KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

dino-92
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la dino-92 » 03 avg 2010, 00:49

ono zadnje sezone sa mahalbasicem je stvarno velika steta sto nije dosao.
nedavno je predvodio austrijsku u-20 repku do titule evropskog prvaka b-divizije. i to je imao 17 poena i 10 skokova po utakmici.

a ovo za prelazak hodzica izgleda i nije fiksno, kako sam procitao na ****.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 avg 2010, 01:00

Genije je napisao/la:@ neno
Koje predispozicije i zahtjeve treba da ispuni igrač da bi igrao na poziciji NISKOG krila ???????...i koja je razlika između beka i niskog krila u EVROPI.

1.Pašalić,Radić,sarajlija?(nadam se)
2.Hodžić,Čamdžić,Anđelić?
3.Batina,Krušlin,Demić,Buza
4.Hajrić,Avdić?,Buza
5.Zimić?,Klinac?,Mujić

Po meni super ekipa kad bi joj se pridodao jedan mahalbašić ili nešto slično njemu i da ostane sarajlija.

Stigao je demant da Dino Hodzic jos nije za nas potpisao..

Ovako iz ove ekipe ispadaju da ti odmah kazem Sarajlija, Misko ce da ga povuce, ionako nemamo para da ga ispratimo, Hajric je vec uzeo drzavljnstvo u Poljskoj i otisao gore...Mali Neso Andjelic ide za Ameriku, Kemo Avdic nije ozbiljan igrac...Ne znam ja realno sta ti vidis ovdje odlicno, pa ovdje nema igraca koji ce da ima potencijalno 14 - 15 poena u prosjeku u nasoj ligi, vjeruj mi. Zimic, Pasalic, Radic, Batina, Kruslin...To je strasno koji poluigraci ce da budu nosioci igre...Centra ni na vidiku, playa sve nesto prosjecno - ispodprosjecno, tako da ovo je sve ja mislim dosta za realno borbu za ulazak u Ligu 6, mada imaju lesinari i za to plan, ne bojim se ja za njih, dovest ce nekog kada vide da ne ide, dovoljno da se uguraju medju cetiri prve ekipe...

Sto se tice razlike izmedju niskog krila i beka?? U biti u modernoj ovoj danasnjoj kosarci i nema neke velike razlike, ali velike ekipe imaju te igrace Mickel, Siskauskas, Veseli, Perperoglu, Sato i ostali da ih ne nabrajam.. Prava niska krila imaju velike ekipe, ostali se pretezno krpe na toj poziciji sa drugim bekom. Krilo dosta vecu odgovornost ima u odbrani, gdje krpi rupe, cesto preuzme i neke visoke igrace, dok bek je specificna pozicija koja vecinom sluzi da prangija i trpa trojke, a krilo osim sto to radi mora da odigra nekada nesto i ledjima, da "izmisli" kos...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 06 avg 2010, 18:17

Ovo je dream team, s ovakvom ekipom cemo po selima gubiti 20 razlike. Ja ne znam samo sta su njima ambicije u klubu, s ovakvim timom mogu igrati u drugoj ligi....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2010, 11:19

Pred "Studentima" je sezona puna neizvjesnosti

Koliko god bilo teško, moramo se boriti za najviši plasman u Prvenstvu, kaže Admir Bukva

Krušlin: Novo ime u redovima Bosne Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom danas počinje pripreme uoči sezone pune neizvjesnosti.

Kao nikada ranije, klub je ovog ljeta pretrpio pravi igrački egzodus - sedmorica prvotimaca su i zvanično otišla kao slobodni igrači (Ivan Ivanović, Goran Bajić, Seid Hajrić, Gorjan Radonjić, Milan Milošević, Feliks Kojadinović, Žarko Rakočević).

Na izlaznim vratima su, također, kapiten Suad Šehović i Zlatko Jovanović, čiji igrački kvaliteti nisu upitni, naglašava direktor Bosne Admir Bukva, ali njihove ugovore klub više ne može finansijski podnijeti pa je, za sada usmeno, dogovoren prekid saradnje.

Lista pojačanja trenutno je mnogo skromnija, ugovore s Bosnom potpisali su Marko Radić i Filip Krušlin, a to će uskoro uraditi Marko Batina i Dino Hodžić.

Na današnjoj prozivci u dvorani Skenderija, prema Bukvinim riječima, trebali bi se pojaviti još Nermin Buza, Mirza Sarajlija, Eldin Čamdžić, Ali Demić, Muhamed Pašalić, Amin Hot, Ernad Mujić, povratnik Emir Zimić...

- Fokus je na mlađim igračima, od kojih ćemo pokušati formirati okosnicu tima, a kroz prvi dio Prvenstva BiH vidjeti na koga od njih možemo najozbiljnije računati za završnicu.

Koliko god finansijski bilo teško, moramo se tokom sezone pojačati barem s dvojicom iskusnijih košarkaša i postepeno povećavati ambicije, odnosno boriti se za najviši plasman u Prvenstvu - naglasio je Bukva.

Nakon uvodnog dijela u Sarajevu, Bosna će pripreme nastaviti na Igmanu.

Pregovori s Đurasovićem

Bukva je razgovarao s reprezentativcem Božom Đurasovićem u nastojanjima da 23-godišnjeg krilnog igrača zadrži u klubu.

- Činimo sve kako bi Božo ostao u ekipi, kao jedan od ključnih igrača u našoj koncepciji. Obavit ću razgovor i s Aldinom Klincem kako bismo riješili i njegov status - kaže Bukva.

Ostalo je samo ime.....

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 09 avg 2010, 18:55

neno#4 je napisao/la:Pred "Studentima" je sezona puna neizvjesnosti

Koliko god bilo teško, moramo se boriti za najviši plasman u Prvenstvu, kaže Admir Bukva

Krušlin: Novo ime u redovima Bosne Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom danas počinje pripreme uoči sezone pune neizvjesnosti.

Kao nikada ranije, klub je ovog ljeta pretrpio pravi igrački egzodus - sedmorica prvotimaca su i zvanično otišla kao slobodni igrači (Ivan Ivanović, Goran Bajić, Seid Hajrić, Gorjan Radonjić, Milan Milošević, Feliks Kojadinović, Žarko Rakočević).

Na izlaznim vratima su, također, kapiten Suad Šehović i Zlatko Jovanović, čiji igrački kvaliteti nisu upitni, naglašava direktor Bosne Admir Bukva, ali njihove ugovore klub više ne može finansijski podnijeti pa je, za sada usmeno, dogovoren prekid saradnje.

Lista pojačanja trenutno je mnogo skromnija, ugovore s Bosnom potpisali su Marko Radić i Filip Krušlin, a to će uskoro uraditi Marko Batina i Dino Hodžić.

Na današnjoj prozivci u dvorani Skenderija, prema Bukvinim riječima, trebali bi se pojaviti još Nermin Buza, Mirza Sarajlija, Eldin Čamdžić, Ali Demić, Muhamed Pašalić, Amin Hot, Ernad Mujić, povratnik Emir Zimić...

- Fokus je na mlađim igračima, od kojih ćemo pokušati formirati okosnicu tima, a kroz prvi dio Prvenstva BiH vidjeti na koga od njih možemo najozbiljnije računati za završnicu.

Koliko god finansijski bilo teško, moramo se tokom sezone pojačati barem s dvojicom iskusnijih košarkaša i postepeno povećavati ambicije, odnosno boriti se za najviši plasman u Prvenstvu - naglasio je Bukva.

Nakon uvodnog dijela u Sarajevu, Bosna će pripreme nastaviti na Igmanu.

Pregovori s Đurasovićem

Bukva je razgovarao s reprezentativcem Božom Đurasovićem u nastojanjima da 23-godišnjeg krilnog igrača zadrži u klubu.

- Činimo sve kako bi Božo ostao u ekipi, kao jedan od ključnih igrača u našoj koncepciji. Obavit ću razgovor i s Aldinom Klincem kako bismo riješili i njegov status - kaže Bukva.
Koliko je realno da reprezentativac igra ligu,bez uvrede ikome po selima BIH???Ne vjerujem da tu moze napredovati,ako misli ista u repki.....

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 avg 2010, 02:17

Bosne mi je tako zao,kosarku sam zapravo i zavoljeo i poceo ozbiljnije pratiti u ono vrijeme kada je Bosna bila poznata kao ekipa sa najboljom publikom u GoodYear ligi,kada je L.Williams gazio sve redom,K.Bajramovic bio 100 puta bolji nego sto je danas,pa Tomo Trica i ostali,spominjala se i evroliga kao cilj u buducnosti,a danas...Izgleda da su Imamovic i Konakovic uzdigli Bosnu a onda je srozali dublje nego sto je ikad bila :cry:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 13 avg 2010, 09:30

citam clanak u danasnjem avazu i ne mogu sebi da dodjem...
I feel devotion!!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 13 avg 2010, 12:49

ipsa je napisao/la:citam clanak u danasnjem avazu i ne mogu sebi da dodjem...
šta piše? de prepričaj u par rečenica...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2010, 16:21

Zlatko Jovanovic raskinuo ugovor sa Bosnom....

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 avg 2010, 15:30

Bozo ne ostaje vjerovatno...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 avg 2010, 23:19

Na pripremama Bosne otac i sin Damjanović

U ekipi i četvorica košarkaša iz kadetskog tima

Aleksandar Damjanović: Povratak u Bosnu

Šesnaestorica košarkaša pokušat će se tokom priprema na Igmanu, koje su počele jučer, te kroz seriju kontrolnih utakmica nametnuti šefu stručnog štaba Dejanu Parežaninu za dres prvotimca Bosne ASA BH Telecoma u novoj sezoni.

"Studenti" su na olimpijsku planinu otputovali u sastavu Muhamed Pašalić, Marko Radić, Amin Hot, Eldin Čamdžić, Marko Batina, Filip Krušlin, Nermin Buza, Ali Demić, Emir Zimić, Aldin Klinac, Ernad Mujić i Aleksandar Damjanović, plus četvorica perspektivnih igrača, kadetskih prvaka BiH, Srđan Damjanović, Emir Kobašlić, Edin Rešidović i Marko Vuković.

Od ovih 16 imena, čak 13 ih je prošlo kroz Bosnin omladinski pogon. Zanimljivo je da će se zajedno pripremati otac i sin Damjanović. Aleksandar (37 godina) bivši je prvotimac Bosne, Srđan (16) član je mladog tima.

- Aleksandar će raditi s nama, bit će podrška mlađim centrima, ali neke njegove privatne obaveze razlog su što još nismo potpuno sigurni hoćemo li se dogovoriti o konačnom angažmanu - kaže Sejo Bukva, tim-menadžer Bosne.

On dodaje da bi ekipu trebali dopuniti reprezentativci Dino Hodžić i Božo Đurasović. Od stava Upravnog odbora zavisi hoće li se Bosna upustiti u dovođenje pojačanja.

"Studente" napuštaju Suad Šehović i Zlatko Jovanović (vjerovatno se vraća u banjalučki Borac), dok je upitan status Mirze Sarajlije, koji ima ugovor, ali nije s ekipom.

Šehović: S Olimpijom u Euroligi

Kao što smo prije nekoliko dana nagovijestili, doskorašnji kapiten Bosne Suad Šehović nastavit će karijeru u slovenskoj Union Olimpiji, s kojom će potpisati ugovor na godinu.

- Poklopile su se neke stvari, od izazova igranja u Euroligi preko korektne finansijske ponude pa do toga da je moj dolazak inicirao trener Jure Zdovc, s kojim sam imao korektnu saradnju u Bosni - rekao nam je jučer Šehović, koji je postigao devet poena u pobjedi Crne Gore u Latviji (90:84) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 avg 2010, 17:16

Veliki Bosnin talenat, najavljivan od strane kluba i jos pojedinaca, Amar Suljagic karijeru nastavlja u Kaknju...

Cudno je kako niko nije uspio da prepozna taj veliki talenat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 avg 2010, 23:48

Bosna igra dvije prijateljske protiv Temisvara u petak i subotu u Hadzicima. Tekme pocinju u 18,00, ulaz 2KM.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 avg 2010, 02:27

Temišvar test i za igrače na probi

Bosna dovodi nove košarkaše

Bukva: Sužava izbor pojačanja Košarkaši Bosne ASA BH Telecoma pripremaju se na Igmanu. Prve kontrolne utakmice odigrat će u petak i subotu protiv Temišvara u sportskoj dvorani u Hadžićima.

Kako najavljuje klupski direktor Admir Bukva, do petka bi se ekipi mogli priključiti novi igrači (jedan ili dvojica) i protiv rumunske ekipe upisati prve minute u dresu "Studenata".

- Tražimo "četvorku" te igrača koji bi mogao pokrivati pozicije jedan i dva. O imenima ne mogu govoriti, jer iz velikog broja ponuda još nismo suzili konačan izbor - kaže Bukva te otkriva tek to da će barem jedan od ove dvojice košarkaša biti Amerikanac.

No, Bukva naglašava da nijednom igraču nije garantiran ostanak u klubu sve dok se stručni štab na parketu ne uvjeri u njegove kvalitete, vjerovatno i na turniru u Temišvaru (2. - 4. septembar), gdje će se Bosna zaputiti poslije priprema na Igmanu.

- Niko neće potpisati ugovor dok ne prođe probu, to je čvrst stav uprave i stručnog štaba - rekao je Bukva.
Kako su poceli opet nece se nista novo napraviti....

Ostalo je samo ime.....

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 26 avg 2010, 02:52

Ima li kuveta i znanja da Bosna uzme titulu i vrati se u NLB ove godine?

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 26 avg 2010, 12:11

cole-ch je napisao/la:Ima li kuveta i znanja da Bosna uzme titulu i vrati se u NLB ove godine?
Prelistaj malo forum pa će ti biti sve jasno prijatelju! :o :o :o :o :o

Koš-
Kontakt:

Post Postao/la Koš- » 26 avg 2010, 13:59

baggio je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Ima li kuveta i znanja da Bosna uzme titulu i vrati se u NLB ove godine?
Ha ha ha ha ha . . . . . . . . . . .

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 avg 2010, 14:48

Koš- je napisao/la:
baggio je napisao/la:
Ha ha ha ha ha . . . . . . . . . . .
Sta je smijesno.....

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 avg 2010, 01:26

Gledao sam veceras 3 cetvrtine prijateljske utakmice Bosna vs Temisvar u Hadzicima. Kako je ovo blizu mene, nisam smio to da propustim :D :D . Nisam uspio da sagledam do kraja, morao sam na iftar. Prva pripremna utakmica, djeca igrala, borili su se koliko su mogli. Rekose mi na kraju da smo cak i dobili...Ono sto sam ja vidio..

Radic - Fin pas ima, ulaz nista, odbrana nista, sve u svemu, nista bolje od Muhe, nije bilo potrebe da se dovodi..
Hot - Mali je izgubio dvije lopte,u odbrani se borio, u napadu ne ide nista, ali ima srce ne boji se uci pod kos...
Camdzic - Za ono sto sam gledao, najbolji je bio veceras...Ima fin sut, ulaz solidan, zalijece se ponekada, ali bice uspjeh ako se napravi on i jos 2 - 3 da mogu solidno da igraju kao Bozo..
Kruslin - Sto se tice napada, truba, ali bas truba, kao neki bek, ali nista....
Demic - Eh od njega bi se kao moglo nesto napraviti, ali ako se bude radilo...
Buza - Dejo ga najvise "mezio" veceras, nabacio je misica vidi se...Dejo zahtijevao da se igra brzo, Buza u par navrata usporio napad...
Mujic - Veceras igra na "4", sto nije njegova prirodna pozicija, jos je zelen, ali vidi se da decko hoce da radi, da uci..
Zimic - Zar opet se mora gledati doticni igrac..Stvarno vise je postalo degutantno....
Klinac - Uhvatio je par otpadaka, sretno njemu sto su dosli...
Aco - Odigrao par minuta na iskustvo...Znao je nekada...

Ulazio je i mali Edo, pogodio jednu trojku, koliko sam ja gledao...Nisu igrali Muhica( i ne treba nikad vise ni da igra za nas) i Batina...
Ovi Rumuni su neozbiljna ekipa..
Jos dva pojacanja cemo kao da dovedemo..Dva Amerikanca vjerovatno...

Taman ovo sto imamo plus Bozo nam je dovoljna za 6. mjesto u ovoj Ligi :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 avg 2010, 13:49

Spremni smo i na kritike

Pred podmlađenim timom je težak posao u domaćoj ligi i Euročelendž kupu

Parežanin: Mnogo promjena u ekipi

Čak i oni koji se hvale da odlično poznaju prilike u sarajevskoj košarci osjetili bi blagi šok u prvom susretu s ekipom Bosne ASA BH Telecoma.

Da su se sarajevski "Studenti" zaista pripremali na Igmanu, a potom u Hadžićima dva puta dobili rumunski Temišvar (68:66, 64:57), dokaz je, prije svega, klupska oprema, a ne brojna nova lica u timu kojem nedostaje čak 11 od 18 igrača iz završnice prošle sezone!

Sama ta činjenica dovoljna je da šef stručnog štaba Dejan Parežanin dobije debeli kredit pred novo prvenstvo (trenutni sastav, bez zvučnih pojačanja, s prosjekom starosti 22 godine, žestoko će se morati pomučiti da izbori mjesto u Ligi za prvaka BiH), mada strpljenje do sada baš i nije krasilo ni klupsku upravu, ni trenere, niti navijače.

- Na kritike smo spremni, od tima Bosninog ugleda uvijek se očekuje najviše, pa čak i sada, kada je situacija ipak znatno drugačija nego ranijih godina. Ono što moji saradnici i ja možemo obećati jeste mnogo rada, bez odustajanja - ističe Parežanin.

U dva meča protiv prošlosezonskog pobjednika Kupa Rumunije kao glavna napadačka opcija "Studenata" nametnuo se bek Eldin Čamdžić. Solidni su bili krilo Ali Demić te novi plej Marko Radić. Za proboj u domaću ligu za prvaka, a naročito u kvalifikacijama za Euročelendž kup FIBA protiv francuskog Nansija, ipak će biti potrebno mnogo više.

- Nadam se da ćemo uskoro popuniti tim s dvojicom igrača i nešto manje od mjesec do prve utakmice s Nansijem iskoristiti za uigravanje. Naš prolazak bio bi iznenađenje, ali ne bježimo od odgovornosti niti se predajemo - rekao je Parežanin.

Čekaju Amerikance, Đurasović sve dalje

Parežanin se nada da će se ekipi do 1. septembra i odlaska na turnire u Rumuniji i Mađarskoj priključiti dvojica američkih igrača, na pozicijama beka i krilnog centra.

- Vjerujem da ćemo za budžet kojim raspolažemo dobiti adekvatna pojačanja - kaže Parežanin.

Kada je riječ o Boži Đurasoviću, sve su manje šanse da reprezentativno krilo ostane u redovima "Studenata".

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.