Safet Sušić - Pape

gollum
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la gollum » 01 jun 2011, 23:29

Virtu4l je napisao/la:Da, kritikovao sam nakon eksperimentisanja protiv Švedske, Njemačke, kada smo primili golova kao nikad. Kritikovali su svi i onda je to urodilo plodom? Pape je 'poslušao' kritičare, počeo igrati malo drugačije odmah nakon sramote protiv Katara.
Nisu svi. ;)
Nadam se da su pojedinci izvukli lekcije iz ovog - prvi mačići se u vodu bacaju. Uvodne, prijateljske utakmice valjda i služe za eksperimentisanje, između ostalog. Ali, takvi smo mi, sve bismo preko noći. Ova reprezentacija je još daleko od prave uigranosti, vrhunac možda bude tek u Parizu, 11. oktobra.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 jun 2011, 23:29

@Virtual sta rece 15 ooo postova.Izvini ne vidjeh da si ti stao kod nepunih tri posta.
Sto je najbezobraznije spominjes licno mene a ove koji fakticki ne kritikuju nego vrijedjaju ovlas prelazis preko toga.Tek si u povratnom postu naveo i njih.
Tako ne mlati o mlacenju gospon suncokret.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 01 jun 2011, 23:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2011, 23:33

Ma daj čovječe, svakom loncu ste poklopac, isto kao da ste pretplaćeni na odbranu pojedinaca. Šta misliš zašto sam prestao pisati na ovom dijelu foruma? Ne samo ja, NoName, Monolog. MinistaR, itd... duga je lista onih koji su odlepršali, a siguran sam da su svi iz istog razloga...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2011, 23:39

Trokutić, trokutić, trokutić (prijavite postove). Samo, nije valjda da i ti misliš kako se može staviti znak jednakosti između riječi napisanih Safetu Sušiću i korisniku ovog foruma? Vrijeđanje forumaša je zabranjeno, valjda je to poznata činjenica. Eh, druga stvar je što određeni ljudi u nedostatku argumenata ili šta ti ja znam skuckaju post u kome stoji da je Pape glupan. To ide njima na čast. No, Papetu sigurno nije potreban advokat na ovom forumu; barem ne neko ko će odmah odgovoriti sa "ti si glup" ili sličnom poštapalicom.
Naravno da mislim. Ako želite zavesti neki red, treba se pozabaviti uzrokom, ne posljedicama. Politika koja na jednom drugom forumu veoma dobro funkcioniše. A ovaj forum se lagano pretvara u ono smeće od --- SPAM ---. A radi se o sportskom forumu, te je još degutantnije na forumu tog profila čitati slične gadosti.

I ne samo kad je upitanju Pape, nego i igrači koji su predmet verbalnog onanisanja isfrustriranih korinsnika; Mravac, Papac, Asmir...itd.

Jah, trokutić, kada bi modovi na ostalim forumima čekali na "trokutić" forum bi zapao u ozbiljan problem. Mislim, ipak, da bi trebali raditi svoj posao, ako ste ga se već prihvatili i moderirati forum. Moderiranje, osim čekanje na trokutić, podrazumjeva i redovno iščitavanje tema bez obzira na prijavu ili ne, kao i usmjeravanja diskusije u pravi smjer u slučaju da ide u off. bijah moderator duže vrijeme, pa slučajno znam kako to hoda, ako se ozbiljno radi.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 01 jun 2011, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 01 jun 2011, 23:41

Monolog je napisao/la:Evo, ti (uzeh te onako za primjer) ćeš napisati kako je Baloteli glupi egocentrik. Zašto misliš da si vrijedniji od njega?
Ne mislim da sam vrijedniji ali ipak ovo je .ba sajt i prvenstveno treba zastiti nase igrace i forumase jel?
Treba vaziti isto pravilo ili zabraniti/sankcionisati vrijedjanje ili ga dozvoliti prema svima(ovo je veoma losa opcija).
Mislim da je svako sa imenom i prezimenom "vrijedniji" od nas koji se krijemo pod "nickom".
Kritika OK ali omalovazavanje i pljuvanje NE.

PS: Ja sam iznio svoje misljenje ali ako ti kao moderator mislis da je to uredu nema problema samo cijepajte
RIP SALE VILENJAK

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 jun 2011, 23:41

@Virtual odleprsali jer je ponestalo losih igara i previse losih rezultata.Svaka ptica leti gdje joj se kukuruz baci.Kad nema leprsa negdje gdje ce biti ''hape''.
A o poklopcu,samo nemoj ti.Isuvise se dugo preko foruma poznajemo,da tu prasinu bacas u oci. ;)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 01 jun 2011, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2011, 23:45

harishp je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Glavu okreces kako kad,zavisno gdje sunce grane.Itekako si rondao i pametovao nakon poraza ili dva.a sad ko biva dobra igra.
Samo glupan i kamen nikad ne mjenjaju mišljenje.
Misljenje je jedno a sranje drugo.Gadno je kad se to dvoje pomijesa.
De, hare, ne pretjeruj.
Virtual sigurno ne spada u tu grupu, spočitavaš mu stvari od kojih je čist. Momak je uvijek bio realan i vrijedan čitanja forumaš. Mislim, ne treba mu advokat, al' fakat pretjeruješ pripisujući mu nebuloze.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2011, 23:47

harishp je napisao/la:@Virtual odleprsali jer ponestalo losih igara i previse losih rezultata.Svaka ptica leti gdje joj se kukuruz baci.kad nema ide negdje gdje ce biti ''hape''.
Nije ih ponestalo, naravno, desila se Francuska, desila se Albanija, desio se Meksiko, desio se Ibišević na krilu, desio se nedostatak autoriteta prije puta u Ameriku, trebam li dalje nabrajati...?

A dok je vas prosvjetitelja na ovom podforumu, nikad više normalne i konstruktivne diskusije... vi sve znate, da Spahić nije namjerno udario laktom, da Ćiro nema nikakve veze sa dobrim rezultatima, da je Papac zauvijek rekao zbogom nacionalnom timu, da je Mravac budućnost Evropskog fudbala, ko je ubio Kenedija, kad će Anđelina ponovo doći u Sarajevo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 jun 2011, 01:24

Trebas li dalje dalje nabrajati i da hoces znas da si dosao do kraja.
Spominjes Meksiko,da li si ti uopste gledao tu utakmicu.Cisto sumnjam,jer osim komedije izazvanim sudijskim splacinama igra nase repke je bila vise nego kvalitetna.Sa onakvim tendecioznim sudjenjem i Spanija bi pala.
Sto se prosvetiteljstva ti si izgleda zaboravio da postoji jedno dugme koje nalazi stare postove ostalih clanova.
Pa pored toga i tvoji znaci.A da si tu neki ''svetac''bogami nisi,cak sta vise.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 02 jun 2011, 04:17

Ma ljudi Susic je balvan od trenera. Magarac bi bolje igrace pozvao.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 02 jun 2011, 05:21

Normalno da od Papeta imaju dosta bolji treneri ,selektori,ali ljudi dajte loma respecta prema tom covjeku.Nisam ni ja zadovoljan nekim njegovim ispadima kod slaganja ekipe formacije itd.Sad nam je tekma u petak a vi ovdje raspalili ko da je on Tulic (bivsi selektor u-21).Kad budemo gubili i ostanemo bez sansi za Euro 2012 eh onda opleti gdje grijesio i u cemu je problem.Dok god bude bilo i sekundu sanse za plasman za euro on od mene ima podrsku(samo nek se pusti pusanovica i slicnjih njemu).

Zato pape prouci fatihu(nadam se da nisi zaboravio to u Fra) i samo naprijed pomoce Bog.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 02 jun 2011, 09:02

Virtu4l je napisao/la:
harishp je napisao/la:@Virtual odleprsali jer ponestalo losih igara i previse losih rezultata.Svaka ptica leti gdje joj se kukuruz baci.kad nema ide negdje gdje ce biti ''hape''.
Nije ih ponestalo, naravno, desila se Francuska, desila se Albanija, desio se Meksiko, desio se Ibišević na krilu, desio se nedostatak autoriteta prije puta u Ameriku, trebam li dalje nabrajati...?

A dok je vas prosvjetitelja na ovom podforumu, nikad više normalne i konstruktivne diskusije... vi sve znate, da Spahić nije namjerno udario laktom, da Ćiro nema nikakve veze sa dobrim rezultatima, da je Papac zauvijek rekao zbogom nacionalnom timu, da je Mravac budućnost Evropskog fudbala, ko je ubio Kenedija, kad će Anđelina ponovo doći u Sarajevo...
Virtual, sjecam se par foruma koji su bili jaki a koji su propali zbog jednoumlja tako sto su tjerali svakoga ko nema isto misljenje kao prosvjetitelji. Nazalost i ovo se pretvara u jedan ozbiljan cirkus, rasprave i poklapanje svakoga ko ne misli isto.
Moderacija svjesno to tolerise, da likovi bez privatnog zivota, provode 20 sati na forumu trceci sa teme na temu da poklope i da se naseru.
Kvalitet foruma u zadnjoj godini je pao toliko nisko da se odgovorni trebaju zapitati kuda i kako dalje.

Kada sam vidio da podrzavaju Usketa i govore da nije kriminalac i jos malo ce biti da je nepravedno osudjen, podsjetilo me na rat i Ristu Djogu i njegovu propagandu, a od toga hajra nema.

Nema covjeka koji nije bezgresan, i nikada ga nece ni biti, sada je samo stvar osobe da li ce neke kritike prihvatiti i ispraviti i tako postati bolji covjek ili ce tvrdoglavo gurati svoje i ostati zatucan.

Ne tako davno bili smo svjedoci isto tako jednog 'uspjesnog' trenera samo na kosarkasnim terenima koji je 3 godine gubio tekme na iste greske, inatio se, otjerao navijace jer mu zvizde, na kraju je zavrsio u p.m, uzeo neke pare (svaka mu cast), ali da je sta napredovao kao trener nije.

Tako i nas Pape, gura samo svoje i samo svoje, ne daj Boze da postoji nesto mimo toga, kao da svi mi mrzimo repku a jedino je Pape voli, strasno?!

Kao imamo dobru repku i sanse za plasman, ma da ne lajem sta imamo, imamo prosjek,trecu jakosnu skupinu, imamo bruku protiv Francuske, kada pasa nismo sastavili, sramotu u Albaniji, imamo test tekme iz kojih se nista nije naucilo (a to je da je odbrana strogi talas) i da ukoliko zelimo pobjediti moramo zabiti minimalno 2 gola, jer tesko cemo imati nulu.

Ivica Osim je zaratio sa pola ex Juge, na svjetskom 90 jer su mu igrali najbolji igraci, a igrom slucaja vecina ih je bila iz BiH, zbog toga je i dosao gdje je dosao. Nazalost Ivica Osim je jedan i nikad necemo imati takvu osobu ni na selektorskom mjestu ni u savezu gdje ce sjediti samo najbolji i zbog toga nikad necemo daleko ni dogurati.

I slijep covjek vidi da je Safet limitiran covjek, da je repka prevelik zalogaj za njega i da nas nece odvesti na prvenstvo, e sada ako se neko zadovoljava sa tim 'uspjehom plasmana u baraz' , njegov problem, moje je misljenje da nas je pravi trener (a kojih hvala Bogu imamo ) mogao prosetati kroz grupu (koja je ocito vrlo povoljna) i napokon plasirati na veliko takmicenje.
Cuva Bog Zelju svog!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 02 jun 2011, 09:09

Virtu4l je napisao/la: Nije ih ponestalo, naravno, desila se Francuska, desila se Albanija, desio se Meksiko, desio se Ibišević na krilu, desio se nedostatak autoriteta prije puta u Ameriku, trebam li dalje nabrajati...?

Potpis ;)

Vita_Novalis
Kontakt:

Post Postao/la Vita_Novalis » 02 jun 2011, 09:52

Prvi put u historiji BiH ima igru. U slucaju da ode Pape, NSBIH bi trebao nastojati da nadje trenera koji ce ono sto je Pape postavio na isti nacin nastaviti.
Meni se stvarno svidja stil igre nase reprezentacije i kao sto je neko rekao to ce se tek vidjeti protiv Francuske ako Bog da.
Mnoge vece reprezentacije bi trebale da pozavide na stilu igre koji se pokazao protiv Rumunije.
Jos kada nam se ako Bog da vrati Salihovic i Papac onda cemo postati jos jaci.

Naprijed Pape, bio si vizionar kao igrac, usudjivao si se a to pokazujes i kao trener. Prvi put se neko od nasih trenera usudjuje da bude "bezobrazan" i da preuzima inicijativu na terenu.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 jun 2011, 09:56

E jest se ovdje zakuhalo.

Čitajući pojedine forumaše ovdje, koji su me itekako prosvjetlili, odjednom svatih da je naš Pape rame uz rame sa Fergusonom, Guardiolom ili Hiddinkom. Hvala vam, lijepo je imati jednu takvu trenersku veličinu porijeklom sa ovih naših prostora.

Ja apsolutno ne razumijem da se mišljenje treba zabetonirati prvog dana, pa čemu onda služi iskustvo, čemu služi učenje u životu? Tek sada mi je jasno kako su neki ovdje ostali na nivou razmišljanja jednog sedmogodišnjaka iako tvrde da imaju nekih godina. Znači, tada su izgradili svoje mišljenje i od tada ništa naučili nisu. Ne budalite.

Safet je osrednji trener ili ispod toga. Ova reprezentacija danas ima takve igrače da on i kao takav može da pravi neke rezultate sa ovom reprezentacijom. Naravno, ne možemo znati kako bismo odigrali protiv Francuske ili Albanije da nam je selektor bio neko drugi, nije ovo igrica pa da idemo na "Restart game". Tako nam je kako nam je.

Ali, iako je sve relativno, možemo se malo osvrnuti na prošle kvalifikacije za SP2010, pa da malo analitički pristupimo problemu:

Španija - Francuska: Prvak svijeta, ekipa koja razvaljuje redom, protiv blijedlih Francuza
Turska - Rumunija: Ekipa koja bi Rumuniju pojela za doručak
Belgija - Bjelorusija: Belgija daleko ispred
Estonija - Albanija: Estonija značajno bolja, samo što mi sad mislimo da je Albanija neka velesila

Baraž, koji eto opet lovimo iz ovakve grupe, smo igrali protiv superjakog Portugala, koji je u Lisabonu imao sreće a sudija im je pripremio teren da lagano odrade posao u Zenici time što nas je masakrirao kartonima.

E sad, da mi je bilo vidjeti Sušića na djelu u prošlim kvalifikacijama a siguran sam da nam je ostao onaj trener iz prošlih kvalifikacija, da bi smo se borili za prvo mjesto, veoma ravnopravno.

I pored svega toga, danas je kasno za bilo šta. Sušić treba da provede ovaj projekat do kraja i da nas pokuša odvesti na EP. To je po meni sasvim realno i neće to biti sada neki spektakularan uspjeh, iako bi nam to bio prvi put da se plasiramo. Njegova je sreća pa je vrebao (i sam je to izjavljivao) i što je tek sada, kada mu je njegov prethodnik izgradio reprezentaciju, smilovao se da preuzme reprezentaciju. Ponovo, dakle, eventualni plasman na EP bi bio uspjeh igrača a manje njegov, iako bi ovdje pojedinci to predstavili kao da je igralo 11 Safeta na terenu.

City je osvojio FA Cup i izborio plasman u LP, eno navijači se zahvaljuju Tevezu, Silvi, Richardsu itd.
Chelsea nije uspio da osvoji titulu, Abramovich se uredno zahvalio treneru.

Uvijek je bilo i uvijek će biti: Igrači su zaslužni za uspjeh a trener za neuspjeh.

Još ću jednu stvar potencirati: Sa moralnog aspekta za Sušića ne možemo reći da je neka veličina, on je po meni više neki lukav tip, koji je vrebao i uvrebao priliku da se prišlepa reprezentaciji, za razliku od njegovog protivnika u tom izboru, za koga možemo reći da je moralna vertikala u BiH, ali to znaju neki drugi navijači.

Reče jednom jedan od najboljih profesora na fakultetu: Nama nije problem neiskustvo nego loše iskustvo. Time je zapravo rekao i ovo oko argumentacije protivnika Sergeja, on nema iskustvo a Sušić ga ima: doduše, ono negativno.

I pored svega, možete li to zamisliti, ja ovakav, koji evo sipam drvlje i kamenje na Sušića, ću sutra biti uz našu reprezentaciju svim srcem, kao što sam uvijek i bio. Nema tog selektora niti funkcionera u Savezu koji će mi to oduzeti, a pogotovo ne forumskih veličina.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 jun 2011, 10:00

Vita_Novalis je napisao/la:Naprijed Pape, bio si vizionar kao igrac, usudjivao si se a to pokazujes i kao trener. Prvi put se neko od nasih trenera usudjuje da bude "bezobrazan" i da preuzima inicijativu na terenu.
Pretpostavljam da ti je utakmica protiv Rumunije bila prva koju si gledao, u suprotnom ne bi izjavljivao ovakve gluposti. Pa mi smo protiv Turske i Španije u Zenici imali inicijativu, a da ne spominjem da smo ove reprezentacije koje su lošije jeli za doručak. Pape vizionar :lol: :lol: :lol:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 02 jun 2011, 10:16

NoName je napisao/la: I pored svega, možete li to zamisliti, ja ovakav, koji evo sipam drvlje i kamenje na Sušića, ću sutra biti uz našu reprezentaciju svim srcem, kao što sam uvijek i bio. Nema tog selektora niti funkcionera u Savezu koji će mi to oduzeti, a pogotovo ne forumskih veličina.
Ma i da je vodi Ibrakovic bio bih uz nju a ne Sušić, i navijati i na kraju ukazati na dobre stvari i kritikovati lose.
Nek je Papetu i igracima sretno sutra, pa cemo sve vidjeti aBd.
Cuva Bog Zelju svog!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 02 jun 2011, 10:16

NoName je napisao/la: Pa mi smo protiv Turske i Španije u Zenici imali inicijativu, a da ne spominjem da smo ove reprezentacije koje su lošije jeli za doručak. Pape vizionar :lol: :lol: :lol:
Ali jos uvijek smo gledali Svjetsko na tv-u.. ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 10:19

NoName je napisao/la: Pretpostavljam da ti je utakmica protiv Rumunije bila prva koju si gledao, u suprotnom ne bi izjavljivao ovakve gluposti. Pa mi smo protiv Turske i Španije u Zenici imali inicijativu, a da ne spominjem da smo ove reprezentacije koje su lošije jeli za doručak. Pape vizionar :lol: :lol: :lol:
Vjerovatno je i tvoja bila prva protiv Rumuna,dok nisi primjetio,da se igra prestala preskakati,da se igra od noge do noge,kao sto je Susic igrao u svoje dane,a to trenutno i namece ekipi. Ako nije vizionar,de molim te objasni,kako je u kratkom roku,mogao da od Lulica napravi "zivotinju",da od Medunjanina napravi odlicnog defanzivnog veznjaka,kod predhodnika grijo klupu do daske,da Pjanketa i Misketa ukomponuje(sto je kod pojedinaca bilo nezamisljivo).Vidim gore pominjes Spaniju kao velesilu za Francusku,e tugo moja,pa otkad ti pratis fudbal,pa Spanija je tek sad uspjela da dodje na level na kojem je Francuska vec odavno,prvak svijeta i dvostruki prvak Evrope. Turska reprezentacija je pocela da igra fudbal tek nekih poslijednjih 10-15 godina,jer je prije nije bilo ni na mapi,dok je Rumunija uvijek bila za raspekta od strane svih reprezentacija svijeta.Al ocito da pisem nekom ko prati fudbal 5-6 godina,pa nije ni cudo.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 02 jun 2011, 10:24

mirzza je napisao/la: Tako i nas Pape, gura samo svoje i samo svoje, ne daj Boze da postoji nesto mimo toga, kao da svi mi mrzimo repku a jedino je Pape voli, strasno?!
Susic je selektor ,valjda je normalno da gura svoje,nece valjda slusati tebe,mene sa foruma.Niko neda ,da mu se neko mjesa u posao,tako ni Safet.Ko zeli da pametuje,neka se onda prihvati posla selektorske pozicije,pa nek pokaze koliko vrijedi,a ne ko neka stuha sa strane da dobacuje.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.