I opet ako osvoji ovo i dodje na US Open,pritisak ce biti preveliki.Tesko je to za ostvariti.
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Samo da mi je znati kako misli izbjeci Nadala na sljaci...ugursuz je napisao/la:Nerealno je ocekivati tako nesto uprkos svim kvalitetima koje Novak posjeduje. Moralo bi mnogo stvari da se poklopi a pri tome misli da bude dovoljno sretan da u Parizu izbjegne Nadala kao Federer kod njegove jedine titule a na Wimbldonu da izbjegne i Federera i Mareja. Ovo je jako nerealno.samoradnik je napisao/la:
Može li Đoković ove sezone odigrati bolje nego 2011e i uzeti sva 4GS i tako ući u istoriju i postati Bog?
Realno je da uzme jos barem jednu GS titulu, brdo mastersa i da rutinski sacuva #1 jer njegov jedini konkurent za tu poziciju ne zna da igra na sljaci onoliko koliko je potrebno. Razlika izmedju prva 4 igraca svijeta je mikroskopska tj skoro svako svakog moze da dobije (osim sto Nadal na sljaci ne moze izgubiti od mareja jer Marej nema dovoljno spina).
To statistika ne može reći ni pokazati... Ja pak vjerujem da može biti i bolja, sa sva 4 GS!samoradnik je napisao/la:
Može li Đoković ove sezone odigrati bolje nego 2011e i uzeti sva 4GS i tako ući u istoriju i postati Bog?
AA23 je napisao/la:Mislim da bi Federer mogao osvojiti RG ove godine, ne samo zato sto sam navijac, vec sto je najbolji igrac poslije Rafe na tom turniru, realno, samo su ga Djokovic i Nadal izbacili sa tog turnira zadnjih 6,7 godina..
No1e je napisao/la:AA23 je napisao/la:Mislim da bi Federer mogao osvojiti RG ove godine, ne samo zato sto sam navijac, vec sto je najbolji igrac poslije Rafe na tom turniru, realno, samo su ga Djokovic i Nadal izbacili sa tog turnira zadnjih 6,7 godina..
vi fedovi navijaci pocesto zaboravljate osnovne podatke o njemu!
nagradno pitanje- ko je porazio feda na RG-u 2010.?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pomoc: svedjanin je!
Nikad više Federer neće osvojiti RG... I ono jednom je bilo plod naklonosti više sile....AA23 je napisao/la:Mislim da bi Federer mogao osvojiti RG ove godine, ne samo zato sto sam navijac, vec sto je najbolji igrac poslije Rafe na tom turniru, realno, samo su ga Djokovic i Nadal izbacili sa tog turnira zadnjih 6,7 godina..
Roger je dobio Novaka 2011 godine, dok je Novak dobio Rogera 2012 godine..
Murray je prvoklasni kloc, tu je da izbaci prijetnju za prvaka, i da bi ga na kraju neko rijesio sa lakocom..
Federer neigra Miami, igra Rotterdam i Dubai, ako tu odbrani bodove bice dobro, takodjer Indian Wells bar finale..
Do RG-a sumnjam da ce biti svacega, tek na Wimbledonu ce se sve lagano rijesavati..
No1e je napisao/la:ne kontam?
ja nista nisam tvrdio za novaka... ti tvrdis da feda niko nije izbacio sa RG-a osim noleta i rafe u posljednjih 6-7 godina! ja te ispravim i to kulturno a ti ko ofuren se prepires i nesto prepucavas i to preko noleta o kojem uopste nije ni bilo rijeci u mom odgovoru na tvoj post, niti u tom dijelu posta kojeg sam citirao!
ali lijepo je da bolje znas i pratis rezultate djokovica nego tvog feda za kojeg eto navijas!
Moze, ali i njega Nadal, dokazano 2012 i svake godine do 2011DANTES je napisao/la:To statistika ne može reći ni pokazati... Ja pak vjerujem da može biti i bolja, sa sva 4 GS!samoradnik je napisao/la:
@samosarajevo ne mora on njega izjegavati, jer ga može silovati... Dokazano 2011. godine...
Ne mora ga više nikad ni osvojiti, ko yebe taj slam na kojem i kad je bio u primeu nije mogao doći do naslova (zna se ko je za to krivacDANTES je napisao/la:Nikad više Federer neće osvojiti RG... I ono jednom je bilo plod naklonosti više sile....AA23 je napisao/la:Mislim da bi Federer mogao osvojiti RG ove godine, ne samo zato sto sam navijac, vec sto je najbolji igrac poslije Rafe na tom turniru, realno, samo su ga Djokovic i Nadal izbacili sa tog turnira zadnjih 6,7 godina..
Murray je prvoklasni kloc, tu je da izbaci prijetnju za prvaka, i da bi ga na kraju neko rijesio sa lakocom..
Federer neigra Miami, igra Rotterdam i Dubai, ako tu odbrani bodove bice dobro, takodjer Indian Wells bar finale..
Do RG-a sumnjam da ce biti svacega, tek na Wimbledonu ce se sve lagano rijesavati..
ne bih bas rekao... eto rafa je dobio noleta na USO (ali i izgubio od njega) a izgubio u OZI a USO je daloko brzi od OZIja (pogotovo ozija iz prosle godine)! na vimbliju su isto 1-1. nole je cak i poveo u mecu 2007. ali je sredinom 3. seta predao zbog iscrpljenosti i zuljeva na nogama (sto se sada nikako ne bi desilo).samosarajvo je napisao/la:DANTES je napisao/la:samoradnik je napisao/la:
Trava: Nadal > Djokovic
Sljaka: Nadal > Djokovic
Tvrda sporija: Nadal = Djokovic
Tvrda brza: Nadal < Djokovic
pa nadal nije bio povrijedjen 2012. u prvom dijelu sezone na hardu pa opet nije uzeo ni 1 trofej (odsustvovao je tek nakon vimbldona a pred onaj drugi dio sezone na tvrdom!). takodjer je nole (v2.0 kako ga ti zoves) prakticno statirao nakon USO 2011. zbog povrede ramena i nije nista napravio poslije tog USO a nadal opet nije uradio nista! kao ni na ono par turnira na tvrdom (sangaj, pariz*, WTF**) nakon tog tokija 2010! (*nije ni igrao, **igrao finale)samosarajvo je napisao/la:Rafa nije uzeo turnir na tvrdoj zahvaljujuci 2 stvari, ludom v2.0 Noletuiz 2011 i povredi u 2012.
Siguran sam da on svojim kvalitetom zasluzuje makar jos jedan GS na tvrdoj podlozi, AO ili US.Grehota bi bilo da ostane na ova 2Rafa je igrao dovoljno finala u periodu od Tokija i to da on nije igrac za ove danasnje tvrde podloge je glupost.
Ti mislis tako, ja mislim da ako se Nadal vrati na neki zadovoljavajuci nivo da ima vece sanse za pobjedu protiv Djoleta na ovom hardu u prvom djelu sezone.Ovog Djokovica iz 2012 i pocetka 2013, u pet deka gore dole.
Vidjecemo kako ce teci ova sezona, ja cu svoje konacno misljenje dati tek kad vidim Nadala na terenu
Nadal da osvoji turnir poslje US opena...desavalo se ali rijetko a u buducnosti jos rjeđe milsim.No1e je napisao/la:pa nadal nije bio povrijedjen 2012. u prvom dijelu sezone na hardu pa opet nije uzeo ni 1 trofej (odsustvovao je tek nakon vimbldona a pred onaj drugi dio sezone na tvrdom!). takodjer je nole (v2.0 kako ga ti zoves) prakticno statirao nakon USO 2011. zbog povrede ramena i nije nista napravio poslije tog USO a nadal opet nije uradio nista! kao ni na ono par turnira na tvrdom (sangaj, pariz*, WTF**) nakon tog tokija 2010! (*nije ni igrao, **igrao finale)samosarajvo je napisao/la:Rafa nije uzeo turnir na tvrdoj zahvaljujuci 2 stvari, ludom v2.0 Noletuiz 2011 i povredi u 2012.
Siguran sam da on svojim kvalitetom zasluzuje makar jos jedan GS na tvrdoj podlozi, AO ili US.Grehota bi bilo da ostane na ova 2Rafa je igrao dovoljno finala u periodu od Tokija i to da on nije igrac za ove danasnje tvrde podloge je glupost.
Ti mislis tako, ja mislim da ako se Nadal vrati na neki zadovoljavajuci nivo da ima vece sanse za pobjedu protiv Djoleta na ovom hardu u prvom djelu sezone.Ovog Djokovica iz 2012 i pocetka 2013, u pet deka gore dole.
Vidjecemo kako ce teci ova sezona, ja cu svoje konacno misljenje dati tek kad vidim Nadala na terenu
*i nisam rekao da nije igrac za danasnje tvrde podloge nego sam samo ukazao na cinjenicu da vec skoro 2. i po godine nema ni 1 osvojen turnir van sljake, ne samo na tvrdom, nego ni na travi!
Ako Nadal ispadne u nekoj od ranijih rundi sto nije nemoguce onda na RG tipujem na Federera.BeyKopites je napisao/la:Ne mora ga više nikad ni osvojiti, ko yebe taj slam na kojem i kad je bio u primeu nije mogao doći do naslova (zna se ko je za to krivacDANTES je napisao/la:Nikad više Federer neće osvojiti RG... I ono jednom je bilo plod naklonosti više sile....AA23 je napisao/la:Mislim da bi Federer mogao osvojiti RG ove godine, ne samo zato sto sam navijac, vec sto je najbolji igrac poslije Rafe na tom turniru, realno, samo su ga Djokovic i Nadal izbacili sa tog turnira zadnjih 6,7 godina..
Do RG-a sumnjam da ce biti svacega, tek na Wimbledonu ce se sve lagano rijesavati..), jednom mu se posrećilo da izbjegne Nadala i Fed je to objeručke prihvatio.
Nek se on skoncentriše na što bolji plasman na Wimbledonu i USO (najmanje SF) i probat uzet Rotterdam/Dubai, Halle, Basel i još 2 Mastersa i to je to za što se njega tiče za cijelu sezonu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.