FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
105
46%
3. Sredinu tabele
47
21%
4. Borbu za opstanak
31
14%

Ukupno glasova: 226

Firebase
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Firebase » 10 avg 2025, 18:03

19fkz21 je napisao/la:
10 avg 2025, 17:53
Firebase je napisao/la:
10 avg 2025, 17:46
Kajkutenjoyer je napisao/la:
10 avg 2025, 17:31
samo 4 boda u naredne dvije i sve se vraća u normalu
:thumbup:

Ja bas nisam vjest tim stvarima pa bih zamolio da nam neko slikovito prikaze prva 4 kola sezona kad smo uzeli titule..
Mislim da bi svima bilo jasno da se nepotrebno dize panika.
Nikad mi koliko me sjecanje sluzi nismo imali 3/3 na pocetku sezone..
Imali smo i vise od 3/3, dapače imali smo 4/4 sa Osimom sezona 20/21.
Dobili Velez, Radnik, Borac i Slobodu, ali mislim da ne treba podsjecati kako je neslavno zavrsila ta sezona.
Ostarilo se Bgm 😀😉 ali mislim da je to jedini slucaj, hvala na digresiji :thumbup: a odlicno si se nadovezao na poentu price, znaci da ni 4/4 u sustini nista ne znaci ako ne budes na pravom nivou kad najvise bude trebalo..

Jos oko smjene Adzema,
Ako imamo u planu trenera za kojeg smo sigurni da je dokazan, da zna da ga masno platimo onda moze i smjena ali ako cemo tjerati Adu da bi doveli Slavena Musu ili Nedima Arenu neka hvala!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 avg 2025, 18:21

Firebase je napisao/la:
10 avg 2025, 18:03
19fkz21 je napisao/la:
Firebase je napisao/la:

Ja bas nisam vjest tim stvarima pa bih zamolio da nam neko slikovito prikaze prva 4 kola sezona kad smo uzeli titule..
Dobili Velez, Radnik, Borac i Slobodu, ali mislim da ne treba podsjecati kako je neslavno zavrsila ta sezona.
Ostarilo se Bgm 😀😉 ali mislim da je to jedini slucaj, hvala na digresiji :thumbup: a odlicno si se nadovezao na poentu price, znaci da ni 4/4 u sustini nista ne znaci ako ne budes na pravom nivou kad najvise bude trebalo..

Jos oko smjene Adzema,
Ako imamo u planu trenera za kojeg smo sigurni da je dokazan, da zna da ga masno platimo onda moze i smjena ali ako cemo tjerati Adu da bi doveli Slavena Musu ili Nedima Arenu neka hvala!
Samo napadacki fudbal tipa Garcia u Hajduk sto je dosao, nama Cabraja i svi sretni.
Fk Željezničar.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 10 avg 2025, 18:34

Nas su najviše **** ovi Željini vojnici i ratnici xd A i od djece se ježim. Željino dijete baaa neka ga, ne diraj ga, nek griješi hahah nek se uči. Ne smijes djetetu reć da je neuhranjena karinaa od igrača kojeg je babo voziko na treninge da trenira nazor. Da ne pricam da samo kod nas si mladi talenat (dijete) i sa 23+ godina, a vani ljudi ekipe vuku u tim godinama. E kud ne ispadosmo pretprosle sezone da nas opali samarcina realnosti, sad bi ko nato bili

Firebase
Kontakt:

Post Postao/la Firebase » 10 avg 2025, 18:47

A vidjet cemo sta ce da bude, ne pitamo se mi nista ni oko smjene ni oko izbora novog trenera, ali ako cemo vec mijenjati onda daj tog napadacki fudbal, mladi igraci to je pravac kojim moramo ici da li sa Adzemom ili nekim drugim...
Boljevic i Lagumdzija se valjda vracaju sad u petak, valjda mogu po poluvrijeme odigrati kvalitetno, prosiren je roster, da hoce i taj veznjak doci ali kasno je to dosta. Nadati se najboljem dole da uzmemo nekako bodove da opet malo smirimo strasti i da onda svim silama pokusamo uzeti prva 3 boda na Grbavici, to bi nas vratilo u kolosijek.
Ko ocekuje neke serije pobjeda u ovoj ligi mislim da se vara, ovdje ko poveze 3 pobjede eto ga u vrhu.. Tesko ce biti napraviti neki niz.

Firebase
Kontakt:

Post Postao/la Firebase » 10 avg 2025, 19:00

F1921B je napisao/la:
10 avg 2025, 18:34
Nas su najviše **** ovi Željini vojnici i ratnici xd A i od djece se ježim. Željino dijete baaa neka ga, ne diraj ga, nek griješi hahah nek se uči. Ne smijes djetetu reć da je neuhranjena karinaa od igrača kojeg je babo voziko na treninge da trenira nazor. Da ne pricam da samo kod nas si mladi talenat (dijete) i sa 23+ godina, a vani ljudi ekipe vuku u tim godinama. E kud ne ispadosmo pretprosle sezone da nas opali samarcina realnosti, sad bi ko nato bili
Kako ne bi, bili bi Nato ali u PLFBiH i ove godine bi sigurno bili prvi favorit za povratak u elitu.
Kad nesto nije kako treba ne rusis cijelu kucu, izbijes 2 zida renoviras dnevni boravak i super sve. Popravljamo stvari u hodu 100 godina kao da nam je to nesto novo. I ovo oko djece, realno nasa su nam djeca sve donijela i moramo ih podrzavati, mozda Sabic nije taj kalibar ali mozda Foco bude mozda Korora koji je sinoc bio na klupi, mozda neko treci ali nasa skola je jedini pravac kojim mi u ovom sistemu i nacinu poslovanja mozemo ici.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 10 avg 2025, 19:05

Juniori izgubili od Zvijezde 09 rezultatom 5:0 hahahahaha

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 avg 2025, 19:20

Firebase je napisao/la:

Donekle si u pravu, po mom misljenju naravno. Nije to samo broj bodova u pitanju.
Igrali smo protiv 3 najvjerojatnije najlosije ekipe. Ne da imamo mali broj bodova nego nemamo igre. Kako onda da ocekujemo u jacim utakmicama igru i bodove...
Sve je naopako nekako za sad.
Hvalili su se da je ostvaren najveci klupski transfer, prodat jako jako bitan igrac koji je bio dobar u oba pravca. Zamjena mu Erik ?
Za napadaca znamo da imamo covjeka koji moze pomoc u posebnom sistemu i koji je ok za zadnjih 20 minuta. Dovedu 3 napadaca koji su ukupno dali nesto vise od 20 golova u karijerama. Imaju vise promjenjenih klubova nego golova.
Vala ja ni desnim bekom nisam nimalo fasciniran, za sad.
Pustili smo covjeka koji je dao onako fin broj golova a za kojeg se svi slazemo da je dosta učestvovao u igri i puno rasteretio napadaca i njegovim dolaskom je taj napadac bio bolji.
Momak koji je prosle sezone bio sasvim ok i svi smo ocekivali od njega velike stvari ove godine, iznenada dobio kapitenska traku i ugasio se.
Reklo bi se niko nije u nekoj formi.
Lijevi bek najizrazeniji do sad a to je vise jer smo tamo godinama krampe imali.
Ima tu nekog kvaliteta ali puno se stvari mora popravit i sveukupna atmosfera podic.
Mene vala brine ova sezona, vidjet cemo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 10 avg 2025, 19:23

Ma ja, juniori ti 5 0 gube od ekipe sa sela. Pa sta ces ocekivat od “akademije” u kojoj se pare traze u 21 stoljecu za igranje. Okej, nasa djeca i ostale fantazije, postujem al ne moze nista na silu.

A sta je to “fabrika” izbacila u zadnjih 10 godina? Zadnji kojeg se sjecam Hadziahmetovic, svi poslije zavrsili u kukuruz ligama po kojekakvim Surdulicama i sl. E sve ovo je slika SISTEMSKOG unistavanja kluba. Al eto bitno je da Madzidu psujemo.

https://****/445594-raspad ... a-u-drzavi

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 avg 2025, 19:37

5:0 debili izgubili
**** tr dan
Jos Velez ako ne pobjede do investitora dizem ruke
**** bas dan nesposbni
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 10 avg 2025, 19:38

F1921B je napisao/la:
10 avg 2025, 19:23
Ma ja, juniori ti 5 0 gube od ekipe sa sela. Pa sta ces ocekivat od “akademije” u kojoj se pare traze u 21 stoljecu za igranje. Okej, nasa djeca i ostale fantazije, postujem al ne moze nista na silu.

A sta je to “fabrika” izbacila u zadnjih 10 godina? Zadnji kojeg se sjecam Hadziahmetovic, svi poslije zavrsili u kukuruz ligama po kojekakvim Surdulicama i sl. E sve ovo je slika SISTEMSKOG unistavanja kluba. Al eto bitno je da Madzidu psujemo.

https://****/445594-raspad-cuvene-skole-fudbala-zeljo-danas-ima-samo-jednog-igraca-u-svim-omladinskim-selekcijama-bih-juniori-su-13-od-16-ekipa-u-drzavi
Da su svi ko Madzid i trpe negodovanje suigraca, i kad ne ide pokusava nesto i zamisli ‘najslabiji’ bude na terenu pa stvori jedine dvije konkretne sanse sto smo imali.
Fk Željezničar.

Demaaa
Kontakt:

Post Postao/la Demaaa » 10 avg 2025, 19:44

Neko je dobro napisao , 2025 godina nama Adžem trener
.
Svaka čast Adžemu , prošao je svašta privatno , ali ljudi liga se mjenja , jača , teža , 10 klubova, 4 derbija i dovedeš trenera koji je vodio Jedinstvo .
Iskreno želim se posut pepelom na kraju sezone ako ostane , tako isto ako ode treba nam provjereno ime sa respektom i iskustvom .

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 10 avg 2025, 19:58

Mene ne zanima trener i njegova proslost i kakve on daske ima u glavi. Mene zanima Zeljo. Nikad necu skandirati protiv trenera osim ako se desi nesto da ne zeli otici trener koji gura u rupu. Slazem se i pisem ovdje sve nedostatke koje smo dobili sa Adzemom ali ga necu tjerati jer on mora sam otici u jednom trenutku ako se ovo nastavi.

Ovdje je najveci argument ZA Adzema to kako igraju pitari i poredjenje sa Coricem. Jos sam vidio da se povezuju neke sampionske sezone sa brojem osvojenih bodova u prvim kolima.

Hajde samo ukljucite racio, nista od tog sto pisete nije bitno, to su alibiji, bitna je igra, a ona pokazuje da mi TRENUTNO nismo ni za sta i da cemo se OPET boriti za ostanak u ligi (2 od 10 ispada), i na sve to osoba koja bi trebala snositi najvecu odgovornost odbija je preuzeti nego je cak prebafuje na igrace i to cak i na mlade igrace. Ja zelim svu srecu nasem Zelji i da se izdignemo iz ovog kanala, nek radi sta zna i umije ali ako rusis sve stubove kluba koji su se jedva "renovirali" prosle sezone onda ce i njemu valjda biti jasno da je bolje da se skloni.

Ja ga kritikujem od kad je dosao i napisat cu pohvalu kad god vidim da je nesto za pohvaliti ali sve se bojim da je on ostao u vremenu kad je osvojio kup, zato ga valjda toliko i spominje. Od tad je liga i klubovi napredovali, a mi smo ostali haman isti. Nije isto napasti titulu i kup u sezoni 2018 i sada to najavljivati. PROBUDI SE COVJECE

Firebase
Kontakt:

Post Postao/la Firebase » 10 avg 2025, 20:24

godrina je napisao/la:
10 avg 2025, 19:20
Firebase je napisao/la:

Donekle si u pravu, po mom misljenju naravno. Nije to samo broj bodova u pitanju.
Igrali smo protiv 3 najvjerojatnije najlosije ekipe. Ne da imamo mali broj bodova nego nemamo igre. Kako onda da ocekujemo u jacim utakmicama igru i bodove...
Hvalili su se da je ostvaren najveci klupski transfer, prodat jako jako bitan igrac koji je bio dobar u oba pravca. Zamjena mu Erik ?
Za napadaca znamo da imamo covjeka koji moze pomoc u posebnom sistemu i koji je ok za zadnjih 20 minuta. Dovedu 3 napadaca koji su ukupno dali nesto vise od 20 golova u karijerama. Imaju vise promjenjenih klubova nego golova.
Pustili smo covjeka koji je dao onako fin broj golova a za kojeg se svi slazemo da je dosta učestvovao u igri i puno rasteretio napadaca i njegovim dolaskom je taj napadac bio bolji.
Momak koji je prosle sezone bio sasvim ok i svi smo ocekivali od njega velike stvari ove godine, iznenada dobio kapitenska traku i ugasio se.
Lijevi bek najizrazeniji do sad a to je vise jer smo tamo godinama krampe imali.
Ima tu nekog kvaliteta ali puno se stvari mora popravit i sveukupna atmosfera podic.
Slazem da smo zabrinuti kolektivno svi, obecavajuce pripreme, sistem igre visok presing, mladja ekipa, Evropa dosta solidna, nismo imali srece u prvoj utakmici.. Druga je isto bilo finih perioda ali pred Radnik se povrijedi Lagumdzija po meni motorna snaga ekipe, Erik kartoni, i tu krecu problemi.. U Posušju smo opet kao imali neki plan, odigrali dosta zrelo i sad opet problem.. Reklo bi se da su utakmice na Grbavici problematicne ali dalo bi se to rijesiti ako u gostima budemo dobri..
Zakljucak, fali nam par igraca da uskoci u 11, fali nam uigranosti, realizacija katastrofa.. Ocekivano bi bilo da budemo bolji u nastavku ali znajuci nas nikad nisi na cisto sta se moze desiti.

Laudrup
Kontakt:

Post Postao/la Laudrup » 10 avg 2025, 20:55

Pablo11 je napisao/la:
10 avg 2025, 18:21
Firebase je napisao/la:
10 avg 2025, 18:03
19fkz21 je napisao/la:

Jos oko smjene Adzema,
Samo napadacki fudbal tipa Garcia u Hajduk sto je dosao, nama Cabraja i svi sretni.
Mario Ivanković slobodan i najbolji izbor u ovom trenutku.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 avg 2025, 20:59

Firebase je napisao/la:
10 avg 2025, 20:24
godrina je napisao/la:
10 avg 2025, 19:20
Firebase je napisao/la:

Slazem da smo zabrinuti kolektivno svi, obecavajuce pripreme, sistem igre visok presing, mladja ekipa, Evropa dosta solidna, nismo imali srece u prvoj utakmici.. Druga je isto bilo finih perioda ali pred Radnik se povrijedi Lagumdzija po meni motorna snaga ekipe, Erik kartoni, i tu krecu problemi.. U Posušju smo opet kao imali neki plan, odigrali dosta zrelo i sad opet problem.. Reklo bi se da su utakmice na Grbavici problematicne ali dalo bi se to rijesiti ako u gostima budemo dobri..
Zakljucak, fali nam par igraca da uskoci u 11, fali nam uigranosti, realizacija katastrofa.. Ocekivano bi bilo da budemo bolji u nastavku ali znajuci nas nikad nisi na cisto sta se moze desiti.
Kad da nam dodju ti igraci ? Koliko cemo cekat registraciju pa da pocnu igrat u drugoj polovini 10. mjeseca. Ili na zimu kad mozda bude kasno.
Maj, juni evo juli. Dovoljno vremena da svako skonta sta mu fali i treba.
Niko sretniji od mene da grijesim al dobro sam zabrinut.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 10 avg 2025, 21:00

Ne znam jel samo meni, ali čini mi se da Madžid ove sezone ima više želje i volje nego prošle, kad nije bio toliko “pod lupom”.
Sad ga protivnici bukvalno melju – igraju dupli blok, flaster na njemu, svaki 1 na 1 završi udarcem po nogama ili čupanjem za dres.
Sinoć par puta Mirjaj (ili kako se već zove) ide otvorenim đonom na njega, obara ga, a sudija se pravi lud. Protiv Radnika ga je Krajišnik čuvao namjenski cijelu utakmicu – čupao, udarao… dok ga Madžid nije prosuo kod istoka, ali je već tad bio izudaran mnogo.

On je naš najbolji igrač trenutno, ne vidim boljeg, ali ne znam gdje je greška – da li mu Adžem daje previše slobode da probija preko krila, ili ga treba fiksirati na “desetki”?
Mali je ogroman talenat, ali bojim se da će potonuti nakon ova tri kola. Pritisak na njemu je ogroman, nepotreban, još i zbog kapitenske trake. Navijači prave pritisak, a vidi se da gori u želji da pokaže najbolje.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 10 avg 2025, 21:16

samo sabura, bit ce to dobro

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 10 avg 2025, 21:16

Ja sam primjetio da pocinjemo biti kao pitari , bitno je da komsija kiksa , jbo nase neuspjehe :)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 10 avg 2025, 21:18

Sve moguce greske koje se mogu napravit upravo pravi nas trener.Jeste li vi svjesni da on ne zna tj glumi nekog mangupa facu a to su upravo oni likovi koji haraju ovom zemljom kao sto su razni direktori političari koji unistavaju sve ispred sebe.On sebe smatra da je on vazniji od svega pa i od Zelje.U stilu sta je ba misevi znate li vi ko sam ja.Eto takav nam vodi klub.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 10 avg 2025, 21:19

Alipasino je napisao/la:
10 avg 2025, 21:18
Sve moguce greske koje se mogu napravit upravo pravi nas trener.Jeste li vi svjesni da on ne zna tj glumi nekog mangupa facu a to su upravo oni likovi koji haraju ovom zemljom kao sto su razni direktori političari koji unistavaju sve ispred sebe.On sebe smatra da je on vazniji od svega pa i od Zelje.U stilu sta je ba misevi znate li vi ko sam ja.Eto takav nam vodi klub.
Wanna be Amar Osim :D

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.