FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
18%
2. Borbu za Evropu
107
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
36
15%

Ukupno glasova: 233

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 11 avg 2025, 15:28

Levin je napisao/la:
11 avg 2025, 14:04
Ja bih se suzdržao od bilo kakvih pretpostavki vezano za Amara i Adžema dok ne bud ta famozn skupština u septembru. Mnogo je mahale i meni većina toga što pišete nema logike.

Btw, Adžem ima ugovor 2+1 a ne tri godine. Mene da su ovako zavalili kao njega (mada on nije trebao pristati) ja ne bih dao otkaz ni pristao na sporazumni raskid. Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
A cudan smo mi narod.

Podrzavao se Kostic, Krcmarevic, Arap, Ivkovica..

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 11 avg 2025, 15:43

Levin je napisao/la:
Ja bih se suzdržao od bilo kakvih pretpostavki vezano za Amara i Adžema dok ne bud ta famozn skupština u septembru. Mnogo je mahale i meni većina toga što pišete nema logike.

Btw, Adžem ima ugovor 2+1 a ne tri godine. Mene da su ovako zavalili kao njega (mada on nije trebao pristati) ja ne bih dao otkaz ni pristao na sporazumni raskid. Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
Ko ga je zavalio i kako? Doveo je sta je htio, licno se hvalio da on bira igrace.

Cinjenica je da smo protiv tri ekipe od kojih dvije ispadaju 99.99% osvojili 5 bodova, a pri tome smo igrali kuci dvije utakmice. Za 270+ minuta fudbala nismo pokazali nijedan kvalitet, ni borbu, ni uigranost, ni zelju, dobili smo nabijanje stopera na spica pa sta uradi. Dobili smo trenera koji proziva navijace u vise navrata, cinicno se smije na skandiranje i javno na pressicama krivi igrace. I tebi je to u redu?

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 11 avg 2025, 15:50

@Zvornicka

Zavalio u smislu da je on u centru i da se na njega svaljuje krivica a ne za dogovorene transfere s odredjenim menadzerima.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 11 avg 2025, 15:57

Ova ekipa,na čelu sa Adzemom,ako ima karakter odgovorit će dobrom igrom i pobjedom u Mostaru.Slični su rezultati na početku ove i prošle sezone,mada kad se poredi igra i ostalo,nikakav napredak,ista situacija kao i prošle sezone 3,4 napadača a nema ko gola dati.Ovo do sada Sedorf i Alić jedini opravdali kriterij pojačanja,ostalo samo prinove.Najtanji smo na sredini i tu je potrebno pod hitno pojačanje.Generalno utakmica u subotu,ništa ni s čim,Fočo u Posušju među najboljim,a u subotu najlošiji,jednostavno pojede ih Grbavica,nemam ništa drugo kao razlog.Ako će već igrati Fočo kao u-21,Šabić ne može nikako prije Cvetanovskog,koji nama puno znači po krilu.I da,ova ekipa ima problem kada fali jedan igrač iz prve postave,a kamoli 2 i više,govorim za Boljevića i Lagumdziju,ono što je Adzem potencirao želi širinu,sve je to ok,ali da ta širina klupe zadrži kvalitet prve postave,a mi smo daleko od toga s ovim igračima.Izvodi Vinija,koji je dosta bolji bio u ove 2 utakmice od Pejića,koji je za mene najveći promašaj ovog ljeta.Ne bih da preudiciram,mislim da je Adzem bivši za 2 do 3 kola,s obzirom na raspored.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 11 avg 2025, 16:34

Levin je napisao/la:
Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
To kada tako napišeš zvuči ok. Ali tu su 2 remija sa Radnikom iz Bijeljine i Rudarom koji je u prva 2 meča primio 9 golova a mi im nismo stvorili 3 opasne šanse. Oba meča na Grbavici. Također ne bi pobjedio ni Posušje da Aliću nije prešla preko noge. Dakle u prva 3 kola nije nadigrao niti jednog protivnika a radi se o 3 najslabije ekipe u ligi.
Grupa iznad svakog pojedinca.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 11 avg 2025, 17:13

Dok nas sa klupe predvodi psihicki bolestan lik nema nafake. I ne znam ko je doveo njega sa šefa struke ali i taj treba da leti iz kluba pa da mi je brat
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 17:16

Sacekajmo jos malo
Mozda se dve okrene u nasu korist
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 11 avg 2025, 17:22

maldini3 je napisao/la:
11 avg 2025, 17:13
Dok nas sa klupe predvodi psihicki bolestan lik nema nafake. I ne znam ko je doveo njega sa šefa struke ali i taj treba da leti iz kluba pa da mi je brat
Nema potrebe da ga vrijeđamo, ispada da je čovjek manijak koji ima paranoidnu šizofreniju.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 18:03

Dario Saric prekrizen u Palermu
Treba ga zvati u Zelju ima 28 godina
Ukoliko postoje sanse sigurno bi nam itekako valjao
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 11 avg 2025, 18:12

zeljovolimte je napisao/la:
11 avg 2025, 15:28
Levin je napisao/la:

A cudan smo mi narod.

Ne mozes porediti tadasnju situaciju sa sadasnjom, dok je bio Ivkovic i Arap, cilj je bio opstanak u ligi, svaki bod smo slavili. Sad su ambicije mnogo vece, skuplja ekipa, samim time veci i ciljevi, ove sezone nije i ne smije samo europa biti cilj, tako da ako ti kiksas protiv dvije najslabije ekipe lige, logicno je da neces biti ni blizu ostvarenja cilja.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 18:18

lakilone je napisao/la:
11 avg 2025, 18:12

Ne mozes porediti tadasnju situaciju sa sadasnjom, dok je bio Ivkovic i Arap, cilj je bio opstanak u ligi, svaki bod smo slavili. Sad su ambicije mnogo vece, skuplja ekipa, samim time veci i ciljevi, ove sezone nije i ne smije samo europa biti cilj, tako da ako ti kiksas protiv dvije najslabije ekipe lige, logicno je da neces biti ni blizu ostvarenja cilja.
Ne mora znaciti, jer i kad smo osvajali trofeje znali smo cak i izgubiti od ovakvih ekipa
Evo 2009 kad smo bili prvi u trecem kolu smo izgubili od Zvijezde Gradacac, pa igrali 1:1 za Rudarom i 0:0 sa Travnikom
2011 isto tako prvo kolo izgubili od Sirokog, a trece izgubili od Travnika

Brate jesu kiksevi dva remija, ali nismo izgubili i treci smo na tabeli
Spustite loptu malo i kriterije, nismo Real Madrid jebote
Sta sad dobijemo Veleza i prvi smo
I ja sam nezadovoljan, ali nije toliko crno koliko se predstavlja
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 avg 2025, 18:24

lakilone je napisao/la:
11 avg 2025, 18:12
zeljovolimte je napisao/la:
11 avg 2025, 15:28
Levin je napisao/la:

A cudan smo mi narod.

Evropa i jeste cilj. Mislim da je to ponovljeno više puta. To što se nama to ne sviđa je potpuno druga stvar.

Ekipa nije toliko skuplja od prošlosezonske bar ne prvih 11 i ako bude veći budžet za plate to je zato što imaš 10 mladih igrača više na platnom spisku a i to je objašnjeno. Uostalom bit će finansijski izvještaj pa će se vidjeti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 11 avg 2025, 18:51

Zvornicka je napisao/la:
11 avg 2025, 15:43

Ko ga je zavalio i kako? Doveo je sta je htio, licno se hvalio da on bira igrace.

Cinjenica je da smo protiv tri ekipe od kojih dvije ispadaju 99.99% osvojili 5 bodova, a pri tome smo igrali kuci dvije utakmice. Za 270+ minuta fudbala nismo pokazali nijedan kvalitet, ni borbu, ni uigranost, ni zelju, dobili smo nabijanje stopera na spica pa sta uradi. Dobili smo trenera koji proziva navijace u vise navrata, cinicno se smije na skandiranje i javno na pressicama krivi igrace. I tebi je to u redu?
Naravno da su ga zavalili a i on budala što je pristao. Samim tim što mu ponudili poziciju nakon vjerovatno jednog od najpopularnijih trenera Želje u zadnjih 12 godina bilo je samoubistvo za prihvatiti. O čemu li su oni razmišljali da puste čovjeka da se promoviše po medijima i da mu zatim daju otkaz. Đaba što je Adžem naš. Naravno da se osigurao ugovorom, sad nek plate ako hoće drugog ili nek stanu iza svojih odluka uprkos negodovanju sa tribina.

O ostalom pišem stalno pa da se ne ponavljam. Lično mislim da igra nije toliko loša ali a se treba dosta popraviti a trener mora smanjiti doživljaj i kloniti se kamera.
Riquelme1921 je napisao/la:
11 avg 2025, 16:34
Levin je napisao/la:
Tjera se čovjek nakon tri kola a još nema poraza u ligi. Gdje to ima u pi*** mat******.
To kada tako napišeš zvuči ok. Ali tu su 2 remija sa Radnikom iz Bijeljine i Rudarom koji je u prva 2 meča primio 9 golova a mi im nismo stvorili 3 opasne šanse. Oba meča na Grbavici. Također ne bi pobjedio ni Posušje da Aliću nije prešla preko noge. Dakle u prva 3 kola nije nadigrao niti jednog protivnika a radi se o 3 najslabije ekipe u ligi.
Imao si i više nego dovoljno prilika za pobjedu. Nije tačno da nisi nadigao nijednog protivnika i ti tražiš dlaku u jajetu. Na žalost napustila nas je prošlogodišnja fortuna da zabijamo u 90+..

Uglavnom, ide vrlo zanimljiv mjesec dana. Sve će se samo reći koliko i šta ova ekipa može.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 18:55

Nadam se da necemo odgoditi utakmicu sa Zrinjskim
Ni slucajno da im izadjete u susret ni za kakve pare
Ne treba zaboraviti 2019 i koronu
Bili smo u polufinalu kupa i bili su protiv igranja, jer su bili u losoj formi
Hdz kolacija siroki, zrinjski su nas nadglasali i ponistio se kup nepravedno u trenutku kad smo bili jaci od njih
Takodjer Az Alkmar cvijece i **** mame Jakovljevica bez izvinjenja njihovog kluba
Ko ih **** ima da igraju
Treba samo sebe da gledamo

Ako odgodite pokacemo da smo beskicmenjaci i nije ni cudo sto nas pobjedjuju stalno
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 11 avg 2025, 19:34

Je li moguće da je Adžem još uvijek trener, gasi klub da se ne brukamo više, dosta je bilo 104 godine
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 11 avg 2025, 19:38

Hajde ba ohanite i smirite se

Velez nije bolja ekipa , presudit ce volja kod igraca.
Adzem zna nahajcati ekipu (al u qrcu)

21:00 Petak! Uslovi ce biti fenomenalni, pokazi sta znas
Porazom se trazi novo ime na klupi u to sam siguran
Pobjedom se dizemo opet i hvalimo Adzema ko da je Murinjo

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 11 avg 2025, 19:42

Zasto mi ne zaganjamo ovog Mehanovica da nam malo kapiten odmori
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 avg 2025, 19:45

Adi Nalic (27) slobodan igrac
Prosle sezone igrao i zabio dva, tri gola u prvoj ligi Nizozemske
Uklopio bi se ovim nasim Trouppe, Seedorf, Koeninngs i bio bi dobar za komnikaciju na terenu
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Anpa
Kontakt:

Post Postao/la Anpa » 11 avg 2025, 19:56

NoDi80 je napisao/la:
11 avg 2025, 19:45
Adi Nalic (27) slobodan igrac
Prosle sezone igrao i zabio dva, tri gola u prvoj ligi Nizozemske
Uklopio bi se ovim nasim Trouppe, Seedorf, Koeninngs i bio bi dobar za komnikaciju na terenu
Vjerovatno bi bio visak s obzirom da igra desetku, tu imamo vec Sabica i Sosica, a i Gojak je prirodno desetka. Ja nesto laicki kontam da nam fali jedna kajla koja je sposobna da povuce loptu od sesnesterca do sesnesterca.
Zadnja izmjena: Anpa, dana/u 11 avg 2025, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 11 avg 2025, 20:06

U trećem kolu Grbavica imala posjećenost kao svi drugi stadioni zajedno. Ovo više nije pitanje Adžema, meni samo nije jasno kako to našim igračima nije hype da poginu na terenu, da idu glavom na krampon, a ja moram strepiti hoćemo li i bod osvojiti protiv Rudara i Radnika, jer je doslovno tako bilo. Naši igrači se ukake na Grbavici kao da igraju na Santiago Bernabe, a ne pred 8 hiljada ljudi koji žive za ovaj klub. Na ovome treba psiholog najviše poraditi, jer ne bi me iznenadilo da u gostima budemo bolji, a to je već sljedeća tekma u Mostaru. Ako nisi spreman na pritisak Želje i Grbavice, idi ba haveru igraj za Radnik, Posušje, Slaviju, šta god. Imamo kao ekipa ozbiljan problem sa mudima. Cojones haveru, cojones
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 37 gostiju.