SP Qatar 2015 - rukomet

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: SP Qatar 2015 - rukomet

Post Postao/la Unofficialpage » 30 jan 2015, 22:26

filip13 je napisao/la:"Sramota za svjetski rukomet, je li Katar kupio prvenstvo?"
Ponajbolji poljski rukometaš Piotr Chrapkowski nije se mogao suzdržati nakon što je Poljska poražena u polufinalu SP-a. Katar je nemoguće pobijediti, rekao je Piotr

Ovo je sramota za svjetski rukomet, jasan je bio Piotr Chrapkowski poslije poraza Poljske u polufinalu Svjetskog prvenstva. Katar je slavio s 31-29, ali poljski rukometaš misli da su im najbolji igrači bili Nikolić i Stojković, suci iz Srbije.
- Svi su vidjeli što su suci napravili. Nemoguće je bilo dobiti neku odluku na svoju stranu, ne znam je li Katar već kupio prvenstvo, ali ovo je sramota. Suci bi trebali biti suspendirani, da nikad više ne sude - počeo je Chrapkowski, pa sam nastavio dalje:
- Svatko to može vidjeti. Svaki normalni rukometni gledatelj zna da se rezultat znao i prije nego je utakmica počela.
I njemački reprezentativci poslije poraza od domaćina u četvrtfinalu slično su govorili, uz zaključak da Katar nije dopušteno pobijediti.
- Nemoguće je pobijediti Katar. Prijestupi, fauli u napadu, njihova dva isključenja, a naših deset... To nije normalno. Takve se stvari ne događaju na normalnim utakmicama - zaključio je Chrapkowski, koji je ostao bez gola u polufinalu.
Ja još uvijek ne mogu izgovorit onako kako je komentator na RTL-u izgovarao ime ovog igrača. Hrvatska - Poljska. :mrgreen:

Francuska :opaopa: :opaopa:

Da moju zemlju predtavljaju igrači iz Španije, Francunske il ibilo koje druge kao što Katar predstavlja, ja ne bih navijao za njih. Više volim gledat Perića, Malinovića, Toreta i ostale pa makar bili zadnji, nego sa tim igračima prvi. Oni su sve samo ne repr. Kat(a)ra. Nadam se da će ih Francuzi odučit od rukometa
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 jan 2015, 22:28

legenda reala je napisao/la:pa đeš Entreriosu dati loptu u ruke kad se odlčuje meč :facepalm:

a gledaj ne sjećaju se Eduarda Koksharova
Balić je rekao da je mrzio igrati protiv njega(jer on je bio onaj prednji u odbrani 5-1)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Sejad
Kontakt:

Post Postao/la Sejad » 30 jan 2015, 22:49

Kupili igrace i sudije za Katar.

Sta im fali da sada kupe i francuze :? Karabatic ha...

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 jan 2015, 22:59

Neću o načinu kako su "nastali" i ne znam kakva je situacija bila u grupi jer sam danas prvi put na ovom SP gledao Katar, i nisam vidio neku ogromnu krađu o kojoj pričaju Poljaci. Vidio sam možda 2 prestupa i navlačenje koje svaki domaćin ima, ali u par situacija je Katar sa igračem manje pravio višak, trčao dobre kontre, a poljski golmani nisu ni postojali za razliku od Šarića koji se razbranio kad je bilo najpotrebnije.
Zanima me da li će i kakve kazne dobiti Poljska za onaj aplauz sudijama nakon utakmice :hmmmmm:

Što se tiče drugog 1/2 f Francuska je još jednom pokazala svu snagu protiv jedine ekipe koja im je možda mogla parirati. Nedavno pročitah negdje da sve reprezentacije mogu prosuti 2-3 gola u zadnjih 10 minuta, ali da se to Francuskoj ne može desiti. Tako je bilo i danas gdje su Španci imali par šansi da izjednače u zadnjih 4-5 min ali su na kraju bili na -4.
Prejaka je ova Francuska još uvijek i čudo bi se moralo desiti da ne uzmu ponovo SP ;)
FORZA MARŠAL !!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 jan 2015, 23:10

hodža je napisao/la: Zanima me da li će i kakve kazne dobiti Poljska za onaj aplauz sudijama nakon utakmice :hmmmmm:
nikakve, jer ironija i sarkazam se ne kažnjavaju u normalnom svijetu...

za ostalo se slažem sa tobom, sudije su napravile par propusta, ali ovi su primale golove dešnjaka sa desne strane i to u nizu, igrači im prolazi kroz odbranu ko sir, višak stalni visio, a golman ne bi odbranio ni da su mu vidala nacili na gol
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 jan 2015, 23:14

da smo mi u pitanju, izbacili bi nas iz kvalifikacija za EP :urnebes:
FORZA MARŠAL !!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 jan 2015, 23:37

Neznam jeste li citali ovo sto je Niksa Kaleb rekao u jednom intervju veceras.
A sad polufinale. Katar možda ima ime iz pete rukometne lige, ali po kvaliteti to nije četvrta-peta liga, nego su se legionarima približili puno kvalitetnijim momčadima. Volio bih da smo bili mi protiv njih u polufinalu. Tko zna što bi bilo, ali više bih volio da Hrvatska igra za broncu nego za peto mjesto.

Možda bi i mi izgubili od njih i žalili na suđenje. Na ovom prvenstvu uvjeti su idealni svim reprezentacijama svugdje osim na terenu. Ovo je najraskošnije i najbogatije organizirano prvenstvo, ali u istom trenu i najneozbiljnije.

Skakanjem sebi u usta od strane IHF-a dogodilo se da se nepravedno izbaci Australija, pa poziva Njemačka bez nekih kriterija. Nakon odustajanja Bahreina, opet nije dana šansa Australiji koja je izborila nastup na SP. Pozivnica je otišla Islandu kojeg je izbacila BiH u kvalifikacijama. Nadalje, suđenje na SP-u je bilo iz jedne krajnosti u drugu. Od isključenja za krivi pogled do puštanja oštre ili pasivne igre ovisno je li igra Katar.

Ono što je pogubno za ovaj sport je forsiranje domaćina koji više nikad ne naprave rezultat. Sjetite se Tunisa, Slovenije, Srbije, sad i Katara. Jednostavno postaje degutantno i za sam sport, za popularizaciju rukometa. Treba postrožiti i kriterije promjena reprezentacija, da ne mogu Rutenka i slični proći kroz tri-četiri reprezentacije.

Samo suđenje je rastezljiv pojam. Recimo, što je to pasivan napad, a što nije. Sama riječ pasivan napad je kontradiktorna sama sebi, ako se vidi što momčad radi na terenu. Ukoliko pucate pet puta na gol i budete blokirani, to nije pasivan napad, to je nemoćan, ali to ne postoji u pravilima igre.

Bilo bi dobro kada bi se uveo ograničeni napad od 35-40 sekundi od polaska s centra. Pa ti lupaj loptu na centru ili šutiraj 10 puta, to je tvoja stvar. Onda i taj sedmerac bih ograničio kao u vaterpolu, da nema cimanja golmana, nego dva kauboja, jedan na jedan, pa ko živ ko mrtav. Kad su već suci uzeli toliko maha, treba poraditi da igra postane atraktivnija.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 jan 2015, 23:39

Otelo je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Ne postoji reprezentacija Katra na ovom prvenstvu. Postoji reprezentacija placenika. To sto igraju pod katarskom zastavom je stvar eura.
Kakva bolan reprezentacija placenika,ko nam je kriv sto nismo znali zadrzati Sarica,ko je kriv ostalim reprezentacijama koje nisu pozvale ove igrace u svoj roster,selektori koji misle da su pokupili svu pamet svijeta i onda Rivera od njihovih otpadaka,pazi ti igraci nisu igrali niti za jednu repku 3 godine(koliko ja znam takva su pravila),pogledaj koliko imaju godina,gdje igraju itd,od tih igraca napravi respektabilnu reprezentaciju,zrijeb im se jeste namjestio,sudci malo pogurali ali finale SP koje igraju ti igraci je 90% zasluzeno i svi su oni nekada igrali za svoje reprezentacije,ovi ih olako pustili i sad ih ti isti pobjedjuju..Uostalom pogledaj ko je sve danas pogadjao za Katar,5 igraca sa arapskim imenom+ Capote,za njega ne znam odakle je..Pa mi smo imali deficit na krilu i sto tu nismo pozvali nekog ko igra za njih,isto to moze se reci i za desnog beka,Rivera je prepoznao kvalitet,iskoristio pravila i igrace onako kako drugi selektori nisu znali i sad igraju finale
Ti igraci nisu uopce dovoljno kvalitetni da igraju za vlastite reprezentacije. Jedino Saric. Bez sudija bi se oprostili vec u 1/8 finala.

Najzad najdeblinije je pravilo to da te neka repka moze kupiti. Ljudi nikad nisu bili u Katru i onda odjednom igraju za njih :rol:

Placenici i nista drugo. Kakav IHF, takvi i savezi.
Cuj nisu dovoljno kvalitetni a ljudi igraju finale svjetskog prvenstva,sa lakocom dobili Brazil,dobili Njemce i Poljake,vidis li sta pises..Vecina igraca igra u njihovoj ligi,dobro se poznaju i zato fino i igraju..Meni su oni potpuno iznenadjenje prvenstva i fino mi je to da postoji jedna reprezentacija koja se moze nositi sa reprezentacijama Evrope..Pravila jesu poglupa ali rukomet nije toliko rasprostranjen u svijetu i IHF i EHF hoce da na prvenstvo dodju najkvalitetniji igraci svijeta bez obzira za koju reprezentaciju igrali i to nije toliko lose..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 30 jan 2015, 23:42

Sejad je napisao/la:Kupili igrace i sudije za Katar.

Sta im fali da sada kupe i francuze :? Karabatic ha...
To sam i ja pomislio.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 jan 2015, 23:46

majestic24 je napisao/la:
Samo suđenje je rastezljiv pojam. Recimo, što je to pasivan napad, a što nije.

]

večeras su španci sa igračem manje skoro 2 minute imali napad i sudije daju žuti karton francuzima da ponište "prijetnju" od pasivne igre koju su dignutom rukom nagovještavali jedno 30-40 sekundi :urnebes:
FORZA MARŠAL !!!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 jan 2015, 23:52

slobodnjak je napisao/la:Nije Katar nezasluženo tu gdje jest.Prije prvenstava svi su vidjeli ko igra ,i realno je Šarić jedini vrhunski igrač .Trener je vrh to je činjenica,para je dobra i to je tačno.Što se stranaca tiče ,neka se ovo dešava volio bi da ljudi prvaci budu.Da je prave volje treba to u sve i jednom sportu zabraniti i to na način da ne smije niti jedan stranac igrati.Pa više reprezentacije neće biti da se prezime dvojice igrača ne završava na ić.Crnci igraju za Rusiju,a i mi smo upravo svjedoci kako brat rodjeni našeg reprezentativca igra za drugu reprezentaciju.I čudno nešto...Tako to i treba .Neka Katar bude prvak pa će se valjda zapitati neko gdje to sve vodi.
Na teritoriji države u kojoj si rodjen možeš i igrati i nigdje drugo,bez obzira koji je sport u pitanju,ako nije tako gdje je onda smisao REPREZENTACIJE JEDNE DRŽAVE.
Znam da smo mi zemlja koju ovaj problem htjeli mi to priznati ili ne najviše pogadja,s jedne strane,dok nam s druge donekle i valja .Kad staviš to dvoje na vagu mislim ipak da smo tu na ogromnom gubitku.Da ne nabrajam primjere,dosta ih je...
Slažem se s ovim. Mene čak nervira to kad nam za repku igraju ljudi našeg porijekla rođeni negdje drugo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 30 jan 2015, 23:54

Nije qatar kriv vec IHF sto je dozvolio da igraci mogu mijenjati drzavljanstva. Ljudi su uzeli sto im se nudilo. Ni nama niko nebrani da dovedemo Karabatica ili nekog drugog ako imamo mogucnosti za to
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 00:00

Pasivan napad je uvijek bio i ostao slobodna sudijska procjena, Kaleb je to odlično opisao. Rukometnim sudijama nije lako, postoji toliko sitnih detalja na koje moraju obraćati pažnju, sedmerac, isključenje, pasivan napad, prestup, a za većinu njih ne postoje jasno definisana pravila i sve se dešava u djeliću sekunde.

Šta je konkretno prekršaj za isključenje? Šta je odbrana iz golmanskog prostora, pasivan napad, prekršaj u napadu? Previše toga je ostavljeno sudijama na slobodnu procjenu, tako da im nije lako držati se kriterija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 31 jan 2015, 00:05

stoji to sve, ali napad preko 2 minute sa igračem manje iz kojeg na kraju postižu gol ???

i da dodam , zbog tog "slobodnog sudijskog uvjerenja" i slobode u pravilima vrlo je lahko pogurati ili uništiti neku ekipu ;)
FORZA MARŠAL !!!

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 31 jan 2015, 00:08

Korjenite promjene pravila su potrebne rukometu.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 00:11

Jasno, očita greška. Nekad se izgubi pojam o vremenu, tempo napada je na visokom nivou, stalno idu u faul, kradu sekunde na svakom koraku i sudija ne zna u kojem trenutku da im uzme loptu.

Da još malo pojasnim, igra se šest na šest, lopta kruži i svi igrači imaju međusobni kontakt, na crti je ludnica sa pivotom u svakom napadu. Pokušajte nekad to da pratite, ne gledajte loptu već borbu pivota sa odbranom bez lopte. Ponekad je to nemoguće upratiti, a mi gledamo usporeni snimak i po nekoliko puta, pa nam je lakše procijeniti.

Ne branim sudije, samo govorim da im nije lako i kad se pogube onda se veoma teško vratiti u meč.

Ova pravila se moraju korigovati zbog same regularnosti, jer rukomet ide silaznom putanjom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 31 jan 2015, 00:32

Definitivno jedno od glupljih prvenstava, dovoljno je evo na kraju vidjeti samo ko igra u finalu i sve će biti jasno....
Katar :facepalm: :facepalm:

Zaista ne mogu da razumijem one koji kažu: "Pa tako je i u fudbalu i u košarci!"... Pogotovo kako iko može porediti bilo koji sport oko ovih stvari sa rukometom, a kako se može po strogoći bilo šta spominjati sa fudbalom...

Koliko se samo svaki igrač koji hoće da igra za neku državu "isteroriše" što je sasvim pozitivno, dok dobije sportsko, pa obično državljanstvo, a da ne govorim da ako zaigra za A repku nema više nikud!

U rukometu ODMORIŠ od reprezentacije 3 godine i igraš za drugu :facepalm: :facepalm:
Iskreno, da se ne provaljujem, ja blage veze nemam koje se tu stvari ikako moraju ispuniti, očito je da svaki rukometaš kaže: "Hoću da igram za njih!" i to je to...

U košarci je dosta strožije također nego u rukometu, iako tamo isto ima nekih gluposti, ali je ovo sve neuporedivo...
FUJ zaista :puke:

edit: evo nađoh iz 2012. za fudbal, mislim da se nije puno promijenilo:

Ovi igrači mogu biti "fudbalski naturalizovani":

1) igrači koji dobiju državljanstvo BiH na bilo koji način a živjeli su najmanje 2 godine u BiH;
2) igrači kojima je ili jedan roditelj ili djed ili nana rođen na području BiH.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jan 2015, 01:20

Katar je domaćin koji je imao najveću protekciju sudija ikad....
Njihov napad može da traje uvijek beskonačno, tačnije sve dok ne postignu gol.
I protiv Austrije i Njemačke i Poljske, protivnicima se sviraju "izmišljena" probijanja u napadu, katarska reprezentacija napravi probijanje u napadu, ali to sudije ne vide (naravno neće da vide). Kada Katarani "tuku", sudije to ne vide, pa jedva koje isključenje dobiju.... :D
Vještački navijači, 90 % ljudi u državi i ne znaju pravila rukometa, ali im je reprezentacija u finalu.
Da određeni kvalitet imaju, to stoji, ali ova reprezentacija je imala nevjerovatnu podršku sudija. To je čak i toliko smiješno bilo...Ali eto pojedine reprezentacije su skoro pa i bile već svjesne da to ovaj put mora tako biti. Ovaj put je poguran Katar, drugi put će biti poguran neko drugi, a nekome će se morati "nadoknaditi" šteta...

Zato Francuska igra opet impresivan rukomet...Fantastična reprezentacija, granitna odbrana, fenomenalni, fantastični Omeyer (teško je riječima opisat kakva čuda, kakve čudesne odbrane pravi ...Čvrsta, sigurna igra, dodavanje gasa po potrebi(dodatno zapnu kada treba), samouvjereni, psihološki jaki, brz protok lopte...Jednostavno sjajno i zato i vjerujem i nadam se njihovoj pobjedi u finalu. Pobjedi za kakav-takav spas rukometa... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 jan 2015, 01:25

Nedavno sam negdje citao clanak sa predlozenim promjenama pravila u rukometu, i stvarno je bilo interesantnih ideja.... Steta, ne mogu se sjetiti gdje, da ga ovdje nalijepim. Kaleb je 100% u pravu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2015, 01:32

Nego jel ' namjesteno finale da Katar ovo uzme,da bacim cenku ? :angel:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.