FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Sefe, uefa klupski rejting se ne mjeri po nacionalnim prvenstvima i osvajanje bundeslige nema veze s time...
Ako dodje Draxler uzimamo Bundesku :kafa
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ne, Haso i Boateng u Pariz a ovamo samo pare.
-
- Kontakt:
Kao sto sam i rekao Bayern je godinama bio top 3 zajedno sa Realom i Barcelonom i upravo zbog tog omjera otprije je trenutno na 3 mjestu. I kakav je sada to pokazatelj trenutnog stanja i jacine tima? To se racuna na osnovu duzeg vremenskog perioda. To tebi nekakva satisfakcija ranking a Bayern ispada u osmini finala i dok drugi se pojacavaju, Bayo slabi. Uostalom postoje mnoge liste, ne samo Uefina, koje ukljucuju i domaca prvenstva. A kao i lista iznad nemaju pretjeran znacaj. Real je trenutno prvi i sta sad, je li to njima igra kakvu ulogu? Likovi su ispali u osmini. Izgubili i prvenstvo i kup. To je isto ranking na master ligi, lijepo izgleda, daje ugled klubu, zaradjuje se para pobjedama u LP ali je ipak od malog znacaja u poredjenju sa strukturom, vodstvom tima, igrackim kadrom, finansijama itd. Sta ti to znaci ako ti je trener Kovac, koji ima malo ili nimalo ugleda medju aktivnim igracima, ili kada je Hasan direktor kluba i ne moze dovesti nikoga u ofanzivnom dijelu.schickeria je napisao/la:Sefe, uefa klupski rejting se ne mjeri po nacionalnim prvenstvima i osvajanje bundeslige nema veze s time...
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pa mi smo zadnjih deset godina u samom vrhu fudbala i možda da nikad u historiji nismo imali duži niz kvaliteta, talenta i pobjeđivanja. Oborili smo rekorde po broju uzastopnih polufinala u ligi Šampiona (nek me neko ispravi ako griješim), svake godine je Bayern bio glavni konkurent za osvajanje te iste Lige šampiona. Ova generacija je rekorder i po broj uzastopnih titula u Bundesligi. Naravno svemu dođe kraj pa i tome, pad je očekivan, valja sad iznova graditi sličan tim kakav smo imali. Treba malo vratit film pa vidjet koliko je godina prošlo dok nismo napravili ovu rekordersku generaciju sa liderima Riberijem i Robbenom, koliko loših transfera, loših trenera, grešaka. Ne ide to ništa preko noći i ****-ga treba strpljenja, pogotovo na današnjem tržištu gdje Olmo i Sane koštaju 200 miliona, što je van svake pameti. Treba shvatit i jednu stvar da mi nismo i nemamo kapacitet Reala, Barce, Citya, Lpool-a, Psg-a iz više razloga pogotovo kada je riječ o dovođenju igrača, jednostavno nismo izbor broj jedan po atraktivnosti.
Pored toga, opet smo doveli dva igrača koji su svjetski prvaci i nadam se da će doći makar još dva igrača, ja da sam na mjestu uprave ne bih dao tolike pare za L.Sane-a. Mislim da on nije igrač koji nam može donijeti nešto bolji nastup u LP, a skup, po meni je najbolje sačekat idući prelazni rok gdje će se malo bolje znati obzirom da je ogromna smjena generacija svih igrača. Svakako iduće sezone nećemo daleko u Lp, a u Bundesligi sa svu sreću ne možeš treći završiti.
Pored toga, opet smo doveli dva igrača koji su svjetski prvaci i nadam se da će doći makar još dva igrača, ja da sam na mjestu uprave ne bih dao tolike pare za L.Sane-a. Mislim da on nije igrač koji nam može donijeti nešto bolji nastup u LP, a skup, po meni je najbolje sačekat idući prelazni rok gdje će se malo bolje znati obzirom da je ogromna smjena generacija svih igrača. Svakako iduće sezone nećemo daleko u Lp, a u Bundesligi sa svu sreću ne možeš treći završiti.

Tacno trebalo je godina dok nisu sklopili ekipu dobro. Ali tu je trebalo se nastaviti i dovoditi igrace po potrebi. Ciljano svaki transfer rok se pojacati sa po igracem. I nebi nikad dosli u problem da treba dva krila za jedno ljeto dovesti.
Ima vec tri godine kako se zna da robben i ribery idu prema kraju. Da to nije vise ta snaga. Sancho i dembele su se mogli dovesti na vrijeme da je istima dato do znanja da ce dovoljno igrati. Jer za oba igraca su se trudili u minhenu. Ali obojca su izabrali bvb jer su tu znali da ce minutazu imati. To da su rijesili na vrijrme imali bi dva krila za iduci deset godina. Jer zna se da u bayernu nema ti fora koje je dembele radio kod bvb-a. To u minhenu ne prolazi.
Sad moras izdvajati 100+ za sanea koji je mozda realno pola te cijene vrijedan. A to sve jer smo drzali robbena i riberya do zadnjeg. Zasluge idu velike tom dvojcu ali je na vrijeme trebalo to rjesavati. Sve ostali posicije su manje vise lako za rijesiti. Jos uz to treba dodati da na dvije bitne posicije drze dva najveca amatera kovac i haso.
Ima vec tri godine kako se zna da robben i ribery idu prema kraju. Da to nije vise ta snaga. Sancho i dembele su se mogli dovesti na vrijeme da je istima dato do znanja da ce dovoljno igrati. Jer za oba igraca su se trudili u minhenu. Ali obojca su izabrali bvb jer su tu znali da ce minutazu imati. To da su rijesili na vrijrme imali bi dva krila za iduci deset godina. Jer zna se da u bayernu nema ti fora koje je dembele radio kod bvb-a. To u minhenu ne prolazi.
Sad moras izdvajati 100+ za sanea koji je mozda realno pola te cijene vrijedan. A to sve jer smo drzali robbena i riberya do zadnjeg. Zasluge idu velike tom dvojcu ali je na vrijeme trebalo to rjesavati. Sve ostali posicije su manje vise lako za rijesiti. Jos uz to treba dodati da na dvije bitne posicije drze dva najveca amatera kovac i haso.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Kakav je ovaj Roca? Imam osjecaj da je klasa nize od Rodriga. Bolje ne dovoditi nikog nego neke polovnjake.
-
- Kontakt:
Jedan od boljih u finalu mladih protiv Njemacke, veliki potencijal, podsjeca igrom na xabi alonsa. Uz Havertza slijedece godine, nakon sto i njega iz Leverkusena dovedemo, imamo sredinu sa dosta mladih i dobrih igraca.Balance je napisao/la:Kakav je ovaj Roca? Imam osjecaj da je klasa nize od Rodriga. Bolje ne dovoditi nikog nego neke polovnjake.
Sad treba sacekati i vidjeti dal ce ipak od Sane-a nesto biti, to ako bi jos upalilo bili bismo na konju.
Sutra igramo sa Arsenalom prijateljsku, da nas posjete da su u većim g.ovnima od nas.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Roca kao dogovoren, jos se samo cijena pokusava korigovati. Otkupna je sad 40m a ovi pokusavaju sta spustiti. Ovo bi i def znacilo da je Kimmich RB sto automatski povlaci i da je Pavard CB.
Sta je sa Boatengom? Nije valjda da ce budala ostati nakon svih izjava, samo da platu prima?
Dati ga za 25m i lagano uloziti u ovog Rocu.
Sta je sa Boatengom? Nije valjda da ce budala ostati nakon svih izjava, samo da platu prima?

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Renking pokazuje dugoročni rad kluba a primjer reala sam uzeo kao dokaz da ne moze svaka sezona biti uspjesnaBundesliga je napisao/la:Kao sto sam i rekao Bayern je godinama bio top 3 zajedno sa Realom i Barcelonom i upravo zbog tog omjera otprije je trenutno na 3 mjestu. I kakav je sada to pokazatelj trenutnog stanja i jacine tima? To se racuna na osnovu duzeg vremenskog perioda. To tebi nekakva satisfakcija ranking a Bayern ispada u osmini finala i dok drugi se pojacavaju, Bayo slabi. Uostalom postoje mnoge liste, ne samo Uefina, koje ukljucuju i domaca prvenstva. A kao i lista iznad nemaju pretjeran znacaj. Real je trenutno prvi i sta sad, je li to njima igra kakvu ulogu? Likovi su ispali u osmini. Izgubili i prvenstvo i kup. To je isto ranking na master ligi, lijepo izgleda, daje ugled klubu, zaradjuje se para pobjedama u LP ali je ipak od malog znacaja u poredjenju sa strukturom, vodstvom tima, igrackim kadrom, finansijama itd. Sta ti to znaci ako ti je trener Kovac, koji ima malo ili nimalo ugleda medju aktivnim igracima, ili kada je Hasan direktor kluba i ne moze dovesti nikoga u ofanzivnom dijelu.schickeria je napisao/la:Sefe, uefa klupski rejting se ne mjeri po nacionalnim prvenstvima i osvajanje bundeslige nema veze s time...
Ispali smo od liverpola, prvaka Europe ne od galatasaraya i to bez tri po najbolja igraca koji nisu igrali
-
- Kontakt:
Roca će biti najbolji transfer Bayerna unazad ohoho godina, mlad, talentiran a već dokazano dobar.
Odlican pregled igre, fenomenalan dugi pas, inteligentan igrac... Sa Thiagon i Goretzkon/Tollison će činiti strasan trio u sredini terena.
Odlican pregled igre, fenomenalan dugi pas, inteligentan igrac... Sa Thiagon i Goretzkon/Tollison će činiti strasan trio u sredini terena.
-
- Kontakt:
@Shickeria
Kakav Liverpool druze, Bayern otprije nekoliko sezona bi ih lagano izbacio. Kovac je nedorastao, Klopp ga je takticki unistio. Ne treba se vaditi ispali smo od prvaka Europe. Covjece mi nismo imali sanse u dvomecu, a ovdje pricamo o timu kakav je Bayern.
Kakav Liverpool druze, Bayern otprije nekoliko sezona bi ih lagano izbacio. Kovac je nedorastao, Klopp ga je takticki unistio. Ne treba se vaditi ispali smo od prvaka Europe. Covjece mi nismo imali sanse u dvomecu, a ovdje pricamo o timu kakav je Bayern.
I am not yet born; O hear me.
Znači Sanches je out čim je ovaj Roca dogovoren. A o Roca-i ništa ne znam, nikad nisam ni čuo za njega prije, i sumnjam da je neki vanzemaljac, još jedan u nizu onih transfera na kojima nema pritiska, nisu skupi a ako proigraju dobro i jest. Kimmich ostaje na beku, a Pavard, Sule, Lucas stoperi.
Ostaje da se kupi krilo i bekap napadač. Odlaze Sanches, Boateng.
Ostaje da se kupi krilo i bekap napadač. Odlaze Sanches, Boateng.
Lewandowski: „We need new players. Without transfers, it will be difficult to play big titles. Bayern has not made any big transfers for the past two years.“
Ako Roca dode dobra stvar je odlazak Sanchesa i to da Kimmich ostaje bek iako bi prebolio i njegovo vracanje u sredinu kad bi doveli klasu poput Cancela.BordoBolesnik je napisao/la:Jedan od boljih u finalu mladih protiv Njemacke, veliki potencijal, podsjeca igrom na xabi alonsa. Uz Havertza slijedece godine, nakon sto i njega iz Leverkusena dovedemo, imamo sredinu sa dosta mladih i dobrih igraca.Balance je napisao/la:Kakav je ovaj Roca? Imam osjecaj da je klasa nize od Rodriga. Bolje ne dovoditi nikog nego neke polovnjake.
Sad treba sacekati i vidjeti dal ce ipak od Sane-a nesto biti, to ako bi jos upalilo bili bismo na konju.
Hajde Sane
doći će Draxler jbt, spasi nas ako milosti imaš

- Bayern@heart
- Kontakt:
ima li gdje više tih pojačanja
osim Francuza iz odbrane mi nichts, ostali evropski velikani dovode ono što im treba.
Sad pišu da Kolač hoće nakve iz Gladbaha Nojhaus i Zakaria
Ni Rodrija, ni Roce, ni Sanea, ni Osmana Dembele, ni Odoija, ni Vernera, ni De ligta, ni Henriksa sve u svemu za pojačanja koja nam trebaju još uvijek Krompir.
Sreća Bilal još nije našao aganžman može se on vratiti u ekipu a pomogne staklenom Comanu
osim Francuza iz odbrane mi nichts, ostali evropski velikani dovode ono što im treba.
Sad pišu da Kolač hoće nakve iz Gladbaha Nojhaus i Zakaria

Ni Rodrija, ni Roce, ni Sanea, ni Osmana Dembele, ni Odoija, ni Vernera, ni De ligta, ni Henriksa sve u svemu za pojačanja koja nam trebaju još uvijek Krompir.
Sreća Bilal još nije našao aganžman može se on vratiti u ekipu a pomogne staklenom Comanu
Navodno na Nikinoj listi pojacanja su: Denis Zakaria, Florian Neuhaus, Mario Mandzukic i Ivan Perisic
ovo ako je istina, treba ga odmah otpustiti..pa nije mu ovo Frankfurt
Ovaj mali Roca, veoma talentovan, vidi se da ima slifa...

Ovaj mali Roca, veoma talentovan, vidi se da ima slifa...
Uprava svrš, svrš na ovo: Denis Zakaria, Florian Neuhaus, Mario Mandzukic i Ivan Perisic, sve ukupno 27 miliona.
(Ne)očekivan twist oko Roke:
Ovaj će nas svući na ravan Frankfurta, al bukvalno.Niko Kovač has internally suggested another name for the 6 position: Hertha Berlin midfielder Arne Maier (20)
(Ne)očekivan twist oko Roke:

Bayern have total agreement with Roca but don't want to pay more than €30m for a player who has only recently become a starter for Espanyol and was on the verge of a loan more to Huesca in the second division a year and half ago [Marca]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.