Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

mandraX
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la mandraX » 28 mar 2016, 16:05

MirsoNi je napisao/la:Imam jedno pitanje za one koji kupuju mobitele u BHT..

Interesuje me, pošto sam prije nešto manje od 2 godine uzeo mobitel, uz plaćanje na rate 24 mjeseca, i pošto mi je ostalo svega još dvije rate da otplatim, a malo mi se i žuri, jer bih uzimao novi mobitel iz njihove ponude, da li je moguće da se isplati ostatak, tačnije te dvije rate odmah sad, kada dobijem račun za mart, ili ću ipak morati ispoštovati ugovor i čekati još jedan mjesec kako bi mobitel upotpunosti isplatio ?

Nadam se da sam fino formulisao pitanje i da nisam zakomplikovao haha
Naravno da mozes, samo ce te izaci vise nego sto treba ukoliko placas unaprijed. Ima nekih dodatnih troskova, al se ne sjecam sta tacno...znam da je u mene zena nedavno iPhone 6 uzela u BhT-u, a prije toga morala platit nekih 6 rata od starog moba...i znam da su joj naplatili nesto dosta vise od iznosa kojeg bi platila da je redovno nastavila placat rate...

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 28 mar 2016, 16:13

Joj, ja sam se jednom raspitivao za to, ostalo mi bilo 5 rata. Rekli mi da mi se to ne isplati i nisam uzeo.. Najbolje ti je pitaj direktno njih, usrana je nekakva procedura jer ti onda odbiju neke popuste.
4.10.2009.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 28 mar 2016, 17:17

Hvala vam :thumbup:
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

roceda22
Kontakt:

Post Postao/la roceda22 » 28 mar 2016, 18:49

Neko iskustvo sa note 5

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 28 mar 2016, 21:01

Kaunas je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la: i ostali što poručiše J5,
jeste li birali boju? Mene onaj niti je pitao, niti meni pade na pamet. Pa kontam da će doći sve tri, pa da izaberem. :lol: :pinokio:
Kako nahvalih ovaj mobitel, prijatelj otišao odmah sutradan poručiti sebi. :mrgreen:
Ja jučer bio u ovom drugom Telekomu, usput mi bilo pa reko da i tu pitam, ova mi reče tek u drugoj polovini aprila će doći, ali nikad im se ne zna sa Samsungom :facepalm: :facepalm:
A što se tiče boje, kad dođe u Telekom, sigurno će doći u sve tri boje, pa sad kako kome drago. :mrgreen:
Meni tek neki dan odgovorili na mail, kazu da samsung uredjaji stizu u prvoj polovini aprila :?
Probajte ih kontaktirati na [email protected] da vidimo sta ce vama napisati..

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 mar 2016, 21:42

MirsoNi je napisao/la:Imam jedno pitanje za one koji kupuju mobitele u BHT..

Interesuje me, pošto sam prije nešto manje od 2 godine uzeo mobitel, uz plaćanje na rate 24 mjeseca, i pošto mi je ostalo svega još dvije rate da otplatim, a malo mi se i žuri, jer bih uzimao novi mobitel iz njihove ponude, da li je moguće da se isplati ostatak, tačnije te dvije rate odmah sad, kada dobijem račun za mart, ili ću ipak morati ispoštovati ugovor i čekati još jedan mjesec kako bi mobitel upotpunosti isplatio ?

Nadam se da sam fino formulisao pitanje i da nisam zakomplikovao haha
Mozes, ovo sto kolege pricaju je situacija ako je ostalo vise od 3 rata, ali 2 mozes otplatiti odmah bez problema i po cijeni kao dosadasnjoj iskljucivo ako uzimas novi telefon, posto je kod tebe to slucaj trk u Telecom :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 mar 2016, 21:55

theboss_RD07 je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:
jeste li birali boju? Mene onaj niti je pitao, niti meni pade na pamet. Pa kontam da će doći sve tri, pa da izaberem. :lol: :pinokio:
Kako nahvalih ovaj mobitel, prijatelj otišao odmah sutradan poručiti sebi. :mrgreen:
Ja jučer bio u ovom drugom Telekomu, usput mi bilo pa reko da i tu pitam, ova mi reče tek u drugoj polovini aprila će doći, ali nikad im se ne zna sa Samsungom :facepalm: :facepalm:
A što se tiče boje, kad dođe u Telekom, sigurno će doći u sve tri boje, pa sad kako kome drago. :mrgreen:
Meni tek neki dan odgovorili na mail, kazu da samsung uredjaji stizu u prvoj polovini aprila :?
Ma ne mogu čekat još 15 dana, mrsko mi. Ja danas naručio u jednoj radnji na Ilidži, sutra ću ga uzet, zayebi Telekom ko zna kad će im doći.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 28 mar 2016, 23:09

Kaunas je napisao/la:
E, sutra ću istipkati šta. Danas sam mislila izletjet do Telecoma, ali sam bolesna da nisam nikako iz kuće izašla. :( Bilo bi dobro ako je tamo do bar sedmog...

@Kaunas, je li ti nisi već poručio u Telecomu, kad si i na drugom mjestu? Ajde nam sutra onda javi kakva je makina. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 29 mar 2016, 02:31

nije do telekoma tu, tu je problem samsung, čak telekom je dobio jako mali broj galaxy s7 edge telefona, ne znam da li je isto za s7

ja kad sam uzimao telefon u februaru, bilo je ljudi na listi koji su naručili Samsung Galaxy s+ čak u decembru, bilo je riječi da će doći u martu, eventalno do aprila.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 29 mar 2016, 02:36

anonimni je napisao/la:Mozes, ovo sto kolege pricaju je situacija ako je ostalo vise od 3 rata, ali 2 mozes otplatiti odmah bez problema i po cijeni kao dosadasnjoj iskljucivo ako uzimas novi telefon, posto je kod tebe to slucaj trk u Telecom :D
E to drug, hvala puno :thumbup:
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 30 mar 2016, 17:19

BaDa12 je napisao/la: @Kaunas, je li ti nisi već poručio u Telecomu, kad si i na drugom mjestu? Ajde nam sutra onda javi kakva je makina. :)
Nisam, samo pitao kad će doći, kažu nikad im se ne zna sa Samsungom, pa sam na drugom mjestu uzeo (a i jeftinije 30 KM neko kod narandžastih).
Telefon je drama, meni se haos sviđa. Samo sam morao rezati karticu. 100% se nećeš se pokajat' ako ga uzmeš. :D
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Sabssy8
Kontakt:

Online kupovina mobitela

Post Postao/la Sabssy8 » 01 apr 2016, 08:56

Za pocetak jedno veliko sorry ako tema vec postoji, ali nova sam..

Zanima me da li je neko vec kupovao mobitele preko digitalcity.ba univerzalno.com, kakvi su utisci, da li su pouzdani? I ako neko ima mozda neki treci prijedlog s pozitivnim iskustvima neka predlozi... :)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 01 apr 2016, 11:46

BaDa12 je napisao/la: E, sutra ću istipkati šta. Danas sam mislila izletjet do Telecoma, ali sam bolesna da nisam nikako iz kuće izašla. :( Bilo bi dobro ako je tamo do bar sedmog...

@Kaunas, je li ti nisi već poručio u Telecomu, kad si i na drugom mjestu? Ajde nam sutra onda javi kakva je makina. :)
Jesu li ti odgovorili ista? :D

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 apr 2016, 12:13

BaDa12 je napisao/la: E, sutra ću istipkati šta. Danas sam mislila izletjet do Telecoma, ali sam bolesna da nisam nikako iz kuće izašla. :( Bilo bi dobro ako je tamo do bar sedmog...

Jesu li ti odgovorili ista? :D
E, jesu jučer, i sinoć zaboravila napisati ovdje.
Uređaj očekujemo sredinom aprila možda malo i ranije da se nađe opet u ponudi.
Jučer sam bila i u Telecomu. Čovjek mi reče da je najprije bio rok za prvu polovinu aprila, a sad je do sredine, ali je to valjda to. Da dođe do 15. dobro je... A, ja sam se svakako skroz oslobodila smartphona, rahat. :D
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 01 apr 2016, 12:36

Sta mislite koliko ce kostati kad nas ova nova serija Sony Xperia X ?

Imaju tri modela:

X - standadni
Xa - mid-range, nesto kao Galaxy mini sto ima Samsung
X Performance - najjaci

:think:

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 01 apr 2016, 13:19

@BaDa Znaci mogu ga ocekivat u naredne dvije sedmice, super :)
Dobro se odmori i razrahati jer stize nova ovisnost uskoro :D

Sabssy8
Kontakt:

Post Postao/la Sabssy8 » 01 apr 2016, 18:32

Kaunas je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:Samsung Galaxy J5 - 330KM Nov. Misljenje?
I ja sam odlučio da kupim taj telefon, ali ne preko pika. Cijena je 362 KM (crni i bijeli) te 372 (gold), oba sa 12 mjeseci garancije. Ako želiš 24 mjeseca garanciju cijene su 400 i 410 čini mi se. Plaća se i poštarina 10 KM ali mi je to opet sigurnije nego uzimati telefone preko pika, jer ne znaš kome možeš vjerovati. Nisam baš razgledao cijene po radnjama u gradu, mislio sam sutra svratit malo do nekih prodavnica i pogledat i vidjet hoću li ovaj naručit ili uzet u radnji, zavisi od cijene.

Kakvo ti je iskustvo sa mobilnishop.ba??

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 01 apr 2016, 18:50

Sabssy8 je napisao/la:Za pocetak jedno veliko sorry ako tema vec postoji, ali nova sam..

Zanima me da li je neko vec kupovao mobitele preko digitalcity.ba univerzalno.com, kakvi su utisci, da li su pouzdani? I ako neko ima mozda neki treci prijedlog s pozitivnim iskustvima neka predlozi... :)
Kupovao u Digital Cityju, provjereno dobri, za sad telefoni bez greske rade pa nemam pojma o servisu :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 01 apr 2016, 21:54

U Digital Cityu su ok, fina raja. :D
FK Željezničar
Chelsea FC

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.