FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

terabajt
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la terabajt » 06 apr 2014, 19:21

Armala je napisao/la:Nularica :salut:
:o :o :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 apr 2014, 19:22

Mene sad samo zanima kakva je atmosfera u autobusu i o cemu oni razgovaraju. Pominju li uoste svoj los nastup ili ih h boli rinaka??
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 06 apr 2014, 19:24

Sabinho je napisao/la:Mene sad samo zanima kakva je atmosfera u autobusu i o cemu oni razgovaraju. Pominju li uoste svoj los nastup ili ih h boli rinaka??
Mene zanima da li Jarni onaj jad od trenera ima u sebi da udje u svlacionicu i da im se najebe majke.

Rekao sam i jucer da cemo sve znati na cemu smo poslije ove tekme i tako bi na kraju :clap:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 apr 2014, 19:24

Ja cekam izjave Ibrakovica i Dine.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 06 apr 2014, 19:28, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 apr 2014, 19:24

Sabinho je napisao/la:Mene sad samo zanima kakva je atmosfera u autobusu i o cemu oni razgovaraju. Pominju li uoste svoj los nastup ili ih h boli rinaka??
To drugo ... Jbg , sami sebe zahebete svaki put ... Bombasticne najave vas kostaju iz sezone u sezonu ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 06 apr 2014, 19:25

Molit boga da Siroki prodje Celika u kupu , pa da ko cetvrti idemo u evropu . Ili da celik ne dobije licencu . Hajde Hinovicu brate brani kako samo ti znas :(( . Ogorcen sam nasom danasnjom igrom . Ali konacno sad mogu igrati bezz pritiska , pa cemo vidjeti
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 06 apr 2014, 19:28

E ,to drugo. Više se ja sikiram za vas nego oni. Čak pošto imaju plate koje ne bi nigdje dobili ne trebaju im ni premije, pošteni ljudi.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 06 apr 2014, 19:29

Cetri utakmice vec bez gola. Mislim da nam se to nikad ranije nije desilo. I one utakmice sto smo dobili, dobili smo na guz.ove. Definitivno za ovo sve neko treba odgovarati. Najtragicnije je sto cemo na kraju i bez Evrope ostati. Nekad smo to sa lakocom ostvarivali i bez para, strasnih transfera i priprema po Antaliyi. Misljenja sam da navijaci trebaju bojkotovati naredne utakmice, pa makar se nekim cudom i nasli u finalu kupa. Ja bar znam da ja vise necu trositi vrijeme, zivce i pare na ove idiote.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 06 apr 2014, 19:31

Nije nam dugo trebalo! Takvi smo mi...za cas "nema imperativa" postane "imperativ" i moranje...
Nestalo je zadovoljstvo transferima, prilivom novca... Vidim i nezrele komentare onih koji bi tjerali upravu koja je donijela toliko novca u klub... Koja je strucnom stabu i igracima obezbijedila vrhunske uslove za pripreme... Komentarisu i oni koji se ne sjecaju kad su poslednji put bili na tekmi Sarajeva i ocjenu i sud daju na osnovu izvjestaja i forumskih komentara.....
Kad sagledamo sve utakmice ukupan napredak u igri je i vise nego ocit....Mozda i vise u samoj filozofiji igre nego u samoj igri... Isto tako je evidentno da domace utakmice igramo mnogo bolje nego gostujuce...
Ono sto gledam na Kosevu ove sezone je meni napredak u odnosu na ono sto sam gledalo ranije (ovako zadovoljan nisam bio jos od one Caline ekipe sa Dudom u ulozi Busquetsa :) )
Problem je i u igracima... Dzaba izigran prostor za krilo kad Todorovic i Vusljanin upropaste to...Dzaba kad nam u ekipi jedino Mario zna skolski centrirati loptu (definitivno momak sa najboljim centarsutom u ekipi)..
Ni Puric nije ono sto nam treba.... Ni Baric....
A protivnici maksimalno protiv nas...do daske....K'o da im je zadnje.....

Jel vi stvarno ne vidite raznovrsnost u nasim ofanzivnim akcijama (govorim prvenstveno o utakmicama na Kosevu)?
Jel ne vidite da napadamo i po krilima i kroz sredinu sa pasovim Stojceva i Jajala...?
Jel ne vidite da lopta gotovo nikako ne ide nabijanjem u napad... Ono sto frustrira mnoge na Kosevu, kad Gojko vrati loptu Dupovcu, ovaj Tatomirovicu ili Delacu (Bandovicu), pa hajdemo opet.... Sanjao sam takvu filozofiju i pristup igri...
Tek sad se vidi koliko bi nam znacio ostanak Komazeca, no koga nema bez njega se mora....

Nismo mi navijaci. Ne mislim tu samo na navijace Sarajeva nego ukupno na sportsku publiku u BiH.. Tesko dajemo podrsku svojima onda kad ne ide i kad je najpotrebnije... Rado lijecimo svoje frustracije vrijedjajuci sportiste koji brane boje naseg tima...Znamo kako su iz tog odnosa prosli i KK i RK Bosna...

Kroz ove teske utakmice pada i motivacija igracima i definitivno smo zreli za nekog psihologa koji ce popricati sa igracima....Pristup u ovim gostujucim tekmama nije bio na zadovoljavajucem nivou i ocekivati je reakciju kako strucnog staba tako i uprave... (Pa makar ta reakcija ostala iza zatvorenih vrata).

Ono sto jedino znam je, da cu ako Bog da, budem ziv i zdrav, vec iduce sedmice na Kosevo da dam podrsku svom klubu.. i svakom igracu koji znojem natopi dres.....

Bez pritiska za trofejima, i uz nadu da mozemo ispuniti minimalni cilj i plasirati se u Euro takmicenja.
Onda nadam se, uz zadrzavanje kostura ekipe (mlade ekipe), docekati spremno Evropu i od naredne sezone poceti pomalo davati priliku i nasoj djeci.....Da jednog dana dozivim da samo duplo bolji od naseg djeteta moze igrati za nas klub....

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 apr 2014, 19:32

Nazalost vratiti Jajala,nema potrebe trositi vise na njega pare..ne vrijedi on toliko..
Barica ,Todora,i Bilbiju pustiti neka idu...Svi osim Todora imaju extra velike plate,mada ni njegova nije za odbacitit sigurnoo.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 apr 2014, 19:34

Damire ne bih slozio sa tobom, ne vidim nikakvu raznovrsnost kao ni neke proboje, sanjao si u kombinatorici medjutim kombinujemo samo na nasoj polovini a i tu cim nas stisnu nabijamo gore na Bilbiju ispod kojeg ne mozes list papira provuci kad skoci...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 06 apr 2014, 19:35

mma_hz je napisao/la:Nazalost vratiti Jajala,nema potrebe trositi vise na njega pare..ne vrijedi on toliko..
Barica ,Todora,i Bilbiju pustiti neka idu...Svi osim Todora imaju extra velike plate,mada ni njegova nije za odbacitit sigurnoo.
Dobro pomenu plate ako ne bude velikih rezanja plata nakon ovoga, onda ne znam stvarno. Jer bolje zapalit pare nego njima davat

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 06 apr 2014, 19:37

Meni zao samo sto nas ljudi ne dobise i sto im se onoliki trud na kraju nije isplatio.
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 apr 2014, 19:40

Armala je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Nazalost vratiti Jajala,nema potrebe trositi vise na njega pare..ne vrijedi on toliko..
Dobro pomenu plate ako ne bude velikih rezanja plata nakon ovoga, onda ne znam stvarno. Jer bolje zapalit pare nego njima davat
Ma plate i uslovi ovih igraca su meni najveca boljka...kurcenje po Anataliji..a ovamo kapak..meda nmg..
Hejj ne imati suta na gol protiv Rudara a ganjamo titulu a meni lik prica o kombinatorici i raznovrsnosti ,kao i nekim podvaljenim loptama..de bolan, pa protiv Mladosti i Veleza smo jedva nekako pobjedili..ovo ostalo katastrofa...
Jajalo se vazda seta po terenu..jedino je protiv malih malo zapinjao...ovi ostali su svakako ograniceni..bar vecina,razlog sto sam jos spomenuo da trebaju otici Baric i Bilbija su njihove plate ..bez razloga dajemo velike pare Bgm
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 06 apr 2014, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 06 apr 2014, 19:40

damir_82 je napisao/la:Nije nam dugo trebalo! Takvi smo mi...za cas "nema imperativa" postane "imperativ" i moranje...
Nestalo je zadovoljstvo transferima, prilivom novca... Vidim i nezrele komentare onih koji bi tjerali upravu koja je donijela toliko novca u klub... Koja je strucnom stabu i igracima obezbijedila vrhunske uslove za pripreme... Komentarisu i oni koji se ne sjecaju kad su poslednji put bili na tekmi Sarajeva i ocjenu i sud daju na osnovu izvjestaja i forumskih komentara.....
Kad sagledamo sve utakmice ukupan napredak u igri je i vise nego ocit....Mozda i vise u samoj filozofiji igre nego u samoj igri... Isto tako je evidentno da domace utakmice igramo mnogo bolje nego gostujuce...
Ono sto gledam na Kosevu ove sezone je meni napredak u odnosu na ono sto sam gledalo ranije (ovako zadovoljan nisam bio jos od one Caline ekipe sa Dudom u ulozi Busquetsa :) )
Problem je i u igracima... Dzaba izigran prostor za krilo kad Todorovic i Vusljanin upropaste to...Dzaba kad nam u ekipi jedino Mario zna skolski centrirati loptu (definitivno momak sa najboljim centarsutom u ekipi)..
Ni Puric nije ono sto nam treba.... Ni Baric....
A protivnici maksimalno protiv nas...do daske....K'o da im je zadnje.....

Jel vi stvarno ne vidite raznovrsnost u nasim ofanzivnim akcijama (govorim prvenstveno o utakmicama na Kosevu)?
Jel ne vidite da napadamo i po krilima i kroz sredinu sa pasovim Stojceva i Jajala...?
Jel ne vidite da lopta gotovo nikako ne ide nabijanjem u napad... Ono sto frustrira mnoge na Kosevu, kad Gojko vrati loptu Dupovcu, ovaj Tatomirovicu ili Delacu (Bandovicu), pa hajdemo opet.... Sanjao sam takvu filozofiju i pristup igri...
Tek sad se vidi koliko bi nam znacio ostanak Komazeca, no koga nema bez njega se mora....

Nismo mi navijaci. Ne mislim tu samo na navijace Sarajeva nego ukupno na sportsku publiku u BiH.. Tesko dajemo podrsku svojima onda kad ne ide i kad je najpotrebnije... Rado lijecimo svoje frustracije vrijedjajuci sportiste koji brane boje naseg tima...Znamo kako su iz tog odnosa prosli i KK i RK Bosna...

Kroz ove teske utakmice pada i motivacija igracima i definitivno smo zreli za nekog psihologa koji ce popricati sa igracima....Pristup u ovim gostujucim tekmama nije bio na zadovoljavajucem nivou i ocekivati je reakciju kako strucnog staba tako i uprave... (Pa makar ta reakcija ostala iza zatvorenih vrata).

Ono sto jedino znam je, da cu ako Bog da, budem ziv i zdrav, vec iduce sedmice na Kosevo da dam podrsku svom klubu.. i svakom igracu koji znojem natopi dres.....

Bez pritiska za trofejima, i uz nadu da mozemo ispuniti minimalni cilj i plasirati se u Euro takmicenja.
Onda nadam se, uz zadrzavanje kostura ekipe (mlade ekipe), docekati spremno Evropu i od naredne sezone poceti pomalo davati priliku i nasoj djeci.....Da jednog dana dozivim da samo duplo bolji od naseg djeteta moze igrati za nas klub....
potpis od prvog do zadnjeg slova
Sarajevo ljubavi moja!

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 06 apr 2014, 19:40

Da sam na vašem mjestu, ja bih samo otjerao ublehaša Ibrakadabru. Ostalo bi sve zadržao, pa i Jarnija.

Ne može prekonoći. Jedan je Amar, da dođe i u jednoj sezoni od ekipe koja se bori za opstanak, napravi šampiona. ;)

To je izuzetak. Treba kontinuitet. Pogledaj Želju ove godine. Vi ste realno po igračkom kadru bolji od nas, ali naši igraju godinama zajedno, a vaši još uvijek nisu jedni drugima ni imena popamtili kako treba.
FK Željezničar 1921

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 apr 2014, 19:42

Ovo je jedan dio posta koji sam napisao neposredno nakon ligaškog derbija 0-0 na Koševu.
hilmo je napisao/la: ....Do kraja sezone će biti gola borba za Evropu....
Mada sam ovog stajališta od početka sezone.

Bojao sam se ove utakmice pravo. S pravom. Sam sam sebe uvjeravao da možemo pobjediti ali nisam se uspio uvjeriti 100 %.
Loše je ovo bilo, ali stvarno loše. Neću se upustiti u ono u šta se većina upušta i reći da treba ovog otjerati ili onog, da treba smijeniti trenera. NE. Smijena trenera ne bi ništa novog donijela, samo bi se vratili na put kojim idemo protekle godine. Ni onda nisam bio za smijenu Jovića ni Husrefa jesenas jer nam treba kontinuitet, nisam ni za pretjerano mjenjanje kadra jer smo se uvijerili da ni to ne donosi ništa dobro. Jarni je loše postavio ekipu, loše je motivisao, u zadnje dvije utakmice pravi loše izmjene, ali treba ostati. Igrači se ne trude u ovim gostujućim utakmicama.
Treba se oporaviti od ove letargije, nadam se da će angažovati nekog specijalistu ga ekipu podigne. Ovo što je ostalo do kraja treba odraditi maksimalno ozbiljno, ja bih i neke izmjene u ekipi napravio. Ne smijemo sebi dopustiti da izgubimo ovo četvrto mjesto i moramo moliti Boga (žao mi je što ovo moram reći) da Zeničani ne dobiju licencu za evropska takmičenja.

bezze
Kontakt:

Post Postao/la bezze » 06 apr 2014, 19:43

RobertoBaggio je napisao/la:
Da sam na vašem mjestu, ja bih samo otjerao ublehaša Ibrakadabru. Ostalo bi sve zadržao, pa i Jarnija.

Ne može prekonoći. Jedan je Amar, da dođe i u jednoj sezoni od ekipe koja se bori za opstanak, napravi šampiona. ;)

To je izuzetak. Treba kontinuitet. Pogledaj Želju ove godine. Vi ste realno po igračkom kadru bolji od nas, ali naši igraju godinama zajedno, a vaši još uvijek nisu jedni drugima ni imena popamtili kako treba.
U ovoj ligi trener nije po meni tolko bitan..bitna je uigranost i ekipa.Amar je imao igrace prejake i da nije osvojio nebi bio bog želji, to je tako i to je to.

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 06 apr 2014, 19:45

hilmo je napisao/la:Ovo je jedan dio posta koji sam napisao neposredno nakon ligaškog derbija 0-0 na Koševu.
hilmo je napisao/la: ....Do kraja sezone će biti gola borba za Evropu....
Mada sam ovog stajališta od početka sezone.

Bojao sam se ove utakmice pravo. S pravom. Sam sam sebe uvjeravao da možemo pobjediti ali nisam se uspio uvjeriti 100 %.
Loše je ovo bilo, ali stvarno loše. Neću se upustiti u ono u šta se većina upušta i reći da treba ovog otjerati ili onog, da treba smijeniti trenera. NE. Smijena trenera ne bi ništa novog donijela, samo bi se vratili na put kojim idemo protekle godine. Ni onda nisam bio za smijenu Jovića ni Husrefa jesenas jer nam treba kontinuitet, nisam ni za pretjerano mjenjanje kadra jer smo se uvijerili da ni to ne donosi ništa dobro. Jarni je loše postavio ekipu, loše je motivisao, u zadnje dvije utakmice pravi loše izmjene, ali treba ostati. Igrači se ne trude u ovim gostujućim utakmicama.
Treba se oporaviti od ove letargije, nadam se da će angažovati nekog specijalistu ga ekipu podigne. Ovo što je ostalo do kraja treba odraditi maksimalno ozbiljno, ja bih i neke izmjene u ekipi napravio. Ne smijemo sebi dopustiti da izgubimo ovo četvrto mjesto i moramo moliti Boga (žao mi je što ovo moram reći) da Zeničani ne dobiju licencu za evropska takmičenja.
Kad smo prije odustali od kupa ? Ovo danas jeste bilo katastrofalno, no i psiha i sve se itekako moze podignuti do revanša u Mostaru.
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 apr 2014, 19:48

Pa neka i Jarni zaradi koju marku..nek pocne raditi ono za sta je masno placen...znam i ja sastaviti 11 igraca na papir i da izadju....al ne osutat bilo kako ma i da u korner zastavicu pogodi racunalo bi se kao sut...neka ih podigne psihicki..necemo valjda davati i za to pare sada nekome..a Jarni nek drka jel..
FK SARAJEVO.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijelisampion, BungaBum, fks74, kogmagie46, Lecler, Tarapi i 61 gost.