aimar21 je napisao/la: ↑24 apr 2023, 08:14
Šteta prosutih bodova, ovaj put je to bilo solidno i mislim da smo mogli izvući bar neriješeno. Osim poklonjenog gola, ništa konkretno nisu napravili, a to im se ove sezone i nije baš dešavalo.
Kod nas standardne dječije bolesti. Ovo što nam se protiv njih dešava, ne dešava se više niti u jednoj utakmici. Nadam se samo da je Feja vidio da je Domić na beku najgore rješenje od svih lijevih bekova u Premijer, ali i u ligi Federacije. Pršeš također ne bi smio biti prva opcija, ali nažalost, sinoć nije imao nikakvu alternativu. Anđušić je trenutno spreman za 20 minuta ozbiljnog fudbala, a Halilović za 7. Kod gola nesretna situacija, umjesto Zeljkovića je mogao biti bilo koji drugi igrač i gol nije njegov, kao ni golmanov. Mi možemo imati zadnju liniju Cafu-Maldini-Nesta-Costacurta, ako im vezni red poklanja lopte, ovi su nazad nemoćni. Osjeti se nedostatak Dine i to je možda trenutno najveći peh jer su Šikalo i Pršeš nazad premekani. Tarik je ušao u finu formu i šteta je što je sinoć bio dosta nesiguran, ali mislim da je to strah od greške nakon prošlog derbija. Lauš stvarno dobar i igra sa mudima, šteta što mu ona lopta nije ušla.
Ako neko zna, mene zanima stanje sa kartonima. Neko sinoć na tribinama reče da nemamo Lauša, Šikala i Feje. Ako je tako, nadam se da će jedan U21 biti Nanić na golu, a drugi nam je problem. Možda Sijamija ili Kadrić do poluvremena. Čak možda ni Puce nije loša opcija uz Haskića.
Raspored nam je paklen, ali treba stisunti ovih nekoliko utakmica. Široki na strani nam u zadnje vrijeme dosta dobro leži. I dalje su više sretni nego spretni i uz pravi pristup ih možda možemo okrenuti. Nakon toga Borac kući. Znamo da sa njima možemo, pogotovo ako večeras dobiju Igman onda su se još malo odvojili. Onda Grbavica. Očekujem dosta težu utakmicu nego u kupu, imati će trener vremena da se još malo posloži. Ali kako mi budemo umorni, tako će i oni. I onda Sarajevo kući. Mislim da će nam ova utakmica biti najteža od navedenih. Iako je kod njih i dalje mnogo nezadovoljstva, utakmice dobijaju na individualni kvalitet i dosta su nezgodni. Pogotovo ako mi nastavimo biti ovako nekompletni.
O finalu Kupa ništa spektakularno. Sinoć smo vidjeli da se sa njima može igrati. Nadam se samo da će jedan lijevi bek, koji to zaista jeste, moći odigrati utakmicu. Nebitno da li je to Pavić ili Ćuković. Bilo bi dobro da Halilović digne spremnost na barem 60 kvalitetnih minuta. Kažu da je za Dinu sezona gotova i da je već otišao za Sarajevo. Obnovljena povreda zadnje lože koja se ne može operisati već mora strogo mirovati. Još mjesec je do utakmice i mi se moramo posvetiti plasmanu među 4, što je itekako ostvarivo...
Pljujemo po međugorcima što ubacuju baklje u teren (trebali su biti izbačeni nakon prve), a zaboravljamo da je i naš topovski završio u terenu i napravio lijepu rupu. To je nedopustivo i šta očekivati od gostiju, kada sami sebi štetimo. Teren je savršen i komšijama treba naplatiti svako moguće oštećenje koje je ostalo iza njih.