Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

cala
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la cala » 28 maj 2015, 16:47

VGS je napisao/la:Hvala ti puno. Nemam ja prosjek da upadnem u redovne i planirao sam samofinansirajuci al sam negdje procitao da je godina 1200 a vandredno 1800. Da nisi mozda pomijesao ovo ?
1800 je samofinansirajuci 100%

Moj ti je savjet pokusaj, ako te ne prime u redovne samo kasnije potpises za samofinansirajuce i biras smjer koji hoces. Uvijek mozes otici u studentsku i provjeriti da budes siguran. Ja samo kazem kako je meni bilo kad sam upisivao. Jedva sam imao bodova za upis i kad me nisu primili na prvom roku rekli su da mogu u samofinansirajuce i birat smjer ili da me ubace na neki od smjerova gdje je jos bilo mjesta za redovne.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 maj 2015, 16:51

Skontat cu nesto, hvala jarane u svakom slucaju :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 06 jun 2015, 23:10

Od ponedeljka počinjem sa pripremama za prijemni za elektrotehniku, tudum sam nako za matematiku, jer planiram ići računarstvo i informatiku pa mi je malo glupo što je na prijemnom samo matematika al' hajd.

Pa bi zamolio nekog da ako ima kakvih zadataka, caka, iskustava sa prijemnih ispita da podijeli sa 'nama'.

Prvo na tapeti da riješavam mi je ovo sa njihove stranice, ispiti od 2000-2012.
http://www.fe.untz.ba/web/uploads/File/ ... esenja.pdf

Sretno svima na prijemnim ispitima.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 07 jun 2015, 02:17

breskva je napisao/la:Od ponedeljka počinjem sa pripremama za prijemni za elektrotehniku, tudum sam nako za matematiku, jer planiram ići računarstvo i informatiku pa mi je malo glupo što je na prijemnom samo matematika al' hajd.

Pa bi zamolio nekog da ako ima kakvih zadataka, caka, iskustava sa prijemnih ispita da podijeli sa 'nama'.

To ti je to. Taj tip zadataka očekuj, znači obavezno prijemne od posljednjih 4-5 godina pređi. Uočićeš da su stariji testovi ipak malo drugačiji, ali nije na odmet da i njih pređeš ako stigneš.

I, da, kad budeš radio, ne ostavljaj nezaokružena pitanja, probaj na sreću, moguće je i da priznaju i to. Jedino, ako budu negativni bodovi za promašaje (posljednjih godina nisu bili), onda i ne bi bilo pametno rizikovat.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

huthut
Kontakt:

Post Postao/la huthut » 07 jun 2015, 09:36

breskva je napisao/la:Od ponedeljka počinjem sa pripremama za prijemni za elektrotehniku, tudum sam nako za matematiku, jer planiram ići računarstvo i informatiku pa mi je malo glupo što je na prijemnom samo matematika al' hajd.

Vježbaj samo od roka 2011, a ove rokove od ranije nemoj neće ti doći 100%, jer se te godine promijenio koncept ispita.
Nauči dobro preporučene zadatke iz knjige što ti oni daju na pripremnoj nastavi.
A što se tiče zaokruživanja, ja mislim da se ne gleda postupak, jer to računari pregledaju.
If you'd given me the choice of going out and beating four men and smashing a goal in from thirty yards against Liverpool or going to bed with Miss World, it would have been a difficult choice. Luckily, I had both.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 08 jun 2015, 00:54

Zaokruzivanje se samo provjerava ako budes dolazio na uvid
i da matematika ce ti trebat na svakom smjeru , bio ti RI ili ne
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 jun 2015, 01:43

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ziv i zdrav da mi budes :D

Elementarna matematika,zbirka od Nurkanovica,uzmi od korice do korice predji i polozices.Samo da znas,nije prijemni šaša,sjedi i predji ovu zbirku kako treba,pa tek onda uzmi prijemne,vec sam nekome pisao ovo.

I ne pregleda kompjuter,prijemne pregledaju asistenti,mozes zaokruzit' sta hoces,ako nemas postupka,0 ti je.
#miasanmia

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 08 jun 2015, 16:23

Ne želim diskreditirati matematiku kao takvu, ali pošteno bi bilo da se uz određeni smjer pored matematike na prijemnom ispitu dobiju i predmeti usko vezani za taj smjer.

Fazon mi je sada što sam našao sebi posao i praktično samim odlaskom u Tuzlu (inaće iz Travnika) idem na sve ili ništa.
Velika je vjerovatnoća da će mi se pare 'osladiti' i da dogodine skroz ne budem imao volje za fax.

Potrudit ću se da upadnem, nek mi je Bog na pomoći.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 jun 2015, 16:36

Mozda su ovi mislili na Sarajevo da pregleda racunar, ali u Tz asistenti. Nurkanovici su glavni, i kod Mehmeda i Zehre mozes otici ja mislim da ce ti rado pomoci ili uputiti.
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 08 jun 2015, 23:17

Ja necu ni uslov dat al cu onu Senihu odrobijat

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jun 2015, 23:22

Svi vi što hoćete na ETF u Sarajevo da znate odma da će te morati ostavit većinu stvari u životu i posvetiti se učenju, najteži faks u BiH..

Druga sam godina, obnovio jednom prvu, muku mučio sa TPom i IM2 :D

@R32 , u Sarajevu brate asistenti pregledaju takodje..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 jun 2015, 23:48

theboss_RD07 je napisao/la:Ja necu ni uslov dat al cu onu Senihu odrobijat

Sto bolan, sta te zayebava :mrgreen:

A eto neko spomenu da racunari pregledaju, valjda su se i oni zeznuli.
Mia San Mia

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 09 jun 2015, 00:05

Od iduce godine krece karanje na mf u sa... :guz:

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 09 jun 2015, 02:05

Sto se tice studiranja, jedino volim kad nafatam neku studenticu sto studira ovdje u Tuzli. :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 jun 2015, 03:05

ove godine sam nesto mrzovoljan stalno bio, nisam nesto bio aktivan oko cura, mrsko mi bilo stali, ali cu se malo vise aktivirati kada krene fax opet, malo vise se zalagati kod nekih predmeta, dodati cure na fejs i tako ulijetati, zasad mi je tako najbolje islo, ali kao sto rekoh sve mi je onda nesto mrsko bilo xD

a sada slijedi duzi odmor, samo meni ovo ne pase, razlijenicu se, i onda nastaje belaj

pauza od 2-3 sedmice bi mi bila sasvim dovoljna

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 jun 2015, 03:56

@breskva ja sam prosle god polagao primjeni na etfu u Tz i mogu ti rec da je meni licno zesce sranje bio. Uradio ga za 45 minuta i nuliro al je bilo nekih belaja oko priznavanja rjesenja u 2 zadatka pa sam isao na razgovor dekanu da to rijesim. Priznali su mi na kraju sve i platio sam samo onih 100 KM iako na stranici iz nekog razloga i dalje stoji da imam 8 tacnih al haj bmk. Ja ne studiram u BiH, odma sam se prebacio u Graz i ni sekundu se nisam pokajao. Radio sam prijemni i na etf u Sarajevu al zbog onog njihovog bodovanja ocjena nisam upao tu u redovne iako mi je bilo 18 od 20 tacno. Po meni je sarajevski prijemni dosta tezi od tuzlanskog, za tuzlanski sam bar ja uradio samo par zadnjih prijemnih i bez problema polozio. Nemoj se nista sekirat ako iole kontas mm, treba po meni bas duduk bit da se onaj prijemni ne polozi :D Sretno ti, a ako ti treba sta pomoc iz mm posalji mi pp :D

Btw ako nekog zanima kako i sta oko Graza i Austrije, tu sam da pomognem

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 09 jun 2015, 11:15

R32 je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:Ja necu ni uslov dat al cu onu Senihu odrobijat

Sto bolan, sta te zayebava :mrgreen:

A eto neko spomenu da racunari pregledaju, valjda su se i oni zeznuli.
Ma zena zayebava sve redom i to samim prisustvom svojim :lol:

Znas li ti kad je upis na nas fakultet, i kad je prijemni

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 jun 2015, 12:10

Jel oko 20.06 idu konkursi ? Tj. ono gdje pise koliko se prime redovnih na odsjeku, RSF i sl ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 jun 2015, 12:30

Epidaurus je napisao/la: Btw ako nekog zanima kako i sta oko Graza i Austrije, tu sam da pomognem
Planirao sam ici vani na master studije, e sad ne znam koliko si upucen u proceduru za postdiplomske studuje.. Jesi li upisao u Grazu preko stipendije ili ? I generalno koliko je komplikovana procedura oko pribavljanja dokumentacije ?
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 jun 2015, 18:36

brazzo je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Btw ako nekog zanima kako i sta oko Graza i Austrije, tu sam da pomognem
Planirao sam ici vani na master studije, e sad ne znam koliko si upucen u proceduru za postdiplomske studuje.. Jesi li upisao u Grazu preko stipendije ili ? I generalno koliko je komplikovana procedura oko pribavljanja dokumentacije ?
Nije ti uopce toliko komplikovana procedura oko upisa ovdje. Za master nisam 100% siguran al mislim da ti treba diploma bachelora i kopija prednje strane pasosa. Imas na fb grupu SOSGraz pa tamo se uclani i pitaj sta sigurno treba za upis, ima bruka ljudi da su tako upisivali tako da ce ti sigurno pomoci oko toga :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], jasmin10 i 6 gostiju.