FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

RobertoBaggio
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la RobertoBaggio » 06 apr 2014, 19:49

bezze je napisao/la:
RobertoBaggio je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Nazalost vratiti Jajala,nema potrebe trositi vise na njega pare..ne vrijedi on toliko..
Barica ,Todora,i Bilbiju pustiti neka idu...Svi osim Todora imaju extra velike plate,mada ni njegova nije za odbacitit sigurnoo.
Da sam na vašem mjestu, ja bih samo otjerao ublehaša Ibrakadabru. Ostalo bi sve zadržao, pa i Jarnija.

Ne može prekonoći. Jedan je Amar, da dođe i u jednoj sezoni od ekipe koja se bori za opstanak, napravi šampiona. ;)

To je izuzetak. Treba kontinuitet. Pogledaj Želju ove godine. Vi ste realno po igračkom kadru bolji od nas, ali naši igraju godinama zajedno, a vaši još uvijek nisu jedni drugima ni imena popamtili kako treba.
U ovoj ligi trener nije po meni tolko bitan..bitna je uigranost i ekipa.Amar je imao igrace prejake i da nije osvojio nebi bio bog želji, to je tako i to je to.
Kad se tek Amar vratio, ekipa je bila prosječna. (Standardni prvotimac nam je bio Predrag Šimić, Vrbanjušina škola. :D ) Onda dođe par za nas dotad nepoznatih Srba (Lazo, Ćulum, Radovanović), dođe Mešanović, pred penziju prestao piti, i Željo na iznenađenje sviju, pa i nas samih, uze prvenstvo. E kontinuitet je krenuo nakon toga.
FK Željezničar 1921

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 apr 2014, 19:51

tarikhordas je napisao/la: Kad smo prije odustali od kupa ? Ovo danas jeste bilo katastrofalno, no i psiha i sve se itekako moze podignuti do revanša u Mostaru.
Kad pogledamo utakmice protiv Banjalučana, protiv Semberaca, protiv Mostaraca (iz Vrapčića :D ) i ovu danas, vjeruj da se nemamo čemu nadati. Mali optimizam nam daje ta prva utakmica polufinala, ali veoma mali. Pa kad uporediš igru u Obarskoj, Banjoj Luci, Zenici i u Prijedoru dođeš do zaključka da na gostovanjima igramo jako loše :nene: :nene: :nene: , teško da se nečemu možemo nadati.

Ali ko zna, možda se desi neko čudo mada ja u njega ne vjerujem ;)

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 06 apr 2014, 19:52

I na kraju mogu reci da me je Jarni uvjerio da nije za trenera. Osam utakmica 2 5 1, gol razlika 6:4, taktika uvijek ista procitana od svih klubova, prica o nekoj igri i uigranim akcijama, rijeci nismo imali srece i sl. ne moze proci ni kod male djece. Po nekom mom vidjenju igraci se gube po terenu, ima tu i ne zalaganja, ali presudna je taktika. Nismo nijednom u ovim utakmicama napravili presing, kada smo pravili pritisak to je bilo zahvaljujuci protivnicki ekipama koje su nam prepustale posjed lopte i mi dolazili samo do sesnaesterca, od 8 utakmica ne moze se nabrojati isto toliko uigranih akcija iz kojih smo imali priliku za gol. Nismo nijedan go dali iz izradjene akcije.
Uvijek sam bio za to da treba istrpiti trenera i da ne treba mjenjati stalno, ali sada ne vidim osnove za to.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 apr 2014, 19:54

ShofaII je napisao/la:I na kraju mogu reci da me je Jarni uvjerio da nije za trenera. Osam utakmica 2 5 1, gol razlika 6:4, taktika uvijek ista procitana od svih klubova, prica o nekoj igri i uigranim akcijama, rijeci nismo imali srece i sl. ne moze proci ni kod male djece. Po nekom mom vidjenju igraci se gube po terenu, ima tu i ne zalaganja, ali presudna je taktika. Nismo nijednom u ovim utakmicama napravili presing, kada smo pravili pritisak to je bilo zahvaljujuci protivnicki ekipama koje su nam prepustale posjed lopte i mi dolazili samo do sesnaesterca, od 8 utakmica ne moze se nabrojati isto toliko uigranih akcija iz kojih smo imali priliku za gol. Nismo nijedan go dali iz izradjene akcije.
Uvijek sam bio za to da treba istrpiti trenera i da ne treba mjenjati stalno, ali sada ne vidim osnove za to.
Ma mrtvog Zelju na Kosevu smo napadali dok ljudi nisu skontali da su bolji ...nekih 20 minuta..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 apr 2014, 19:54

bit navijac sarajeva i bit normalan to je ne moguce

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 apr 2014, 19:57

bordobijeli je napisao/la:bit navijac sarajeva i bit normalan to je ne moguce
Vjeruj da je moguće.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 apr 2014, 19:59

hilmo je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:bit navijac sarajeva i bit normalan to je ne moguce
Vjeruj da je moguće.
kako brate hilmo

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 06 apr 2014, 19:59

Sabinho je napisao/la:Damire ne bih slozio sa tobom, ne vidim nikakvu raznovrsnost kao ni neke proboje, sanjao si u kombinatorici medjutim kombinujemo samo na nasoj polovini a i tu cim nas stisnu nabijamo gore na Bilbiju ispod kojeg ne mozes list papira provuci kad skoci...
Samo izbroj koliko smo puta "centrirali" ili da budem precizniji "pokusali centrirati"?!
Koliko smo puta kroz sredinu dosli do protivnickog sesnaesterca pa opet loptu dajemo u stranu?!
Po meni je to raznovrsnost.... Za razliku od Husrefove taktike (racunajuci tri zadnja vezna u derbiju na Kosevu, pa i onaj ulazak Radana na mjesto beka u momentu kad nam treba gol), za razliku od Joviceve identicne postavke u svakoj utakmici, bez obzira na rezultat, ovo je ogroman napredak...
Slazem se da Bilbija prijeti da ostane cak i iza Haskica po broju dobijenih zracnih duela...
Kad sve sumiram nije razlog za smjene i drasticne rezove (malo vise realnosti nam fali, da ne kazem strpljenja)...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 apr 2014, 20:02

damir_82 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Damire ne bih slozio sa tobom, ne vidim nikakvu raznovrsnost kao ni neke proboje, sanjao si u kombinatorici medjutim kombinujemo samo na nasoj polovini a i tu cim nas stisnu nabijamo gore na Bilbiju ispod kojeg ne mozes list papira provuci kad skoci...
Samo izbroj koliko smo puta "centrirali" ili da budem precizniji "pokusali centrirati"?!
Koliko smo puta kroz sredinu dosli do protivnickog sesnaesterca pa opet loptu dajemo u stranu?!
Po meni je to raznovrsnost.... Za razliku od Husrefove taktike (racunajuci tri zadnja vezna u derbiju na Kosevu, pa i onaj ulazak Radana na mjesto beka u momentu kad nam treba gol), za razliku od Joviceve identicne postavke u svakoj utakmici, bez obzira na rezultat, ovo je ogroman napredak...
Slazem se da Bilbija prijeti da ostane cak i iza Haskica po broju dobijenih zracnih duela...
Kad sve sumiram nije razlog za smjene i drasticne rezove (malo vise realnosti nam fali, da ne kazem strpljenja)...
Velika je razlika u atmosferi u ekipi(mislim na eure),razlika u sirini klupi,razlika u kvalitetu igraca u odnosu ne Jovicevu i Husrefovu ekipu i njihove uslove rada.. ;) i to treba uzeti u obzir..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 apr 2014, 20:08

bordobijeli je napisao/la: kako brate hilmo
A fino...
Biti čvrsto na zemlji, ni jednu utakmicu ne doživljavati kao ključnu nego kao još jednu u nizu koju treba apsolvirati na najbolji mogući način. ;) ;)

Gledajući generalno od početka proljetnog dijela ima pomaka u odnosu na sve sezone do sad, ali isto treba priznati da ima, i to u velikoj mjeri, stvari koje su bile i prije.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 apr 2014, 20:08

@hilmo - Je li danas igrao Radovac?

nermintv
Kontakt:

Post Postao/la nermintv » 06 apr 2014, 20:13

Igramo jadno i očajno. Pehari se ne osvajaju na ovakav način. Treću uzastopno utakmicu u gostima igramo dosta loše i brine me neefikasnost. Mislio sam da se Banja Luka nikad neće ponoviti, no pogriješio sam", između ostalog je nakon susreta istakao trener Sarajeva, Robert Jarni.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 apr 2014, 20:19

DzoleZeljo je napisao/la:@hilmo - Je li danas igrao Radovac?
Igrao je zadnjih desetak minuta....

E sad mene zanima da li možda Jajalo ima u ugovoru neku klauzula da mora igrati svaku utakmicu, jer bi on meni i ovu i narednu sjedio na klupi da je najbolji igrač "cvajte" a Samir bi dobio priliku.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 06 apr 2014, 20:20

hilmo je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:@hilmo - Je li danas igrao Radovac?
Igrao je zadnjih desetak minuta....

E sad mene zanima da li možda Jajalo ima u ugovoru neku klauzula da mora igrati svaku utakmicu, jer bi on meni i ovu i narednu sjedio na klupi da je najbolji igrač "cvajte" a Samir bi dobio priliku.
Ja vidim tu vasu najvecu gresku.

Jajalo je igrac klasa, ali taj isti tip igraca nema jednostavno motiva igrati na ovim nasim oranicama. Umjesto da gurate svoje dijete, tj, malog Radovca, neko je izgleda primio dobro lovu da igra ovaj Jajalo, koji ce Vas svakako napustiti na kraju sezone, a bitna pozicija osta suplja, plus mali Radovac jedva dobijao priliku, tj na kasicicu...

Vas najveci problem je vase postavka igre. Vi igrate kada igra jedan covjek, tj Stojcev, kada taj ne igra ili ima los dan, ili ga protivnik zatvori, vas nigdje nema. Neka pokusaj kopije Zelje iz vremena kada je Zajko Zeba igrao.

Druga stvar, jer vase dizanje u nebesa kroz medije. Pa vi sami sebi dignete toliko da jednostavno sami sebi u stomak skocite jer se ne mozete nositi sa onim levelom na koji su vas mediji postavili.

@Dzakmic - Ne obracam se nikom drugom osim @hilmi, prema tome, produzi dalje... ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 06 apr 2014, 20:25, ukupno mijenjano 2 puta.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 apr 2014, 20:23

hilmo je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la: kako brate hilmo
A fino...
Biti čvrsto na zemlji, ni jednu utakmicu ne doživljavati kao ključnu nego kao još jednu u nizu koju treba apsolvirati na najbolji mogući način. ;) ;)

Gledajući generalno od početka proljetnog dijela ima pomaka u odnosu na sve sezone do sad, ali isto treba priznati da ima, i to u velikoj mjeri, stvari koje su bile i prije.
u posljednjih 7 godina nismo trofeja uzeli ,sve sama razocarenja ima jedno 5-6 utakmica gdje sam se osjecao sretan i ponosan levski ,orebro ,helsinborg i 100 derby i onaj na grbavici 1-2 premalo za 7 godina .i jednostavno ljudi vise ne mogu biti strpljivi narocito kad gostujes kod rudara i ne opališ po golu za 90 min

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 06 apr 2014, 20:24

a jesu li plate redovne, mislim sigurni ste u to?
"JOŠ OD 1926"

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 06 apr 2014, 20:26

Na današnjoj utakmici ste ukupno pretrcali 89 km !!!
Ma vi stvarno niste normalni !!!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 06 apr 2014, 20:29

Evo sada sam došao iz Prijedora....kakva blamaža,,Sarajevo djelovalo kao neka čobanska ekipa,nije mi jasno ko su ta pojačanja.Kod igrača nisam vidio ama niti trun zalaganja,želje,borbe i volje.Dovoljno je reći da je Sarajevo imalo slovom i brojem NULA-0 udaraca u okvir gola u 90 minuta.Rudar imao 2-3 extra zicera ,jadnici ni oni samo nemaju pojma zašto nisu pobijedili bar 2-0.Za naše uslove pretplaćeni i uobraženi,bodovi ne dolaze sa dolaskom Tana nego borom i trudom ,a to kod ove ekipe već nekoliko kola ne vidimo.I još bi bilo žalosnije da ovakvo Sarajevo uzme titulu,jer to defacto ne zaslužuju..

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 06 apr 2014, 20:36

Jedan je bio Mirza Varešanovic koji je sve govorio realno, a mi svi protiv njega, i nekoliko godina poslije sve se ispostavi da je bio upravu (Irfan Redzepagic) . Nama treba trener-menadzer koji ce sam ici da gleda igrace koje ce dovesti i on da mu odredi platu i bonuse na ugovoru, a ne nama neki Irfanov čovjek Abdulah Ibrakovic vodi politiku kluba u dovodjenju igraca, covjek kome je jedino dostignuce u karijeri napisana knjiga. Pored toliko imena nasih legendi na tu poziciju se stavi covjek koji nema nikakvu poveznicu za ime Sarajevo, niti kakvu igracku karijeru, niti trenersku. Samo sto je raja glupa, pa kad neko napise da se treba dovesti neki poznat igrac, a od toga 0 % istine, raja dize drustvo iz Titove u nebesa, da je bio dobar ne bi mu Robijasi zapalili auto u Zenici.A sto se tice Jarnija, j.ebote ja kad igram menadzera znam kad treba izmjenu izvrsiti i da ih imam 3, a on u dvije utakmice izvrsi dvije izmjene, igraci vise se umore na zagrijavanju nego na terenu, ne zna zagalamiti, kad je ulazio Radovac, Vule mu savjete daje, ovaj samo suti i mase glavom. Čast njegovoj fudbalskoj karijeri, ali nije mu trebalo dati u ruke ime poput velikana FK SARAJEVO,jer je tek na pocetku bavljenja ovim poslom.
M.Delac 2

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 06 apr 2014, 20:43

FKS1946 je napisao/la:Jedan je bio Mirza Varešanovic koji je sve govorio realno, a mi svi protiv njega, i nekoliko godina poslije sve se ispostavi da je bio upravu (Irfan Redzepagic) . Nama treba trener-menadzer koji ce sam ici da gleda igrace koje ce dovesti i on da mu odredi platu i bonuse na ugovoru, a ne nama neki Irfanov čovjek Abdulah Ibrakovic vodi politiku kluba u dovodjenju igraca, covjek kome je jedino dostignuce u karijeri napisana knjiga. Pored toliko imena nasih legendi na tu poziciju se stavi covjek koji nema nikakvu poveznicu za ime Sarajevo, niti kakvu igracku karijeru, niti trenersku. Samo sto je raja glupa, pa kad neko napise da se treba dovesti neki poznat igrac, a od toga 0 % istine, raja dize drustvo iz Titove u nebesa, da je bio dobar ne bi mu Robijasi zapalili auto u Zenici.A sto se tice Jarnija, j.ebote ja kad igram menadzera znam kad treba izmjenu izvrsiti i da ih imam 3, a on u dvije utakmice izvrsi dvije izmjene, igraci vise se umore na zagrijavanju nego na terenu, ne zna zagalamiti, kad je ulazio Radovac, Vule mu savjete daje, ovaj samo suti i mase glavom. Čast njegovoj fudbalskoj karijeri, ali nije mu trebalo dati u ruke ime poput velikana FK SARAJEVO,jer je tek na pocetku bavljenja ovim poslom.
samo da ispravim ovo za Robijase. Robijasi nisu nikad imali sukob sa Ibrakovicem. auto su zapalili ocevi zenicke djece koja nisu igrala u Celiku niti su imali kvalitete za istog. za sve ostalo u vezi Sarajeva ti bolje znas od mene...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, MaroonBjelave, propoklopac, rimljanin90, skoJaa i 65 gostiju.