nije bilo potrebe za Radicem, ali i on i Kruslin su dosli linijom, opet saradnja sa menadzerskom agencijom...Prije je to bio Beobasket, sada je neka hrvatska....

Nikad od nas pravog kluba sa ovom politikom...

Ostalo je samo ime.....

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 03 sep 2010, 01:19

Imal kakve sanse da Imamovic i kompanija dignu sidro? I da li Bosna i dalje ima BHT i ASA-u kao sponzore i daju li oni ikakve pare za to?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 sep 2010, 01:25

Isnar je napisao/la:Imal kakve sanse da Imamovic i kompanija dignu sidro? I da li Bosna i dalje ima BHT i ASA-u kao sponzore i daju li oni ikakve pare za to?
Imamovic je kako cujem "zaglavio" u ASI. Opasne se stvari dole desavaju, Hastor je cini mi se itekako ljut...
Ovi izbori su sad kljucni, ceka on da vidi sta ce njegov pasa Fahro sada da uradi...
Ma Telecom samo daje ako se igra koje euro takmicenje, mislim da ove godine nece nista biti od toga. Mada su i proslih sezona to ekipe izmedju sebe dijelile, mesetarske i slicno...

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 sep 2010, 01:31

a jeli fiksno da ce dino hodzic doci, znam da je bilo neke price, potpisao je pa ipak nije, kako se to zavrsilo?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 sep 2010, 02:26

dino-92 je napisao/la:a jeli fiksno da ce dino hodzic doci, znam da je bilo neke price, potpisao je pa ipak nije, kako se to zavrsilo?
Doci ce...

Ostalo je samo ime.....

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 03 sep 2010, 13:16

neno#4 je napisao/la:
Isnar je napisao/la:Imal kakve sanse da Imamovic i kompanija dignu sidro? I da li Bosna i dalje ima BHT i ASA-u kao sponzore i daju li oni ikakve pare za to?
Imamovic je kako cujem "zaglavio" u ASI. Opasne se stvari dole desavaju, Hastor je cini mi se itekako ljut...
Ovi izbori su sad kljucni, ceka on da vidi sta ce njegov pasa Fahro sada da uradi...
Ma Telecom samo daje ako se igra koje euro takmicenje, mislim da ove godine nece nista biti od toga. Mada su i proslih sezona to ekipe izmedju sebe dijelile, mesetarske i slicno...

Nihad Imamovic je u velikim problemima, ASA Prevent je na rubu bankrota, otpustaju se radnici, a kad se tome doda da je to jedan od glavnih, ako ne i glavni sponzor Bosne, onda je jasno u kakvoj smo situaciji. Opet ona suplja prica, ove sezone cemo pruziti sansu nasim mladjim igracima, a vec doveli dva hrvatska internacionalca i jos kad se tome dodaju americka pojacanja, jasno je da igraci iz pogona Bosne ce i ove sezone minutazu dobivati na kapaljku.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 sep 2010, 13:23

belaj živi u asi... al neka je :D
You are someone else I am still right here

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 04 sep 2010, 09:19

U Fahrinim novinama jutros:
izgubili od hrvatskog prvoligaša Darde 56-57(Zimić 13,Pašalić 16 poena),pobijedili Kečkemet(64-59).Rastko Drmićanin na probi.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 04 sep 2010, 10:04

deniso je napisao/la:U Fahrinim novinama jutros:
izgubili od hrvatskog prvoligaša Darde 56-57(Zimić 13,Pašalić 16 poena),pobijedili Kečkemet(64-59).Rastko Drmićanin na probi.
mala ispravka,pobijedili Kečkemet 65-49.Uh, kakvu odbranu igramo :D

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.